AGP-ON 02.09.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Miksokret. Poszukuje fachowców. Możecie kogoś polecić? jakie obecnie stawki są na rynku łódzkim? pzdr Marcin oj.. trzeba szukać w wątku, jest kilku fachowców np. 601364435 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 02.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ODRADZAM - PO CZASIE PRZESTRZEGAM przed Panem Tomasz Jędrasik 511 505 088 w trakcie prac jeszcze go polecałem, po zakończeniu prac hydraulicznych i CO gdy pojawiły się poblemy (przecieka np. woda z rury!!!, oraz konieczność dokupienia prycisku do zestwu podtynkowego) BRAK KONTAKTU!!! NIE ODBIRA TELEFONÓW. ODRADZAM. OSOBA BARDZO NIEPOWAŻNA. Nie wiem a jakim stanie jest pozostała częśc instalacji!!!. Na szczescie mam fakture za usługe więc oprzę się o wymiar sprawiedliwości http://odradzam.2b3.eu/20110725171.jpg http://odradzam.2b3.eu/20110725170.jpg http://odradzam.2b3.eu/20110715152.jpg http://odradzam.2b3.eu/20110715153.jpg A co się stało z przyciskiem podtynkowym? Doświadczenia mamy bardzo różne jak na razie. Mam instalację wod-kan przez pana Tomka rozłożoną i żadnych komplikacji. Odbiera telefony, oddzwania, jest, kiedy ma być. Rury rozłożone szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 03.09.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kochani, a ja polecam Wam jedyną firmę w naszym województwie, a kto wie czy nie w kraju, która dzięki swojemu 20-sto letniemu doświadczeniu potrafi poprawnie zamontować okna. U mnie chłopaki będąc w trójkę uwinęli się w 10-ęć godzin z jednym oknem. Robota cud-miód, palce lizać. Na wasze szczęście nie jestem egoistą i dzielę się z Wami tą bezcenną informacją. Firma, o której piszę to Debastor z Ksawerowa i prawdziwy i jedyny w naszym kraju guru od okien pan Marek Pawlak. Zdjęcia z tego prawdziwego arcydzieła, możecie oglądać na tym forum w wątku pt. " szukam dobrych okien" Serdecznie polecam, będziecie zachwyceni i wniebowzięci, a i po sądzie dla zdrowia sobie pochodzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsad 03.09.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam Mam do sprzedania deski szalunkowe pojedyncze i pozbijane w blaty o długości do 5 m w ilości około 5 m3 oraz około 200 szt stempli 2,8 - 3,0 m.Wszystkie rzeczy są po jednej budowie i są do odebrania w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego. tel. 535 559-886 Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesik 04.09.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 WITAM SPRZEDAM STEMPLE 200 szt, długość 2,80 cm cena 4,2 zł szt. i drzewo szalunkowe około 8m3,długość desek do 6 m. po jednej budowie, rozgwoździowane cena 350 zł za m3. Miejsce odbioru Wyskitno tel.512016302 p.Marzenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 05.09.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 WitamJestem nowy na tym forum, jesteśmy z żonką przed budową wymarzonego domku, mamy już pozwolenie na budowę. Jesienią chcemy zrobić fundamenty a od wiosny ruszyć z resztą. Budowa będzie w Zgierzu.Mamy już murarzy, dekarzy. Teraz jesteśmy na etapie szukania wykonawcy między innymi hydrauliki, c.o. z podłogówką. Nasz domek ma 90mkw + garaż. Ogrzwanie możemy mieć na ekogroszek. Jak dotąd dwie firmy do których się zgłosiłem z prośbą o ofertę wyceniły nas na ok. 50 000 za całość. Wydaje mi sie to kosmiczna kwota !!!.Proszę was o opinię i informację ile was kosztowała taka instalacja i ewentualnie jej specyfikację oraz sprawdzonego wykonawcę oraz jaki kupić piec na ekogroszek z podajnikiem (sprawdzona firma) ?.Okna myslimy o M&S Okna z ul. KopernikaDrzwi zewn. Gerda Star S [email protected] Z góry bardzo dziekuję z informacjęPozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 06.09.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Odpowiem połowicznie na to pytanie. U mnie instalacja CO robiona była ładnych kilka lat wstecz więc nie znam aktualnych stawek. Co do źródła zasilania to polecić mogę kotły ze sterownikiem E-Coal oraz palnikiem II generacji które prócz groszku radzą sobie doskonale z miałem a nawet owsem w odpowiednich proporcjach. Po prostu zasypujesz paliwo a reszty pilnuje sterownik U mnie pracuje Ponar Zywiec, ale są jeszcze Ogniwo, Tilgner, Kotstal oraz Instalco. Zapraszam na odpowiednie wątki jak np ten np: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149321-Palnik-BRUCER-sterownik-eCoalSam piec kupiłem w firmie Carbon z ul. Węglowej wraz z usługą wykonania kotłowni. Jestem zadowolony z całości montażu, choć wiem, że można było wykonać to pewnie taniej kupując piec przez internet i szukając samemu hydraulika. Jednak naprawdę polecam, bo nie spotkałem jeszcze takiej osoby, jak pan Suski (właściciel firmy) służący swoim klientom wiedzą praktycznie 24h przez 7 dni w tygodniu. Podejrzewam, że są w stanie wykonać kompleksowo całą instalację CO. Telefonu nie podaję bo łatwo na nich trafić w sieci wpisując Carbon Łódź Węglowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 06.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Podobnie jak sebsa wybrałem kocioł ze sterownikiem eCoal (m.in. sterowanie kotłem przez internet) - Ogniwo Eko Plus. Ze względu na wysokie ceny u dystrybutorów kupuję w innym źródle.Byłem również u p. Suskiego (Carbon) w sprawie kompleksowej usługi. Co do uzbrojenia kotłowni i samej wiedzy na temat kotłów - jak najbardziej podzielam zdanie 'przedpiszącego'. Co do reszty (rozłożenie wod, kan, co) - niestety nie przekonał mnie do swojej firmy.Wybrałem innego wykonawcę, który zajmuje się całością prac. W tej chwili jesteśmy już po pierwszym etapie i czekamy na dostawę pieca i zakończenie prac. PS. Poszukuję jakiegoś sprawdzonego dostawcy ekogroszku workowanego. Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Możecie jakiś skład polecić? Wdzięczny będę za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 06.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Podobnie jak sebsa wybrałem kocioł ze sterownikiem eCoal (m.in. sterowanie kotłem przez internet) - Ogniwo Eko Plus. Ze względu na wysokie ceny u dystrybutorów kupuję w innym źródle. Byłem również u p. Suskiego (Carbon) w sprawie kompleksowej usługi. Co do uzbrojenia kotłowni i samej wiedzy na temat kotłów - jak najbardziej podzielam zdanie 'przedpiszącego'. Co do reszty (rozłożenie wod, kan, co) - niestety nie przekonał mnie do swojej firmy. Wybrałem innego wykonawcę, który zajmuje się całością prac. W tej chwili jesteśmy już po pierwszym etapie i czekamy na dostawę pieca i zakończenie prac. PS. Poszukuję jakiegoś sprawdzonego dostawcy ekogroszku workowanego. Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Możecie jakiś skład polecić? Wdzięczny będę za wszelkie info. Dziękuję z informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 06.09.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Podobnie jak sebsa wybrałem kocioł ze sterownikiem eCoal (m.in. sterowanie kotłem przez internet) - Ogniwo Eko Plus. Ze względu na wysokie ceny u dystrybutorów kupuję w innym źródle. Byłem również u p. Suskiego (Carbon) w sprawie kompleksowej usługi. Co do uzbrojenia kotłowni i samej wiedzy na temat kotłów - jak najbardziej podzielam zdanie 'przedpiszącego'. Co do reszty (rozłożenie wod, kan, co) - niestety nie przekonał mnie do swojej firmy. Wybrałem innego wykonawcę, który zajmuje się całością prac. W tej chwili jesteśmy już po pierwszym etapie i czekamy na dostawę pieca i zakończenie prac. PS. Poszukuję jakiegoś sprawdzonego dostawcy ekogroszku workowanego. Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Możecie jakiś skład polecić? Wdzięczny będę za wszelkie info. SEBAN - jakiej powierzchni masz domek ? i jakiej mocy piec ?. Mi wycenili na Węglowej koszt kompletnej instalacji ogrzewanie i hydraulikę na 51000. Cena kosmos, PRAWDA ?!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 06.09.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 SEBAN - jakiej powierzchni masz domek ? i jakiej mocy piec ?. Mi wycenili na Węglowej koszt kompletnej instalacji ogrzewanie i hydraulikę na 51000. Cena kosmos, PRAWDA ?!. 180m2 po całości, w tym 40m2 - pomieszczenia gospodarcze (garaż i kotłownia). Zdecydowaliśmy się na 16kW. Co do ceny za całość - kwota nie jest niska, ale wszystko zależy od indywidualnych rozwiązań (czy obwodowo, czy kazdy odbiór bezpośrednio z rozdzielacza, ile podłogówki, czy są grzejniki kanałowe, czy cyrkulacja cw, etc. etc.) Może warto zrobić mały 'casting', przedstawiając do skosztorysowania te same warunki brzegowe i wymagania materiałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 06.09.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Odpowiem połowicznie na to pytanie. U mnie instalacja CO robiona była ładnych kilka lat wstecz więc nie znam aktualnych stawek. Co do źródła zasilania to polecić mogę kotły ze sterownikiem E-Coal oraz palnikiem II generacji które prócz groszku radzą sobie doskonale z miałem a nawet owsem w odpowiednich proporcjach. Po prostu zasypujesz paliwo a reszty pilnuje sterownik U mnie pracuje Ponar Zywiec, ale są jeszcze Ogniwo, Tilgner, Kotstal oraz Instalco. Zapraszam na odpowiednie wątki jak np ten np: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149321-Palnik-BRUCER-sterownik-eCoal Sam piec kupiłem w firmie Carbon z ul. Węglowej wraz z usługą wykonania kotłowni. Jestem zadowolony z całości montażu, choć wiem, że można było wykonać to pewnie taniej kupując piec przez internet i szukając samemu hydraulika. Jednak naprawdę polecam, bo nie spotkałem jeszcze takiej osoby, jak pan Suski (właściciel firmy) służący swoim klientom wiedzą praktycznie 24h przez 7 dni w tygodniu. Podejrzewam, że są w stanie wykonać kompleksowo całą instalację CO. Telefonu nie podaję bo łatwo na nich trafić w sieci wpisując Carbon Łódź Węglowa. Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem że po tych kilku latach urzywania pieca PONAR jesteś zadowolony? Jakiej mocy masz piec przy jakiej pow. domku ? A gdzie kupujesz ekogroszek, bo zapewne też masz sprawdzone miejsce ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 06.09.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 180m2 po całości, w tym 40m2 - pomieszczenia gospodarcze (garaż i kotłownia). Zdecydowaliśmy się na 16kW. Co do ceny za całość - kwota nie jest niska, ale wszystko zależy od indywidualnych rozwiązań (czy obwodowo, czy kazdy odbiór bezpośrednio z rozdzielacza, ile podłogówki, czy są grzejniki kanałowe, czy cyrkulacja cw, etc. etc.) Może warto zrobić mały 'casting', przedstawiając do skosztorysowania te same warunki brzegowe i wymagania materiałowe. a czemu zdecydowałeś się na OGNIWO EKO PLUS a nie PONAR EKO ? I gdzie kupiłeś swój piec , jeśli to nie tajemnica ? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 06.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 180m2 po całości, w tym 40m2 - pomieszczenia gospodarcze (garaż i kotłownia). Zdecydowaliśmy się na 16kW. Co do ceny za całość - kwota nie jest niska, ale wszystko zależy od indywidualnych rozwiązań (czy obwodowo, czy kazdy odbiór bezpośrednio z rozdzielacza, ile podłogówki, czy są grzejniki kanałowe, czy cyrkulacja cw, etc. etc.) Może warto zrobić mały 'casting', przedstawiając do skosztorysowania te same warunki brzegowe i wymagania materiałowe. A czemu wybrałeś OGNIWO EKO PLUS a nie PONARA EKO ??? I jeśli to mozliwe napisz gdzie zakupiłeś swój piec ? pozdrawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 06.09.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A czemu wybrałeś OGNIWO EKO PLUS a nie PONARA EKO ??? I jeśli to mozliwe napisz gdzie zakupiłeś swój piec ? pozdrawiam:yes: poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 07.09.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 U mnie piecyk chodzi tylko rok. Sama konstrukcja ma dopiero najwyżej 2 lata, więc jest stosunkowo młoda. Ogniwo Eko PLUS jest w oficjalnej sprzedaży ok 10 m-cy. Generalnie jestem zadowolony pomimo paru "przygód". Seban co do zaufanego dostawcy eko to chyba nie ma takiego. Ale napiszę jedno. W ubiegłym roku wraz z piecem kupiłem z Carbonu 1 tonę Pieklorza. Kolejne zakupy robiłem na składach u siebie w Rzgowie i było od razu widać bez porównania większą ilość spieków oraz mniejszą kaloryczność opału. W tym roku zamierzam kupić u Suskiego większą ilość groszku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 07.09.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 sebsa, dzięki za infoZadzwonię dziś na Węglową i popytam o dostępność i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 07.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Generalnie by z tego wątku nie uczynić miejsca dyskusji o kotłach. Napiszę tylko, iż wg twórcy palnika Brucer dr Jacka Zawistowskiego vel ZAWIJANA nr 3 to stare Ogniwo Eko, nr 2 Ponar Żywiec, nr 1 Ogniwo Eko Plus jako wynik zebranych doświadczeń z nowym ulepszonym palnikiem Burner-S. Niestety w ubiegłym roku ten model nie był jeszcze dostępny, a i tak nie występuje w mocy która mnie interesuje. To tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 07.09.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Napisz na priva bo jakoś mi schodzi z telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksmar 07.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Poszukuję speca co mi położy instalację TiVi oraz domofonową/videofonową. TV - 2 punkty videofon - 3 punkty gniazdo głośnikowe 4 punkty internetowe - 2 punkty Chciałabym tak jak wszyscy - niedrogo i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts