farfadet 24.11.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Mój dom również budowała ta ekipa. I podobnie jak ProStaś uczulam na szczegóły. Między innymi: ustalanie ceny za wykonywane czynności, których nie ma w planie. U mnie Panowie nie wykonali schodów, które były w planie (zdecydowałam się na schody ażurowe drewniane) ale za wykonanie spadków na tarasie i stopień przed wejściem zażyczyli sobie ekstra dopłatę. Poza tym panowie nie są gospodarni. Raz użyte drewno w/g nich już do niczego się nie nadawało. Po budowie mamy go całe tony. pozdrawiam Zakończyliśmy na ten rok współpracę z p. Marianem i teraz już mogę na pewno powiedzieć, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Fachowość i uczciwość niekwestionowane. Wiele nam p. Marian dodatkowo podpowiedział. Zgrzytów żadnych nie mieliśmy. Zdążyli na czas również z więźbą. W tej chwili już działają dekarze. Policzył nam za dodatkowe prace, może nawet i niemało..., ale robota jest wykonana dobrze i wszystko tak jak chcieliśmy, że uważamy, że warto było. Planujemy dalszą współpracę jeśli tylko będą po obydwu stronach sprzyjające okoliczności. Mogę zdecydowanie polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 24.11.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Zakończyliśmy na ten rok współpracę z p. Marianem i teraz już mogę na pewno powiedzieć, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Fachowość i uczciwość niekwestionowane. Wiele nam p. Marian dodatkowo podpowiedział. Zgrzytów żadnych nie mieliśmy. Zdążyli na czas również z więźbą. W tej chwili już działają dekarze. Policzył nam za dodatkowe prace, może nawet i niemało..., ale robota jest wykonana dobrze i wszystko tak jak chcieliśmy, że uważamy, że warto było. Planujemy dalszą współpracę jeśli tylko będą po obydwu stronach sprzyjające okoliczności. Mogę zdecydowanie polecić. Żeby była jasność w temacie . Co do fachowości nie mam, żadnych uwag i myślę, że lepiej trafić nie mogliśmy. Dom jest wybudowany równo, solidnie, to samo dotyczy więźby. Stawiam 5 z plusem, ale co do uczciwości to już nie bardzo. Bo nie mówi się klientowi o tym ile ma zapłacić po wykonanej robocie. Uczciwość nakazuje zrobić to przed, tak aby inwestor miał wybór, robić czy nie. Moją winą jest to, że nie zapytałam czy to będzie dodatkowo kosztować ale skąd miałam przypuszczać, skoro wykonawca nie odliczył sobie z wypłaty kwoty za niewykonane b. trudne schody? Dlatego współpracę z p. Marianem polecam ale uczulam na ustalanie szczegółów przed a nie po fakcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 25.11.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 >>klaudiuszozo, a nie myslisz o innych producentach, np. krispol nie wspominając już o normstahl;) Zobacz jak cenowo wyjdzie też w http://www.poltau.com.pl/, znajoma brala i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 25.11.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Żeby była jasność w temacie . Co do fachowości nie mam, żadnych uwag i myślę, że lepiej trafić nie mogliśmy. Dom jest wybudowany równo, solidnie, to samo dotyczy więźby. Stawiam 5 z plusem, ale co do uczciwości to już nie bardzo. Bo nie mówi się klientowi o tym ile ma zapłacić po wykonanej robocie. Uczciwość nakazuje zrobić to przed, tak aby inwestor miał wybór, robić czy nie. Moją winą jest to, że nie zapytałam czy to będzie dodatkowo kosztować ale skąd miałam przypuszczać, skoro wykonawca nie odliczył sobie z wypłaty kwoty za niewykonane b. trudne schody? Dlatego współpracę z p. Marianem polecam ale uczulam na ustalanie szczegółów przed a nie po fakcie. pozdrawiam Dokładnie tak to zrozumieliśmy i dziękujemy za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Pytaj w STALBORZE na Wycieczkowej. Dobra cena do jakości. ps. Po wielu telefonach może do końca tego tygodnia Twoi dekarze będą diagnozować obróbkę okien dachowych. Rzeczywiście są chłopaki zapracowani ale dali mi nadzieję więc tego się trzymam . Dziękuję oby pomogli! a parapety wzięłam klinkierowe jednak, własnie się kładą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Potrzebuję dobrą cenę na bramę garażową z napędem. Najchętniej hormanna, nice lub Wiśniewskiego. henx z Andrespola - miło i cena ok zamówiłam Wisniowskiego, bo się krócej czeka i jest jednak znacznie tańszy od Nosmstahla ale napęd normstahlowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 25.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Żeby była jasność w temacie . Co do fachowości nie mam, żadnych uwag i myślę, że lepiej trafić nie mogliśmy. Dom jest wybudowany równo, solidnie, to samo dotyczy więźby. Stawiam 5 z plusem, ale co do uczciwości to już nie bardzo. Bo nie mówi się klientowi o tym ile ma zapłacić po wykonanej robocie. Uczciwość nakazuje zrobić to przed, tak aby inwestor miał wybór, robić czy nie. Moją winą jest to, że nie zapytałam czy to będzie dodatkowo kosztować ale skąd miałam przypuszczać, skoro wykonawca nie odliczył sobie z wypłaty kwoty za niewykonane b. trudne schody? Dlatego współpracę z p. Marianem polecam ale uczulam na ustalanie szczegółów przed a nie po fakcie. pozdrawiam To nie temat do tego typu rozważań, ale skoro przeżywam swoistego rodzaju deja vu, to napiszę: ja - p. Stanisławie (wspólnik p. Mariana) trzeba zrobić taras p. Stanisław - dobrze ja - a ile to ma kosztować ? p. Stanisław - a co Pan robi z tym blaszanym garażem, bo komuś w rodzinie by się przydał na samochód ja - no nic, a może się rozliczymy za taras ? p. Stanisław - zgoda Kilka miesięcy później, taras robił mi p. Marian ja - dziękuję za robotę p. Marian - co do rozliczenia, to niech pan się skontaktuję z p. Stanisławem ja - hę ?? p. Marian - no za taras ja - ale miało być za garaż ! p. Marian - ja nie wiem, ale za taras ma być 1500 zł. ja (w myślach) - o fuck, k..wa, ja pier...lę Dwa dni później, spotkanie z p. Stanisławem: ja - no to jak z tym rozliczeniem za taras p. Stanisław - no 1500 zł. ja - ale miało być za garaż !!! p. Stanisław - kuzyn się rozmyślił......... Zapłaciłem, choć mogłem znaleźć innego wykonawcę, niesmak pozostał. Uczulam i zgadzam się z tym co napisał bes. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 27.11.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 sylwerson i cysiek, dzięki za kontakty. W przyszłym tygodniu się do nich odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 28.11.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 To nie temat do tego typu rozważań, ale skoro przeżywam swoistego rodzaju deja vu, to napiszę: ja - p. Stanisławie (wspólnik p. Mariana) trzeba zrobić taras p. Stanisław - dobrze ja - a ile to ma kosztować ? p. Stanisław - a co Pan robi z tym blaszanym garażem, bo komuś w rodzinie by się przydał na samochód ja - no nic, a może się rozliczymy za taras ? p. Stanisław - zgoda Kilka miesięcy później, taras robił mi p. Marian ja - dziękuję za robotę p. Marian - co do rozliczenia, to niech pan się skontaktuję z p. Stanisławem ja - hę ?? p. Marian - no za taras ja - ale miało być za garaż ! p. Marian - ja nie wiem, ale za taras ma być 1500 zł. ja (w myślach) - o fuck, k..wa, ja pier...lę Dwa dni później, spotkanie z p. Stanisławem: ja - no to jak z tym rozliczeniem za taras p. Stanisław - no 1500 zł. ja - ale miało być za garaż !!! p. Stanisław - kuzyn się rozmyślił......... Zapłaciłem, choć mogłem znaleźć innego wykonawcę, niesmak pozostał. Uczulam i zgadzam się z tym co napisał bes. pzdr No to trochę niefajnie to wyszło... My od początku do końca działaliśmy z p. Marianem i na szczęście takich sytuacji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 29.11.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 WitamChciałabym polecić moich dotychczasowych wykonawców: murarza i cieślę . To dwie różne ekipy, ale współpracują ze sobą. Ma to dobre strony,sami ustalają między sobą, kiedy może wejść np.cieśla , albo kiedy murarz żeby podmurować szczyty. Jest to ważne , gdy chcemy uniknąć przestojów. Namiary podam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwatom 01.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 czy możecie polecić kominiarza (odbiór instalacji) i fachowca od schodów na stalowych konstrukcjach z okolic Konstantynowa, Łodzi, Lutomierska dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 02.12.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam, kogo polecacie w temacie pompy ciepła ?? Oprócz Sapro, bo ten namiar już sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 02.12.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam, kogo polecacie w temacie pompy ciepła ?? Oprócz Sapro, bo ten namiar już sprawdzam. Po mojemu: 1. weź normalnego hydraulika, który robił kiedyś ogrzewanie podłogowe 2. kup mu na aledrogo rurki (markowe polskie) w ilości odpowiadającej zapotrzebowaniu na ciepło (dla PC może przyjąć rozstaw co 10 cm - masz pewność, że będzie działać ok) 3. niech wyceni rozłożenie podłogówki z Twoimi materiałami (po jego stronie rozdzielacz, zawory, odpowietrzniki, nabicie inst. i zrobienie próby ciśnieniowej) 5. niech zamontuje zasobnik na CWU 4. skontaktuj się z przedstawicielem na łódzkie polskiego producenta PC np. Ecopower, niech Ci dobierze urządzenie grzewcze oraz ilość i rozłożenie kolektora (odwiertów), 6. wynajmij koparkę (wiertniczych) i rozłóż kolektor samemu lub z pomocą przedstawiciela Ecopower 7. instalacje i uruchomienie samego urządzenia niech przeprowadzi ktoś autoryzowany przez producenta pompy Hydraulikowi nie mów, że montujesz PC, bo jakoś wszyscy jak usłyszą, że chodzi o PC to cena x 2 lub 3. Opisany powyżej sposób może Ci oszczędzić 20-25.000 zł, z tych 60.000 zł. Innymi słowy z dala od firm, które zajmują się tym "kompleksowo". No chyba, że komuś nie zależy na pieniądzach. Przed tymi zabiegami poczytać forum, o PC. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 07.12.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Chcieliśmy z czystym sercem polecić firmę Eko-Centrum z Łodzi ul. Polskich Kolei Państwowych 6. Wczoraj zamontowali nam Biologiczną Oczyszczalnię Eko-Pol. Świetny kontakt, pełen profesjonalizm, bardzo dobrzy instalatorzy, fachowe doradztwo,godni polecenia!!!!!, wszystko zamontowane zgodnie z projektem w niecały 1 dzień. Pan Krzysztof W. bardzo elastyczny, ugodowy i cierpliwy człowiek, doradzi, co mówił i obiecywał tak się stało. Mamy bardzo dobrze, dokładnie zamontowana oczyszczalnie w super cenie, oraz pięknie zostawione podwórko po całej instalacji, wyrównany teren...Super!!!!! p.s. I do tego wszyscy punktualni jak w zegarku Już dawno nie mieliśmy tak dobrej ekipy na naszej budowie. POLECAM!!!!!!!!!! Nr kontaktowy do Pana Krzysztofa Woydy - 509700471. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makj1 07.12.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 cysiekhh, a można wiedzieć jaki koszt tej oczszczalni z robocizną? (może na priv)I jeszcze jedno oczyszczalnia jest z drenażem rozsączającym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 08.12.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ->> makj1, wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 08.12.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Po raz kolejny wystawiam "5" dla APK na Brzezińskiej. Panowie ściągnęli mi (a juz myslałem, że zapomnieli;)) śliczne (bezobsługowe w okresie conajmniej 30 lat) sztachety na bramę i furtkę- obustronnie cynkowane i malowane na brązowo po 6 zł z VAT/mb- produkt BUDMATU z Płocka (robią też blachodachówkę). Po raz kolejny nie zawiedli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram02 08.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 cysiekhh, poproszę również na priv o oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma3ekldz 11.12.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Kupię używane rusztowanie warszawskie w rozsądnej cenie. info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.12.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 zdecydowanie nie polecam uslug dekarskich p. Waldemara Błaszczyka z Maszkowic k.Ozorkowa, który reklamuje się jako Dekarz Jakości Mayerholsen Wykonawca jest bardzo niesłowny, po zainkasowaniu nalezności nie wywiązuje się z wykonania poprawek, wielokrotnie umawia się na spotkania a następnie nie przyjeżdża w umówionym terminie i nie odbiera telefonów. Gdy po pewnym czasie w końcu "przez nieuwagę" odbierze telefon, wtedy tłumaczy się ile to ma pracy i ze "jest taki zarobiony, ze nawet dla rodziny nie ma czasu". Jednym słowem kłamca, który lekceważy inwestorów. Współpraca z tym panem to strata czasu i zszarpane nerwy. Niejeden dał się już nabrać na jego "gładką gadkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts