bes_ 11.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witampodzielę się z Wami moim problemem, może dzięki temu znajdę rozwiązanie a Wy unikniecie niesolidnego wykonawcy Firmy MARAF ze Zgierza. Problem dotyczy nieschnącej wylewki, która była wykonana blisko 4 tygodnie temu. Nie dotyczy na szczęście całości ale problem jest. Wlewka w wiatrołapie jest cały czas błyszcząca na powierzchni, ciemna. Wygląda tak jakby była robiona wczoraj. W innych pomieszczeniach np. w garażu gdzie wylewka była robiona kilka dni później i jest grubsza od tej problematycznej o 4 cm (ma 9 cm) jest już ładnie biała. W pozostałych pomieszczeniach również.W ciągu dnia dom jest cały czas wietrzony. Na noc zamykany. Wylewka w tym miejscu pozostaje bez zmian. Dokładnie widać jej łączenie z częścią z którą nie ma problemu.Nikt nie wie co się dzieje i co zrobić. Wykonawca umywa ręce. Dodam że pod wylewką jest izolacja. Będę wdzięczna za rozwikłanie zagadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 11.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Nigdy nie miałem uwag, ani zastrzeżeń co do fachowości i dokładności wykonywanych prac. Niestety trzeba uważać na ustalenia, szczególnie te ustne, aby nie dochodziło do nieporozumień. Najlepiej, by przy kluczowych kwestiach był Wasz kierbud. U mnie nie obyło się bez 2 poważnych zgrzytów co do terminowości robót oraz ceny jednej z dodatkowo wykonanych prac. Uczulam na to. Widzę, ze szukasz dekarza. Ustal zatem np., czy po p. Marianie, p. Stanisław na więźbę wchodzi bezpośrednio, a nie za 2 tygodnie. Nikt Cię o tym nie poinformuje, że tak będzie. Umówisz dekarza i duuuuupa. pzdr Mój dom również budowała ta ekipa. I podobnie jak ProStaś uczulam na szczegóły. Między innymi: ustalanie ceny za wykonywane czynności, których nie ma w planie. U mnie Panowie nie wykonali schodów, które były w planie (zdecydowałam się na schody ażurowe drewniane) ale za wykonanie spadków na tarasie i stopień przed wejściem zażyczyli sobie ekstra dopłatę. Poza tym panowie nie są gospodarni. Raz użyte drewno w/g nich już do niczego się nie nadawało. Po budowie mamy go całe tony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rommaa 12.10.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam podzielę się z Wami moim problemem, może dzięki temu znajdę rozwiązanie a Wy unikniecie niesolidnego wykonawcy Firmy MARAF ze Zgierza. Problem dotyczy nieschnącej wylewki, która była wykonana blisko 4 tygodnie temu. Nie dotyczy na szczęście całości ale problem jest. Wlewka w wiatrołapie jest cały czas błyszcząca na powierzchni, ciemna. Wygląda tak jakby była robiona wczoraj. W innych pomieszczeniach np. w garażu gdzie wylewka była robiona kilka dni później i jest grubsza od tej problematycznej o 4 cm (ma 9 cm) jest już ładnie biała. W pozostałych pomieszczeniach również. W ciągu dnia dom jest cały czas wietrzony. Na noc zamykany. Wylewka w tym miejscu pozostaje bez zmian. Dokładnie widać jej łączenie z częścią z którą nie ma problemu. Nikt nie wie co się dzieje i co zrobić. Wykonawca umywa ręce. Dodam że pod wylewką jest izolacja. Będę wdzięczna za rozwikłanie zagadki. Witam U nas tez robiła ta ekipa i tynki i wylewki i nie ma z tym zadnego problemu. Czy sygnalizowałeś ten problem tylko właścicielowi Marafu czy też może szefowi ekipy od wylewek? U nas wylewki robił Pan Wojtek Kaźmierczak i szczerze to wzięłabym go jeszcze raz ale juz bez pośrednictwa Marafu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 12.10.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam U nas tez robiła ta ekipa i tynki i wylewki i nie ma z tym zadnego problemu. Czy sygnalizowałeś ten problem tylko właścicielowi Marafu czy też może szefowi ekipy od wylewek? U nas wylewki robił Pan Wojtek Kaźmierczak i szczerze to wzięłabym go jeszcze raz ale juz bez pośrednictwa Marafu. Rozmawialiśmy tylko z właścicielem, który nie bardzo skory jest do wyjaśnienia i ewentualnej naprawy. Cytuję jego wypowiedź - Ja nie biorę odpowiedzialności. Udało się go przekonać aby zmierzyć wilgotność co dalej nie wiadomo. Może rzeczywiście powinniśmy zacząć od szefa ekipy? Spróbujemy go dziś złapać. Zobaczymy. Przydałby się jeszcze jeden pomiar dokonany przez właściciela firmy - poziomów. Bo płytkarz laserem pomierzył i stwierdził że duże rozbieżności w poziomach są. Kiedy o tym wspomniałam p. właściciel mnie wyśmiał. Nasz kierbud, też czegoś takiego jak niewysychająca cześć wylewki jeszcze nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka69 13.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 witam, jestem tu nowa, buduję dom w Ząbkach gmina Dmosin, jestem na etapie pokrycia dachu, chciałam wszystkich ostrzec przed firmą BUDOMAX panem Grzegorzem Kozickim z Lubrańca zamieszkałego obecnie w Lodzi ul Grabowa 13, czasami podaje że firma miesci się w Aleksandrowie Łódzkim, ostrzegam, że taka firma nie istnieje, ten człowiek podaje w umowie fałszywe dane, wyłudza zaliczki, nic nie potrafi zrobić, a jeszcze moze zmarnować materiał, ja zostałam oszukana, miał mi robić dach, była fałszywa umowa, zaliczka, na szczęście w pore się zorientowaliśmy i wyrzuciliśmy faceta, zanim zmarnował nam cały materiał i czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witaj skorpionka. Mi na szczęście jak ktoś sam wspomina o przedpłacie zapala się światełko... I tak też było w tym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 14.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A możesz podać cenę za mkw. jaką tobie krzyknęli cześć, 25 zł/m2 z materiałem Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka69 14.10.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 klaudiuszozo mi też zapaliło się światełko, ale mielismy już problemy z jedną ekipą od dachu, długo nas zwodzili, zmarnowali piękbą wrześnuiową pogodę, w końcu z dnia na dzień musieliśmy znależć nową ekipę za podobna cenę, nie było łatwo większość miała wolne terminy dopiero na październik, a my kładziemy gont więc to trochę za późno, no ale dobrze że chociaż w porę się zorientowaliśmy i na szczęście udało nam się znaleźć porządną ekipę i lada dzień skończą dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 14.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam z kolejnym pytaniem W jaki sposób załatwialiście dotację na biologiczną oczyszczalne ścieków... ??? u mnie kwota za całość 9500 zł. Jakie formalności ? jak długo trwają ? Jaki bank ? Czy może gmina ? Pomóżcie Z góry dziękuję i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 17.10.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam czy miał ktoś do czynienia z firmą montującą drzwi PRIMAVERA z Łodzi ? i jeśli tak to jaką ma o niej opinięz góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 22.10.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam,Czy ktoś ma może doświadczenia z firmą IBE SYSTEM?Będę wdzięczny za informacje na prv.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 22.10.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam poszukuję dekarza który uzdrowi mój dach. Mój dekarz polecany na tym forum twierdzi, że inaczej się nie da, że taka jest uroda dachówki płaskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carrie 23.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam poszukuję dekarza który uzdrowi mój dach. Mój dekarz polecany na tym forum twierdzi, że inaczej się nie da, że taka jest uroda dachówki płaskiej. Moj dach robili super fachowcy! Mogę szczerze polecic bo był naprawdę trudny.Tel.602276106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carrie 24.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Polecam również firmę Dagart ze Rzgowa.Zamawialiśmy u nich dachówkę Creaton.Cena z ładnych rabatem,szybka obsługa ,bezproblemowa.Polecam.tel 609726026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram02 25.10.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 SprzedamStemple budowlane ok 130 szt długość 2,8-3,0 metry, raz użyte - 4 zł/sztukaDwie zafoliowane palety WIENERBERGER PORTHERM 25P+W KL.150, trzecia paleta luzem (ok 180 sztuk) 3,5zł/sztuka.Odbiór osobisty MałczewTel 885668103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 25.10.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Moj dach robili super fachowcy! Mogę szczerze polecic bo był naprawdę trudny.Tel.602276106 carrie też masz dachówkę płaską z oknami dachowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 25.10.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam ,jakiej firmy montowaliście bramę garażowa i w jakiej firmie braliście,szukam opinii o firmie GP System z ulicy konstantynowskiej 29,czy ktoś montował bramę z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 25.10.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam Mam do sprzedania kontener budowlany (izoterma).Kontener jest na stalowej ramie z drewnianą podłogą pokrytą ryflowaną blachą.Zamykany jest na dwa zamki. Idealny, bezpieczny, izolowany termicznie.Sprawdził się na budowie ekipy były bardzo zadowolne, nawet w upały dało się w środku spokojnie przebywać.Zewnętrzne wymiary do ew. transportu- dł. 5,35 szer. 2,50 wys. 2,30 Sprzedam również skrzynkę budowlaną-erbetkę. Skrzynka wyposażona jest w 4 gniazda na 230V, 2 gniazda siłowe i różnicówkę SPRZEDANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 25.10.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam ,jakiej firmy montowaliście bramę garażowa i w jakiej firmie braliście,szukam opinii o firmie GP System z ulicy konstantynowskiej 29,czy ktoś montował bramę z tej firmy. Ja mam od nich 5 metrową bramę Normstahl. Dali mi dobrą cenę. Trochę musieliśmy na nią poczekać ale było warto. Ani ze sprzedawcą ani z montażystami nie było żadnych problemów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldieb 25.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Szanowni Forumowicze Poszukuje opinii i porady. Obecnie na mojej budowie działa ekipa przyklejająca styropian do ścian zewnętrznych. Okazało się, że jest on nierówny - lekko się wybrzusza na bokach. W trakcie jego układania pozostają wyraźne szpary (dół i góra ścianki pasują, środek nie). Panowie, powiedzieli że to normalne, i że na końcu wypełnią wszystko ładnie "pianą". Czy tak właśnie się robi, czy też powinno się doszlifowywać rogi by kawałki do siebie pasowały? Jak to było u was? Panowie powiedzieli, że jak mają szlifować to wolą tego w ogóle nie robić... co mnie trochę zasmuciło. Boję się, że z powodu temperatury panowie po prostu odpuszczają sobie to co powinno być zrobione. PzdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts