Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Ożarowska ( Ożarów Mazowiecki)

Recommended Posts

hehe taki boom budowlany a tu ciągle pustki - a przeciez jak szedlem ostatnio nowa robiona ulica parkowa to troche domów rośnie :))

podciągnę zatem postem temat do góry i od razu zapytam - ktos sie orientuje ile w Oltarzewie kosztuje miesiecznie ochrona solidu?

a i jeszcze - moze ktos ma namiar na specjalistów od ogrodzeń, ale ze sztachet drewnianych

pzdr

qki (ul. Mazowiecka :)

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Wzmacniając grupę Ożarowską chciałbym się dopisać.

Budowę zaczynamy we wrześniu, Projekt: http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_opalek2g.html (z licznymi zmianami).

I oby cegieł i cementu starczyło..... co za czasy!

PS

W najbliższy weekend (23-24 czerwca) sa dni Ozarowa. Czy ktoś się wybiera na piknik rodzinny?? Bo ja z rodzinką tak.

szczegóły na: http://www.ozarow.maz.pl/index.php?option=content&section=5&task=view&id=637&nonews=1&Itemid=135

Witam

Mój fachowiec robił mi całe ogrodzenie + sztachety olchowe (na zdjęciach)

Grube.

Ale tanie to nie jest.

Wysyłam kontakt na priv.

To znaczy ile z metra?

Prześlij mi kontakt jeżeli możesz.

Około 250 zł (z tego co pamiętam).

Z podmurówką 1 metr na gotowo.

Kontakt 600 276 842 (Natolin k/Grodziska)

• 4 weeks później...

Kupiłem działkę w Ołtarzewie, sprawy związane z przyłaczami bardzo szybko poszły - teraz chciałbym zacząć budowę. Proszę o pomoc w zorganizowaniu ekip:

1. do wykonania fundamentu i ławy - nie wiecie gdzie można kupić już wykonane zbrojenie a pozniej tylko podocinac całość?

2. no i na następny rok ekipę do budowania.

Jezeli macie kogoś godnego polecenia bardzo proszę o info.

dzięki z góry.

co do Domixu to tani może nie jest, ale w okolicy są drożsi - dużo drożsi...:)

zaletą Domixu jest to że mają szeroki asortyment i nie trzeba długo czekać, lub jest od ręki

buduję się w Ołtarzewie więc i do nich mam najbliżej, choć w Instal-budzie kupowałem rzeczy do wylewek (poza cementem) i drobnicę dla hydraulika

fagnar:

moglbym Ci dac ekipę, ale do całości - mi budowali od dziury w ziemi do więźby

tani nie są, ale porządni

a dlaczego nie budujesz w tym roku - dopiero lipiec, skończyłbyś stan surowy, przykrył dachem i luzik - no chyba ze masz z 400 m2 do wybudowania ;)

Ja mam mieszane odczucia jesli chodzi o DOMIX, materialy zamawialismy w grudniu a jak potrzebowalismy stempli to czekalismy poltora tygodnia, na pustaki stropowe i belki terriva tez tyle samo. A tak apropos zostalo nam okolo 150 sztuk pustakow stropowych i kilkanascie belek teriva. Jesli ktos jest chetny to prosze o kontakt pod nr 602 591 290. Odbior z Duchnic kolo Ożarowa.

Co zrobic z zakupami?

Powiem Wam, ze obiecalem sobie odbierac zamowienia od majstra i szukac mu najtanszych materialow, ale juz po drugim zamowieniu widze, ze - choc sa spore oszczednosci (cement, wapno, wszelkie folie) - to jestem zmeczony, jak nie wiem co i szczerze mowiac nachetniej umowilbym sie gdzies po prostu na zeszyt.

Dobry pomysl? Jak wy rzescie to rozwiazywali. Da rade obdzwaniac samemu i wybierac najtansze, czy godzac to z normalna robota, zapomniec i placic wiecej by zyc w spokoju.

Ja mam mieszane odczucia jesli chodzi o DOMIX, materialy zamawialismy w grudniu a jak potrzebowalismy stempli to czekalismy poltora tygodnia, na pustaki stropowe i belki terriva tez tyle samo.

akurat strop mam lany, stemple stalowe mialem od mojego majstra :) wiec sie nie moge wypowiadac - cement, porotherm, k3, klinkier i przede wszystkim styrodur - wszystko mialem dosc szybko, choc nie sa slowni jezeli chodzi o godziny dostaw (np. zamowiam na 8 rano, a przywoza ok 13 i mi sie majster denerwuje ;)

no i tam mialem wszystko na zeszyt, doszlo do tego ze szef ekipy tam jezdzil i zamawial, bo ja troche w niedoczasie jestem. A rozliczylem sie w styczniu.

Co zrobic z zakupami?

Powiem Wam, ze obiecalem sobie odbierac zamowienia od majstra i szukac mu najtanszych materialow, ale juz po drugim zamowieniu widze, ze - choc sa spore oszczednosci (cement, wapno, wszelkie folie) - to jestem zmeczony, jak nie wiem co i szczerze mowiac nachetniej umowilbym sie gdzies po prostu na zeszyt.

Dobry pomysl? Jak wy rzescie to rozwiazywali. Da rade obdzwaniac samemu i wybierac najtansze, czy godzac to z normalna robota, zapomniec i placic wiecej by zyc w spokoju.

Na szczescie ten problem wzial na siebie moj maz, ale domyslam sie ze to meczace i stresujace zadanie. Wg naszych obserwacji najtaniej jest jednak w Girls Budzie i jezeli juz cos trzeba domowic to maz dzwoni odrazu do nich i przywoza tego samego dnia, oczywiscie bierzemy na zeszyt i rozliczamy sie raz na dwa, trzy tygodnie. Mysle ze jezeli kazdy material bedziesz chcial zamawiac tam gdzie taniej, to po trzech dniach dasz sobie spokoj. Niestety nie da sie tego pogodzic z normalna praca, no chyba ze masz duzo wolnego czasu w pracy.

A wracajac jeszcze do DOMIXA to np stal kosztuje u nich 2,8 a w Girls Bud 2,4. Duzo by jeszcze podawac przykladow jak chca z nas zedrzec, oczywiscie pewnie dlatego ze sa przez nas w placy, bo zamawialismy wszystko w grudniu, oczywiscie zaplacilismy wtedy za towar, a wiadomo ile wszystko poszlo do gory. Nasz majster tez sie ciagle wkurza ze nie przywoza materialow na czas. Ciagle maja opoznienia kilku godzinne.