Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających WIOSNĄ 2008/ Bydgoszcz i okolice

Recommended Posts

Niedługo będziemy zalewać strop, więc przerwa technologiczna.

Dlatego POLECAM EKIPĘ BUDOWLANĄ - rzetelni, sumienni, słowni, znający się na rzeczy.

Nie jest to płatna reklama :wink: :roll:

Kontakt na priv.[/quote

witam mozna prosic namiar? :roll:

Wysłałam na priv.

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po długim "niebycie".

Dla niektórych wiosna zaczyna się latem ale lepiej późno niż wcale :)

W telegraficznym skrócie:

Ławy w 90% "tymi ręcyma zrobione". Niestety aparat był ustawiony w tryb makro, "fotograf" tego nie zauważył i są g.... nie fotki:

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/thumb_lawa.jpg

01.07 się zaczęło dziać:

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/thumb_zbrojenie.jpg

03.07 to dopiero był młyn :)

Najpierw "słoń", później jeszcze jedna grucha i niestety jeszcze jedna bo zabrakło 3 m3 :(

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/thumb_pompa.jpg

Po dwóch godzinach zalane, a pokażę tylko taki mały fragmencik (bo aparat mały :D i całości nie obejmuje:

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/thumb_zalane.jpg

Witam.

No i tak, z tygodniowym poślizgiem (dzięki pogodzie i mojemu wymysłowi - zostało troszkę bloczków to i kanał w garażu można zrobić), zalałem się :lol:

Znaczy się, stan "0" można uznać za zakończony (i biec do banku na żebry :cry: )

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/normal_wylewka.jpg

Za bałagan przepraszam.

Witamy.Jesteśmy tu nowi. Nie wiemy czy ktoś już poruszał ten temat, ale zapytamy: czy wie ktoś gdzie możemy zamówic ziemi oraz gliny na podsypke dookoła domu w ogrodzie.Mieszkamy w między Bydgoszczą a Inowrocławiem.Z góry dzięki za odpowiedź.Pozdrawiamy

Pozdrawiam wszystkich budujących w okolicy Bydgoszczy!

My miesiąc temu zaczęliśmy budować (projekt indywidualny zbliżony do Konkursowego wersja I) w Sicienku. Na razie dobrze idzie, choć dużo roboty było z piwnicą. Przed nami decyzja o wyborze dachówki. Na forum Muratora znalazłem dobre opinie nt. dachówki Bogen.

Czy orientuje się ktoś, gdzie w Bydgoszczy lub okolicach można zobaczyć dom pokryty taką dachówką?

Liczę na wsparcie.

[...]

Na forum Muratora znalazłem dobre opinie nt. dachówki Bogen.

Czy orientuje się ktoś, gdzie w Bydgoszczy lub okolicach można zobaczyć dom pokryty taką dachówką?

Bogena sprzedają w A-R Dachu w Toruniu na ul.Polnej - to pewnie w tamtych okolicach będzie najwięcej dachów pokrytych tą dachówką. Mają wystawkę we wszystkich kolorach, a jak jakiś kolor się spodoba to powiedzą gdzie można obejrzeć taki dach.

A-R Dach jest również w Osielsku na ul. Kolonijnej - hurtownia TOMBUD. Chociaż nie prowadzą Bogena, ale można u nich zamówić. Cenowo będzie podobnie jak w Toruniu, bo to spółki powiązane i nie stanowią konkurencj, ale potargować się można. Zresztą i tak jeśli dojdzie do zamówienia to dachówka dla klientów z okolic Bydgoszczy będzie czekała do odbioru w Osielsku.

A-R Dach jest również w Osielsku na ul. Kolonijnej - hurtownia TOMBUD. Chociaż nie prowadzą Bogena, ale można u nich zamówić. Cenowo będzie podobnie jak w Toruniu, bo to spółki powiązane i nie stanowią konkurencj, ale potargować się można. Zresztą i tak jeśli dojdzie do zamówienia to dachówka dla klientów z okolic Bydgoszczy będzie czekała do odbioru w Osielsku.

Dzięki. O A-R Dachu w Toruniu słyszałem, będę musiał do nich podjechać. Pozdrawiam.

Witam wszystkich budujących (zaczynających, w trakcie i kończących).

Od miesięcy klikam na tym forum i uczę się jak budować i nie zwariować :D

Sądząc po tym co czytam nie jest to łatwe.

Ponieważ mam ochotę wreszcie zacząć proszę wszystkich o namiary na ekipy murarzy. Do końca roku mam nadzieję postawić SSO i właśnie w tym zakresie potrzebuję pomocy.

Będę budować z projektu indywidualnego w Dobrczu

Ja z własnej strony proponuję pomoc w temacie konstrukcji aluminiowo-szklanych (okna, drzwi, witryny, ogrody zimowe itp.)

pozdrawiam

Poszukuję siatki ogrodzeniowej, palików do ogrodzenia oraz blaszaka w okolicach Bydgoszczy.

Może ktoś ma namiary lub kończy budowę i ma na zbyciu.

Siatka tzw. leśna na ul. Leśnej (teren dawnego Makrum) lub np. w marketach, za paliki - stemple (z posiadanych wybrałem najkrótsze) - uderz do Inez2007 może jeszcze będzie miała, a blaszk jak nie znajdziesz używanego to np.: firma "Alicja" z Nowego n/Wisłą: http://www.alicja.koti.pl/

Przywiozą, zmontują i skasują (teraz zdaje się 1550 zł).

No chyba, że masz jeszcze parę miesięcy czasu... 8)

Witam wszystkich budujących (zaczynających, w trakcie i kończących).

Od miesięcy klikam na tym forum i uczę się jak budować i nie zwariować :D

Sądząc po tym co czytam nie jest to łatwe.

Ponieważ mam ochotę wreszcie zacząć proszę wszystkich o namiary na ekipy murarzy. Do końca roku mam nadzieję postawić SSO i właśnie w tym zakresie potrzebuję pomocy.

Będę budować z projektu indywidualnego w Dobrczu

Ja z własnej strony proponuję pomoc w temacie konstrukcji aluminiowo-szklanych (okna, drzwi, witryny, ogrody zimowe itp.)

pozdrawiam

My zamierzamy postawić ogród zimowy z elementów aluminiowych. Chętnie wykorzystam rady osób, które się na tym znają. Ogród ma być prosty tak żeby cena była znośna :wink: na górze pewnie poliwęglan bo szkło hartowane jest piekielnie drogie