Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

ps. poszukuję też drzwi do domu, i jakie polecacie czy normalne drewnianie czy jednak antywłamaniowe, i może macie jakąś sprawdzoną firmę

bierz takie na jakie Cię stać i jakie Ci się podobają.. Co z tego że drzwi będą "antywłamaniowe" jeśli goście wejdą oknem lub garażem...?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile potrzebujesz? Mam trochę Leier-a 11,5 (ok. 1,5 palety). W sumie nie wiem, co z nim zrobić - planowałem wymurowanie wiaty na śmietnik, ale Małżowinka się nie zgadza na tę małą architekturę, a jak jeszcze trochę postoi, to się zniszczy... Odbiór własny spod Teresina. Szczegóły na PW :)

Potrzebny mi na sobotę ktoś do przetransportowania jednej rzeczy (lekka konstrukcja drewniana, wymiary ok. 2,5x0,8x0,8m, można się domyślać, o co chodzi ;-) ) - pewnie wystarczy zwykły truck (ale większy, niż polonez truck...) - może macie kogoś do polecenia? transport z okolic Nadarzyna w okolice Bożej Woli k/Błonia.

Ahah... czyli widzę kiszka... no nic szukamy dalej i się nie poddajemy :)

a mam jeszcze pytanko: po sąsiedzkuhttp://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wink-2.gif no, wie kto może gdzie w miarę normalnie liczą za B20?

na razie mamy wycenę na betronikę i budokrusz i jak nam cenę za pompę podali to mało z krzesła nie spadłam....help:oops:

Ahah... czyli widzę kiszka... no nic szukamy dalej i się nie poddajemy :)

a mam jeszcze pytanko: po sąsiedzkuhttp://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wink-2.gif no, wie kto może gdzie w miarę normalnie liczą za B20?

na razie mamy wycenę na betronikę i budokrusz i jak nam cenę za pompę podali to mało z krzesła nie spadłam....help:oops:

Ile na godzinę za pompę biorą? My z MD Beton mieliśmy. Dobry beton i rozsadne ceny. Ceny się uzgadnia idywidualnie

betronika 5m3< 250brutto/h (pompa 28m 280+VAT/h+280za podstawkę

budokrusz210 netto/h (pompa 36m 350+VAT, z czego 1godz ryczałtu na dojazd i mycie i takie tam)- ale wszyscy trąbią, że oni to maja beton wyczes i tylko sierota zapomniałam zapytać czy jakiś upust dostanę jak strop też od nich wezmę :bash: ale wiadomo- baba ;)

ahah- Mój B. teraz wraca z działki i też zanotował że w MD może być fajowo:)- ile z Was skasowali??

Do MD Beton trzeba koniecznie podjechać i negocjować osobiście, najlepiej od razu z kierownikiem betoniarni. Ceny miałem nieco lepsze niż podajesz, ale to jest sprawa indywidualna, zależna od ilości betonu oraz historii zamówień danego klienta w firmie (ja brałem od nich beton wcześniej na fundamenty).

Czy komuś z Was albo waszych znajomym robił dach pan Tomasz Opyd (góral) ?

Rpilski- wiem, ze nie pomogę, ale Nam pan Opyd dachu nie będzie robił- bo mamy go(dach) w cenie Naszej ekipy.

Kurna, szkoda, że osobiście trza gadać z MD, bo z chałupy doopska ruszyć nie mogę:evil: jeno telefonicznie mogie się kontaktowić:) no i historii to ja też tam nie mam- ale zaargumentuję,że jak cenkę fajną dadzą, to strop tejż wezmę , hę??

pozdr

Niwa: my braliśmy z dwóch betoniarni beton - Budokrusz i z drugiej w Grodzisku, zaraz za rogiem Budokruszu (nie pamiętam jej nazwy). Powiem tyle - z Budokruszu, gdzie płaciłem zaliczkowo, zawsze dostawałem zwrot nadpłaty (2 razy brałem - ław i strop), a z tej drugiej (chudziak) to jeszcze musiałem dopłacić za postój beczki na działce :mad:

Suma sumarum wyszło, że w Budokruszu lepiej się wychodzi z fakturą w łapce.

Co do ceny pompy, to przemyślcie, czy potrzebujecie taką długą... Może krótsza będzie lepsza? A na pewno tańsza - Budokrusz ma takie fajne beczko-pompy (beczka z 5m3 betonu) :) Nie wiem, jak MD Beton.

Ahah, bo Nam dziś pan z Betroniki powiedział(był na oględzinach- czy wjedzie), że pompa musi być min 19m(w Betronice 200netto/pompa+200netto podstawka:evil:), bo gruszką jak wjedzie, to nie wyjedzie... i będzie kiszka dostać się w drugi róg chałupy:eek: no i taaaak ....

Biorąc beton i inne produkty z Budokruszu trzeba się trzymać żelaznej zasady - nic nie załatwiamy bezpośrednio z Budokruszem (z paniami zza biurka) a jedynie poprzez ich sprzedawcę Piotra Pełczyńskiego - 602-536-430. Gdy dostałem wycenę z Budokruszu to też mało z krzesła nie spadłem, po umówieniu się z Panem Piotrem miałem dużo lepszy humor. Kupowałem u nich beton na fundamenty/ strop i strop terriva - wyszło normalnie, a jakość produktu to naprawdę najwyższa półka.

Ja właśnie z Panem Piotrem w gawory wpadłam, ale on"nie chciał od razu spuszczać spodni"- jak to określił, a Nam na wczoraj tak mocno serio zależało na betonie i nie mam ochoty i nie lubię się "bawić w kotka i myszkę"- pozostając w tej nomenklaturze;) i budokrusz odpadł z Naszego zasięgu...może do chudziaka- zobaczymy co z tymi spodniami;)

pozdrawiam:)