INEZ2007 16.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Deski na mój dach to ok 4500zł + folia na deskowanie wyszła ok 2000zł, dodatkowo robocizna + 2000zł ,czyli w rezultacie ok 6500zł więcej przy deskowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 21.02.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Uuuuuuu, ale tu cicho, chyba wszyscy już budują, tacy zajęci... No to ja coś napiszę. U mnie na działce zaczyna się ruch, mianowicie: piątek - transport materiałów. sobota - koparka + wywrotka i zbierają humus, a ja z nimi (120 PLN za godz razem z transportem i wywiezieniem ziemi) wtorek - geodeta na działce - wytyczenie budynku (350 PLN za 4-6 punktów) czwartek lub piątek - zaczynam kopać fundamenty. Ufff, biegania i załatwiania bez liku. Ale z uśmiechem na ustach Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.02.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A ja się pochwalę,że dostałam POZWOLENIE NA BUDOWĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 22.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Widze ze wszyscy sie chwala, to i ja sie pochwale, mam juz nawe uprawomocniona decyzje, jeszcze musze zdobyc kredyt i ruszam, Obym dostal kredyt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 22.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ja na załatwienie formalności urzędowych zaplanowałem sobie jesień 2007, cel osiągnąłem, PnB mamy z żonką od listopada. Ku pocieszeniu dodam, że czekaliśmy 1 (słownie: jeden) tydzień. Ach te układy KierBuda adaptującego projekt jeden tydzien?? a ten twoj kierbud ma moze uklady w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.02.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Widze ze wszyscy sie chwala, to i ja sie pochwale, mam juz nawe uprawomocniona decyzje, jeszcze musze zdobyc kredyt i ruszam, Obym dostal kredyt Pozdrawiam Gratulacje i powodzenia z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 22.02.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ja na załatwienie formalności urzędowych zaplanowałem sobie jesień 2007, cel osiągnąłem, PnB mamy z żonką od listopada. Ku pocieszeniu dodam, że czekaliśmy 1 (słownie: jeden) tydzień. Ach te układy KierBuda adaptującego projekt jeden tydzien?? a ten twoj kierbud ma moze uklady w Toruniu? Hmmmm, trudno powiedzieć. Na pewno ma duże możliwości w powiecie inowrocławskim. Działa w branży ,z tego co wiem od rodziców, od początku lat 80-tych, więc papierowe formalności załatwia szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 23.02.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Wpadam z reklama po sasiedzku mam do sprzedania przyczepe campingowa, wieksza - uzywana u mnie na budowie przez poprzedni sezon - dlugosc ok 5 metrow, sluzyla jako skladnica materialow i sprzetow, schronienie przed brzydka pogoda oraz noclegownia - powymieniane gabki i obicia, zaslonki itp.. Miejsce do spania swobodnie dla 3-4 doroslych osob Zdjecie i dodatkowe info na priv Pozdrawiam i zycze dobrej pogody zaczynajacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 25.02.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Godzina 0.00 wybiła. Humus ściągnięty. 5 godzin koparka jeździła, , nie uwierzycie, lecz 10 kamazów ziemi wywieźli. Serio. Nie wyobrażam sobie, gdybym miał na takiej warstwie próchniejącej gleby mieszkać Hmmm, a potem trzeba będzie z powrotem 10 kamazów piasku przywieźć Kopaliście może fundamenty ręcznie? Jeśli tak, to ile płaciliście pomagierom za kopanie? Coś słyszałem, że 100 PLN za dniówkę. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena08 28.02.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A u mnie złe informacje- niestety w Nakle powiedzieli,ze...ustawowy termin i szybciej nie dadza rady.A ja MUSZE wprowadzić sie w tym roku do mojego domu(wiem,wiem...od strony technicznej nie zawsze to wskazane).Szukałam dojsc,aby przyspieszyc formalnosci...ale niestety nikt nic nie moze zdzialac:( Dlaczego to tak jest,ze urzad czeka z tymi terminami na maxa!!!Chore to i tyle...Szczerze zazdroszczę tym z was,ktorym udalo sie zalatwic PnB szybciutko.Materiały kupione na stan surowy zadaszony,a tu nic robic nie mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 29.02.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Lena, a kiedy składałaś wniosek? Czasami tylko tak mówią a i tak jest szybciej.Wiosna tuz tuż a u nas jakoś ciuchutko. Ja juz mam wytyczony budynek i czekam na pogodę a przede wszystkim na murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena08 29.02.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Wniosek złożony został 14 lutego, tak pozno,poniewaz moj projektant trzymał dokumenty u siebie od pazdziernika:( Jak zaczynałam papierologie we wrzesniu,sadzilam ,ze w okolicach marca,najpozniej kwietnia zacza sie prace budowlane(projekt miał byc gotowy w połowie grudnia).Murarz tylko czeka na sygnał,ale niestety poczeka jeszcze długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 29.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Dzwoń co jakiś czas i się przypominaj.Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 29.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Też mam problem z projektantem. Już od jesieni robi nasz projekt. Miał być skończony w styczniu, do końca lutego kosztorys, a cała dokumentacja do końca marca. To już prawie marzec, a ja jeszcze nic nie widziałam. I ciągle mówi, że za kilka dni się odezwie i cisza. No i nic nie mogę zrobić, a też już bym chciała zacząć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 02.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A u mnie złe informacje- niestety w Nakle powiedzieli,ze...ustawowy termin i szybciej nie dadza rady.A ja MUSZE wprowadzić sie w tym roku do mojego domu(wiem,wiem...od strony technicznej nie zawsze to wskazane).Szukałam dojsc,aby przyspieszyc formalnosci...ale niestety nikt nic nie moze zdzialac:( Dlaczego to tak jest,ze urzad czeka z tymi terminami na maxa!!!Chore to i tyle...Szczerze zazdroszczę tym z was,ktorym udalo sie zalatwic PnB szybciutko.Materiały kupione na stan surowy zadaszony,a tu nic robic nie mozna... niestety Nakło ma to do siebie że zawsze robi pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ...a ja już dzisiaj miałam mieć płot na budowie ,ale niestety pogoda nie sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 03.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Rozmawiałam z dekarzem i zdecydowanie poleca deski i papę... Ci, z którymi rozmawiałem zaczęli wymyślać cuda niewidy, a po co, a na co... W związku z powyższym zwaracam się z uprzejmą prośbą o podanie halo do owego magika Ostatnie wiatry przywiały do mnie magika od murów - to już jeden problem z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 03.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Współczuję Wam kłopotów z adaptacją projektów. Chyba takiego architekta kopnąłbym w d... i poszukał innego U mnie na działce ruch na całego, więc siłą rzeczy na pobyt na forum coraz mniej czasu. Jutro zamierzam zakończyć kopanie fundamentów, które byłyby już wykopane, gdyby nie deszczowa sobota Nawet nie wiecie, jakie to wkur...., kiedy człowiek ma wolną sobotę od pracy zarobkowej i mógłby dużo zrobić na budowie, a tu leje na całego ..... Aż żal takiego dnia. Powodzenia wszystkim !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
32zetka 04.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj Tom, możnaby powiedzieć sąsiedzie. Ja buduję się pod Barcinem. Zaczęłam sie budować w zeszłym roku i jakby co mogę służyć radą. Moje efekty możesz oglądać na stronie http://www.album.com.pl/album.php?id=18293U mnie też pogoda trochę blokuje niektóre roboty, ale teraz ma być lepiej - podobno ostatni tydzień chłodów, potem ma być wiosna. Pozdrowionka i powodzenia na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 04.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj Tom, możnaby powiedzieć sąsiedzie. Ja buduję się pod Barcinem. Zaczęłam sie budować w zeszłym roku i jakby co mogę służyć radą. Moje efekty możesz oglądać na stronie http://www.album.com.pl/album.php?id=18293 U mnie też pogoda trochę blokuje niektóre roboty, ale teraz ma być lepiej - podobno ostatni tydzień chłodów, potem ma być wiosna. Pozdrowionka i powodzenia na starcie Witam!! A gdzie dokładnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts