Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę :D

My już wybudowani ale jeszcze nam się zejdzie zanim się wprowadzimy.

Nteka poznaję :D resztę osob witam i jakbym w czymś pomoc mogla to piszcie.

Skoro już się oferujesz... :)

Poszukuję architekta do wprowadzenia zmian w projekcie i projektanta do adaptacji (albo jednej osoby do obu rzeczy :) ) - może możecie kogoś polecić?

Jedyną osobę, którą znam, bo nam robiła to wszystko o czym piszesz, to jest p. Majewska z Urzedu Gminy Błonie. Dzial planowania przestrzennego o ile się nie myle. Siedzi na dole/przynajmniej ostatnio/ zaraz na przeciwko wejścia. Ma trochę problemy z dotrzymaniem terminu ale jak Ci się za bardzo nie spieszy to polecam :D

Jedyną osobę, którą znam, bo nam robiła to wszystko o czym piszesz, to jest p. Majewska z Urzedu Gminy Błonie. Dzial planowania przestrzennego o ile się nie myle. Siedzi na dole/przynajmniej ostatnio/ zaraz na przeciwko wejścia. Ma trochę problemy z dotrzymaniem terminu ale jak Ci się za bardzo nie spieszy to polecam :D

Na razie mi się nie śpieszy :)

Możesz podać kontakt do niej na priv?

Witam wszystkich,

Przymierzamy sie do zakupu dzialki w starych fszcycach. czy ktos mi powie jaki tam jest autobus? czy cos jest poza koleja bo wlasciciel nic nie wie...

Witaj,jestem rodowitą błonianką i powiem tak,jesli nie kupiłaś działki w tej okolicy to nie kupuj tamtedy ma iść obwodnica/kupa tirów/wszystkie te co jezdza przez centrum chodzi mi o marcpol wiec bedzie nie ciekawo dzialki sa tam tanie wlasnie przez ta obwodnice szukaj gdz\ie inndziej a co do przystanka to najblizszy przy merze lub stacji pkp

Witam wszystkich,

Przymierzamy sie do zakupu dzialki w starych fszcycach. czy ktos mi powie jaki tam jest autobus? czy cos jest poza koleja bo wlasciciel nic nie wie...

Witaj,jestem rodowitą błonianką i powiem tak,jesli nie kupiłaś działki w tej okolicy to nie kupuj tamtedy ma iść obwodnica/kupa tirów/wszystkie te co jezdza przez centrum chodzi mi o marcpol wiec bedzie nie ciekawo dzialki sa tam tanie wlasnie przez ta obwodnice szukaj gdz\ie inndziej a co do przystanka to najblizszy przy merze lub stacji pkp

dodka1982, jeżeli upubliczniasz takie informacje, byłoby dobrze przedstawic jakieś dokumenty (uchwały, projekty), na podstawie których formułujesz ostrzeżenie. Samo bycie rodowitą błonianką nie jest wystarczające, by informacja o obwodnicy była wiarygodna. Czekamy zatem z niecierpliwością na rzetelną informację, na czym opierasz swoje ostrzeżenia.

Ze swojej strony zachęcam do studiowania planu zagospodarowania przestrzennego - tam nie znalazłem wzmianki o żadnej obwodnicy przebiegającej przez Stare Faszczyce.

Zainteresowanych odsyłam do http://www.bip.blonie.pl/ w punkcie zagospodarowanie przestrzenne - obowiązkowa lektura dla każdego budowniczego z naszej grupy (ze wskazaniem na rysunek 23 i 24 - układ planowanej sieci drogowej).

pozdrawiam przy okazji wszystkich nowych i starych forumowiczów.

Gość Brygida-Boża Wola

Witam :)

Sprzedam tanio stemple do podtrzymywania stropu.Długość standardowa średnio 3m i dłuższe,około 100 sztuk. Cena sugerowana 2,3/sztuka Dla zainteresowanych mogę wysłać zdjęcia na maila.Odbiór osobisty w Bożej Woli,koło Błonia.

dodka1982, jeżeli upubliczniasz takie informacje, byłoby dobrze przedstawic jakieś dokumenty (uchwały, projekty), na podstawie których formułujesz ostrzeżenie. Samo bycie rodowitą błonianką nie jest wystarczające, by informacja o obwodnicy była wiarygodna. Czekamy zatem z niecierpliwością na rzetelną informację, na czym opierasz swoje ostrzeżenia.

Ze swojej strony zachęcam do studiowania planu zagospodarowania przestrzennego - tam nie znalazłem wzmianki o żadnej obwodnicy przebiegającej przez Stare Faszczyce.

Zainteresowanych odsyłam do http://www.bip.blonie.pl/ w punkcie zagospodarowanie przestrzenne - obowiązkowa lektura dla każdego budowniczego z naszej grupy (ze wskazaniem na rysunek 23 i 24 - układ planowanej sieci drogowej).

pozdrawiam przy okazji wszystkich nowych i starych forumowiczów.

Witaj, co do dokumentów to daj mi kilka dni a dam ci namiary,skontaktuje sie z odpowiednia osoba z tego co wiem to napewno jest projekt ktory utworzyłstary burmistrz miasta i rada gminy gdyby była uchwała to już byłoby to zatwierdzone,teraz sa tylko projetowe plany, co do planu zagopodarowania to tam tego nie znajdziesz wiec mozesz sobie ogladac i sie cieszyc,jest tam zabezpieczony korytarz i ma on do tego slużyć,ludzie którzy przy grodziskiej kupywali działki mieli w aktach wpisy ze ten teren moze być wykorzystany do takiej inwestycji a teraz walcza aby nie robic obwodu,sami sa sobie winni,słuchaj mi to jest obojetne gdzie to bedzie gdyz dzialke mam w takim miescu ze mnie ta obwodnica dotyczyc nie bedzie,napisałam tak gdyz zawsze mozna cos doradzic chyba ze psuje ci interes bo moze jestes włascicielem tego terenu i tak zaciekle o to walczysz,uwierz duzo ladniejsze sa mniejsca na postawienie swojego domu w takim miejscu wszedzie daleko ale to czyjs wybór mi nic do to. Dziewczyna zapytala ja odpowiedzialam,kazdy ma swoje poglady,pozdrawiam i życze owocnej sprzedazy.

Koncepcja planu zagospodarowania przestrzennego, wg której jakaś obwodnica przechodziłaby przez Stare Faszyce jest na forum Błonia: http://forum.blonie.pl/forum/viewtopic.php?t=1207&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=df9d042b6b0eadead150c1ff039f4d80 Obwodnic i pomysłów na nie tam trochę jest.

Pozdrawiam,

/v.

Witamy Sąsiadów.

My budujemy się w Bramkach.

Ma ktoś z was może jakiś namiar na jakiegoś sensownego wykonawcę który mógłby zrobić drenaż i wyrównanie terenu (musimy trochę w jednym miejscu dosypać i odwodnić bo robi nam się pole ryżowe).

Przydałby nam się też ktoś kto by nam zainstalował bramę i dokończył ogrodzenie (na razie mamy zainstalowane słupki i prowizorycznie zainstalowaną siatkę).

Dziś właśnie wystawił mnie człowiek który miał to dla mnie zrobić (jakby ktoś z was trafił kiedyś na niejakiego pana Gasika to OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM).

Dzięki z góry i pozdrawiam.

Gość Brygida-Boża Wola

rosea

Niestety do ogrodzenia nikogo nie mam,niemiłe uczucie gdy ktoś zawiedzie.

Ale mogę polecić pana który robił mi kanalizację i wodę,prawdopodobnie zrobi też drenaż :D Wysyłam kontakt na priw.

Na jakim jesteście etapie budowy? Jakby coś to mam na zbyciu trochę stempli do stropu.

Pozdrawiam

czy ktoś może polecić geodetę, z którym współpracował?

potrzebny ten pan (pani?) będzie potrzebny do sprawdzenia poprawności wytyczenia działki (pewnie niedługo) oraz wytyczenia połozenia domu (pewnie za jakiś-dłuższy czas)

Korzystałem z usług pana Mariusza Koncy z Ożarowa Mazowieckiego 603779236

czy ktoś może polecić geodetę, z którym współpracował?

potrzebny ten pan (pani?) będzie potrzebny do sprawdzenia poprawności wytyczenia działki (pewnie niedługo) oraz wytyczenia połozenia domu (pewnie za jakiś-dłuższy czas)

Polecam geodetkę z Błonia Panią Danutę Śmigielską - 601-097-823

Bardzo konkretna i nie droga.