Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Witam,

po prawie dwóch latach przepychanek z naszym wykonawcą jestem zmuszona napisać tego posta pod zmienionym nickiem.

Prowadziłam tutaj dziennik budowy i boje sie że zostanę namierzona. Nie chciałabym żeby stało sie coś złego mnie lub moim dzieciom, ale chciałabym przestrzeć Was kochani przed nieuczciwym wykonawcą i z tego powodu ten inny nick.

Uważajcie na Pana Marek Pawlak 601 623 590 który buduje domy w okolicach Łodzi, jego firma zarejestrowana jest we Włocławku, a on sam ze swoimi pracownikami pomieszkuje w wynajmowanym domu w okolicach Nowosolnej.

Popełniliśmy wielki błąd zatrudniając go do budowy naszego domu, w trakcie prac budowlanych popełniono masę błedów o których dowiedzieliśmy sie już po zakończonych pracach budowlanych i na nasze nieszczescie wypłaconej kasie. W konstrukcji naszego domu (a konkretnie dachu), biegli rzeczoznawcy wykryli jedyne 23 błędy, które skutkują rozebraniem dachu, na nasz koszt. Dla Pana Marka nie istnieje pojęcie gwarancji, rękojmi, dobrego wychowania, nie wspomnę o minimum kultury osobistej. Miesiącami nie odpowiada na telefony, notorycznie przekłada spotkania, jak chciał wypłatę to byłam punktualnie, jak ma cos poprawić to na kilka razy przekładane spotkanie spóźnia sie po cztery godziny !!!!!!!! To chyba nie te czasy:-(

Zatrudnia podwykonawców: Grzegorz Jasiński - robił u nas więźbe dachową (też z okolic Nowosolnej) Wraz ze swoją ekipą piją w pracy alkohol, są aroganccy a do tego o umiejętności czytania (projektu) nawet nie wspomnę.

Wszystko co tu napisałam jest poparte dokumentacją, a za niedługo, mam nadzieje wyrokiem sądowym.

Gdyby ktoś z Was miał do czynienia z Tymi Panami, to bardzo proszę uważajcie.

Na szczegółowe pytania odpowiem na privie

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

własnie jestem w trakcie budowy domu --- poszukuje sprawnej osoby/ekipy do wykończeniówki:

- ściany działowe (ściany zewętrzne beda drewniane, pozostaje wiec zrobić ściany dzialowe na parterze---to bedzie parterówka)

- sufit/strop (płyty karton. + ocieplenie + osb na strychu). Płyty beda do ułozenia pomiędzy belkami stropowymi (sa one w odleglości 80cm-100cm)

- płytki

- ułozenie podłogi drewnianej (deski)

- biały montaż

...

Szukam również elektryka + kogoś do oczyszczalni (najchętniej Sotralentz)

dzięki i pozdrawiam

Andrzej

Witam,

własnie jestem w trakcie budowy domu --- poszukuje sprawnej osoby/ekipy do wykończeniówki:

- ściany działowe (ściany zewętrzne beda drewniane, pozostaje wiec zrobić ściany dzialowe na parterze---to bedzie parterówka)

- sufit/strop (płyty karton. + ocieplenie + osb na strychu). Płyty beda do ułozenia pomiędzy belkami stropowymi (sa one w odleglości 80cm-100cm)

- płytki

- ułozenie podłogi drewnianej (deski)

- biały montaż

...

Szukam również elektryka + kogoś do oczyszczalni (najchętniej Sotralentz)

dzięki i pozdrawiam

Andrzej

OCZYSZCZALNIA: 509771381

ELEKTRYK: 604444774

DYDTRYBUTOR Sotralentz FIRMA ONNINEN - 507007574 - Mają też tanio armaturę i elektrykę

NIE POLECAM!!

Firmy makra2 Łódź ul Przędzalniana

Zakupione u nich drzwi antywłamaniowe (o wartości ok 2 tysięcy), są nieszczelne, próg zamiast być metalowy tak jak jest napisane w karcie gwarancyjnej jest ze sklejki paździerzowej, w dodatku w innym kolorze o czym rzekomo informowano w sklepie, lecz nigdy nie usłyszałam takiej informacji. Po wizycie "eksperta" z tejże firmy drzwi zaczęły zapierać, ale on sam twierdzi ze tak musiało być od początku. W dodatku wszystkie zaślepki itp. klient musi kupić sobie na własną rękę, dziwi mnie to gdyż takie rzeczy dołączane są do drzwi dużo tańszych, a tutaj bez żadnej informacji klient jest obarczany (może niedużymi) kosztami, chodzi tutaj o szanowanie klienta, czego w tej firmie niestety nie widać...

Witam

1 Gdzie polecacie kupić drewno na dach w okolicach Aleksandrowa

2 Jak by ktoś miał na sprzedaż 100 szt stępli ok 280 - 290 cm

Pozdrawiam

Witam budujących,

Mam do odstąpienia drewno pozostałe po budowie dachu, belki,łaty, kontrłaty - na skutek złego wyliczenia materiału przez Pana ,który robił u mnie dach-Krzysztof Molęda- ekipa niedroga ,sprawnie zrobili ale pozostała nadwyzka drewna ,bardzo dobrze zaimpregnowanego -mam teraz materiał który chetnie ,niedrogo odsprzedam. Drewno jest do odebrania własnym transportem w Adamowie Starym k/Aleksandrowa Tel 503 68 1841

Agrazka

Witam wszystkich. Czy możecie polecić mi miejsce w Łodzi lub okolicach gdzie można w obejżeć pokrycia dachowe w jak największej gamie od jak największej liczby producentow. Dziękuję.

Spokojnie mogę polecić firmę Plus Dachy na ul. Szczecińskiej 46.

Mają spory wybór dachówki róznych firm i dużą ekspozycję.

Od niedawna posiadaja równiez w sprzedaży dachówkę Meyer-Holsen.

Natomiast NIE POLECAM firmy ZAMEK z ul. Brukowej.

Niedawno firma prawie zbankrutowała.

Maja wielkie zaległości finansowe w stosunku do dostawców jak i klientów.

Czas oczekiwania na dachówkę 3 miesiace.

Pozdrawiam

Natomiast NIE POLECAM firmy ZAMEK z ul. Brukowej.

Niedawno firma prawie zbankrutowała.

Maja wielkie zaległości finansowe w stosunku do dostawców jak i klientów.

Czas oczekiwania na dachówkę 3 miesiace.

Pozdrawiam

Witam

Ja równiez NIE POLECAM żadnych kontaków teraz z ZAMKIEM na Brukowej.W tym tygodniu oficjalnie ogłosili upadłość i teraz aby otrzymac pieniade za zwroty - hmmm nie wiem czy pól roku wystarczy a poza tym zastanawiam sie czy jest to wogóle realne.Na szczęście dachówka cała juz na dachu.

Tak czy inaczej polecam oprócz PLUS DACHÓW - gdzie mają DUŻĄ wystawkę, APK na Brzezińskiej - podczas kłopotów z ZAMKIEM, APK uratowali mnie 2 razy. Poza tym jest szybka akcja i reakcja, rynny sprowadzili w ciągu 2 dni od producenta , na okna mielismy czekać 4 dni - były na drugi dzień;)

Hej

Mam do sprzedania Od 1 lipca:

-stemple budowlane ilość w sumie 400 (ale mogę sprzedać część) grube, porządne, kupione nowe i raz użyte -

długość od 325 do 340 cm po 5 zł/szt

Odbiór osobisty (nie mam transportu ) z ok ul Strykowskiej - między Łodzią a Strykowem

http://img696.imageshack.us/img696/3087/20110610320.jpg

Uploaded with ImageShack.us

- deski szalunkowe - długie (różnej długości) - także raz użyte łącznie mam 12 metrów3 - do dogadania ok 300 zł/m3

http://img714.imageshack.us/img714/316/280520113731.jpg

- blaszak - garaż - także używany ok 700 zł

http://img716.imageshack.us/img716/9046/16052011341.jpg

WSZELKIE INFORMACJE [email protected]

ZAPRASZAM

LUB TEL: 792 112 202

Witam wszystkich. Czy możecie polecić mi miejsce w Łodzi lub okolicach gdzie można w obejżeć pokrycia dachowe w jak największej gamie od jak największej liczby producentow. Dziękuję.

Witam

w każdej firmie jest pewien wybór pokryć, do podanych namiarów dołożę firmę:

PIĄTKA DACHY

95-030 Rzgów

ul. Rudzka 48

tel./fax 042 227 80 73

ale moim zdaniem najlepiej jest obejrzeć gotowy dach, zdecydować się na typ dachówki, podzwonić po firmach, gdzie sprzedali taką dachówkę i pojechać zobaczyć już na dachu, gotową po położeniu.

pzdr. :)

a oto nasz daszek, :) jeszcze czerwony od cięcia

http://img685.imageshack.us/img685/5733/174vy.th.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/8936/171uu.th.jpg

I polecam firmę dekarską braci GWIAZDA, która ten dach wykonała.

Pozdrawiam

Radzę zachować rozwagę zamawiając z Plus Dachy. NIE PRZYJMUJĄ ZWROTÓW i teraz zostało mi na budowie 24m2 dachówki (a sami liczyli zapotrzebowanie). Na koniec dowiedziałem się, że teraz to mój problem :(

Zamiast nich, bardzo polecam firmę DAGART pomiędzy Łodzią, a Rzgowem. Niby daleko ale w rzeczywistości bardzo blisko. Gdyby nie oni, dach układałby się dwa razy dłużej. Poza tym przyjmują zwroty! Każde. Oferują Creatona, MH i inne. Żałuję, że nie kupiłem u nich całego dachu tylko dałem się na mówić na Plus Dachy...

Pzdr.