Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Chciałbym polecić wykonawców, którzy w pełni spełnili moje oczekiwania w realizacji powierzonych zadań na mojej budowie :D ;

montaż dachówki cementowej Braas - Mariusz Kurowski 500102006

wylewki - Dariusz Lemiecha 607112167

instalacja CO i CW oraz kanalizacja - Łukasz Mazurek 513059139

Zdecydowanie nie polecam wykonawcy od CO i CW – Roberta Urbańskiego z Głowna :evil: – „naciągacz” na zakupy po wysokich cenach, niesłowny, niekompetentny, beszczelny.

• 2 weeks później...
No to uaktualnię swoją TOP listę :D

po raz kolejny.......

murarz - Sławek Kuna 505027658

cieśla-dekarz Henryk 507 141821

wylewki Boguś 604 758675

elektryk Ossendowski Marek 500 507507

alarm Krzysiek Szymański 603 460550

okna Krzysiek Wycech "STARY" 604 170274

komputery + wsparcie duchowe Mmad :lol:

hydraulik Sławek 509 302295

projektant wnętrz Beatka Gramsz 798 526 322

drzewka ,krzaczki i inna zielenina + fachowe doradztwo :

http://www.bojanowskiszkolka.prv.pl/

Z CZYSTYM SUMIENIEM :D :D :D

RB-tkę budowlaną szybko i drogo sprzedam :D :D :D

a i jeszcze videodomofon Urmet WINSPOT ”MOD. 1855” Nazwa produktu: Numer katalogowy: 1855/11A

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Chciałem polecić wszystkim zainteresowanym elektryka. Doskonale spisał się na mojej budowie. Instalacje zrobił bardzo szybko, doradził, zaopatrzył w materiały i oczywiście skasował :( ale przy remoncie w wielkiej płycie sprawdził się doskonale. Inni, zawezwani wcześniej, mlaskali, młotkiem i przecinakiem stukać chcieli, listę materiałów wystawiali i do hurtowni gonili.

U p. Zbyszka tel. 0-607-738-819 sprzęt z prawdziwego zdarzenia, płyta betonowa problemu nie stanowiła. Uzgodnienia szybko i konkretnie, załatwiony spory upust w hurtowni do której co chwila jeździć nie musiałem. I dla mnie najważniejsze to, ze nie przeszkadzał innym robotom i umiał ze wszystkimi się dogadać.

polecam budującym w Łodzi i okolicach.

NIE POLECAM:

Leszek K. 513 717 484 - człowiek od ocieplania dachu + płyty G-K. również inne robótki - robota kiepska a najgorsze, że kradnie materiał. Mnie ubyło ok. 20 worków gładzi co się okazało po wizycie inspektora nadzoru bo według Lesia wszystko poszło w szpary pomiędzy płytami :o . Nie wiem ile innych rzeczy zginęło bo niestety nie mogłem pilnować za dobrze.

Ponieważ prawie się wykończyłam, mogę śmiało polecić moją ekipę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Zrobili mi:

- gładzie

- malowanie

- tapetowanie

- sufit podwieszany

- stiuk wenecki

- tynk mozaikowy

- glazurę

- biały montaż

- gres

- montaż drzwi wewnętrznych i zewnętrznych

- montaż żyrandoli, kinkietów

- montaż paneli i listew

- zabudowę kuchni

- drobne poprawki elektryczne

Bardzo jestem z nich zadowolona, są do bólu pracowici. Nie nawalają, nie piją. Mają poczucie humoru. Cenowo w normie, można się dogadać.

Wiele pierdółek robią "przy okazji".

Polecam!!!

p. Piotr 793 043 474 (kilka lat robił wykończenia w Niemczech, ma super pomysły)

p. Michał 792 021 441

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

• 3 weeks później...

Polecam firmę APK od pokryć dachowych z Brzezińskiej. Można sobie samemu wycenić dach przez internet, porównać ceny spośród różnych wariantów i potem zamówić komplet pokrycia w APK (http://www.wycenadachu.pl). APK zajmuje się sprzedażą pokryć dachowych, ale także wykonawstwem. Transport dachu na terenie woj. łódzkiego gratis. Fachowe rady, zero problemów z dekarzami. Ja zamawiałem wszystko u p. Jakuba (512-225-474), bardzo konkretny sprzedawca - duża wiedza.

Dobrze sprawili się również moi tynkarze, robiłem (tynki gipsowe z agregatu) - firma TYNK-BUD(Tynki gipsowe Łódź). Jak dotąd najlepsza ekipa na budowie: bezproblemowo, szybko, równo i czysto. Tynki mnie zaskoczyły - prawie jak gładź. Cenowo w normie, bardzo dobry kontakt z właścicielem - można się dogadać, tel: 606-722-288.

Oczyszczalnia - wiadomo...Boguś - rewelacja tel. 604 758 675

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Tym razem o czlowieku, ktorego NIE POLECAM:

Nie polecam zakupow drewna kominkowego u sprzedawcy z Andrespola, ktory czesto oglasza sie na allegro (min. http://www.allegro.pl/item386090317_drewno_kominkowe_lodz_okolice.html). Przez telefon uslyszycie dlugie zapewnienia o jego uczciwosci - jaki to on jest w porzadku na tle innych, ktorzy wg niego oszukuja na ilosci, wilgotnosci drewna i w ogole sa be. U mnie wszystko bylo pieknie do momentu ulozenia drewna na moim placu. Kupilem od handlarza okreslona ilosc, dostalem o ponad 2mp mniej - co wyszlo wlasnie po tym, jak samemu ulozylem drewno. Dodatkowo drewno mialo byc 1 roczne i suche - a dostalem niestety towar wygladajacy na swiezo sciety. Facet umawial sie ze mna 4 razy na wspolne sprawdzenie ilosci i ewentualny odbior ("jak pan nie chcesz, to biore z powrotem cale drewno i zwracam pieniadze") - tyle go widziano. Albo zepsuty samochod albo duzo pracy albo zapomnial. Aha, drewno przywozi z Przedborza. Jego nr tel. to 507-130-157. Nazwiska nie podaje z elementarnej przyzwoitosci, ale osoby szukajace drewna kominkowego w Lodzi i rejonie maja szanse na niego trafic. Nie polecam.

Stanowczo nie polecam uslug pana Jarka Stolarka - projektant ogrodow i wykonawca oczek wodnych oraz wlasciciel sklepu ogrodniczego kolo Sellgrosa na rokicinskiej.

Malutkie oczko robil mi 3 miesiace z tego byl na moim placu moze 10dni, jak juz sie zjawial to albo bez ludzi i pijany, albo z jednym czlowiekiem i po 1 dniu pracy musial sie kilka dni regenerowac.

Nie mogl skonczyc oczka w terminie bo jak twierdzil brak mu weny i niestety 8 piw wypitych dziennie mu nie pomagalo (znajdowalam po jego pracy puszki) Po zrobieniu jakiegokolwiek etapu rzada pieniedzy, a czesto zaliczkowo z gory,jak tylko dostanie pieniadze juz go nie ma na budowie.

Kiedy juz mu niewiele zostalo do zrobienia (1 dzien pracy) i powiedzielismy ze dostanie pieniadze po zrobieniu wszystkich prac bo juz nie mozemy dluzej czekac przyjechal i wymontowal wszystkie zraszacze pompe i filtr z oczka zawory ze studni, wyrwal ze sciany sterownik do nawodnienia chociaz wszystko ma to zaplacone. Jest 30 stopni w cieniu, schna mi wszystkie roslinki a jemu jako ogrodnikowi absolutnie to nie przeszkadza!!! Ostrzegam zeby spisywac bardzo szczegolowe umowy, ja mialam w umowie np system oswietleniowy - okazalo sie ze pod tym terminem kryje sie polozenie na zewnatrz kilku kabli w ziemi, bez przyjaczenia do domu nawet bez przewiercenia w scianie, chociaz jak podpisywalam umowe to mial byc wylacznik czasowy i czujnik zmierzchowy, ale poniewaz nie wyszczegolnilismy tego na papierze tylko slownie pan sie wyparl. Rododendrony mi pan ogrodnik posadzil w glinie...tlumaczac ze tak sie robi bo tylko w ziemi rosna a w torf mozna ewentualnie na zime zeby nie zamarzly korzenie. Przy oczku tez chcial sadzic w glinie - zeby rosliny nie mialy za duzych przyrostow. Gline z glebokosci 1.5m (garnki mozna lepic z niej) ktora wykopali z oczka uzyli do zrobienia skarp pod roze nawet grama dobrej ziemi nie dali tak ze teraz zeby cos wsadzic trzeba rozbijac skale.

Trawa ktora posial nie wzeszla po 2 miesiacach choc 2 x dziennie byla podlewana, az musialam posiac swoja. Blagam uwazajcie na tego czlowieka bo kosztowal mnie sporo pieniadzy a jeszcze wiecej zdrowia. KOSZMAR.

Natomiast wszystkie pozostale ekipy ktore mam sa na medal.

elektryk pan jurek - cudowny czlowiek perfekcjonista w kazdym calu, pomoze doradzi - 604 64 11 02

hydraulik - pan andrzej - bezproblemowy z ekipa zrobili mi instalacje w 10 dni dokladnie i profesjonalnie 607 311 629

tynki gipsowe z agregatu pan rolnik - wzielam go z tego forum i jestem wam bardzo wdzieczna za to polecenie bo panowie robia super i ida jak burza - pan rolnik tel 609 43 12 54

polecem tez ekipe pana marka warzywniaka - 507 05 36 06 zlote raczki bez ktorych nie miala bym nic - wyburzali przestawiali ocieplali robili drenaz dzialki - byli po prostu niezbedni i sluzyli wiedza babie ktora o budowaniu wie zdziebko za malo...:)