Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Przejrzałam cały wątek i nie znalazłam, więc pytam:

Chce kupić lub zlecić wykonanie domku narzędziowego z drewutnią, ale nie wydając majątku (też się buduję!). Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakąś firmę/osobę, która wykonałaby lub sprzedaje tego rodzaju produkty w przyzwoitej jakości i dość tanio?

Z góry bardzo dziękuję. A tak przy okazji, bardzo przydatny wątek. Pozdrawiam

Jakiś czas temu zamieszczałem.

Mój znajomy robi małą architekturę ogrodową.

Domki, altany, ławeczki, donice itp.

Romek: 511858837

Powołaj sie na Grzegorza

A tu realizacje u nas.

altana5.jpg

pergola2.jpg

3.jpg

POLECANI WYKONAWCY - OKOLICE LUTOMIERSKA:

budowa na ukończeniu, więc robię swój spis:

Fundamenty p.Grzegorz 793 719 444

Bardzo dokładny i solidny człowiek. Zrobił nam fundament pod drewniany dom z dokładnością do 0,5cm, który nasz wymagający cieśla określił jako "naprawdę niezły".Cenowo super. Pracuje w okolicach Lutomierska.

Geodeta p. Krystyna Bartoszek 42 2130829

Pomocna i znająca wszystkie miejscowe zwyczaje i urzędników. Błyskawicznie rozwiązuje problemy

Wydzielała nam działkę z dużego pola, robiła cała geodezje przed i podczas budowy, również inwentaryzację powykonawczą.

Architekt p. Renata Kula 506157313

http://www.firmament.com.pl

Skład budowlany - Wiki 600 709 698

W Kazimierzu k/Lutomierska. Bardzo udana współpraca. Zaopatrujemy się tam od początku budowy. Kontaktowy właściciel, wszystko czego potrzebowaliśmy załatwiał i dowoził bardzo sprawnie. Bardzo dobre ceny.

Cieśla - Marian Żegnałek - 603 613 353

Fachowiec stawiający domy od lat. Dobrze doradza, jest niesamowicie dokładny. Myśli logicznie!! jak coś mu się nie podoba w projekcie, wyjaśnia, dyskutuje, tłumaczy. Szybka, sprawna ekipa. Co do ceny nie mam porównania, bo trafiliśmy do niego podziwiając jeden z jego domów, wiec nie szukaliśmy innych wykonawców, ale warto z nim całość ceny ustalić na samym początku i tego się trzymać.

Beton - ER-Trans Walenciak - 42 6492626

polecany już w tym wątku i stąd wzięty:)

Oczyszczalnia - ASEN-BUD 42 7128568

Błyskawicznie się uwinęli, wszystko zagrabione, posprzątane, bardzo sprawni. Cena rynkowa.

Elektryk - Jacek 604 444 774

dołączam swoja laurkę do wszystkich wystawionych już na forum. Każdy podziwia jego instalację:)

Materiały na dach - mLuksus - Marcin Michalski 500 840 000

Konkurencyjni cenowo, dobrze wyliczyli ilość potrzebnych materiałów (dach + rynny). Znacznie lepszy wybór gontów (również cenowo lepsza oferta) niż w polecanej tu często hurtowni ZAMEK.

Dekarze - p.Leszek 509 226 685

Fantastyczna ekipa. Nawet konkurencja podziwiała dach położony przez nich. Robili też podbitkę i obudowę kominów z blachy.

Wylewki - Mixokret - 501 312 890

Okna - MS Okna na ul. Kopernika 42 6366884

Zebraliśmy sporo ofert na okna. Jesteśmy po sezonie zimowym i jak dotąd okna nie wymagały regulacji. Bardzo kompetentny człowiek dokonywał pomiarów. Mnóstwo potrzebnych i sensownych rad. Okna były ze średniej półki cenowej, jakość jak na razie bez najmniejszych uwag. Starannie wykonane, żadne nie wymagało poprawy, chociaż było sporo nietypowych, nie miały widocznych wad, firma dba o detale.

Podłogówka/Kotłownia i instalacja CO - Systemy Grzewcze s.c -

p. Paweł Koprowski 601 555 130

Robią głównie duże obiekty, ale da się ich namówić na zrobienie domu:) Wiedzą co robią. Bardzo starannie położona podłogówka z bardzo dobrych materiałów. Szybko i sprawnie. Są dystrybutorami kotłów DEFRO - nam pasowało, bo chcieliśmy taki. Kotłownia zrobiona na medal. Cenowo może nie najtańsi, ale jakość prac naprawdę imponująca (odsyłam do mojego bloga).

Jeżeli ktoś chce robić na najtańszych materiałach - raczej nie dadzą się namówić.

Witam

Ja przymierzam się do budowy drugi dom i powiedziałem sobie że nie popełnię tych błędów co za pierwszym razem ( znacie to: pierwszy dom dla wroga , drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie). Dlatego zacząłem od poszukiwań kogoś kto mi powie jak mam wybudować dom który będzie taki jak chcę ale ciepły , żeby mi moja emeryturka na starość wystarczyła na ogrzanie mojej chatki i jeszcze coś dla mnie zostało. I w końcu znalazłem; inżyniera który specjalizuje się w domach energooszczędnych i pasywnych. Niezły fachowiec powyliczał mi wszystko tak żeby mój dom zużywał 30-40 kW energii na 1 m2 na rok. Nie tylko powyliczał ale i wytłumaczył co w niektórych momentach było dla mnie chyba ważniejsze bo w końcu zacząłem rozumieć co to są te domy pasywne. na Początku myślałem o zastosowaniu pompy ciepła , rekuperacji , kolektorów słonecznych i może gruntowego wymiennika ciepła. Jednak on mnie nieźle wyprostował i została tylko pompa , rekuperator a co do GWC to się waham. Najlepsze w kontakcie z panem inżynierem było to iż okazało się że mogę wybudować ciepły dom praktycznie w cenie domu normalnego. Teraz jestem na etapie biurokracji .

Jeśli ktoś też nie chce uczyć się na swoich błędach to podaję namiar na pana inżyniera : inż Przemysław Stasiak tel, 668-503-325 email:[email protected][/email] , http://www.doradcastasiak.pl

Witam,poszukuje dobrej sprawdzonej firmy od rekuperacji,Zgierz Łódz i okolice,,inf [email protected]

Witam

Ja się organizuję do budowy i też będę miał rekuperacje ale już znalazłem fachowca od rekuperacji. Inżynier Przemysław Stasiak podaje kontakt 668-503-325 lub maila: [email protected]

Pozdrawiam na pewno będziesz zadowolony znajomi są bardzo,

Znajomy ma do sprzedania tanioooo

-agregat prądotwórczy-prawie cała budowa kręciła się przy jego pomocy-diesel,2 x 230V 1 x 380V-ekonomiczny,pali z rozrusznika, 1000

kosę spalinową Stihl-zyłka-nóż, 300

glebogryzarkę f-my Viking-super stan. 700

Kolega niedługo będzie mnie odwiedzał, więc może podrzucić sprzęt

WITAM, CZY BYLABY MOZLIWOSC PODZIELENIA SIE INFORMACJAMI O STANDARDZIE WYKONCZENIA OFEROWANEGO PRZEZ FIRME TRAVERTI? NIE ZNAM ICH, A SZUKAM EKIPY WYKONCZENIOWEJ.

PROSZE NAPISAC MAILA JESLI TO MOZLIWE - moj adres: [email protected]

Bede bardzo wdzieczny za pomoc, pozdrawiam, Michal

Sprzedam deske barlinecka, kupiona w zeszlym roku, jest to Olcha z kolekcji Family Life 15 mm I gatunek. Faktura do wgladu. Mam 33 opakowania to daje 47 m2. Cena 59 zl metr kwadratowy, z tego co wiem to kosztuje ponad 100 zl w sklepach int. Ja sprzedaje z powodu zmiany koncepcji wystroju mieszkania. Nauczka na przyszlosc, nie kupowac podlóg przed zbudowaniem domu! Tel. 510 255 614

Witam,

może ktoś podpowie gdzie można kupić stemple i deski szalunkowe (okolice ZŁOTNO, Konstantynów Ł., Aleksandrów Ł.)

Potrzebuje ok. 250 szt. stempli 3m i ok. 5m3 desek 1 calowych o długości 3-4m.

Wielkie dzięki za wszystkie info

Pozdrawiam

cenowo polecam skład w ksawerowie

deski szalunkowe 470zł m3

stemple 3m- 5zł

3,5m - 6 lub 6,5zł

nie wiem co prawda ile transport w tamte okolice ale można sprawdzić

http://www.skladsek.pl/

Witam.

Mam do sprzedania

1. Sławojkę (drewniane WC) w bardzo dobrym stanie, z desek, nie z płyty, kryta gontem cena 300zł

2. RB-tkę stalową pomalowana minią, w środku różnicówka i wył. nadprądowy, gniazdo 230V i mufa na siłę, bardzo solidna, na dwóch profilach stalowych zabetonowanych w ziemi, cena 180zł

3. tymczasowe schody zrobione z krokwi dachowych, bardzo stabilne, wysokość do 3,8-3,9m, ale można skrócić do niższej, cena 300zł

4. pompę spalinową o mocy ok. 5KM, wyjście na wąż 2 calowy, o dużej wydajności (nie pamiętam dokładnych danych, w razie zainteresowania chętnie wyciągnę ją ze strychu i podam),w bardzo dobrym stanie, wypaliłem na niej najwyżej 3-4 zbiorniki po 3l paliwa. Cena 500zł

Mieszkam na Rudzie w pobliżu stawów Stefańskiego.

Wiadomośc na PW lub email: [email protected] lub mobile phone: 505 665033

pozdr

GF