magda0502 25.05.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam wszystkich ,my zaczęliśmy budowę naszego domku 4 kwietnia tego roku w Borównie dom 150 mkw plus garaż na dwa samochody ,na dzień dzisiejszy mamy mury wy poniedziałek układamy strop .Czy jest ktoś kto buduje niedaleko nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 25.05.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a czy mozecie polecic jakis fachowcow do zrobienia calej więźby i dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 25.05.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 witam dlaczego dopiero dziś znalazłam ten watek dotąd opierałam się tylko na grupie bydg.-tor. ale rzeczywiscie większośc tam kończy... Buduje w Osielsku, w sobotę wytyczyliśmy budynek. Jak tylko bedzie decyzja o kredycie wchodzi ekipa, stan zero mamy wyceniony (materiał + robocizna) na 24 tys z tym że jesli uda się cos kupić taniej to oczywiscie cena spadnie, czyli te 24 tys. to jest górna granica jesli chcemy leżec, pachnieć i patrzeć jak się samo buduje Budujemy mały domek "dom w jagodach' z archonu ale z adaptacja poddasza, chodzi o to, żeby było gdzie mieszkać..... dzisiaj spotkaliśmy się z "panem dachowym" więżba + pokrycie robocizna 8 tys. troche taniej jesli zdecydujemy sie na blachodachówkę... przeliczyłam sobie i wychodzi ok 64 zł za m2, co sadzicie o tej wycenie? humus też mam jyuż usuniety, powierzchnia ponad 100 m2, zapłaciłam 160 zł bo umówilismy się, że "pan koparkowy" zmieści się w dwóch godzinach górki piachu sobie po prostu sa, zobaczymy ile da się z tego uzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a czy mozecie polecic jakis fachowcow do zrobienia calej więźby i dachu?[/quote Moi dachowcy są z polecenia widziałam kilka dachów w ich wykonaniu jak tylko zjawią się u mnie i zobaczę jak pracują to jak najbardziej dam na nich namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U nas murarze za wykonanie stanu zero 9 tyś.robocizna natomiast za wykonanie reszty ale bez dachu 21 tyś.(ściany nośne ,działowe balkony szt.2 oraz taras i schody wejściowe ) .Dach 70 zł za metr a mamy go aż 240 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 http://dziennik bobowa Witam Proponuję poprawić linka w Swoim podpisie na taki: dziennik bobowa Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu. Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Chętnie bym zmieniła ale nie wiem jak ,dziennik też próbowałam zakładać ale z marnym skutkiem ( wcale nie umiem wklejać zdjęć ) więc dziennik bez fotek to taki mało ciekawy by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ech. Miałem to wysłać na pw magda podpis zmieniasz w swoim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Zmazałam go ,dzięki może napisz mi jak zrobić odnośnik do dziennika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Zrobiłam ale oczywiście nie wiem czy ok !powoli dam radę ,ale bardzo dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 25.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Teraz to już nic nie wiem czy dobrze czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Magda: teraz to gra i buczy Ale żeby nie było, że tak na sucho sobie posty biję U nas jakoś tak po mału się zbiera. W najbliższy czwartek lub piątek geodeta do wytyczenia, w następnym tygodniu jakiś garaż, później cyrograf z bankiem i do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam nowe osoby na forum U nas zalany wieniec a we wtorek wchodzi cieśla Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U nas zalany wieniec a we wtorek wchodzi cieśla Niom, dzisiaj tak "przez przypadek" bywszy i przeprowadziwszy "dalekowzroczną" kontrolę postępów w pracy Wnioski pokontrolne: pogratulować postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.05.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U nas zalany wieniec a we wtorek wchodzi cieśla Niom, dzisiaj tak "przez przypadek" bywszy i przeprowadziwszy "dalekowzroczną" kontrolę postępów w pracy Wnioski pokontrolne: pogratulować postępów Dzięki Ale masz "dobre oko" jeśli mnie znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ale masz "dobre oko" jeśli mnie znalazłeś Tak się zastanawiam: dlaczego te dobre oko jest w cudzysłowiu Znaleźć Twoje miejsce to nie jest aż taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ale masz "dobre oko" jeśli mnie znalazłeś Tak się zastanawiam: dlaczego te dobre oko jest w cudzysłowiu w cudzysłowie, bo to powiedzonko Gorgio jeśli szukasz garażu to polecam Stal Tom - 602 49 49 81... jesli chcesz nowy, dość dobra cena i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 25.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 w cudzysłowie, bo to powiedzenieNo tak, zawsze najtrudniej wpaść na najprostsze odpowiedzi Gorgio jeśli szukasz garażu to polecam Stal Tom - 602 49 49 81... jesli chcesz nowy, dość dobra cena i szybkoDzięki. Też dzwoniłem, termin realizacji aż do miesiąca, zadzwonilem więc do Alicji w Nowym (Nowem?) nad Wisłą, 10 dni, cena ta sama, Murowaniec łapie się w 100 km dowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 26.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ]Dzięki. Też dzwoniłem, termin realizacji aż do miesiąca . Ja zamawiałam w lutym , czekałam tylko 5 dni ,więc napewno było mniejsze zapotrzebowanie niż w sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 27.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 macie namiary na taniego studniarza? nie moge doczekac się jutra, bo dowiem się, czy mogę zrezygnować z daszku nad wykuszem na rzecz małego balkoniku, mam nadzieje, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts