dusiaka 08.11.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja współpracuję z naprawdę konkretnymi architektami, ale robię projekt indywidualny. Nie wiem czy chcieliby się zajmować adaptacją. Jak coś to mogę podać namiary. Pozdrawiam mlodaga- dziękuję. Zleciłam adaptację jednemu z architektów, którzy zgłosili się w odpowiedzi na ogłoszenie na oferii. Cena przystępna, czasowo - dyspozycyjny, otwarty na propozycje/ zmiany i chętnie doradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 08.11.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witam Czy ktoś z Was ogrzewa swój domek piecem na Pellet ? Jeśli tak to proszę o opinię.(firma pieca, ilość zużycia pellet, i ogólne wrażenia) Dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 09.11.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witajcie, Stanowczo odradzam wszystkim firmę Makra 2 - drzwi z Przędzalnianej. O ile towar jest ok to montaż pozostawia dużo do życzenia, obróbka - zostały dziury które potem przy wykończeniu trzeba było wypełniać ... nie zostawili uszczelek za które w sklepie policzono dodatkowe 50 zł, drzwi zamontowali za nisko przez co powstał próg ... i tak mógłbym wymieniać.. generalnie odradzam. Jeśli już to brać u nich towar ale ekipę do montażu wziąć inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 10.11.2011 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam Odradzam firmę Primavera z Żeromskiego zamówiłam u nich drzwi wewnętrzne z montażem ,montaż fatalny i nie tylko montaż. Kłamią na każdym kroku ,ale mogę polecić pana od wykończeń czysto,dokładnie i to on poprawiał montaż po monterach z Primavery (Mirosław Maślanka 727-260-399) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechbialasiewicz 10.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Właśnie skończyłem budowę, chcę polecić moich najlepszych fachowców. Moim zdaniem lepiej zapłacić trochę więcej i mieć solidną ekipę niż trochę oszczędzić i być rozczarowanym z efektów. Sebastian (667733160) - glazura, biały montaż. Mój najlepszy fachowiec, znaleziony przez internet. Człowiek pasjonat, dokładny, przykłada niezwykłą wagę do detalu. Ma setki pomysłów, rozwiązuje wszystkie problemy. Pochodzi z okolic Wrocławia ale chętnie też pracuje w Łodzi i okolicach. Gorąco polecam. Artur (513909903)- tynki, sufity, zabudowa z płyty g-k, gładzie, malowanie, elewacje. Trzech pracowników pracują ostro od rana do zmierzchu. Wyjątkowo zręczna i sprawna ekipa a przy tym ceny umiarkowane. Punktualni i solidni. Stanisław (661128444) - murki z klinkieru, układanie kostki. Bardzo doświadczony. Dokładny, staranny. Przyjeżdża o 7:00 i pracuje nawet do 12 godzin. Mam najpiękniejsze ogrodzenie z klinkieru na ulicy.Robił kostkę u mnie, a także u teściowej - efekt: nawierzchnia równa jak stół. Paweł (509224696)- Kominek i wentylacja mechaniczna. kontakt wziąłem z tego forum i nie żałuję. Solidnie i fachowo. ABC Macisz (501076228) - kuchnie, stolarstwo. Terminowo, fachowo, wyjątkowo solidny fachowiec. Nasza kuchnia wygląda po prostu pieknie. Polecam! Koparka -(607730074) z okolic Aleksandrowa Łódzkiego. Może nie tanio ale bardzo sprawny operator. Równanie terenu, wyrywanie krzaków, przewożenie palet nie są problemem. Domco (426347751)- hurtownia mat. budowlanych Niesięcin. Bardzo miła i pomocna obsługa. Dają spore rabaty, płaciłem im przelewem nawet do tygodnia po odbiorze materiałów. Nie liczą za transport. Innych nie polecam, bo z różnych przyczyn zaleźli mi za skórę. PozdrawiamLech B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 gdzie mogę kupić od ręki żwir frakcji 40-60mm TANIO, oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas777 12.11.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A co się stało z przyciskiem podtynkowym? Doświadczenia mamy bardzo różne jak na razie. Mam instalację wod-kan przez pana Tomka rozłożoną i żadnych komplikacji. Odbiera telefony, oddzwania, jest, kiedy ma być. Rury rozłożone szybko i sprawnie. Sylwerson, Otóż włąśnie go brakuje i niestety nie ma na niego faktury bo był kupowany przez Pana Tomasz J. Niestety jest wszystko zabudowane i jedynie co znam to nazwę producenta zestawu podtynkowego, nie znam modelu. Jest na rynku kilka różnych modeli i jest problem z dobraniem przyciusku. Miałem więc 3 wyjścia 1. Rozkuć łazienkę i szukać na obudowie oznaczenia modelu; 2. Zdjąć wszystkie możliwe wymiary z wnęki na przycisk, jechać do hurtowni, obejrzeć i wymierzyc wszystkie modele danego producenta i w ten sposób zidentyfikować model 3. Kupić wszystkie modele przycisków danego producenta i sprawdzać który pasuje... Na szczeście wiedziełem w jakiej hurtowni zaopatruje się Pan Jedrasiak... 3 wizyty w hurtowni i w końcu na zasadzie sprawdzania w systemie archiwalnych zakupów Pana Tomasza udało się odnaleźć mój prawdopodobny model (nota bedę bardzo pomocni ludzi pracują w tej hurtowni, bez nich pomocy nic bym nie osiągnął ). To nie koniec. Okazało się, że model ten nie jest już produkowany i nie ma do tych modelu przycisków podtynkowych w kraju:( a z innych modeli nie będzie pasował ... ciekawie.. Potem jeszcze 2 wizyty w centrali hurtowni i decyzja że będziemy sprowadzać przycisk z ...Niemiec. Nie wspomnę czasu straconego na telefony, wizyty w hurtowniach ... a wystarczyło odebrać telefon i podać model - już miałbym mniej czasu straconego i nerów. Co ciekawe jak byłem w hurtowni 3 razy zostawiałem mój numer aby przekazć Panu Tomaszowi aby do mnie zadzwonił... nr pracownicy przekazalli ale oczywiścia Pan Tomasz nie oddzwonił. Podsumowujac - Doświadczenia mamy różne i życzę aby nie znalazł się Pan w takiej sytuacji jak ja. Co ciekawe współpraca cały czas ukłądała się dobrze z Panem Tomaszem.. .więc tym bardziej nie wiem czy jest to standardowy sposób postępowania z klietami po końcowym rozliczeniu czy po prostu miałem pecha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Sylwerson, Otóż włąśnie go brakuje i niestety nie ma na niego faktury bo był kupowany przez Pana Tomasz J. Niestety jest wszystko zabudowane i jedynie co znam to nazwę producenta zestawu podtynkowego, nie znam modelu. Jest na rynku kilka różnych modeli i jest problem z dobraniem przyciusku. Miałem więc 3 wyjścia 1. Rozkuć łazienkę i szukać na obudowie oznaczenia modelu; 2. Zdjąć wszystkie możliwe wymiary z wnęki na przycisk, jechać do hurtowni, obejrzeć i wymierzyc wszystkie modele danego producenta i w ten sposób zidentyfikować model 3. Kupić wszystkie modele przycisków danego producenta i sprawdzać który pasuje... Na szczeście wiedziełem w jakiej hurtowni zaopatruje się Pan Jedrasiak... 3 wizyty w hurtowni i w końcu na zasadzie sprawdzania w systemie archiwalnych zakupów Pana Tomasza udało się odnaleźć mój prawdopodobny model (nota bedę bardzo pomocni ludzi pracują w tej hurtowni, bez nich pomocy nic bym nie osiągnął ). To nie koniec. Okazało się, że model ten nie jest już produkowany i nie ma do tych modelu przycisków podtynkowych w kraju:( a z innych modeli nie będzie pasował ... ciekawie.. Potem jeszcze 2 wizyty w centrali hurtowni i decyzja że będziemy sprowadzać przycisk z ...Niemiec. Nie wspomnę czasu straconego na telefony, wizyty w hurtowniach ... a wystarczyło odebrać telefon i podać model - już miałbym mniej czasu straconego i nerów. Co ciekawe jak byłem w hurtowni 3 razy zostawiałem mój numer aby przekazć Panu Tomaszowi aby do mnie zadzwonił... nr pracownicy przekazalli ale oczywiścia Pan Tomasz nie oddzwonił. Podsumowujac - Doświadczenia mamy różne i życzę aby nie znalazł się Pan w takiej sytuacji jak ja. Co ciekawe współpraca cały czas ukłądała się dobrze z Panem Tomaszem.. .więc tym bardziej nie wiem czy jest to standardowy sposób postępowania z klietami po końcowym rozliczeniu czy po prostu miałem pecha... o fuck Nie zazdroszczę Ci, więcej - współczuję solidaryzując się zupełnie. Pan Tomek pracuje nadal dla nas - nie cieszy mnie, że non stop gania na różne budowy, robiąc u kogoś równolegle. Wolałabym, żeby zrobił, co konieczne u nas, a potem jechał dalej. Ale tak się nie da... Znoszę więc dzielnie, że się spóźnia, nie pojawia, odkłada pewne rzeczy. Denerwuje mnie to, ale godzę się, bo rabat, jaki ma u dystrybutora pompy ciepła, która ogrzeje nasz dom, jest tego rzędu, którego nie można lekceważyć. Lubię go jako osobę, choć wolałabym, żeby oddał mi się cały. PS Jestem dziewczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 14.11.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 o fuck Nie zazdroszczę Ci, więcej - współczuję solidaryzując się zupełnie. Pan Tomek pracuje nadal dla nas - nie cieszy mnie, że non stop gania na różne budowy, robiąc u kogoś równolegle. Wolałabym, żeby zrobił, co konieczne u nas, a potem jechał dalej. Ale tak się nie da... Znoszę więc dzielnie, że się spóźnia, nie pojawia, odkłada pewne rzeczy. Denerwuje mnie to, ale godzę się, bo rabat, jaki ma u dystrybutora pompy ciepła, która ogrzeje nasz dom, jest tego rzędu, którego nie można lekceważyć. Lubię go jako osobę, choć wolałabym, żeby oddał mi się cały. Rabaty owszem, ale pompa ma PRZEDE WSZYSTKIM działać- moja pracuje od ubiegłego poniedziałku i na razie nie patrzeę na licznik energii elektrycznej:D Zatem POLECAM "mojego" Hydraulika- P.Andrzej- firma TERMOSERWIS z "Feliksina" (Łódź, ul.Feliksińska). Jedyna ekipa, która wchodzi i kończy przed czasem, etapy realizuje do końca i "nie skacze" pomiędzy budowami. A i rabaty oddaje klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 czakszak - a jaką pompę masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 16.11.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 witam, szukam: - dobrą ekipę montażu okien (a co za tym idzie także okien PCV) może Vertex, Oknoplast - może macie inne propozycje - dobrego hydraulika - dobrego elektryka z uwagi na lokalizację budowy szukam powyższych osób z okolic Bełchatowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 16.11.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 czakszak - a jaką pompę masz u siebie? Oznaczenie handlowe to jakoś: BUDERUS WPS-11 K, a po ludzku: pompa razem ze zbiornikiem cwu w jednej obudowie, moc 10,8 kW- tylko marka Buderus, bo większość pomp jest produkowanych przez Szwedów. Do tego 4 odwierty pionowe, każdy po 50 m (oczywiście wszystko na podstawie pozwolenia na odwierty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 16.11.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Praktyczne uwagi dla Wszystkich, którzy planują rozruch pompy ciepła:Przed rozruchem pompy zmieńcie (koniecznie) taryfę w Waszym Rejonie Energetycznym z budowlanej np. na nocną (np.G 12 W). Do zmiany taryfy nie potrzeba odbioru budowlanego domu a jedynie informację, że np "już zamieszkujecie dom". Formalności trwają do 2 tygodni (często potrzeba wymienić licznik) dlatego warto zająć się tym przed rozruchem pompy. Inaczej "obedrą Was ze skóry" za energię elektryczną- pompa po rozruchu chodzi praktycznie non-stop.A ponieważ "pora noca" jest definiowana bardzo szeroko: od poniedziałku do piątku w godz. 22.00-7.00 oraz 13.00-17.00 i weekendy więc daje się "zgrać" kalendarz grzania pompy z tańszą energię (w porze nocnej 32 grosze za 1kWh). Podgrzewanie cwu też mozna ustawić według kalendarza. Drożej za energię płacicie kiedy i tak nie ma Was w domu- temperatura powinna więc zostać obniżona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 witam, szukam: - dobrą ekipę montażu okien (a co za tym idzie także okien PCV) może Vertex, Oknoplast - może macie inne propozycje - dobrego hydraulika - dobrego elektryka z uwagi na lokalizację budowy szukam powyższych osób z okolic Bełchatowa pozdrawiam do montażu bierz w ciemno ekipę p. Andrzeja Kellera z Bełchatowa - http://panoramafirm.pl/be%C5%82chat%C3%B3w/a.p.k._przedsiebiorstwo_handlowo_uslugowe_andrzej_keller-sghtn_mcm.html#tab mili, sprawni, bezproblemowi zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.11.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 jaka taryfę wybraliście w związku z pompą? mam druk do wypisania i waham sie właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 20.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam Mam do sprzedania 2,5 m3 heblowanych desek o grubości 40 mm i długości 4 mDeski są bardzo suche, nieużywane. Składowane pod zadaszeniem już ponad 5 lat.Niestety muszę się ich pozbyć ze względu na konieczność wygospodarowania miejsca na podwórku.Odbiór osobisty Wiśniowa Góra. Zainteresowanych proszę o info na priv lub tel. 662-004-523-Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 20.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Help! skąd wziąć parapety zewnętrzne? stalowe może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 22.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja bardzo polecam górala, który u nas robił schody. Mamy schody z jesionu barwionego i lakierowanego na półmat. cena (materiały + robocizna) to 7.500 zeta. Szybko, sprawnie i bez kłopotów. Jak chcesz to kontakt podam na priv. Chociaż był już polecany na forum i grupie łódzkiej. ja też poproszę ten nr tel [email protected] Dzięki Już znalazłam namiar kilka postów temu, sorry i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 23.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Help! skąd wziąć parapety zewnętrzne? stalowe może Pytaj w STALBORZE na Wycieczkowej. Dobra cena do jakości. ps. Po wielu telefonach może do końca tego tygodnia Twoi dekarze będą diagnozować obróbkę okien dachowych. Rzeczywiście są chłopaki zapracowani ale dali mi nadzieję więc tego się trzymam . Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.11.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Potrzebuję dobrą cenę na bramę garażową z napędem. Najchętniej hormanna, nice lub Wiśniewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts