INEZ2007 13.03.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Lepiej pochwal się ze swoimi postepami Wczoraj kopali i dzisiaj też kopią ,... a ja już ruszam wyobraźnią gdzie jakie będzie pomieszczenie i wydaję mi się ,że wszystko będzie takie malutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 13.03.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Wczoraj kopali i dzisiaj też kopią ,... a ja już ruszam wyobraźnią gdzie jakie będzie pomieszczenie i wydaję mi się ,że wszystko będzie takie malutkie Malutkie, bo nie ma punktu odniesienia. Później będzie "normalnie", a na dodatek może się okazać, że malutka to jest ale...działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 13.03.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Gorgio jak to możliwe? Do czego się przyczepili? zaświadczenie, odnośnie wyłączenia gruntu z produkcji rolnej; u mnie tez nie było takiego zaświadczenia, ale pan ze Starostwa sprawdzajacy mój projekt zadzwonił na Konarskiego i sprawdzili, że działka jest wyłączona z produkcji rolnej. Następnie zrobił z tej rozmowy notatkę słuzbową i to wystarczyło. Ja PNB dostałem 8 dni po urzędowym terminie, ale data wydania na papierku była z przedostatniego mozliwego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 14.03.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 u mnie tez nie było takiego zaświadczenia, ale pan ze Starostwa sprawdzajacy mój projekt zadzwonił na Konarskiego i sprawdzili, że działka jest wyłączona z produkcji rolnej. Następnie zrobił z tej rozmowy notatkę słuzbową i to wystarczyło. Ja PNB dostałem 8 dni po urzędowym terminie, ale data wydania na papierku była z przedostatniego mozliwego dnia. Jestem po wizycie na Konarskiego. Z 8 punktów został tylko ten jeden i jestem szczęśliwy Termin rozpatrzenia wniosku: z uśmiechem na twarzy 3 tygodnie. Czyli to będzie 04.04, a usunięcie usterek do 01.04. Trzeba będzie spróbować tego "numeru" z telefonem, inaczej zabawa zacznie się od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 15.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 No to się trochę pochwalę" pierwsze koty za płoty" http://img363.imageshack.us/img363/7641/zdjcie165hl2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wow! Wszystko ręcznie wykopali? Ja dziś kupiłam bloczki - prawie pod Toruniem , za to za 3,50 z dowozem, tylko wyładunek muszę zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 15.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ja dziś kupiłam bloczki - prawie pod Toruniem , za to za 3,50 z dowozem, tylko wyładunek muszę zapłacić napisz proszę na pw gdzie dostałeś te bloczki w takiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
32zetka 16.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Giorgio, współczuję. Faktycznie można sobie trochę zdrowia napsuć w potyczkach z urzędami różnej maści. Ze swojej strony mogę podać, że najbardziej zalazła mi za skórę Energetyka w Inowrocławiu. Wniosek o podłączenie prądu do działki złożyłem we wrześniu 2007 i nadal, nie mam skrzynki na działce. Ludzie, czekam 7 miesięcy, załamka. Ręce, z tą pseudo instytucją, opadają Byłem u nich, nie dość, że traktują Cię tam jak intruza, to jeszcze mnie załamali. Może to być dopiero czerwiec. . Dobrze, że mam sąsiadów w porządku, bo inaczej byłoby krucho. Giorgio pożycz mi ten sprzęt, to też trochę postrzelam. Nie mam w tym wprawy, lecz człowiek zdesperowany jest nieobliczalny i nauczyłbym się władania tym szybko. A teraz trochę pozytywów. Zbrojenie położone i ławy zalane 16m3 betonu B25. Kurcze, zbrojenie robiliśmy przez 3 dni, a zalane w 1 godz. Niech schnie sobie spokojnie do Wielkanocy, a potem dalej do góry. Powodzenia Ja z Energetyką miałam podobne przygody. Wniosek złożyłam w zeszłym roku w maju. Skrzynkę po licznych telefonach z mojej strony założyli jakiś miesiąc temu. Mam już pociągnięte wszystkie kable i jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu mnie podłączą. Jak do tej pory cała budowa była możliwa dzięki uprzejmemu sąsiadowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 17.03.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 szukam namiary na projektanta wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 17.03.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Chyba czas dołaczyć do grupy. Nieskromnie zacznę od chwalenia się. Budowę zaczęliśmy - jak na razie idzie wszystko OK. Dziś mieli zbroić ławę a jutro "leją" beton z gruchy+pompa. Teraz tochę fotek (lekko spóźnionych):Wytyczony domek:http://images24.fotosik.pl/179/f6cef3a16ac4575e.jpg Kopara w akcji:http://images26.fotosik.pl/178/833b5f9b619fa81b.jpg A to już po akcji:http://images32.fotosik.pl/182/a58d29cc5032b822.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 17.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć Zielonka!!!Witamy i zachęcamy do dzielenia się doświadczeniami z realizacji budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 17.03.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Tom - czym będę mógł się podzielić to napiszę. Materiały: bloczki+ porotherm biorę z hurtowni niedaleko Torunia, stal(2,4zł/t netto) i nawet dechy na szalunek (450zł -m3)też przez nich -mają dobre ceny no i transport prawie gratis(spod Torunia!!!). Polecam pracownię projektową "Kreska" z Bydg. Szybko, sprawnie i za przystępną cenę.Teraz Help!Gdzie mogę kupić tablicę info dot.Budowy, Inwestora, kierownika budowy i tych innych głupich wymogów, które jestem zobligowany na niej zamieścić?Gwoli informacji to na tej tablicy trzeba zamieścić nazwisko inwestora wraz z numerem tel. Adres zamieszkania nie jest wymagany. Osobiscie sprawdziłem w Nadzorze Budowlanym jak to się ma do Ustawy o Ochr. Danych Osobowych i właśnie taka była ich odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 17.03.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Hmmm, co do tablicy, to wpadło mi też do głowy po rozpoczęciu pracy, że nie mam też takowej, a chyba powinienem ją mieć Poszperałem na Allegro, można kupić różnego rodzaju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 18.03.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Gdzie mogę kupić tablicę info dot.Budowy w castoramie, w sklepie z drukami akcydensowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 18.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Gdzie mogę kupić tablicę info dot.Budowy Castorama -plastikowa ok 45zł ,naklejka ok 25zł My kupiliśmy plastikową ,ale trzeba było ją przybić do sklejki i wbić na palu w ziemię więc szybciej i taniej będzie z naklejką na garaż ...a u nas dzisiaj pracowity dzień... http://img444.imageshack.us/img444/2299/zdjcie209vr6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 18.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dzięki za info dot. tablicy - chyba pozostaje plastikowa z Castoramy bo o nalepce nie ma mowy -"garaż" a raczej dziwaczny kontener jest własnością firmy budowlanej. Byłem rano ok. 10 wszystko ładnie zaszalowane i zazbrojone. Beton miał być o 13-tej ale czy był nie wiem. Nie będę przeciez dzwonił do majstra bo pomyśli, że jakiś "nagrzany" jestem czy co. Jutro pojadę to się przekonam. Zresztą w taką pogodę to naprawdę im współczuję...A teraz najnowsze foty:http://images24.fotosik.pl/179/753380573aaa5145.jpghttp://images34.fotosik.pl/184/40db065082f87047.jpgJak widać na zdjęciu, budowlańcy nie zapomnieli o "dmuchanym łóżeczku" na którym pewnie będą spać gdy się zmęczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 19.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 O, , Zielonka, pełen podziwu jestem!!! Ławy fundamentowe w deskowaniu. No,no. U mnie lane było bezpośrednio do gruntu, tzn. na spodzie chudziak, zbrojenie i zalane betonem B-25 z "gruchy". Nic się nie obsypywało, więc obyło się bez deskowania. A propos, a gdzie u Ciebie chudziak pod zbrojeniem, bądź ewentualnie folia. Nie masz tego? Co na to firma budowlana? Czyżbyś miał podłoże gliniaste? Kilka postów wyżej psioczyłem na Energetykę. I co? Dziś rano telefon od firmy, że kopią koło działki i montują skrzynkę. Jutro wmontują moją na działce, więc w marcu powinienem mieć prąd W końcu, a czekam od 07/09/2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 21.03.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 WESOŁYCH ŚWIĄT!!! http://kamilk.pl/kartki/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 30.03.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 ŚWIĘTA ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH...i zaczął się idealny czas na prace budolwane...ciepło i jasno oby tak do końca budowy Byliście na targach? trochę mi rozjaśniły niektóre tematy, przede wszystkim instalacyjne. Namawiają nas do pieca kondensacyjnego Dietrich http://www.dedietrich.com.pl/07_08/1/12.htm\ Słyszeliście coś na ten temat? Ja pierwszy raz słysze tę firmę, ale podobno oni nie musza się rekalmować, bo każdy z branży ich zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 30.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Namawiają nas do pieca kondensacyjnego Dietrich Temat jeszcze przede mną. Póki co wiem, że będzie to piec gazowy kondensacyjny, jednofunkcyjny z zasobnikiem. Teraz na tapecie mam dach. Miałem już wybraną dachówkę: RuppCeramika, Rubin kolor tekowy. Ale druga ekipa, która robi mi wycenę odradza tego producenta, bo wszystkie reklamacje jakie mieli to dotyczyły RuppCeramiki. Podobno pęka. Namawiają na Robbena, że niby równie dobry, a o wiele tańszy. No i znowu jestem w punkcie wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts