Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających WIOSNĄ 2008/ Bydgoszcz i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

dlaczego dopiero dziś znalazłam ten watek :o

dotąd opierałam się tylko na grupie bydg.-tor. ale rzeczywiscie większośc tam kończy...

Buduje w Osielsku, w sobotę wytyczyliśmy budynek. Jak tylko bedzie decyzja o kredycie wchodzi ekipa, stan zero mamy wyceniony (materiał + robocizna) na 24 tys z tym że jesli uda się cos kupić taniej to oczywiscie cena spadnie, czyli te 24 tys. to jest górna granica jesli chcemy leżec, pachnieć i patrzeć jak się samo buduje ;)

Budujemy mały domek "dom w jagodach' z archonu ale z adaptacja poddasza, chodzi o to, żeby było gdzie mieszkać.....

dzisiaj spotkaliśmy się z "panem dachowym" ;) więżba + pokrycie robocizna 8 tys. troche taniej jesli zdecydujemy sie na blachodachówkę... przeliczyłam sobie i wychodzi ok 64 zł za m2, co sadzicie o tej wycenie?

humus też mam jyuż usuniety, powierzchnia ponad 100 m2, zapłaciłam 160 zł bo umówilismy się, że "pan koparkowy" zmieści się w dwóch godzinach ;) górki piachu sobie po prostu sa, zobaczymy ile da się z tego uzyć...

w cudzysłowie, bo to powiedzenie
No tak, zawsze najtrudniej wpaść na najprostsze odpowiedzi :)

Gorgio jeśli szukasz garażu to polecam Stal Tom - 602 49 49 81... jesli chcesz nowy, dość dobra cena i szybko
Dzięki.

Też dzwoniłem, termin realizacji aż do miesiąca, zadzwonilem więc do Alicji w Nowym (Nowem?) nad Wisłą, 10 dni, cena ta sama, Murowaniec łapie się w 100 km dowozu.