selkamteam 09.09.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam Kupie deski szalunkowe używane w dobrym stanie dużo kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 10.09.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ja z innej beczki - musimy zabudować kilka wnęk szafami i szukamy namiarów na solidnego stolarza, który para się takimi rzeczami. Oczywiście najlepiej, gdyby to był już ktoś sprawdzony, bo szaf wnękowych do wykonania jest aż cztery. Ceny Komandora powalają na kolana - to jakiś absurd by za szafę z płyty wiórowej żądać tyle pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 10.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ja z innej beczki - musimy zabudować kilka wnęk szafami i szukamy namiarów na solidnego stolarza, który para się takimi rzeczami. Oczywiście najlepiej, gdyby to był już ktoś sprawdzony, bo szaf wnękowych do wykonania jest aż cztery. Ceny Komandora powalają na kolana - to jakiś absurd by za szafę z płyty wiórowej żądać tyle pieniędzy Tia, komandor trochę przesadza... Mam takiego gościa, robił u mnie w mieszkaniu (aktualnym), szafa ma już 3 lata i się nie rozłazi, więc raczej polecić go mogę. Dane wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.kukwa1 16.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam,Fajnie jest poczytać, ale postanowiłam, że dołączę do zacnego grona budujacych w Błoniu lub okolicach. My budujemy w Błoniu, na Łąkach - super okolica. Od lipca do wrzesnia stanęły fundamenty, mury i więźba, czekamy na dekarza - przyjdzie za ok. 2tyg.Mogę polecić ekipę, która budowała nam stan surowy (choć zajmują się też wykończeniówką, domów - a nie inwestorów), super facet, z fachowym doradztwem, co dla większości budujących laików jest bardzo cenne. U nas też tak było. P. Irek - 608340267. Polecam także geodetkę p. Oliwę z gminy lub Śmigielską, której juz namiary pojawiły się na forum. Co do architektów to p. Majewska lub p. Borkowska z gminy (planowanie przestrzenne). P. Borkowska - szybkość działania. PS jest obok mnie działeczka do kupienia - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 16.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam, Fajnie jest poczytać, ale postanowiłam, że dołączę do zacnego grona budujacych w Błoniu lub okolicach. My budujemy w Błoniu, na Łąkach - super okolica. Od lipca do wrzesnia stanęły fundamenty, mury i więźba, czekamy na dekarza - przyjdzie za ok. 2tyg. Mogę polecić ekipę, która budowała nam stan surowy (choć zajmują się też wykończeniówką, domów - a nie inwestorów), super facet, z fachowym doradztwem, co dla większości budujących laików jest bardzo cenne. U nas też tak było. P. Irek - 608340267. Polecam także geodetkę p. Oliwę z gminy lub Śmigielską, której juz namiary pojawiły się na forum. Co do architektów to p. Majewska lub p. Borkowska z gminy (planowanie przestrzenne). P. Borkowska - szybkość działania. PS jest obok mnie działeczka do kupienia - polecam. Witaj w grupie, zawsze to im nas więcej tyj raźniej Piszesz, że budujesz się w Błoniu na Łąkach - większość z nas to osoby przyjezdne, więc... gdzie te Łąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.kukwa1 16.09.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jadąc z W-wy w kierunku Poznania na pierwszych światłach w lewo, prosto do torów kolejowych i za torami w lewo i pierwsza w prawo, do końca asfaltem i na mojej działce kończy sie asfalt - urokliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamaha 16.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam poszukuję hydraulika z uprawnieniami gazowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.kukwa1 17.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 też chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 17.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 też chętnie skorzystam Kontakt do jakiegoś hydraulika podawała Brygida wcześniej w tym wątku: Poszukujemy hydraulika na razie do rozprowadzenia podłączeń po fundamentami. Jeśli się sprawdzi to będzie potrzebny do reszty;) Może ktoś poleci swojego? Wysyłam kontakt na priwa do Pana który u nas robił,terminowy i słowny.Pozdrawiam Wyślę wam zaraz na priv (jeśli znajdę jego nr ). Znajomi korzystali z kolei usług kolegi tego pana (też hydraulika) i byli rózwnież zadowoleni chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewabart 17.09.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witamja też poproszę, pisałam nawet na PW do Brygidy ale nie odpisała, a chciałam znac koszt tego Pana hydraulikaDziękiEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 17.09.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam ja też poproszę, pisałam nawet na PW do Brygidy ale nie odpisała, a chciałam znac koszt tego Pana hydraulika Dzięki Ewa Tylko potem napiszcie, czy warto z usług tego pana korzystać za jakiś czas też mnie to czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 18.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Sąsiad (przyszły) z Bieniewic polecał tego hydraulika (hydraulika, gaz) Usługi Budowlane. Michalczyk Włodzimierztel.: 22 7251753 , Adres: Bieniewicka 29 , Błonie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 18.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 witam zastanawiam się nad wykonaniem badania warunków wodno-gruntowych (czy jak to zwal...) na mojej dzialce (jest dość podmokla, sąsiad mial wodę w wykopie pod fundamenty...) - czy robiliście coś takiego u siebie? do kogo się zwrócić o wykonanie takiego badania? i może ktoś wie, ile to kosztuje w naszej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 19.09.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 witam zastanawiam się nad wykonaniem badania warunków wodno-gruntowych (czy jak to zwal...) na mojej dzialce (jest dość podmokla, sąsiad mial wodę w wykopie pod fundamenty...) - czy robiliście coś takiego u siebie? do kogo się zwrócić o wykonanie takiego badania? i może ktoś wie, ile to kosztuje w naszej okolicy? Potrzebujesz badanie geotechniczne. Ja płaciłem w grudniu 2008, bodajże 700PLN za 3 odwierty na 4-5 m (nie pamiętam dokładnie ile). Wynik badania to kilka stron a4: opis, przekroje odwiertów, wyniki sondowania sondą (parametry gruntu).To były geotechnik z Warszawy polecany na forum muratora. Co do poziomu wody gruntowej, to najlepiej wykonywać badanie na wiosnę, wtedy zwykle jest najwyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 20.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 szukam stolarza z polotem do wykonania schodow oraz balustrad na zewnatrz budynku? z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 20.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Potrzebujesz badanie geotechniczne. Ja płaciłem w grudniu 2008, bodajże 700PLN za 3 odwierty na 4-5 m (nie pamiętam dokładnie ile). Wynik badania to kilka stron a4: opis, przekroje odwiertów, wyniki sondowania sondą (parametry gruntu).To były geotechnik z Warszawy polecany na forum muratora. Co do poziomu wody gruntowej, to najlepiej wykonywać badanie na wiosnę, wtedy zwykle jest najwyższy. Dzięki. Chyba jednak zostałem namówiony przez kolegę na badanie geotechniczne sposobem "domowym", czyli: kopiemy dół 1,5-1,8 m, zostawiamy na 1 dzień ipatrzymy czy jest woda. koszt: trochę energii oby starosta nie wymagał dołączenia badania do projektu bud. bo może nie uznać naszej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 21.09.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 ... Dzięki. Chyba jednak zostałem namówiony przez kolegę na badanie geotechniczne sposobem "domowym", czyli: kopiemy dół 1,5-1,8 m, zostawiamy na 1 dzień ipatrzymy czy jest woda. koszt: trochę energii oby starosta nie wymagał dołączenia badania do projektu bud. bo może nie uznać naszej metody Jeśli potrzebujesz tylko informację o poziomie wód gruntowych to twój sposób wystarczy. Badania geotechniczne mają na celu przede wszystkim zbadanie rodzaju gruntu i jego właściwości pod kątem posadowienia domu/fundamentu. Nie wiem na jakim etapie budowy jesteś, ale architekt/konstruktor może i tak wymagać od ciebie takich badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Brygida-Boża Wola 21.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam ja też poproszę, pisałam nawet na PW do Brygidy ale nie odpisała, a chciałam znac koszt tego Pana hydraulika Dzięki Ewa Tylko potem napiszcie, czy warto z usług tego pana korzystać za jakiś czas też mnie to czeka... Przepraszam,że dopiero odpisuję,ale osatnio dużo się dzieje na budowie i dopiero odczytałam wiadomość...Koszt punktu 110-120 zł. Wysyłam kontakt na priwa. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla-1 25.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 No i jednak kupilismy te dzialke , i jednak mam nadzieje ze nie bedzie u zadnej obwodmicy, jak bedzie trzeba moze tez wystartuje na radnego, albo i lepiej burmistrza od razu pozdrawiam sasiadow z faszczyc, Szukam namiaru na piach i na fachowca od studni, bo woda z wodociagow najwczesniej na wiosne a i tak chce miec studnie na dzialeczce. Kto kogos moze polecic? nie ma dostepu do fachowcow z grupy nadarzynsko grodziskiej bo trzeeba miec prawo do logowania sie... czy mozna gdzies indziej znalezc takie namiary? jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.09.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 No i jednak kupilismy te dzialke , i jednak mam nadzieje ze nie bedzie u zadnej obwodmicy, jak bedzie trzeba moze tez wystartuje na radnego, albo i lepiej burmistrza od razu pozdrawiam sasiadow z faszczyc, Szukam namiaru na piach i na fachowca od studni, bo woda z wodociagow najwczesniej na wiosne a i tak chce miec studnie na dzialeczce. Kto kogos moze polecic? nie ma dostepu do fachowcow z grupy nadarzynsko grodziskiej bo trzeeba miec prawo do logowania sie... czy mozna gdzies indziej znalezc takie namiary? jeszcze raz pozdrawiam kamill-a, wystarczy na początek wystartować na sołtysa Gratuluję i pozdrawiam nowych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts