Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających WIOSNĄ 2008/ Bydgoszcz i okolice

Recommended Posts

Kolejna informacja dla tych ktorzy licza sie z kazdym groszem, szukalem ciesli do wykonania wiezby i kazdy sie ceni w okolicach 35 zl/m2 ( mam okolo 170 m2 co wychodzi 5950 PLN), jeden chcial zebym zorganizowal mu ludzi na moj koszt a jemu 35 za m2, zlodziejstwo i jeszcze raz zlodziejstwo !!! w koncu znalazlem ekipe ( robia murarke i ciesielke) za wiezbe na moim dachu zarzadali 2000 PLN w trzech zrobia to w 5 dni.

Morał prosty "Szukajcie a zanjdziecie" :))

Pozdro dla budowlancow

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Nasza mała grupka zapadła się gdzieś w czeluściach ciemności...

Po, z jednej strony, bojach z wykonawcą (murarzem) a z drugiej dość dobrej współpracy z nim (czy to się aby nie kłóci? :roll: ), przy wydatnej pomocy Panów od dachu, dzisiaj powieszona...

http://upb101.ovh.org/albums/userpics/10002/normal_wiecha.jpg

jeszcze tylko poobcinać co zbędne i będzie to jakoś wyglądało. I mam nadzieję, że przed śniegami zdążą z dachówką.

jakby ktoś chciał deski raz użyte do szalowania (ławy i stropów) to zapraszam na priv

Mam też:

3 worki (po 30 kg) wapna

2 rolki papy,

trochę gruzu ceglanego oraz cegły rozbiórkowej

znaldzie się jeszcze lepik,

Budowę zakończyłem w tym roku w wakacje, budowałem 1 rok

Potrzebowałbym:

- ciegieł klinkierowych - na ogrodzenie

- płytek klinkierowych j.w.

JesterS

• 2 weeks później...
Kolejna informacja dla tych ktorzy licza sie z kazdym groszem, szukalem ciesli do wykonania wiezby i kazdy sie ceni w okolicach 35 zl/m2 ( mam okolo 170 m2 co wychodzi 5950 PLN), jeden chcial zebym zorganizowal mu ludzi na moj koszt a jemu 35 za m2, zlodziejstwo i jeszcze raz zlodziejstwo !!! w koncu znalazlem ekipe ( robia murarke i ciesielke) za wiezbe na moim dachu zarzadali 2000 PLN w trzech zrobia to w 5 dni.

Morał prosty "Szukajcie a zanjdziecie" :))

Pozdro dla budowlancow

A mozesz podac mi namiary na tą ekipę za 2000tys.

• 2 weeks później...

Witam po dłuuuugiej przerwie.

Budowa nerwów pochłania sporo,ciagle cos nie tak,ale stan surowy zamkniety.

Szukam agregatu tynkarskiego do wynajecia-do tynków gipsowych.Ma ktos moze namiary na wynajem tegoz sprzetu???Obdzwonilam cale kujawsko-pomorskie(na tyle na ile udalo mi sie wyszperac namiary) i nic:(

bede wdzieczna za pomoc,bo ekipa fachowcow -mimo,ze koszty w porownaniu z ubiegym rokiem spadly- to jest jak dla mnie spory wydatek,a mam ludkow,którzy pracowali na tym sprzecie i robocizna bylaby gratis.

pozdr dla wszystkich forumowiczow zmagajacych sie ze swoimi budowami[/b]

Witam po dłuuuugiej przerwie.

Budowa nerwów pochłania sporo,ciagle cos nie tak,ale stan surowy zamkniety.

Szukam agregatu tynkarskiego do wynajecia-do tynków gipsowych.Ma ktos moze namiary na wynajem tegoz sprzetu???Obdzwonilam cale kujawsko-pomorskie(na tyle na ile udalo mi sie wyszperac namiary) i nic:(

A pytałaś tu:

TECHNETMB oferuje maszyny budowlane, drogowe i komunalne oraz wynajmuje sprzęt wyburzeniowy. Bydgoszcz, ul. Przemysłowa 8, tel. 052 3799053

albo tu:

Wynajem agregatu tynkarskiego firmy Kaleta A-4; Tel. 512-346-095 ?

dzieki Citro,na Przemysłowej pytałam 2 dni temu i niestety,a ten drugi tel. -próbuje własnie sie połaczyc,moze akurat.

Telefon był na aukcji Allegro z września, więc może nadal aktualny - trzymam kciuki.

Citro,mam dług wdzięczności u Ciebie,bo namiar okazał się strzałem w 10!!!

DZIĘKI

• 2 months później...

Witam!

Drodzy forumowicze mam ogromną prośbę czy ktoś zna dobrego majstra lub ekipę polecaną, która wybudowałaby dom do stanu surowego otwartego! Pilnie poszukujemy kogoś, ponieważ nasz majster niestety przed podpisaniem umowy nagle nas poinformował, że nie znajdzie dla nas czasu :o :cry: :evil: i tak zostaliśmy na lodzie! Fachowiec miał znajomości wiedział gdzie w okolicach są najtańsze materiały itp..ect..Był bardzo polecany widzieliśmy już, jakie domy postawił, dlatego teraz jesteśmy w kropce! Prosimy bardzo o namiary, na priva!!! Chcemy budować w Toruniu!

Z góry dziękujemy za wszelką pomoc!!

• 2 months później...