Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do listy POSZUKIWANYCH (sprawdzonych) fachowców dodajemy:

- ocieplenie + KG na poddaszu+dokończenie wentylacji

- brama wjazdowa przesuwna z montażem

Okolice Andrespola. Z góry dziękujemy za namiary. Cezary i Emilia (Julek 4 l., Bartek 0,5 l.):)

p.s. A ile płaciliście za te "luksusy"?

a mógłbyś podesłać mi namiary na bramę (rozumiem że systemowa) oraz podać cenę tego ocieplenia poddasza

Elektryk złamał nogę i robota stoi. Szukam więc nowego elektryka i (nadal) namiarów na ekipę od tynków wewnętrznych i posadzek.

Witam

Polecam ze swojej budowy:

Elektryk- P. Grzegorz-698644262

Tynki maszynowe cem-wap lub gipsowe-P. Zdzisław-603099207

Wylewki Mixokret-P. Józef-661377923

Wszystkie te ekipy mogę spokojnie polecic na ocenę 5.

Pozdrawiam

R.

Szanowni,

moje wielkie obawy przed rozpoczęciem inwestycji dotyczące trudów budowy odeszły w niepamięć wraz z zatrudnieniem do wybudowania domu w stanie surowym Firmy JAKAR -Jarosław Karp http://www.jakar-budowy.pl tel. 605 046563 Wszystkim polecam ekipę p.Jarka. Pomimo, że do dzisiaj na mojej budowie pojawiło się kilku wykonawców, żaden z nich zaangażowaniem, fachowością, pracowitością i jakością wykonanych prac nie był w stanie dorównać Jakarowi. Troska i przejęcie budową Pana Jarka, właściciela i pracownika, jest wręcz imponujące. Dodatkowo Pan Jarek daje dobry przykład podwładnym, którzy i bez niego są wyjątkowo zorganizowaną i fachową ekipą. Każdemu, kto chce bezstresowo, w bardzo dobrej cenie i z najwyższą jakością postawić mury gorąco polecam usługi Firmy Jakar. Potwierdzeniem mojej opinii dotyczącej jakości są kolejne osoby odwiedzające budowę zachwycone efektem prac murarskich. Ponadto bardzo cenię dotychczasową współpracę z Panem Jarosławem Karpiem za bezinteresowną pomoc i doradztwo na każdym etapie budowy. Dzięki temu mogłem spokojnie spać i pracować gdy mój dom sprawnie wzrastał, a niezależny Kierownik Budowy chwalił wykonawstwo.

Szanowni,

moje wielkie obawy przed rozpoczęciem inwestycji dotyczące trudów budowy odeszły w niepamięć wraz z zatrudnieniem do wybudowania domu w stanie surowym Firmy JAKAR -Jarosław Karp www.jakar-budowy.pl tel. 605 046563 Wszystkim polecam ekipę p.Jarka. Pomimo, że do dzisiaj na mojej budowie pojawiło się kilku wykonawców, żaden z nich zaangażowaniem, fachowością, pracowitością i jakością wykonanych prac nie był w stanie dorównać Jakarowi. Troska i przejęcie budową Pana Jarka, właściciela i pracownika, jest wręcz imponujące. Dodatkowo Pan Jarek daje dobry przykład podwładnym, którzy i bez niego są wyjątkowo zorganizowaną i fachową ekipą. Każdemu, kto chce bezstresowo, w bardzo dobrej cenie i z najwyższą jakością postawić mury gorąco polecam usługi Firmy Jakar. Potwierdzeniem mojej opinii dotyczącej jakości są kolejne osoby odwiedzające budowę zachwycone efektem prac murarskich. Ponadto bardzo cenię dotychczasową współpracę z Panem Jarosławem Karpiem za bezinteresowną pomoc i doradztwo na każdym etapie budowy. Dzięki temu mogłem spokojnie spać i pracować gdy mój dom sprawnie wzrastał, a niezależny Kierownik Budowy chwalił wykonawstwo.

Nasz dom też budował pan Jarek i jego ekipa. Generalnie polecam, bo to dobrzy murarze, szybko i sprawnie pracują. Od razu nabralismy do brygady zaufania i przekonania, że nie trzeba ich specjalnie kontrolować. Pan Jarek ma oko na wiele rzeczy, doradza, robi zestawienia materiałów, częściowo sam je kupował. Kierowniczka chwaliła ich pracę. Nie było kłopotów z terminami, bałaganem, alkoholem itp.

Ale: gdy chcieliśmy skonfrontować majstra z architektem, który zgłosił zastrzeżenia do wykonania stropu, to p.Jarek się obraził, obwieścił mi, że "stracił zaufanie do ludzi" i takie tam. Mało to profesjonalne. I mimo obietnicy, że zrobią kominy z klinkieru, odstąpił od tej pracy zostawiając nas na lodzie. Popełnili też błąd robiąc fundament i nie da się na domu założyć klinkierowej opaski teraz. A na więźbę policzył za dużo drewna - zostało duuuużo.

Wnioski - KAŻDEGO wykonawcę należy kontrolować, nie zostawiać przesadnej swobody.

Mimo wszystko uważam, że Jakar to porządna firma.

[

aldieb

Aż nie chce się wierzyć, że żaden z szanownych forumowiczów nie ociepla obecnie swojego domu lub niedawno tego nie robił i nie może podzielić się swoimi doświadczeniami...

]

Witam. Troszkę w temacie. 40 zł/m2 to cena którą zaśpiewała ekipa, która właśnie kończy ocieplać mój domek. Że chałupina duża wyszło ok 400m2 to zeszliśmy z robocizną do 35zł m2. Reszta to materiał w postaci styro, zapraw siatek itp. Twój wybór czy szukasz sam, czy zdajesz się na wykonawcę. Dodatkowo tynki. U mnie położono Baumita w cenie 5,5 zł kg. Po przeliczeniu wszystkich faktur wychodzi mi w okolicach 90zł "na gotowo".

Przy okazji choć to już koniec sezonu, to dla poszukujących firmy kładącej kostkę brukową teraz bądź na przyszły rok. Polecam firmę KADAR- Dariusz Bartuzel GSM 501 741 971. Solidnie, bardzo dokładnie i w cenach polskich nie europejskich. Naprawdę warto!!!

Przy okazji sama kosteczka to forma Beganit z firmy Rem Bud Łowicz - odpowiednik libetowskiej Piccoli. Mają przedstawicielstwo na terenie Budohurtu. Ceny dużo niższe z wkalkulowanym transportem na miejsce inwestycji.Polecam, naprawdę można zaoszczędzić parę złotych.

mikin]Witam,

poszukuję sprawdzonego glazurnika. Możecie kogoś zaproponować?]

Jerzy Kośka - Firma Jeżyk 692 199 386. Naprawdę polecam. A że mam porównanie z 2 innymi wykonawcami śmiało ręczę za niego. Jedynie co to tempo prac może troszkę irytować. Wynika to jednak z jego dokładności i precyzji. Ceny - można znaleźć taniej ale warto naprawdę. Gość miły oraz potrafiący podsunąć dobry pomysł. Polecam

A żebym nie wyszedł na niewiadomo kogo. Nie polecam absolutnie firmy Drewnostyl z Wróblewskiego. Parkiety położone rok temu. To chyba największy mój błąd w toku całej inwestycji. "Złotousty" właściciel pan Ługowski obiecuje wszystko. Niestety praktyka i życie to weryfikuje. W toku prac zmieniono 3 firmy wykonujące. Pierwsza nie potrafiła poprawnie złożyć klepek parkietowych do siebie. Po drugiej wyszło sporo poprawek wraz z groźbą założenia sprawy sądowej. Trzecia już inna nie związana z Drewnostylem, poprostowała co mogła ale że dużo rzeczy sknocono na samym początku wiele zrobić nie mogła.

Witam

Polecam ze swojej budowy:

Elektryk- P. Grzegorz-698644262

Tynki maszynowe cem-wap lub gipsowe-P. Zdzisław-603099207

Wylewki Mixokret-P. Józef-661377923

Wszystkie te ekipy mogę spokojnie polecic na ocenę 5.

Pozdrawiam

R.

Dzięki, telefon już się grzeje...;)

.seban.]A jeżeli miałaby robić tylko ta trzecia z firm to poleciłbyś ich usługi? Szukam właśnie porządnej firmy do ułożenia drewnianej podłogi.

Dariusz Jędrzejewski firma bodajże PERŁA. GSM 504 802 286. Używa naprawdę dobrej chemii. Kolor zrobiony przez niego a kolor z Drewnostylu to 2 odmienne światy. Jedynie co to mówi wprost, iż robocizna w jego wykonaniu jest o 10 zł wyższa od tego co liczą na Wróblewskiego. On liczy po 60 zł z m2 Tamci po 50 zł. W tym momencie po swoich doświadczeniach nie zawahałbym się jednak dopłacić. Załatwia również drewno wszelkiego rodzaju. On również ma kiepskie zdanie na temat Drewnostylu. Poleca firmy Nova Parkiet oraz Parkietus. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć w okolicach Łodzi jest tak naprawdę tylko parę dobrych ekip. Część pracuje na własny rachunek. Część po połowie (jako podwykonawcy firm sprzedających podłogi drewniane plus to co złapią samemu).

[]

Witam. Troszkę w temacie. 40 zł/m2 to cena którą zaśpiewała ekipa, która właśnie kończy ocieplać mój domek. Że chałupina duża wyszło ok 400m2 to zeszliśmy z robocizną do 35zł m2. Reszta to materiał w postaci styro, zapraw siatek itp. Twój wybór czy szukasz sam, czy zdajesz się na wykonawcę. Dodatkowo tynki. U mnie położono Baumita w cenie 5,5 zł kg. Po przeliczeniu wszystkich faktur wychodzi mi w okolicach 90zł "na gotowo".

Sebsa

Nie bardzo zrozumiałem. Te 40zł jest za samo położenie styropianu czy wraz z tynkowaniem. Wycena którą podałem jest wraz z tynkowaniem (bez materiału). Mam tez druga ekipę: 45zł/m2 wraz z tynkowaniem.