INEZ2007 27.12.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Pozwoliłam sobie zacząć nowy wątek dla tych wszystkich, którzy tak jak ja startują na wiosnę 2008. Mam nadzieję,że dzięki temu uda nam się wspólnie przebrnąć przez cały etap budowy ... no chyba,że sama sobie tutaj będę pisać hahaha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.12.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Może stworzymy nową grupę ,aby wymieniać doświadczenia oraz służyć sobie pomocą ? Chętnych zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 29.12.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Czy nikt nie startuje na wiosnę 2008 w Kujawsko - Pomorskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 30.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam szybka rejestracja 21.55 i już jestem START WIOSNA 2008 okolica Białych Błot Budowanie jest wyzwaniem i lubimy to Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 30.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam również. I wstępuję!!!! Startuję z budową w marcu 2008, budowa w Pakości. Projekt Migdałowy z Muratora. Dom parterowy - 123m2 pow użytk. Jakie są Wasze projekty, jaki materiał na ściany, itp. Napiszcie coś. My zdecydowaliśmy się na silkę, fundamenty z bloczków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 31.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witam serdecznie!Budujemy wg projektu Lawenda z biura Horyzont, pow. uzytkowa 161m + pomieszczenie nad garażem ok 20m do tego garaz z kotłownia ok 40m. W oryginale mamy Ytong 36,5cm ale raczej zdecydujemy się na Porotherm 24cm + 14cm styropian.W tej chwili jesteśmy tuż przed złożeniem dokumentów i pozostanie nam oczekiwanie na pozwolenie na budowę, podobno teraz trwa to 64dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 31.12.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witamysąsiadów z gminy Białe Błotanasz domek powstanie w Prądkachbędzie powierzchnią pasował do Waszego czyli około 160 kwadracikówale będzie parterowy .Mamy zamiar rozpocząć w marcu 2008 ale przygotowania trwają czyli chumus aut ,jakiś prąd , garaż itp .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 01.01.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witam w Nowym Roku aby był dla Nas wszystkich bardzo udany Pytanko do Iva2008 masz może jakieś namiary na kogoś od sciągnięcia humusu? ja mam zaklepaną ekipę na budowę,ale wchodzą po humusie.Jeśli tak to proszę o namiar A jak tam z Waszymi ekipami? My za cały domek (prace murarskie + dach) będziemy płacić 54000zł z wszystkimi materiałami potrzebnymi do budowy po stronie wykonawcy tj.drewno na szalunki, gwoździe itp. Musimy spisac tylko umowę, może ma ktoś z Was już to za sobą i może doradzic na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu. Miałam też tańsze oferty,ale ta ekipa jest sprawdzona przez naszego dobrego znajomego, który pracuje w tej branży ...no i robią całość więc troszkę mniej stresu czy zdażą z pracami murarskimi przed umówionym terminem z wykonawcą dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 02.01.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam życzę zdrówka i efektów na budowach w tym roku .Info wysyłam na PRIV .Co do ceny to myślę że ta cena za dobrą ekipę jest wporządku ,nasza ekipa liczy podobnie i zależy mi również na całości .Mam pytanko co do dachu jeżeli dachówka to jaka no i czemu taki wybór .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.01.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Dachówka cementowa, antracyt albo brąz ...jeszcze się zastanawiamy.Dlaczego? Rozmawiałam z kilkoma dekarzami i mówili,że dzisiejsza ceramika to nie to samo co kiedyś i jesli mieliby polecić to cementowa ale lakierowana no i jest tańsza Najpierw przeczytałam priva a potem tutaj więc moje pytanko z priva nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domena_7 09.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Cze ja z mezem tez chcemy zaczac budowe tej wiosny gm. biale blota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 09.01.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Miło ,że dołączyliście do nas. Napiszcie troszkę o swojej budowie...jaki projekt itp. Ja właśnie mam dylemat, co do ekipy, mogę zaoszczędzić 12 000 biorąc inną niż chciałam , też polecaną (ale osobna byłaby na mury i osobna na dach)...tyle tych dylematów a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domena_7 10.01.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 My budujemy a dokładniej zaczniemy budować według projektu GL 205 AKACJA ze Studia Atrium narazie czekamy na pozwolenie na budowe cześć materiałów już mamy teraz biegamy za wyceną dachu. Ekipy budowlanej też jeszcze nie mamy za tydzień bedziemy szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 10.01.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Materiały już macie? to super, napewno warto teraz kupić,też o tym myśleliśmy, ale słyszałam,że hurtownie nie chcą przechowywać towaru.A jak u Was? Może macie jakieś dobre adresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 11.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam budowniczych właśnie robimy rozpoznanie po hurtowniach i także zauważyłem że hurt . robia problemy z przechowaniem towaru , no i chyba sezon się rozpoczynazauważyłem że np Solec ,stal i cement trochę idą w górę .Ale może jest to magia stycznia i wizyt NAS dumnie mówiąc inwestorów w tych firmach , jakie jest Wasze zdanie .Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domena_7 12.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Czesc my juz troche materialow mamy kupione i mamy je u siebie na dzialce fakt ceny ida w gore i chyba juz tak u nas bedzie ze do czerwca beda szly w gore a pozniej na zime w dol bo prawie powtarza sie sytuacja z tamtego roku strasza duzymi podwyzkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł2008 13.01.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam wszystkich budujących w okolicy Bydgoszczy.Jesienią kupiliśmy działkę w gminie Sicienko. Nie ma tu planu, więc czekamy na warunki zabudowy. Urząd działa sprawnie, więc pewnie w lutym dostaniemy. Projekt będziemy robić indywidualny, bo mamy działkę ze sporym spadkiem terenu, a trudno nam dopasować gotowy projekt. Domek będzie miał ok. 150 m. kw., będzie w całości podpiwniczony. Materiał: porotherm 25, mamy już zamówiony (6,25 zł/szt.). Chcemy ruszyć wiosną i wprowadzić się do jesieni, ale czy to nie zbytni optymizm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witaj Paweł2008 masz baaardzo ambitny plan Jeśli środki i fachowcy dopiszą napewno możliwy do realizacji. Nie wiem czy takie tempo jest wskazane od strony technicznej, ale nie jestem fachowcem a Ty zapewne już się orientowałeś w temacie.Trzymam kciuki! Ja mam zamiar skończyć w maj-czerwiec 2009. U nas czas też jest ważny,mieszkanie mamy już sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.01.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Czesc my juz troche materialow mamy kupione i mamy je u siebie na dzialce fakt ceny ida w gore i chyba juz tak u nas bedzie ze do czerwca beda szly w gore a pozniej na zime w dol bo prawie powtarza sie sytuacja z tamtego roku strasza duzymi podwyzkami na działce budowlanej? nie obawiacie się złodzieji? my kupiliśmy już przyczepkę campingową żeby w razie czego pilnowac materiałów, no i musimy jeszcze garaż kupić. Jestem na siebie zła, ponieważ w listopadzie dostałam ofertę na materiały budowlane i mogłam kilka pozycji już wtedy zaklepać ,ale jakoś były inne sprawy i teraz czekam na aktualizację -mam nadzieję,że nie spadnę z krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł2008 14.01.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 INEZ2007 - dzięki za wsparcie! Przyda nam się dawka życzliwości wobec wszystkich przeciwności losu związanych z budową Aktualnie poszukuję bloczków fundamentowych w dobrej cenie. Obecna propozycja to 3,60 zł/szt. brutto z dostawą. Czy ktoś ma lepszą ofertę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts