Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałbym polecić Państwu glazurnika. Kiedyś to zrobiłem na białej liście wykonawców. Ostatnio poprosiłem go aby położył płytki w następnych pomieszczeniach - z technicznego i estetycznego punktu widzenia pytki są położone rewelacyjnie. Sprawdziłem już większość glazurników w Łodzi i uważam, że trzeba docenić dobrą prace, dlatego polecam go Państwo: Pan Zbyszek tel: 514 114 225 http://glazurnik-lodz.com.pl

PS. Na tej stronie web są również zdjęcia płytek położonych u mnie.

Witam,

czy ktos moze polecic firm która zakłada rekuperacje / wentylacje mechaniczną w łodzi. prosze o wiadomosc na priv

dzieki

Adam

U mnie robiła firma IBE SYSTEM Wentylacja kom. 608 052 231

Jestem bardzo zadowolony.

Witam,

poszukuję dobrego elektryka do wykonania instalacji elektrycznej w domku :)

Możecie jeszcze kogoś polecić?

W najbliższym czasie będę również potrzebowała ekipy do wykonania wylewek i tynków :)

Pozdrawiam

Mogę polecić elektryka, który pracował u mnie. Tel na PW. Swoich tynkarzy nie polecam.

Witam

UWAGA !!!

Wątek dotyczy tylko osób z "grupy łódzkiej".

GORĄCA PROŚBA :)

Nie dyskutujmy w tym wątku. Ewentualne dyskusje i komentarze prowadźmy na naszej starej, dobrej grupie łódzkiej

GORĄCA PROŚBA 2

Jeśli ktoś zamieści tutaj ogłoszenie o sprzedaży, czy że odda np. kibelek na działkę to bardzo prosze po załatwieniu już "interesu" o wyedytowanie i wykasowanie / wyczyszczenie posta. Dziękuję :)

pozdrawiam, majki

Moje "typy" :wink: :

MATERIAŁY BUDOWLANE

"ZAJĄC" - Kraszew, 602 136 905 - dobra dostawa, dobre ceny

"OPTIMAX" - stal budowlana, Łódź, Wróblewskiego 45/47, 42 681 86 11 - dobre ceny, udało mi się sporo utargować, elastyczni, można przechować towar przez jakiś czas, oddzwaniają, przypominają o sprawie.

"ER-TRANS WALECIAK" - mieszanki betonowe, Łódź, ul. Śląska 87, 602 372 403 - najlepsza cena na beton, na pompę, dobra organizacja pracy, bez specjalnych "poślizgów". Na chwilę obecną ( 25.06.2007 ) : B7,5 - 170 netto, B20 - 220 netto ( początek sierpnia 2007 ), pompa 170/h netto, dojazd ( u mnie był kawałek drogi - 100 ).

"JOKER" - tuby szalunkowe - http://www.firmajoker.pl/indexx.php

Można kupić np. w Castoramie, ale mają b. skromny wybór. W tej firmie są wszystkie i ceny chyba konkurencyjne do marketów. Kupowałem 2 sztuki fi 30, 3,5 długości, zapłaciłem na dzień dzisiejszy 128 zł.

USŁUGI

STUDNIE WIERCONE - 506 295 979 - na chwilę obecną 130 zł za 1 m bieżący wywiercenia rury + materiał ( rura PCV fi 110 ). Umawiają z około 1 miesięcznym wyprzedzeniem, mili i myślący ludzie.

KANALIZACJA W ZIEMI - 502 534 905 Jacek Połczyński. Dokładnie, doradzi, punktualny, szybko i sprawnie.

HYDRAULIKA ( CO / CWU / woda ) - 502 534 905 Jacek Połczyński. Zrobione sprawnie, moim zdaniem bardzo dobrze i dokładnie, z dobrych materiałów. Skrupulatne rozliczenie końcowe co do 1 kolanka

DRWAL- 509 869 382 Ryszard Jagielski, z okolic Łasku - wiem, że rzadko ktoś będzie miał okazję, ale podaję kontakt. Jestem pod dużym wrażeniem : słowny, niezwykle pracowity, z wielkim doświadczeniem, miły i sympatyczny. Wycinał mi drzewo w lesie na więźbę. Wyszło po 30 zł od drzewa.

PRZEWOŹNY TRAK ( TARTAK ) - Tartak Wartkowice, koło Poddębic, 691 843 019 - po prostu super Za przetarcie 1m3 surowego drzewa bez względu na co ( deski, łaty, belki ) 60zł/m3, 70 zł/m3 jak z własnym agregatem.

Ludzie bardzo pracowici, mili, pomocni.

TRANSPORT HDS - Wiesław Armanowski 502 639 812 - samochód o ładowności 6t, HDS za kabiną. Brał ode mnie 4 zł/km. Bardzo uczynny i pomocny przy załadunku/rozładunku, człowiek miły i sympatyczny.

USŁUGI MURARSKIE - Usługi Remontowo Budowlane JAKAR - Jarosław Karp 605 046 563. Najlepsze ścianki działowe jakie widziałem Ekipa porządna, czysta, pracują szybko ale dokładnie i bardzo wydajnie POLECAM !!!

ELEKTRYK - Marek Osendowski 500 507 507. Nic więcej nie trzeba mówić 8) :D

INSTALACJA SYSTEMU ALARMOWEGO - AD-SERWIS - 605 374 782. Profesjonalne doradztwo, szybki i dobry montaż. Przyzwoite ceny. W pełni polecam

MONITORING - http://www.electronicsbox.com.pl/ - alarm z firmą monitorującą ( nie tylko ochroniarską ) jest super. Polecam zadzwonić, umówić się na spotkanie. Dopiero zdajemy sobie wtedy sprawę co to znaczy : alarm + monitoring + grupa ( ochrona ) ...

ELEWACJE ZEWNĘTRZNE / OCIEPLENIA - Tech-Rem-Bud - Karol Błaszczyk - 669 429 711. Robili u mnie : ocieplenie styro, ocieplenie fundamentów, drenaż, mocowanie parapetów zewnętrznych, podbitka.

Wszystko SUPER - polecam chłopaków. Może nie najniższa półka cenowa, ale jakość pracy i dokładność ekstra.

KOPARKA - 603 311 969 - brał ( 07-200 80 zł/h - fajny facet i sprytny.

/05-2009/ ... ale coś zaczął zdzierać ostatnio ...

OGRODZENIA - Jacek Wucke 602 719 854 - http://www.klinkier.info/. Brał ( 07-2008 ) 2 zł/cegła. Dokładny i szybki. Trzeba tylko dobrze się "dogadać" co do zakresu robót i ich kosztów.

TYNKI C-W - Dariusz Świderek 889 265 835. Brał 17 zł/m2 ( 08-2008 ) tynki maszynowe : obrzutka, narzut, zacieranie ( najpierw pacami, potem pacą z gąbką ).

Tynki równe, proste, co chcieć więcej ?

Ekipa wyjątkowo czysta, worki po zaprawie odkładane na kupki, śmieci pakowane na bieżąco do worków, po pracy dom oczyszczony i gruz wyniesiony ( u mnie w taras ).

INSTALACJA ODGROMOWA - And-Mar s.c. - Andrzej Kozłowski 607 313 932, http://www.and-mar.pl/

Zrobione, moim zdaniem estetycznie ( to wbrew pozorom bardzo ważne ) i fachowo. Szybko - niecały 1 dzień. Zdjęcia w dzienniku.

WYLEWKI - Boguś 604 758 675. Nic więcej nie napiszę

/05-2009/ ... ale jednak nie takie mocne ... wierzchnia warstwa tak, ale pod spodem się sypią ... czyli jednak ... hmmmm .... :roll: :-?

SUCHA ZABUDOWA ( GK ) - BJP-ART Jarosław Plewka 508 122 864. Polecam ... a nie wiem co napisać .... :oops:

Super praca, czystość tejże, pomysłowość, tempo, dokładność. Ekipa której aż przyjemnie dawać forsę za pracę.

Powiem tak : jest mi niezmiernie miło, że miałem okazję z nimi "budować".

Zdjęcia z prac standardowo w dzienniku.

!!! POLECAM !!!

SZAMBO BETONOWE - http://www.szambo.go3.pl/oferta.html

Super kontakt, przywiezione i wstawione sprawnie, samo szambo sprawia wrażenie solidnie zrobionego

SZKLARZ - 604 754 457, Maciej Herman, młody człowiek, zrobił nam lustro w łazience wklejane w ściane między płytkami. Sprawnie, bez problemu, polecam

(10-2010) Robił take szkło między szafkami w kuchni. Ekstra :)

INSTALACJE TV, ANTENY, SAT - http://www.satserwis.pl/ Firma Sat Serwis, ul. Tamka 16.

Po prostu super !!! Szybko, sprawnie, fachowo, estetycznie :)

ŚLUSARZ - 783 918 362 - Pan Adam. Magik :)

SPRZEDAM

brak

OSOBY / FIRMY KTÓRE STANOWCZO ODRADZAM :evil:

"SELL-BUD", Łódź, Rąbieńska 132, 42 611 21 25 - WYCOFANE POLECENIE !!!

było kiedyś : dobre ceny, miła kobieta, pamięta jak sie powie że coś poszukuję, oddzwoni, powie że jest dany materiał.

jest : procedura reklamacji bloczków PTH trwała ponad 3 miesiące Z wielkimi oporami przyjęto 2 palety niewykorzystane na budowie, oryginalnie ofoliowane, do rozliczenia ...

O ile jak sie kupje u nich to wszystko cacy, to jak chcemy się rozliczyć, zaczynają się schody. Na "telefon" od nich można czekać tygodniami : (

O D R A D Z A M !!!

Firma budowlana z Ksawerowa, ul. Wschodnia - zaglądając w mój dziennik, można zobaczyć sposób budowania oraz terminy w jakim to jest robione. Drugi raz bym nie skorzystał, nie polecam i odradzam : ( . Ewentualne szczegóły - na priv.

Magma - firma z kamieniami z ulicy Obywatelskiej w Łodzi. Nie wiedzą jak ciąć kamień, przekładają terminy, poprawią ciągle poprawki do poprawek.

ostatecznie zrobili co mieli zrobić, ale ile czasu to zajęło to szkoda gadać ...

BUDOMATIK JUSTYNÓW - stanowczo odradzam tę hurtownię materiałów budowlanych. Prowadzący ją Sz.Stefaniak w przypadku problemów i kłopotów - po prostu nie odbiera telefonów od klienta którego telefon zna i wyświetla mu się na wyświeltalczu. Można godzinami dzwonić a on jest zajęty na placu albo właśnie wyszedł. Niepoważny gość, lekceważący klientów. Nie należy też oczekiwać odbioru palet za które pobiera kaucję - no chyba że samemu zamówi się odpłatnie transport i przywiezie mu do hurtowni.

spokojnie mogę polecić firmę plus dachy na ul. Szczecińskiej 46.

Mają spory wybór dachówki róznych firm i dużą ekspozycję.

Od niedawna posiadaja równiez w sprzedaży dachówkę meyer-holsen.

Natomiast nie polecam firmy zamek z ul. Brukowej.

Niedawno firma prawie zbankrutowała.

Maja wielkie zaległości finansowe w stosunku do dostawców jak i klientów.

Czas oczekiwania na dachówkę 3 miesiace.

Pozdrawiam

ja również polecam plus dachy - dobre rabaty + profesjonalne doradztwo

Poszukuję drzwi wewnętrznych dobrej jakości, które nie zabiją mnie ceną. Najlepiej gdyby ten sam model występował w wersji normalnie otwieranej i przesuwanej (w łazienkach chcemy mieć drzwi przesuwane). Jeśli ktoś mógłby polecić jakąś firmę będę wdzięczny.

STANOWCZO ODRADZAM :

firmę hydrauliczną []"DAWI - INSTAL" RAFAŁ MICHALSKI, DAWID MICHALSKI z Łodzi z siedzibą ul. Zarzewska 7 m. 4 - niekompenencja i nierzetelność w każdym calu. Chciałbym ostrzec przed zlecaniem tej firmie jakichkolwiek usług, gdyz poprowadzona u mnie instalacja okazała się juz dwukrotnie awaryjną, połączenia rur zostały niedokręcone i pojawiły się wycieki wody na ścianach. Czeka mnie "prucie" dwóch scian i podłogi w świezo skonczonej łazience. Pan Michalski nie chce sie zgłosić by usunąć awarię i twierdzi ze nie daje gwarancji na swoje usługi. Po usłyszeniu info o awarii nie odbiera tel.

Po pierwsze Pańska instalacja była zaciskana nie skręcana ,wyciek który się pojawił się z Państwa winy po zostawieniu wody w instalacji na zimę w budynku nieogrzewanym,wyciek mimo wszystko został usunięty w ramach gwarancji nawet bez kosztów dojazdu bądź też zużytych materiałów,kilkakrotnie byłem wzywany do Państwa budynku bez potrzeby a to co Pan tu wypisuje to jest stek kłamstw i oszczerstw i dobrze Pan o tym wie poprostu chce Pan przy-cwaniakować bo zostawił Pan wodę w instalacji przy 20 -sto stopniowym mrozie troszkę honoru