Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sieradzka:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ktoś z was użytkuje lub zamierza założyć rekuperator?

Jeżeli jesteś na etapie tynków, to trochę późno o zastanawianiu się nad rekuperatorem. Wentylację mechaniczną planuje się na etapie projektowania domu.

Ostatnio pisałem tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158713-Rekuperacja-przewody&p=4206802#post4206802

obecnie jestem na etapie stanu surowego otwartego i planuje dalsze prace(elektryka,hydraulika, ,tynki).

Łódzka firma ,z którą rozmawiałam na etapie projektu ,wentylacje planowała dopiero na tym etapie.

Panfotograf-jeśli masz taka wentylację zamontowaną u siebie to chętnie bym obejrzała jak to funkcjonuje.

Jeśli to nie problem przyślij mi kontakt do ciebie na priv.

Dzięki.

• 2 weeks później...
Witam serdecznie. Jestem na etapie budowy we Wrzącej/Lutomiersk. gosiuniaT w sprawie rekuperatorów to panfotograf ma rację, że trzeba o tym myśleć na etapie projektu. Wtedy jest łatwiej ale etap, którym jesteś nie przekreśla sprawy, zwłaszcza jeżeli masz domek w jednej kondygnacji. co do firmy to spróbuj jeszcze w Falkopia Zgierz.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich budowniczych z okolic Sieradza.

Jestem nowy na forum choć czytam już dawno. Pozdrawiam wszystkich choć forum Sieradzkie ma się chyba nienajlepiej.

Buduje od 2 lat domek Horyzont z pracowni ALTRA. Jak znajdę czas założę dziennik i się pochwale ( a coo :) )

Obecnie zmierzam do etapu wykończeniowego.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam wszystkich budowniczych z okolic Sieradza.

Jestem nowy na forum choć czytam już dawno. Pozdrawiam wszystkich choć forum Sieradzkie ma się chyba nienajlepiej.

Buduje od 2 lat domek Horyzont z pracowni ALTRA. Jak znajdę czas założę dziennik i się pochwale ( a coo :) )

Obecnie zmierzam do etapu wykończeniowego.

Pozdrawiam

Miło Cię u nas widzieć :))))

WITAMY WITAMY WITAMY

i czekamy na fotki :))))

a teraz z innej beczki :)) otóż szukam sprawdzoną ekipę bądź firmę do postawienia mojego domku :))

taką godną polecenia :)))

Witam.

Co do ekipy niestety nie pomogę, ja budowałem systemem gospodarczym, sporo robiłem sam a ekipy dobierałem do konkretnej roboty jeśli była taka potrzeba, Ze wszystkich ekip mogę polecić cieślę, tynkarzy i posadzkarzy ( wymieniona już na forum firma Pana Adama). Murarzy, dekarzy i ekipy od ociepleń/elewacji nie będę polecał :(

Pozdrawiam

Witam.

Co do ekipy niestety nie pomogę, ja budowałem systemem gospodarczym, sporo robiłem sam a ekipy dobierałem do konkretnej roboty jeśli była taka potrzeba, Ze wszystkich ekip mogę polecić cieślę, tynkarzy i posadzkarzy ( wymieniona już na forum firma Pana Adama). Murarzy, dekarzy i ekipy od ociepleń/elewacji nie będę polecał :(

Pozdrawiam

Dzięki :))))

hello czy oprócz nas to już nikt tu nie zagląda :(((((((((((((((((((((((((((((

• 4 weeks później...

Witajcie, od jakiegoś czasu czytam forum Muratora i dopiero teraz natrafiłam na Grupę Sieradzką, więc się do Was dołączam :bye:

Póki co jesteśmy z mężem na etapie załatwiania darowizny działki od rodziców :), a budowa własnego domku jest jeszcze w sferze planów.

Cieszę się, że jest jakaś lokalna grupa, bo to umożliwia wymienianie się informacjami przede wszystkim o dobrych fachowcach. Ale nie tylko - również o trudach i radościach budowy w naszym regionie.

Pozdrawiam wszystkich budujących w "sąsiedztwie".

• 3 weeks później...

Witam!

Jestem na etapie zbierania dokumentacji. Obecnie poszukują solidnego i w miarę taniego projektanta do adaptacji. Będę wdzięczna za polecenie:)

Z góry bardzo dziękuję. Na razie mogę polecić geodetę - szybko, solidnie i tanio.

Pozdrawiam

• 2 months później...