pkraw 16.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Radzę zachować rozwagę zamawiając z Plus Dachy. NIE PRZYJMUJĄ ZWROTÓW i teraz zostało mi na budowie 24m2 dachówki (a sami liczyli zapotrzebowanie). Na koniec dowiedziałem się, że teraz to mój problem Zamiast nich, bardzo polecam firmę DAGART pomiędzy Łodzią, a Rzgowem. Niby daleko ale w rzeczywistości bardzo blisko. Gdyby nie oni, dach układałby się dwa razy dłużej. Poza tym przyjmują zwroty! Każde. Oferują Creatona, MH i inne. Żałuję, że nie kupiłem u nich całego dachu tylko dałem się na mówić na Plus Dachy... Pzdr. Witam zamawiałem dachówkę przez Plus Dachy, bez problemu. Zabrali wszystko co chciałem oddać, dali dobry rabat, sprawnie i szybko, więc powyższej opinii nieco się dziwię. naprawdę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 17.06.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, Poszukuje firmy znającej się na alarmach. Kogoś kto umiałby doradzić, podpowiedzieć... Będę wdzięczny za kontakty. Pzdr Polecam firmę, która zajęła się moim domkiem - PROBED z Pabianic. Kontakt do właściciela - 501363965 (p. Piotr). Dobierają system do potrzeb i właściwości budynku i działki, doradzą, nie naciągają na niepotrzebne koszty. Zajmują się wszystkimi instalacjami niskoprądowymi, więc można je ze sobą bardzo funkcjonalnie połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 17.06.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam zamawiałem dachówkę przez Plus Dachy, bez problemu. Zabrali wszystko co chciałem oddać, dali dobry rabat, sprawnie i szybko, więc powyższej opinii nieco się dziwię. naprawdę...... Również zdziwiła mnie opinia o nie przyjmowaniu zwrotów przez PLUS DACHY. Wczoraj odebrali ode mnie wszystkie pozostałości z budowy dachu łącznie z paletami. Troche tego było ale bez probemu wszystko zostało odliczone od faktury. Jesli chodzi o sprawnośc to załatwili mi dachówkę MH w ciągu dwóch tygodni, gdzie żadana firma z Łodzi nie potrafiła dotrzymac takiego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldieb 17.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Również zdziwiła mnie opinia o nie przyjmowaniu zwrotów przez PLUS DACHY. Wczoraj odebrali ode mnie wszystkie pozostałości z budowy dachu łącznie z paletami. Troche tego było ale bez probemu wszystko zostało odliczone od faktury. Jesli chodzi o sprawnośc to załatwili mi dachówkę MH w ciągu dwóch tygodni, gdzie żadana firma z Łodzi nie potrafiła dotrzymac takiego terminu. Mnie również zaskoczyła ich decyzja. Ale co by nie mówić i jak ich nie gloryfikować, na placu stoi mi cała, nieruszona paleta dachówki. Creaton w miedzianym kolorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 21.06.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ja również poproszę. Z góry dziękuję [email protected] ja także poproszę [email protected] Poszukuję : - dobrą i sprawdzoną ekipę do położenia nowego dachu na starym remontowanym domku. Najlepiej z łodzi - murarza, - ekipę do instalacji CO, budowy komina może ktoś mógłby doradzić sklep. skład z blachodachówką oraz materiałami do budowy dachu w miarę dobrych cenach btw. jaki jest teraz koszt położenia 1m blachodachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodek1102 21.06.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Również rozgladam sie za blachodachowka w lodzi i powiem ze bylem juz w paru miejscach i jest roznie tzn. z cenaRuuki (finera)50lat GWAR 48zl/m2pruszynski (kora)20lat GWAR 31zl/m2sa tez mniej znane firmy ktore daja 10 lat GWAR i wygladaja solidniea cena od 25-38zl/m2robocizna od krokwi po obrobki i rynny 48zl/m2jak ktos zna tansza i sprawzona ekipe od dachow to prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 21.06.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 bodek1102: podzielisz się kontaktem na ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 21.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Przyszedł czas na podbitkę. W związku z tym poszukuję: - fachowca - podbitki PCV w kolorze złoty dąb. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 23.06.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Poszukuję ekipy do tynków (najlepiej cementowych). Może ktoś ma "świeże" doświadczenia w tym zakresie i podzieli się nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 23.06.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Poszukuję ekipy do tynków (najlepiej cementowych). Może ktoś ma "świeże" doświadczenia w tym zakresie i podzieli się nimi? No ja mam na przykład Ale to 'ręczna robota' - tynki cementowo-wapienne. Zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 23.06.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam Dom w stanie surowym zamkniętym. Poniżej fachowcy, których mogę polecić na ocenę 5 -Murarka - P.Jarek- 607617903. Do tej pory najlepsza ekipa jaką miałem. Wszystko bardzo sprawnie i pomysłowo. Nie bolała mnie głowa o materiał. Jak coś było potrzebne P. Jarek sam to zorganizował licząc sie oczywiście z kosztami. Mury tak proste, że nawet ludzie od tynków go chwalili. Strop wg. kier-buda to pierwsza liga angielska. Można się potargować. -Więźba dachowa wraz z pokryciem dachówką- P. Mariusz- 512462262- przede wszystkim dobry stosunek jakości do ceny. - Okna-P.P.H.U Mielczarek Zduńska Wola- tej firmy chyba nie muszę przedstawiać-kto ma to wie. Montaż okien bardzo fachowo-dostawa na czas. -Elektryk- P. Grzegorz- 698644262- w tydzień wykonana cała elektryka w domu razem z przyłączem. Człowiek, który podpowiedział mi wiele ciekawych rozwiązań łącznie z domofonem i automatyczną bramą oraz oświetleniem przed domem. Bardzo miły i pomysłowy. - Tynki cem-wap oraz gipsowe- P. Zdzisław- 603099207-bardzo dokładne wykonanie tynków cem-wap. Do tego stopnia, że zastanawiam się czy w ogóle robić gładź Robią tynki na Knaufie. Elegancka obróbka okien. Sprawnie i szybko. W dobrej cenie posiadam do sprzedania kabel doziemny miedziany TELEFONICA YKYŻO 5x10 50m. Kabel pozostał mi z własnego przyłącza energetycznego. Jeśli chodzi o materiały budowlane to mogę polecić firmę FIKS z Kraszewa. Ceny dali mi naprawdę konkurencyjne+ szybka dostawa na plac budowy. Szanba betonowe-firma Eko-Trans z Radomia 48 32 15 351 . Naprawde byłem pod wrażenie zorganizowania całej logisyki i montażu zbiornika. Dobre ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 23.06.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam, dawno nie zaglądałem, pozdrowienia dla wszystkich budujących Ponieważ "moja ekipa" od tynków zewnętrznych pojechała sobie do pracy do Holandii to poszukuję z sprawdzonych fachowców z okolic Łasku (Zduńska Wola, Sieradz, Dobroń itp.) do wykonania elewacji na Ytongu. Tradycyjny tynk mineralny i potem malowanie. Z polecanych już kiedyś wszystkich wypisałem, ale mogę dodać szkółkę ogrodniczą. Jak już trzeba będzie zająć się działką to spojnie polecam Andrzeja i Krystynę Augustyniaków (Szkółki Augustyniak) z Prusinowic, tel. 601 372 592, http://www.szkolkiaugustyniak.pl, doradzą, wybiorą roślinki, podpowiedzą co i jak, naprawdę super. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofprzy 23.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Witam,też dawno nie byłem na forum. Od zewnątrz dom już zrobiony w tej chwili robię instalacje w środku. Mam już instalacje wody i szukam teraz kogoś do c.o i wylewek.Podłogówki będzie około 36m2 reszta domu grzejniki (dom około 150m). Może przy okazji rozprowadzenie rur pod odkurzać centralny.Jestem elektrykiem więc zrobię sam. Mam pytanie czy ktoś robił sam alarm. Prosiłbym również o informację ile to może kosztować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.06.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Poszukuję ekipy do tynków (najlepiej cementowych). Może ktoś ma "świeże" doświadczenia w tym zakresie i podzieli się nimi? Polecam firmę Rama-Bud. Kontakt we wcześniejszych postach. Świetna jakość a po pracy niesamowita czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 24.06.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dzięki za odzew w sprawie tynkarzy (można zawsze na Was liczyć). Podzwonię i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 26.06.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Polecam firmę Rama-Bud. Kontakt we wcześniejszych postach. Świetna jakość a po pracy niesamowita czystość. Potwierdzam braliśmy tą ekipę po przeczytaniu polecenia AGP i nie zawiedliśmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacagimp 26.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam, sprzedam pozostałoci po budowie: dwie palety pustaków PIÓROTERM 24 P+W 245X325X240 po 65szt. na palecie z bardzo dobrej cegły z MICHAŁOWA oraz jedna paleta na działówki PIÓROTERM 12 P+W 120X325X240 - 150szt. okolice Andrespola tel. 509 027 958 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikin 30.06.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam,poszukuję sprawdzonego glazurnika. Możecie kogoś zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 30.06.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, Mam pytanie czy ktoś robił sam alarm. Prosiłbym również o informację ile to może kosztować. Pozdrawiam Najdroższe jest okablowanie (koszty robocizny) oraz osprzęt. Okablowanie zrobiłem sam- 200 metrów przewodu- (3 klawiatury, sygnalizator zewnętrzny, czujki ruchu- ok.12 szt) zasada: każdy przewód od czujki czy np. klawiatury strefowej prowadzimy oddzielnie do hipotetycznego miejsca na centralę alarmową (centrala powinnna znajdować się najlepiej w pomieszczeniu bez okien, pod schodami, garaż przy suficie itp)OZNAKOWAĆ końcówki przy centrali. Cena przewodu poniżej 100 zł za 100 metrów bieżących. Dobre ceny na osprzęt i przewody mają np w Nekmie na Przędzalnianej. Doradzą co dobrać z osprzętu (ja robiłem na Satelu, ale to trochę drożej). Dalej poprosiłem o wycene montażu osprzętu (osprzęt sam kupiłem w NEKMIE bez narzutów firm montujących) SOLID i JUWENTUS. JUWENTUS zaproponował 500 zł i podłączenie nadajnika przy umowie na 24 m-ce za 1 zł netto. Z montażem osprzętu jest trochę zabawy więc warto poświęcić te pare setek na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciabasek 01.07.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 WitamPoszukuje sprawdzonej ekipy do stanu surowego z okolicy ozorkowa, Moze orientujecie sie w skaładach budowlanych, w tej okolicy, które mozna polecić PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts