Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Witam

podzielę się z Wami moim problemem, może dzięki temu znajdę rozwiązanie a Wy unikniecie niesolidnego wykonawcy Firmy MARAF ze Zgierza.

Problem dotyczy nieschnącej wylewki, która była wykonana blisko 4 tygodnie temu. Nie dotyczy na szczęście całości ale problem jest.

Wlewka w wiatrołapie jest cały czas błyszcząca na powierzchni, ciemna. Wygląda tak jakby była robiona wczoraj. W innych pomieszczeniach np. w garażu gdzie wylewka była robiona kilka dni później i jest grubsza od tej problematycznej o 4 cm (ma 9 cm) jest już ładnie biała. W pozostałych pomieszczeniach również.

W ciągu dnia dom jest cały czas wietrzony. Na noc zamykany. Wylewka w tym miejscu pozostaje bez zmian. Dokładnie widać jej łączenie z częścią z którą nie ma problemu.

Nikt nie wie co się dzieje i co zrobić. Wykonawca umywa ręce.

Dodam że pod wylewką jest izolacja.

Będę wdzięczna za rozwikłanie zagadki.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nigdy nie miałem uwag, ani zastrzeżeń co do fachowości i dokładności wykonywanych prac.

Niestety trzeba uważać na ustalenia, szczególnie te ustne, aby nie dochodziło do nieporozumień. Najlepiej, by przy kluczowych kwestiach był Wasz kierbud.

U mnie nie obyło się bez 2 poważnych zgrzytów co do terminowości robót oraz ceny jednej z dodatkowo wykonanych prac.

Uczulam na to. Widzę, ze szukasz dekarza. Ustal zatem np., czy po p. Marianie, p. Stanisław na więźbę wchodzi bezpośrednio, a nie za 2 tygodnie. Nikt Cię o tym nie poinformuje, że tak będzie. Umówisz dekarza i duuuuupa.

pzdr

Mój dom również budowała ta ekipa. I podobnie jak ProStaś uczulam na szczegóły. Między innymi: ustalanie ceny za wykonywane czynności, których nie ma w planie. U mnie Panowie nie wykonali schodów, które były w planie (zdecydowałam się na schody ażurowe drewniane) ale za wykonanie spadków na tarasie i stopień przed wejściem zażyczyli sobie ekstra dopłatę.

Poza tym panowie nie są gospodarni. Raz użyte drewno w/g nich już do niczego się nie nadawało. Po budowie mamy go całe tony.

pozdrawiam

Witam

podzielę się z Wami moim problemem, może dzięki temu znajdę rozwiązanie a Wy unikniecie niesolidnego wykonawcy Firmy MARAF ze Zgierza.

Problem dotyczy nieschnącej wylewki, która była wykonana blisko 4 tygodnie temu. Nie dotyczy na szczęście całości ale problem jest.

Wlewka w wiatrołapie jest cały czas błyszcząca na powierzchni, ciemna. Wygląda tak jakby była robiona wczoraj. W innych pomieszczeniach np. w garażu gdzie wylewka była robiona kilka dni później i jest grubsza od tej problematycznej o 4 cm (ma 9 cm) jest już ładnie biała. W pozostałych pomieszczeniach również.

W ciągu dnia dom jest cały czas wietrzony. Na noc zamykany. Wylewka w tym miejscu pozostaje bez zmian. Dokładnie widać jej łączenie z częścią z którą nie ma problemu.

Nikt nie wie co się dzieje i co zrobić. Wykonawca umywa ręce.

Dodam że pod wylewką jest izolacja.

Będę wdzięczna za rozwikłanie zagadki.

Witam

U nas tez robiła ta ekipa i tynki i wylewki i nie ma z tym zadnego problemu. Czy sygnalizowałeś ten problem tylko właścicielowi Marafu

czy też może szefowi ekipy od wylewek? U nas wylewki robił Pan Wojtek Kaźmierczak i szczerze to wzięłabym go jeszcze raz ale juz bez pośrednictwa Marafu.

Witam

U nas tez robiła ta ekipa i tynki i wylewki i nie ma z tym zadnego problemu. Czy sygnalizowałeś ten problem tylko właścicielowi Marafu

czy też może szefowi ekipy od wylewek? U nas wylewki robił Pan Wojtek Kaźmierczak i szczerze to wzięłabym go jeszcze raz ale juz bez pośrednictwa Marafu.

Rozmawialiśmy tylko z właścicielem, który nie bardzo skory jest do wyjaśnienia i ewentualnej naprawy. Cytuję jego wypowiedź - Ja nie biorę odpowiedzialności. Udało się go przekonać aby zmierzyć wilgotność co dalej nie wiadomo.

Może rzeczywiście powinniśmy zacząć od szefa ekipy? Spróbujemy go dziś złapać. Zobaczymy.

Przydałby się jeszcze jeden pomiar dokonany przez właściciela firmy - poziomów. Bo płytkarz laserem pomierzył i stwierdził że duże rozbieżności w poziomach są. Kiedy o tym wspomniałam p. właściciel mnie wyśmiał.

Nasz kierbud, też czegoś takiego jak niewysychająca cześć wylewki jeszcze nie widział.

witam, jestem tu nowa, buduję dom w Ząbkach gmina Dmosin, jestem na etapie pokrycia dachu, chciałam wszystkich ostrzec przed firmą BUDOMAX panem Grzegorzem Kozickim z Lubrańca zamieszkałego obecnie w Lodzi ul Grabowa 13, czasami podaje że firma miesci się w Aleksandrowie Łódzkim, ostrzegam, że taka firma nie istnieje, ten człowiek podaje w umowie fałszywe dane, wyłudza zaliczki, nic nie potrafi zrobić, a jeszcze moze zmarnować materiał, ja zostałam oszukana, miał mi robić dach, była fałszywa umowa, zaliczka, na szczęście w pore się zorientowaliśmy i wyrzuciliśmy faceta, zanim zmarnował nam cały materiał i czas

klaudiuszozo mi też zapaliło się światełko, ale mielismy już problemy z jedną ekipą od dachu, długo nas zwodzili, zmarnowali piękbą wrześnuiową pogodę, w końcu z dnia na dzień musieliśmy znależć nową ekipę za podobna cenę, nie było łatwo większość miała wolne terminy dopiero na październik, a my kładziemy gont więc to trochę za późno, no ale dobrze że chociaż w porę się zorientowaliśmy i na szczęście udało nam się znaleźć porządną ekipę i lada dzień skończą dach

Witam

Mam do sprzedania kontener budowlany (izoterma).

Kontener jest na stalowej ramie z drewnianą podłogą pokrytą ryflowaną blachą.

Zamykany jest na dwa zamki. Idealny, bezpieczny, izolowany termicznie.

Sprawdził się na budowie ekipy były bardzo zadowolne, nawet w upały dało się w środku spokojnie przebywać.

Zewnętrzne wymiary do ew. transportu- dł. 5,35 szer. 2,50 wys. 2,30

Sprzedam również skrzynkę budowlaną-erbetkę.

Skrzynka wyposażona jest w 4 gniazda na 230V, 2 gniazda siłowe i różnicówkę

SPRZEDANE

Witam ,jakiej firmy montowaliście bramę garażowa i w jakiej firmie braliście,szukam opinii o firmie GP System z ulicy konstantynowskiej 29,czy ktoś montował bramę z tej firmy.

Ja mam od nich 5 metrową bramę Normstahl. Dali mi dobrą cenę. Trochę musieliśmy na nią poczekać ale było warto.

Ani ze sprzedawcą ani z montażystami nie było żadnych problemów.

Pozdrawiam

Szanowni Forumowicze

Poszukuje opinii i porady. Obecnie na mojej budowie działa ekipa przyklejająca styropian do ścian zewnętrznych. Okazało się, że jest on nierówny - lekko się wybrzusza na bokach. W trakcie jego układania pozostają wyraźne szpary (dół i góra ścianki pasują, środek nie). Panowie, powiedzieli że to normalne, i że na końcu wypełnią wszystko ładnie "pianą". Czy tak właśnie się robi, czy też powinno się doszlifowywać rogi by kawałki do siebie pasowały? Jak to było u was? Panowie powiedzieli, że jak mają szlifować to wolą tego w ogóle nie robić... co mnie trochę zasmuciło. Boję się, że z powodu temperatury panowie po prostu odpuszczają sobie to co powinno być zrobione.

Pzdr

Marcin