Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Jestem z Warszawy, ale tak się złożyło że okna miałam z Łodzi, więc mimo zastrzeżenia że wątek jest dla grupy łódzkiej postanowiłam coś skrobnąć.

Polecam bardzo firmę pana Krzysztofa Mroza - Okna Mróz.

Pierwotnie zamówiliśmy okna w Warszawie, niestety wystąpiły pewne komplikacje i byliśmy zmuszeni na szybko szukać innej firmy, która handluje oknami na profilach Schuco, i która "przejmie" nasze zamówienie od firmy z W-wy, która nas zawiodła.

Wszystko szybko, sprawnie, profesjonalnie, pełne doradztwo, wychwyconych zostało przy okazji parę "szkopułów" z naszego pierwotnego zamówienia. Zamówienie szybko zostało poprawione i wysłane do fabryki. Po niespełna 2 tygodniach okna były gotowe (kolor orzech, nie czeka się na niego długo).

Na montaż nie musieliśmy czekać, mimo iż wstrzeliliśmy się jakby nie było poza kolejką. Jak tylko okna przyjechały z Niemiec od razu umówiliśmy montaż kilka dni później.

Montaż sprawnie i solidnie. Ekipa przyjechała punktualnie mimo fatalnej pogody. Jestem co prawda laikiem, ale kilka osób oglądało efekty prac montażystów i twierdzą że jest dobrze :) Montaż był warstwowy.

Jesteśmy naprawdę zadowoleni ze współpracy z Panem Krzysztofem. Prawdopodobnie zamówimy u Niego też drzwi wejściowe i bramę garażową-od razu za jednym zamachem będzie można serwisować ;)

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Polecamy naszą ekipę murarską - pana Krzysztofa Wróbla (695 605 985) ze Zgierza. Pracują bardzo szybko, ale dokładnie. O wibrowaniu ławy nie trzeba im przypominać. Nad dociepleniem nadproży już trzeba trochę czuwać ;) Otwory okienne (pod ciepły montaż) wykończyli tak, że ekipa od Mielczarka (okna, Zduńska Wola) była pod wrażeniem. Cenowo konkurencyjni. Jak trzeba, to pan Krzysztof doradzi (u nas była np. kwestia spadku terenu, który wymógł podniesienie ściany fundamentowej). Bez problemu nanosi poprawki. Jeśli się chce, to podpowiada hurtownie z materiałami budowlanymi w bardzo dobrej cenie. Ale nie wciska jej. Podobnie dostawcę betonu.

• 2 weeks później...

Witam,

jestem już na końcu przygody z budowaniem i na szczęście, do tej pory, byłam zadowolona z moich ekip. Niestety pod koniec straciłam czujność i dałam się zwieść polecanemu tu na forum - Panu JAROSŁAWOWI PLEWKA ze Zgierza (dla niewtajemniczonych, zajmuje się "kompleksowym" :bash: wykończeniem wnętrz).

Obawiam się, że od czasów Majkiego, Pan Jarek obrósł w piórka i ma stanowczo za dużo pracy, w związku z tym nie musi szanować swoich klientów. Obiecał "za jakiś czas" dokończyć i poprawić po sobie kilka rzeczy, a ja wierząc w jego uczciwość dałam całą kwotę na jaką się umówiliśmy. Teraz niestety Pan Jarek już nie ma czasu zrobić u mnie tego do czego się zobowiązał.

pozdrawiam wszystkich budujących i nie dajcie się

Witam,

jestem już na końcu przygody z budowaniem i na szczęście, do tej pory, byłam zadowolona z moich ekip. Niestety pod koniec straciłam czujność i dałam się zwieść polecanemu tu na forum - Panu JAROSŁAWOWI PLEWKA ze Zgierza (dla niewtajemniczonych, zajmuje się "kompleksowym" :bash: wykończeniem wnętrz).

Obawiam się, że od czasów Majkiego, Pan Jarek obrósł w piórka i ma stanowczo za dużo pracy, w związku z tym nie musi szanować swoich klientów. Obiecał "za jakiś czas" dokończyć i poprawić po sobie kilka rzeczy, a ja wierząc w jego uczciwość dałam całą kwotę na jaką się umówiliśmy. Teraz niestety Pan Jarek już nie ma czasu zrobić u mnie tego do czego się zobowiązał.

pozdrawiam wszystkich budujących i nie dajcie się

a można prosić o konkrety - mam nadzieję że Pan Jarek odniesie się do zarzutów

a można prosić o konkrety - mam nadzieję że Pan Jarek odniesie się do zarzutów

Pan Jarek odniósł się do zarzutów w rozmowie telefonicznej ze mną w niezbyt miły sposób,a jeśli chodzi o szczegóły historii mojej "znajomości"z Panem Jarkiem to zainteresowanym chętnie o tym opowiem na "privie".

Pan Jarek odniósł się do zarzutów w rozmowie telefonicznej ze mną w niezbyt miły sposób,a jeśli chodzi o szczegóły historii mojej "znajomości"z Panem Jarkiem to zainteresowanym chętnie o tym opowiem na "privie".

Nie ukrywam, że rozmawiałem z Jarkiem na ten temat i znam jego wersję.

Dodam, że rozmawiałem ze znajomymi u których robił w czerwcu kompleksowe wykończenie i też są bardzo zadowoleni.

P.S. Może opisz dokładnie o co chodzi, co u ciebie źle zrobił a ja poproszę Jarka o ustosunkowanie sie do tematu.

Nie ukrywam, że rozmawiałem z Jarkiem na ten temat i znam jego wersję.

Dodam, że rozmawiałem ze znajomymi u których robił w czerwcu kompleksowe wykończenie i też są bardzo zadowoleni.

P.S. Może opisz dokładnie o co chodzi, co u ciebie źle zrobił a ja poproszę Jarka o ustosunkowanie sie do tematu.

Być może akurat, niestety :bash:, my mieliśmy pecha do Pana Jarka Plewka.

Tak w skrócie - Umówiliśmy się, że za jakiś czas jak do niego zadzwonimy to przyjdzie dokończyć to na co się umówiliśmy i za co mu już zapłaciliśmy.Miał położyć listwy przypodłogowe,listwy łączące różne rodzaje podłóg oraz dokończyć inne rzeczy(m.in.naprawić przedpokój - uszkodził ściany wynosząc swój sprzęt). Kilkakrotnie do niego dzwoniliśmy wciąż podawał różne terminy przyjścia do nas i tyle.

Mamy też do niego niestety inne uwagi w zakresie jakości jego prac, których nie przyjmuje do wiadomości.

Pan Jarek niestety tłumaczy się tobie, ale w żaden sposób nie poczuwa się do tego żeby ten spór załatwić z nami.

Ja Pana Jarka Plewka nie polecam, a każdy zrobi jak uważa.

a czy to prawda iż zaproponował Wam oddanie kasy za te uchybienia?

Do tej pory żadnych pieniędzy nie otrzymaliśmy,a przecież Pan Jarek wie jak się z nami skontaktować.

Ponadto zdaje się, że nie po to umawia się z wykonawcą, na kompleksowe wykończenie wnętrz, aby ten wybierał sobie co chce zrobić, a co nie.

To chyba nie o to chodzi.

Do tej pory żadnych pieniędzy nie otrzymaliśmy,a przecież Pan Jarek wie jak się z nami skontaktować.

Ponadto zdaje się, że nie po to umawia się z wykonawcą, na kompleksowe wykończenie wnętrz, aby ten wybierał sobie co chce zrobić, a co nie.

To chyba nie o to chodzi.

ale odpowiedz czy była propozycja z jego strony na zwrot kosztów jeśli to na własny rachunek poprawicie.

sprawdzam wykonawcę czy mówi prawdę.

Jarek będzie u mnie robił i sprawdzam na ile rzetelnie przedstawił mi wersję całego zajścia. Stąd moje pytania do ciebie. bo jak narazie wasze wersje trochę się różnią.

ale odpowiedz czy była propozycja z jego strony na zwrot kosztów jeśli to na własny rachunek poprawicie.

sprawdzam wykonawcę czy mówi prawdę.

Jarek będzie u mnie robił i sprawdzam na ile rzetelnie przedstawił mi wersję całego zajścia. Stąd moje pytania do ciebie. bo jak narazie wasze wersje trochę się różnią.

Podczas naszej ostatniej rozmowy telefonicznej, gdy zapytaliśmy go kiedy do nas przyjdzie dokończyć prace oraz powiedzieliśmy mu jakie niedociągnięcia (które zrobił Pan Jarek) ma poprawić, on w odpowiedzi zapytał na ile wyceniamy te prace i stał się bardzo niemiły. Nie takiego toku rozmowy się spodziewaliśmy, jako że Pan Jarek miał nam kompleksowo wykończyć dom, a wcześniej kilkakrotnie podawał nam ciągle nowe daty jego przyjścia do nas.Do tej chwili Pan Jarek się z nami nie kontaktował, aby załatwić polubownie tę sprawę.