Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sama nie wiem skąd się bierze nasze dotychczasowe szczęście :o w doborze wykonawców... mamy stan surowy otwarty+ i nie ma ekipy którą bym mogła odradzić (oprócz architekta), ale polecam tylko tych najlepszych: :wink:

- geodeta (słodyczowa słodycz)

- ekipa od grzewczej płyty fundamentowej (przyjechali, zrobili a przy tym myślą)

- murarz (mury zgadzają się co do cm z projektem, producent wiązarów to potwierdził)

- producent gotowych wiązarów (bardzo konkretny facet, wiązary rewelacyjne)

- elektryk (kto z fachowców się pojawia na budowie twierdzi że tak położonej elektryki jeszcze nie widział)

- hydraulik (myśli i rzetelny)

- facet od TV (nie robi zbyt skomplikowanych rzeczy, ale bardzo uczciwy i rzetelny)

- chłopcy od odwiertów do pompy ciepła (baaardzo fajna ekipa)

Ciekawe co czeka nas dalej bo okna mają już poślizg. Podobno teraz zaczyna się jazda :-? ..... z wykończeniem.... :-?

Z uwagi na fakt, iż nie wiem czy chcą żebym podawała ich nr. tel. do powszechnej wiadomości proszę o kontakt na priv, chętnie podam namiary! :)

• 2 weeks później...

Witam - towar na zbyciu po atrakcyjnej cenie !

1} - pręt zbrojeniowy fi 8 - 12m - 6 szt

2} - pręt zbrojeniowy fi 6 - 6m - 14 szt

3} - krokwie 16 x 6 x 4,70m - 13 szt

4} - płyta OSB 3 wym. 2,5m x 1,25m - 2 szt

5} - łącznik płyt OSB /klips/ - 250 szt

6} - zaprawa klinkierowa czarna - 2 worki po 25 kg

7} - palety różne wymiary - 75 szt

8} - pustaki keramzytowe - " połówki" 50 x 12,5 x 25

9} - belki do stropu " Teriva " dł. 2,72m - 5 szt oraz 1,78m - 22 szt

10} - deski po szalunkach - 1m3

11} - stemple dł. 2,9 m - 60 szt

12} - wyciągarka do siatki ogrodzeniowej

Kontakt na / PW/ - pozdrawiam - " Gołąb"

Witam!

W związku z fatalnymi doświadczeniami odradzam zakupy w firmie APK z ul.Brzezińskiej podobno zajmują się fachowo pokryciami dachowymi.Spóżniają się z umówioną dostawą o kilka dni, a później okazuje się że zamówienie zostało niefachowo wyliczone.

miałaś pecha albo zepsuli się ostatnio.

Kupowałam u nich dach i mam same miłe wspomnienia.

Witam

I ja coś dopiszę gdyby ktoś potrzebował :) :

POLECAM

Geodeta Pan Mirosław Kowalczyk tel:042 6592613 - Fachowiec, tani, rzetelny

Firma "Beton serwis" (namiary w linku) http://www.beton-serwis.pl/ - tanio i szybko, jakość rewelacja. :)

Szkółka drzew iglastych: Pan Krzysztof Byczkowski, tel.: (+48 24) 356 23 89 Młogoszyn Ktery (k. Kutna) 38 województwo: łódzkie

Architekt Pan Andrzej Bergman: projekty, adaptacje, wszystko. Bardzo, bardzo solidny człowiek, dbający o interes inwestora. Praca z profesjonalistą na najwyższym poziomie. Ceny normalne :D

tel kontaktowy: 600871422

Zdecydowanie POLECAM

Poszukuje hurtowni budowlanej w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego?

co powiecie o hurtowni Iwona?

Witaj.

Iwona chyba niezła ale ja bardzo polecam hurtownię Domco a w szczególności pana Piotra.

Nie wiele dalej bo kawałek za Rąbieniem a transport i tak gratis, dobrze doradzi a i w negocjacjach cenowych nie jest bardzo uparty.

Większość materiałów zamawiamy dzień wcześniej lub jak coś nas przyciśnie to tego samego dnia i nam dowożą. Zawsze coś wykombinują żeby było dobrze.

Pozdrawiam.

Polecam z czystym sumieniem:

1 - skład pokryć dachowych Izolpap z Pabianic

2 - ekipę od więźby polecanego już na forum Sebastiana Dubli

3 - ekipę dekarzy współpracującą z p.Sebastianem - ekipa pana Bernarda Woźniaka

Te trzy "ekipy" współpracują ze sobą i skład dowozi kiedy co potrzebne , cieśla wchodzi jak burza , 2 dni i więźba gotowa a dekarze bezboleśnie kończą sprawę . Szybko i mam nadzieję ,że dobrze :) ale co do tego to wyjdzie podczas użytkowania chatki :)

Tel na priva.

Nasze roboty murarskie właśnie się kończą, a w ich skład wchodziło m.in. minowanie fundamentów (modernizacja domu letniskowego na całoroczny) i co do jakości spokojnie mogę polecić, jest naprawdę ok. Niestety tracą na terminowości. Weszli w maju, a jeszcze się grzebią, bo brygada im się wykruszyła, a oprócz tego robili komuś przysługę latem, która miała angażować 2 ludzi przez miesiąc, a zaangażowała 4 z 6 (!) na 3 m-ce przez co my jesteśmy w plecy.

Więc jak ktoś ma cierpliwość, to podam dane na PW, bo z oficjalną opinią czekam na zakończenie, które powinno nastąpić za jakieś 2-3 tygodnie.

Polecam za to na 100%, podobnie jak parę innych osób, firmę Zamek z Brukowej w Łodzi. Wzięliśmy od nich całe pokrycie dachowe, czyli gont bitumiczny Isola wraz z orynnowaniem, płytami OSB, oknami dachowymi i różnymi duperelkami do montażu.

Z grupy tej skorzystałem z kilku kontaktów... i mile bylem zaskoczony. Sceptycznie podchodze do wielu wykonawcow i jestem bardzo wymagajacy jesli chodzi o wykonanie. Oto lista wykonawcow ktorych polecam bez wahania i jestem pewien ze kazdy bedzie z nich zadowolony (zarowno pod wzgledem jakosci prac, normalnych cen i porządku na budowie):

1) WYLEWKI (Pan Boguś...604-75-86-75) - wylewki ekspresowo zrobione, równe i w normalnych standardowych cenach.

2) TYNKI AGREGATOWE (tel. 609-431-254)- jak dotąd NAJLEPSZA EKIPA u mnie na budowie. Termin rozpoczęcia zgodny z ustaleniami. Tynki wykonane EKSPRESOWO, a co najważniejsze IDEALNIE RÓWNO. Panowie bardzo kulturalni, dowcipni... po prostu az milo bylo przyjechać i oglądać jak się praca posuwa. Z pewnością jak bede robił kolejna budowę, nawet chwili nie będe sie zastanawial. Po pracy wszystko pieknie sprzatniete, kartony wyniesione, podlogi wyczyszczone. Tak powinny pracowac wszystkie ekipy.

3) INSTALACJE WODNE, CIEPLNE, KANALIZACYJNE itp. (tel. 501-459-342) - BARDZO SOLIDNA EKIPA, wszystko sumiennie zrobione, SZCZERZE POLECAM!

4) KOPARKA, PIASEK, RÓWNANIE TERENU itp - (tel. 601-393-606) Solidni i rzeczowi.

Pozostale ekipy niestety nie sa godne polecenia... przede mna kafelkarz, kominek, i wykonczeniowka... jak bede po to przesle kolejnych wykonawcow. Oczywiscie jesli sie sprawdza.

może ktoś będzie zainteresowany, mam do sprzedania.:

5 wiaderek tynku silikonowego Webber Teranowa TD341 baranek 1.5 mm w kolorze 130 D i dwa wiaderka w kolorze 165 B. (Niestety w sklepie mi trochę nakołowali z potrzebną ilością a teraz nie chcą pozostałości.) . Tynk jest świeży- dwa tyg temu przywieziony z mieszalni- w fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych opakowaniach po 30 kg. Jest możliwość wystawienia faktury. Do odbioru Łódź, okolice Pabianickiej