Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Witam,

poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza. Czy możecie mi polecić sprawdzonych fachowców?

Proszę o informację jak obecnie kształtują się ceny za m2 ocieplenia poddasza z szpachlowaniem (wełna 15+10cm; 5 okien dachowych, dach dwuspadowy, pow. do ocieplenia 130m2). Ocieplenie planuję wykonać w na koniec kwietnia 2012.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza. Czy możecie mi polecić sprawdzonych fachowców?

Proszę o informację jak obecnie kształtują się ceny za m2 ocieplenia poddasza z szpachlowaniem (wełna 15+10cm; 5 okien dachowych, dach dwuspadowy, pow. do ocieplenia 130m2). Ocieplenie planuję wykonać w na koniec kwietnia 2012.

Ja bym już rozmawiał z ekipami;) Zrób w zimę, jeżsli możesz [powinno być taniej] Moi brali w tym roku za ocieplenie 50 zł/mkw (kg,folia,stelaż, wełna,szpachlowanie)-bez gruntowania farbą. Okna dachowe liczone oddzielnie. Telefon był już na forum, ale jak coś to wyślę na priv. Pozdrawiam

Witam wszystkich;

Zainteresowanym polecam architekta u którego robiłem projekt indywidualny i do którego pośrednio też trafiłem przez to forum. Pan jest z Bełchatowa ale doliczając cenę kilku wypadów i tak kwota którą zapłaciłem w porównaniu z tym co za to samo liczyli sobie architekci z Łodzi to dzień a noc. Ponadto Pan jest typowym praktykiem i widać, że na budowach zjadł zęby oraz jest solidny i punktualny. Potrafi rzeczowo doradzić i jak trzeba odradzić niektóre na pozór fajne pomysły, które w trakcie budowy mogą dać we znaki po kieszeni oraz praktycznie wytłumaczyć jak się nie zgubić w gąszczu papierów i prcedur przy staraniu się o pozwolenie na budowę. Dodatkowo zrobił mi zgrubne zestawienie materiałów dla orientacji co i ile czego oraz pomógł przy kosztorysie do kredytu. Po dobrej współpracy przy projekcie również wziąłem go jako kierownika budowy. Pan Henryk tel. 510743147. Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Wszystkiego dobrego dla wszystkich w Nowym 2012!

A teraz do rzeczy :)

Przymierzamy się powoli do przysłon okien wewnątrz. Ma może ktoś jakiś dobry namiar na firmę od wszelkiego rodzaju żaluzji, roletek, zasłon etc. i mógłby polecić?

I kolejna sprawa - poszukujemy firmy, która wykona na zamówienie drzwi szklane do wymurowanego prysznica.

Wdzięczni będziemy za wszelkie info w powyższych tematach :bye:

Witam w Nowym Roku, roku pełnym wyzwań budowlanych.

Mamy w planach budowę naszego domu marzeń, rozpoczęcie prac planowane na wiosnę, o ile znajdzie się ekipa.

No i tutaj prośba o polecenie firmy (dobrej, sprawdzonej) do budowy domu bez podpiwniczenia z poddaszem użytkowym z Ytonga 48, oczywiści w woj. łódzkim ;-)

..

No i tutaj prośba o polecenie firmy (dobrej, sprawdzonej) do budowy domu bez podpiwniczenia z poddaszem użytkowym z Ytonga 48, oczywiści w woj. łódzkim ;-)

Witam

polecałam już w grupie Łódzkiej ale podam jeszcze tutaj

Wybudowali mi w tym roku dom z Ytonga bo tylko w tym "robią " panowie z firmy Ardes - ekipą zarządza, materiał na budowę załatwia (jeśli masz takie życzenie) pan Darek Wnętrzak - podam numer tel 602866737.

My z wykonanej pracy jesteśmy zadowoleni, przed wybraniem tej ekipy poleconej tu na forum - jeszcze kontaktowałam się z osobami u których budowali i też polecali.

Jak będziesz dzwonić to powołaj się na Ksawerów ;) a jak wyglądała ich praca podczas budowy naszego domu możesz zobaczyć w dzienniku budowy .

W razie czego pisz na priw. pozdrawiam i życzę powodzenia

Witam wszystkich w Nowym Roku.

Poszukuje porządnej i rozsadnej cenowo hurtowni instalacyjnej CO i CWU oraz elektoinstalacyjnej w okolicach Łodzi , Zgierza lub Aleksandrowa Łódzkiego.

Solidnej Firmy od tynków wewnetrznych jak i zewnętrznych jaki od wykończenia wnętrz.

Z góry dziekuję za odpowiedzi :rolleyes:

Witam wszystkich w Nowym Roku.

Poszukuje porządnej i rozsadnej cenowo hurtowni instalacyjnej CO i CWU oraz elektoinstalacyjnej w okolicach Łodzi , Zgierza lub Aleksandrowa Łódzkiego.

Polecam hurtownię Iwona w Aleksandrowie Ł.

Solidnej Firmy od tynków wewnetrznych jak i zewnętrznych

Polecam RAMA-BUD 697290728. Panowie rewelacyjni - skrupulatni, szybcy, czyści ;-)

Witam,

Przyłączam się do prośby powyżej - o namiary na sprawdzonych wykonawców schodów na konstrukcji metalowej ze szklana balustradą oraz szklanymi balustradami wokół otworu schodowego i antresoli (lupio(at)o2.pl)

witam, także byłabym wdzięczna za kontakt:) pozdrawiam

POLECAM - Kompleksowy remont mieszkania

W wakacje remontowałam całe mieszkanie i z ręką na sercu mogę polecić człowieka, który za rozsądną cenę postawił mi ścianki działowe, skuł i położył płytki w całej łazience oraz kuchni, zrobił podwieszane sufity, wyrównał ściany i położył panele podłogowe. Wszystko zrobione dokładnie, estetycznie, czysto i z głową. Wynajęłam go z polecenia koleżanki, której bardzo ładnie wyremontował łazienkę i polecam dalej, bo takich fachowców warto polecać.

Kontakt do p. Pawła -

Zainteresowanych fotkami z remontu proszę o wiadomość prv.

Witam, byłabym wdzięczna za namiar na priv:)

pozdrawiam

witam. jesli ktoś szuka projektanta od instalacji wewnetrznych na działce, czyli potrzebuje projektu przyłaczy wod-kan i elektryki, które są potrzebne do wniosku o pozwolenie na budowę to szczerze polecam Pana Piotra Piątkowskiego, który nie dość, że jest bardzo sympatyczny to niedrogi i terminowo szybki, ponadto pomoże też znaleźć innych fachowców jeśli taka potrzeba, tak jak mi pomógł znaleźć kontruktora potrzebnego do akceptacji projektu gotowego i też nie drogiego. zaś nie polecam projektanta z Firmy Instaltap z Wodnej Pana Grzegorza Rosińskiego. Kontakt z nim to mordęga. zainteresowany o kontakt do Pana Piotra zapraszam na prv

zdecydowanie nie polecam uslug dekarskich p. Waldemara błaszczyka z maszkowic k.ozorkowa, który reklamuje się jako dekarz jakości mayerholsen

wykonawca jest bardzo niesłowny, po zainkasowaniu nalezności nie wywiązuje się z wykonania poprawek, wielokrotnie umawia się na spotkania a następnie nie przyjeżdża w umówionym terminie i nie odbiera telefonów. Gdy po pewnym czasie w końcu "przez nieuwagę" odbierze telefon, wtedy tłumaczy się ile to ma pracy i ze "jest taki zarobiony, ze nawet dla rodziny nie ma czasu". Jednym słowem kłamca, który lekceważy inwestorów. Współpraca z tym panem to strata czasu i zszarpane nerwy. Niejeden dał się już nabrać na jego "gładką gadkę".

należności nigdy nie biorę przed wykonaną pracą . A jeśli chodzi o usterki to trzeba byc pewnym czy spowodowane są niesolidnie wykonaną pracą . Jeżeli chodzi o nie odbieranie telefonu to soboty i niedziele poświęcam rodzinie a nie klientom .od poniedziałku do piątku jestem dostępny od godz. 7 do 20 .

A z tym pani oczernianiem mojej osoby zwrócę się o pomoc do mecenasa co dalej z panią zrobic .

Swojego wykonania jestem pewien i chętnie to udowodnię .pozdrawiam błaszczyk waldemar.

miło, że się Pan odezwał ( w końcu)!

co można ze mną zrobić???? a to śmieszne!!!

Niech Pan najpierw coś "zrobi z sobą" i zacznie dotrzymywać danego słowa.

sam Pan siebie oczernił swoją niesłownością! Wielokrotnie nas Pan okłamał. Zwróciłam się w końcu do kierownika budowy i obiecał Pan mu, że w pierwszym tygodniu stycznia Pan do nas przyjedzie. I co? Żadnego kontaktu - jak zwykle. A my cały czas czekamy na Pana przyjazd i sprawdzenie komina. Tylko tyle. Dla Pana aż tyle?

Pozdrawiam