Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Ożarowska ( Ożarów Mazowiecki)

Recommended Posts

no prosze widze ze powstala grupa ozarowska :D

pozdrawiam wszystkich budujacych w gminie ozarowskiej :D - ja jestem ozarowianka pelna geba :wink: - mieszkam tu od urodzenia - i chociaz wyemigruje do gminy babickiej to sentyment na pewno pozostanie :D

a co do mapki to jak ManieQ pojawi sie ponownie na starobabickiej to mozecie do niego sie usmiechnac i na pewno mapke zrobi

pozdrawiam cieplutko :D

karorka

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się cieszymy, że tak licznie odpowiedzieliście. :)

Skoro mapki nie mamy, więc może każdy mógłyby podać swoją lokalizację?

Chociaż trochę już wiemy... Chyba nie pomyliliśmy?

mbz - po stronie Kampinosu - a miejscowość???

Agi i Jaro - Płochocin

Taga - Duchnice

Dolek i Karorka przenoszą się do Starych Babic. :cry:

My postanowiliśmy zamieszkać w miejscowości POGROSZEW - bardzo poboda się nam ta nazwa.

Z niecierpliwością czekamy na odpowiedzi.

Cześć drodzy sąsiedzi!

Tak mi dobrze ostatnio wszystko szło, że moja czujność została uśpiona - a zawsze dziwiłem się, jacy to inni ludzie są naiwni.

W zeszłym tygodniu przyszli do mnie tynkarze, umówiliśmy cenę - 10PLN/m2. Wytynkowali górę, znalazłem im trochę poprawek, sprawdzałem łatą tylko tam, gdzie przeschło. Rozliczyłem się za tą górę, nie dopłacając raptem 40 złociszy, no i zatarli na 2 razy klatkę schodową - za to też na szczęście nie dostali ani grosza. Nie obsadzili jeszcze z połowy puszek na górze,mieli jeszcze kapeńkę do do dochlapania ale w końcu - byli z polecenia. Koniec końców - byłem im winien jakieś 100PLN.

Jak pojechałem na drugi dzień, to pojeździłem łatą po suchych ścianach - tych błędów i poprawek naznajowałem jeszcze dużo - szczeliny pod łatą dochodzą do 1 centymetra. Ale nie przejmowałem się zbyt mocno, bo nazostawiali gratów na budowie i wiedziałem, że wrócą.

W poniedziałek rano przyjął ich mój ojciec (ja byłem w pracy), pokazał poprawki - obiecali poprawić, a kiedy ojciec zostawił ich na godzinkę - uciekli, jeden zapomniał nawet ładnych nowych butów. Później stwierdzili w rozmowie telefonicznej ze mną, że nic nie są mi winni, bo przecież nie dopłaciłem im tych paru groszy.

Może i lepiej - bo jakbym im zatrzymał więcej - to zaczęliby poprawiać - i spierdaczyli by jeszcze gorzej.

Po niedzieli przychodzi następna ekipa, zacznie pewnie od poprawek, stracę może i niewiele - pewnie jakieś 300-400PLN. Niestety ściany już nie będę miał idealnie prostych na poddaszu.

Możecie powiedzieć - po co głupolu im tyle zapłaciłeś - jestem głupol, pierwszy raz się dałem wykołować, mam moralnego kaca.

Pozdrawiam

tobie to dobrze, bo już masz surowy a apropo szkoły to chodziłem do jedynki tylko pytanie kiedy?

Jaki domek stawiasz?

ja tez chodzilam do jedynki - no i tu zagwozdka - czy zdradzic swoj wiek czy nie - kobiecie ciezej :wink:

a moze jeszcze jestesmy sasiadami ? :wink: - widzialam ze mieszkasz w bloku - ja tez

nasz domek to Omega z Archtimu - a Ty wybrales juz projekt czy dopiero przymiarki?

Z innej beczki:

Mam trochę dachówki Prodach http://www.prodach.com.pl/index2_2.htm -"podwójną rzymską", brąz - ok. 130 szt, a pewnie i nieco więcej. Moja cena: ze 2zł za sztukę. W przypadku zainteresowania większą ilością, mam namiar na dystrybutora - cena do negocjacji.

Stare Babice

Witamy :)

Niedawno wróciliśmy z naszej budowy... Wprawdzie mamy jeszcze niewiele zrobione, ale wszystko cieszy. :D

Niedługo będziemy zalewać pierwszy strop.

Potrafimy siedieć tam do nocy - wogóle nie chce się wracać. Chyba przywiązaliśmy się do tego miejsca.

A jak sytuacja wygląda u Was?

mbz - dziękujemy za wiadomość na priv. Zatem sąsiedztwo bardzo miłe i miejmy nadzieję, że szybko.

Gorące pozdrowienia.

Gosiek i Norbi

ja tez chodzilam do jedynki - no i tu zagwozdka - czy zdradzic swoj wiek czy nie - kobiecie ciezej :wink:

a moze jeszcze jestesmy sasiadami ? :wink: - widzialam ze mieszkasz w bloku - ja tez

nasz domek to Omega z Archtimu - a Ty wybrales juz projekt czy dopiero przymiarki?

Wybrałem sobie już domek i właśnie jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę ale wcześniej trzeba załatwić przydział gazu i prądu. Już mam dość.

Jeżeli chodzi o domek to jest to C34 z muratora i bardzo mi się podoba :lol:

• 3 weeks później...

Witajcie :D

Poniewaz gazownia okrutnie nam sie opoznia z wydaniem warunkow przylaczenia, a zalezy nam na czasie (i pozwoleniu na budowe), mam pytanie:

czy ktos z was skladajac wniosek o pozwolenie na budowe wpisywal inny rodzaj ogrzewania? Jak to powinno wygladac? No i czy potem mozna zmienic :wink: zdanie i po jakims czasie zglosci budowe przylacza gazowego?

Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi :)

• 2 weeks później...

Witaj

Faktycznie wszyscy przestali się odzywać, chyba wogóle nie zaglądają na forum. :(

W naszym przypadku nie było problemow z uzyskaniem warunków przyłączenia do sieci gazowej - trwało to dokładnie 15 dni (od złożenia wniosku do odebrania). Cytuję: ... stwierdza się możliwość dostawy gazu ziemnego dla potrzeb istniejącego budynku mieszkalnego do celów komunalno-bytowych i grzewczych do następujących odbiorników: kuchnia gazowa, kocioł gazowy CO+CW.

Nie braliśmy właściwie po uwagę innej formy ogrzewania i w związku z tym nie wiemy co doradzić... :cry:

NAPISZCIE CO U WAS

mbz - wysłałam wiadomość na priv.

Pozdrowienia

Gosiek i Norbi

Hej witam po sasiedzku :)

Chetnie i szybko sprzedam stemple ponad 300 szt. dl. od 2,7 do 3 m,

wielka kupa desek po szalunkach. Do odbioru w Zielonkach. Ceny do ustalenia.

Ponadto chetnie pozbede sie gruzu - oddam za friko :lol: Tylko sprawa jest pilna - jesli do wtorku nie odezwie sie jakis chetny - sama niechetnie wywioze.

Mam tez do sprzedania barak, calkiem solidny - z lozkami. Cena startowa 1200. Ale oczywiscie do negocjacji.

pzdr Marsjanka

[email protected]

No nareszcie.

Od niedawna jestem na forum i nie wiedziałam jak Was (czyt. Grupę Ożarowską) znaleźć. :o Ale wreszcie się udało. Mam zamiar budować się w Płochocinie. :lol:

Pozdrawiam Agi od Jaro

Witajcie, dawno tu nie zagladalam, mialam mnostwo roboty. AGI I JARO gdzie konkretnie bedziecie sie budowac w Plochocinie? Ja wlasnie bardzo sie zastanawiam nad kupnem tam dzialki, ale nie jestem pewna czy to co o niej wiem jest takie fajne.