qxqxqx1 16.03.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam, czy ktos moze polecic firm która zakłada rekuperacje / wentylacje mechaniczną w łodzi. prosze o wiadomosc na priv dzieki Adam Skontaktuj się z [email protected]. , widziałem ich realizację i znam opinię ludzi dla których robili. - naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Łódź 18.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Chciałbym polecić Państwu glazurnika. Kiedyś to zrobiłem na białej liście wykonawców. Ostatnio poprosiłem go aby położył płytki w następnych pomieszczeniach - z technicznego i estetycznego punktu widzenia pytki są położone rewelacyjnie. Sprawdziłem już większość glazurników w Łodzi i uważam, że trzeba docenić dobrą prace, dlatego polecam go Państwo: Pan Zbyszek tel: 514 114 225 http://glazurnik-lodz.com.pl PS. Na tej stronie web są również zdjęcia płytek położonych u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inf1 19.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam, czy ktos moze polecic firm która zakłada rekuperacje / wentylacje mechaniczną w łodzi. prosze o wiadomosc na priv dzieki Adam U mnie robiła firma IBE SYSTEM Wentylacja kom. 608 052 231 Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 21.03.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam, czy ktoś z Was może polecić firmę do projektu i wykonania ogrzewania kotłem na gaz z butli. Chodzi mi o butlę montowaną napowierzchniowo na działce (wynajem butli). oczywiście najchętniej z Bełchatowa lub okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkraw 21.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 WITAMpolecam ekipę od tynków i wylewek,ekipa jest z Turku ale działa też na "naszym" terenie.Ceny do przyjęcia a jakość OKPan Marcin tel. 601763685 pzdr. dla forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldieb 22.03.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam forumowiczów Poszukuje wolnego murarza do wykonania betonowych schodów. Może ktoś jest wolny? Schody małe więc dobremu fachowcowi nie powinny zająć więcej niż kilka dni.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka__20 25.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam, poszukuję dobrego elektryka do wykonania instalacji elektrycznej w domku Możecie jeszcze kogoś polecić? W najbliższym czasie będę również potrzebowała ekipy do wykonania wylewek i tynków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 26.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam, poszukuję dobrego elektryka do wykonania instalacji elektrycznej w domku Możecie jeszcze kogoś polecić? W najbliższym czasie będę również potrzebowała ekipy do wykonania wylewek i tynków Pozdrawiam Mogę polecić elektryka, który pracował u mnie. Tel na PW. Swoich tynkarzy nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiroto 27.03.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam UWAGA !!! Wątek dotyczy tylko osób z "grupy łódzkiej". GORĄCA PROŚBA Nie dyskutujmy w tym wątku. Ewentualne dyskusje i komentarze prowadźmy na naszej starej, dobrej grupie łódzkiej GORĄCA PROŚBA 2 Jeśli ktoś zamieści tutaj ogłoszenie o sprzedaży, czy że odda np. kibelek na działkę to bardzo prosze po załatwieniu już "interesu" o wyedytowanie i wykasowanie / wyczyszczenie posta. Dziękuję pozdrawiam, majki Moje "typy" : MATERIAŁY BUDOWLANE "ZAJĄC" - Kraszew, 602 136 905 - dobra dostawa, dobre ceny "OPTIMAX" - stal budowlana, Łódź, Wróblewskiego 45/47, 42 681 86 11 - dobre ceny, udało mi się sporo utargować, elastyczni, można przechować towar przez jakiś czas, oddzwaniają, przypominają o sprawie. "ER-TRANS WALECIAK" - mieszanki betonowe, Łódź, ul. Śląska 87, 602 372 403 - najlepsza cena na beton, na pompę, dobra organizacja pracy, bez specjalnych "poślizgów". Na chwilę obecną ( 25.06.2007 ) : B7,5 - 170 netto, B20 - 220 netto ( początek sierpnia 2007 ), pompa 170/h netto, dojazd ( u mnie był kawałek drogi - 100 ). "JOKER" - tuby szalunkowe - http://www.firmajoker.pl/indexx.php Można kupić np. w Castoramie, ale mają b. skromny wybór. W tej firmie są wszystkie i ceny chyba konkurencyjne do marketów. Kupowałem 2 sztuki fi 30, 3,5 długości, zapłaciłem na dzień dzisiejszy 128 zł. USŁUGI STUDNIE WIERCONE - 506 295 979 - na chwilę obecną 130 zł za 1 m bieżący wywiercenia rury + materiał ( rura PCV fi 110 ). Umawiają z około 1 miesięcznym wyprzedzeniem, mili i myślący ludzie. KANALIZACJA W ZIEMI - 502 534 905 Jacek Połczyński. Dokładnie, doradzi, punktualny, szybko i sprawnie. HYDRAULIKA ( CO / CWU / woda ) - 502 534 905 Jacek Połczyński. Zrobione sprawnie, moim zdaniem bardzo dobrze i dokładnie, z dobrych materiałów. Skrupulatne rozliczenie końcowe co do 1 kolanka DRWAL- 509 869 382 Ryszard Jagielski, z okolic Łasku - wiem, że rzadko ktoś będzie miał okazję, ale podaję kontakt. Jestem pod dużym wrażeniem : słowny, niezwykle pracowity, z wielkim doświadczeniem, miły i sympatyczny. Wycinał mi drzewo w lesie na więźbę. Wyszło po 30 zł od drzewa. PRZEWOŹNY TRAK ( TARTAK ) - Tartak Wartkowice, koło Poddębic, 691 843 019 - po prostu super Za przetarcie 1m3 surowego drzewa bez względu na co ( deski, łaty, belki ) 60zł/m3, 70 zł/m3 jak z własnym agregatem. Ludzie bardzo pracowici, mili, pomocni. TRANSPORT HDS - Wiesław Armanowski 502 639 812 - samochód o ładowności 6t, HDS za kabiną. Brał ode mnie 4 zł/km. Bardzo uczynny i pomocny przy załadunku/rozładunku, człowiek miły i sympatyczny. USŁUGI MURARSKIE - Usługi Remontowo Budowlane JAKAR - Jarosław Karp 605 046 563. Najlepsze ścianki działowe jakie widziałem Ekipa porządna, czysta, pracują szybko ale dokładnie i bardzo wydajnie POLECAM !!! ELEKTRYK - Marek Osendowski 500 507 507. Nic więcej nie trzeba mówić INSTALACJA SYSTEMU ALARMOWEGO - AD-SERWIS - 605 374 782. Profesjonalne doradztwo, szybki i dobry montaż. Przyzwoite ceny. W pełni polecam MONITORING - http://www.electronicsbox.com.pl/ - alarm z firmą monitorującą ( nie tylko ochroniarską ) jest super. Polecam zadzwonić, umówić się na spotkanie. Dopiero zdajemy sobie wtedy sprawę co to znaczy : alarm + monitoring + grupa ( ochrona ) ... ELEWACJE ZEWNĘTRZNE / OCIEPLENIA - Tech-Rem-Bud - Karol Błaszczyk - 669 429 711. Robili u mnie : ocieplenie styro, ocieplenie fundamentów, drenaż, mocowanie parapetów zewnętrznych, podbitka. Wszystko SUPER - polecam chłopaków. Może nie najniższa półka cenowa, ale jakość pracy i dokładność ekstra. KOPARKA - 603 311 969 - brał ( 07-200 80 zł/h - fajny facet i sprytny. /05-2009/ ... ale coś zaczął zdzierać ostatnio ... OGRODZENIA - Jacek Wucke 602 719 854 - http://www.klinkier.info/. Brał ( 07-2008 ) 2 zł/cegła. Dokładny i szybki. Trzeba tylko dobrze się "dogadać" co do zakresu robót i ich kosztów. TYNKI C-W - Dariusz Świderek 889 265 835. Brał 17 zł/m2 ( 08-2008 ) tynki maszynowe : obrzutka, narzut, zacieranie ( najpierw pacami, potem pacą z gąbką ). Tynki równe, proste, co chcieć więcej ? Ekipa wyjątkowo czysta, worki po zaprawie odkładane na kupki, śmieci pakowane na bieżąco do worków, po pracy dom oczyszczony i gruz wyniesiony ( u mnie w taras ). INSTALACJA ODGROMOWA - And-Mar s.c. - Andrzej Kozłowski 607 313 932, http://www.and-mar.pl/ Zrobione, moim zdaniem estetycznie ( to wbrew pozorom bardzo ważne ) i fachowo. Szybko - niecały 1 dzień. Zdjęcia w dzienniku. WYLEWKI - Boguś 604 758 675. Nic więcej nie napiszę /05-2009/ ... ale jednak nie takie mocne ... wierzchnia warstwa tak, ale pod spodem się sypią ... czyli jednak ... hmmmm .... SUCHA ZABUDOWA ( GK ) - BJP-ART Jarosław Plewka 508 122 864. Polecam ... a nie wiem co napisać .... Super praca, czystość tejże, pomysłowość, tempo, dokładność. Ekipa której aż przyjemnie dawać forsę za pracę. Powiem tak : jest mi niezmiernie miło, że miałem okazję z nimi "budować". Zdjęcia z prac standardowo w dzienniku. !!! POLECAM !!! SZAMBO BETONOWE - http://www.szambo.go3.pl/oferta.html Super kontakt, przywiezione i wstawione sprawnie, samo szambo sprawia wrażenie solidnie zrobionego SZKLARZ - 604 754 457, Maciej Herman, młody człowiek, zrobił nam lustro w łazience wklejane w ściane między płytkami. Sprawnie, bez problemu, polecam (10-2010) Robił take szkło między szafkami w kuchni. Ekstra INSTALACJE TV, ANTENY, SAT - http://www.satserwis.pl/ Firma Sat Serwis, ul. Tamka 16. Po prostu super !!! Szybko, sprawnie, fachowo, estetycznie ŚLUSARZ - 783 918 362 - Pan Adam. Magik SPRZEDAM brak OSOBY / FIRMY KTÓRE STANOWCZO ODRADZAM "SELL-BUD", Łódź, Rąbieńska 132, 42 611 21 25 - WYCOFANE POLECENIE !!! było kiedyś : dobre ceny, miła kobieta, pamięta jak sie powie że coś poszukuję, oddzwoni, powie że jest dany materiał. jest : procedura reklamacji bloczków PTH trwała ponad 3 miesiące Z wielkimi oporami przyjęto 2 palety niewykorzystane na budowie, oryginalnie ofoliowane, do rozliczenia ... O ile jak sie kupje u nich to wszystko cacy, to jak chcemy się rozliczyć, zaczynają się schody. Na "telefon" od nich można czekać tygodniami : ( O D R A D Z A M !!! Firma budowlana z Ksawerowa, ul. Wschodnia - zaglądając w mój dziennik, można zobaczyć sposób budowania oraz terminy w jakim to jest robione. Drugi raz bym nie skorzystał, nie polecam i odradzam : ( . Ewentualne szczegóły - na priv. Magma - firma z kamieniami z ulicy Obywatelskiej w Łodzi. Nie wiedzą jak ciąć kamień, przekładają terminy, poprawią ciągle poprawki do poprawek. ostatecznie zrobili co mieli zrobić, ale ile czasu to zajęło to szkoda gadać ... BUDOMATIK JUSTYNÓW - stanowczo odradzam tę hurtownię materiałów budowlanych. Prowadzący ją Sz.Stefaniak w przypadku problemów i kłopotów - po prostu nie odbiera telefonów od klienta którego telefon zna i wyświetla mu się na wyświeltalczu. Można godzinami dzwonić a on jest zajęty na placu albo właśnie wyszedł. Niepoważny gość, lekceważący klientów. Nie należy też oczekiwać odbioru palet za które pobiera kaucję - no chyba że samemu zamówi się odpłatnie transport i przywiezie mu do hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaba18 29.03.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam Forumowiczów . Poszukuje solidnej taniej ekipy do wykonania ogrodzenia (scianka oporowa ) w okolicy Rabienia .Rozpoczecie prac od zaraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 30.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Po raz kolejny przestrzegam przed firmą Flotynk http://panoramafirm.pl/%C5%82%C3%B3d%C5%BA/flotynk_marcin_kwiatkowski-azekro_jci.html#tab Zrobiliśmy próbę szczelności kanalizacji, która ww firma nam rozkładała w fundamencie i okazuje się, że mamy posadzkę do skucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staam 30.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 spokojnie mogę polecić firmę plus dachy na ul. Szczecińskiej 46. Mają spory wybór dachówki róznych firm i dużą ekspozycję. Od niedawna posiadaja równiez w sprzedaży dachówkę meyer-holsen. Natomiast nie polecam firmy zamek z ul. Brukowej. Niedawno firma prawie zbankrutowała. Maja wielkie zaległości finansowe w stosunku do dostawców jak i klientów. Czas oczekiwania na dachówkę 3 miesiace. Pozdrawiam ja również polecam plus dachy - dobre rabaty + profesjonalne doradztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A myślałam, że taka przygotowana jestem...poszukuję :-ekipy od ocieplenia +elewacji-wykończeniowca- g-k, łazienki itp-czł. od schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 01.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Poszukuję drzwi wewnętrznych dobrej jakości, które nie zabiją mnie ceną. Najlepiej gdyby ten sam model występował w wersji normalnie otwieranej i przesuwanej (w łazienkach chcemy mieć drzwi przesuwane). Jeśli ktoś mógłby polecić jakąś firmę będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi721 03.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 STANOWCZO ODRADZAM : firmę hydrauliczną []"DAWI - INSTAL" RAFAŁ MICHALSKI, DAWID MICHALSKI z Łodzi z siedzibą ul. Zarzewska 7 m. 4 - niekompenencja i nierzetelność w każdym calu. Chciałbym ostrzec przed zlecaniem tej firmie jakichkolwiek usług, gdyz poprowadzona u mnie instalacja okazała się juz dwukrotnie awaryjną, połączenia rur zostały niedokręcone i pojawiły się wycieki wody na ścianach. Czeka mnie "prucie" dwóch scian i podłogi w świezo skonczonej łazience. Pan Michalski nie chce sie zgłosić by usunąć awarię i twierdzi ze nie daje gwarancji na swoje usługi. Po usłyszeniu info o awarii nie odbiera tel. Po pierwsze Pańska instalacja była zaciskana nie skręcana ,wyciek który się pojawił się z Państwa winy po zostawieniu wody w instalacji na zimę w budynku nieogrzewanym,wyciek mimo wszystko został usunięty w ramach gwarancji nawet bez kosztów dojazdu bądź też zużytych materiałów,kilkakrotnie byłem wzywany do Państwa budynku bez potrzeby a to co Pan tu wypisuje to jest stek kłamstw i oszczerstw i dobrze Pan o tym wie poprostu chce Pan przy-cwaniakować bo zostawił Pan wodę w instalacji przy 20 -sto stopniowym mrozie troszkę honoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin-paw 05.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 WitamPrzyjmę GRUZ w każdej ilości... Jeśli ktoś chciałby sie pozbyć proszę o kontakt pod numer 516001223.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johanjohan 08.04.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam. Korzystał ktoś z usług tynkarskich firmy Red House Cezary Niedziwiecki z Rawy Mazowieckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 11.04.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Może ktoś z was wie gdzie niedrogo można kupić kamyk ozdobny na ścieżki do ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naftalka 11.04.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Pytałam też w innym miejscu: czy ktoś kupował bloczki fundamentowe z Centobudu z Ozorkowa? Warto?Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oogrodniczka 13.04.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Może ktoś z was wie gdzie niedrogo można kupić kamyk ozdobny na ścieżki do ogrodu? http://www.widexpol-kruszywa.pl/index.html tylko większą ilość, ale jak na ścieżki, to pewnie mało nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts