Coobah 28.05.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ps. poszukuję też drzwi do domu, i jakie polecacie czy normalne drewnianie czy jednak antywłamaniowe, i może macie jakąś sprawdzoną firmę bierz takie na jakie Cię stać i jakie Ci się podobają.. Co z tego że drzwi będą "antywłamaniowe" jeśli goście wejdą oknem lub garażem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.05.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Bo przecież to oczywiste, że jak się robi drzwi solidne, to i reszta musi być nie gorsza O sile decyduje najsłabszy element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 31.05.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, a może komuś zostało cegły (najlepiej Porotherm 11,5)? Potrzebuję trochę na ściankę wewnętrzną... A ja mam stemple dł. 2,8-3 m -polecam;) Pozdrawiam Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.05.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ile potrzebujesz? Mam trochę Leier-a 11,5 (ok. 1,5 palety). W sumie nie wiem, co z nim zrobić - planowałem wymurowanie wiaty na śmietnik, ale Małżowinka się nie zgadza na tę małą architekturę, a jak jeszcze trochę postoi, to się zniszczy... Odbiór własny spod Teresina. Szczegóły na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 31.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dziękuję Martinezio za szybką odp.! Całość to około 11m2. Mąż policzy dokładnie w piątek to dam znać. A jaka cena za szt.? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 01.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Potrzebny mi na sobotę ktoś do przetransportowania jednej rzeczy (lekka konstrukcja drewniana, wymiary ok. 2,5x0,8x0,8m, można się domyślać, o co chodzi ) - pewnie wystarczy zwykły truck (ale większy, niż polonez truck...) - może macie kogoś do polecenia? transport z okolic Nadarzyna w okolice Bożej Woli k/Błonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam,A ma ktoś może, albo wie, że ktoś ma do sprzedania (ewentualnie wynajęcia) barakowóz(albo kontener)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.06.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Aaa i jakby komu gruzu zostało w nadmiarze(tak do 300zł/wywrotkę) tio tejż Niwusia by przygarnęła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 08.06.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ahah... czyli widzę kiszka... no nic szukamy dalej i się nie poddajemy a mam jeszcze pytanko: po sąsiedzkuhttp://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wink-2.gif no, wie kto może gdzie w miarę normalnie liczą za B20? na razie mamy wycenę na betronikę i budokrusz i jak nam cenę za pompę podali to mało z krzesła nie spadłam....help:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 08.06.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ahah... czyli widzę kiszka... no nic szukamy dalej i się nie poddajemy a mam jeszcze pytanko: po sąsiedzkuhttp://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wink-2.gif no, wie kto może gdzie w miarę normalnie liczą za B20? na razie mamy wycenę na betronikę i budokrusz i jak nam cenę za pompę podali to mało z krzesła nie spadłam....help:oops: Ile na godzinę za pompę biorą? My z MD Beton mieliśmy. Dobry beton i rozsadne ceny. Ceny się uzgadnia idywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 08.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 betronika 5m3< 250brutto/h (pompa 28m 280+VAT/h+280za podstawkę budokrusz210 netto/h (pompa 36m 350+VAT, z czego 1godz ryczałtu na dojazd i mycie i takie tam)- ale wszyscy trąbią, że oni to maja beton wyczes i tylko sierota zapomniałam zapytać czy jakiś upust dostanę jak strop też od nich wezmę ale wiadomo- baba ahah- Mój B. teraz wraca z działki i też zanotował że w MD może być fajowo:)- ile z Was skasowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 09.06.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Do MD Beton trzeba koniecznie podjechać i negocjować osobiście, najlepiej od razu z kierownikiem betoniarni. Ceny miałem nieco lepsze niż podajesz, ale to jest sprawa indywidualna, zależna od ilości betonu oraz historii zamówień danego klienta w firmie (ja brałem od nich beton wcześniej na fundamenty). Czy komuś z Was albo waszych znajomym robił dach pan Tomasz Opyd (góral) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 09.06.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Rpilski- wiem, ze nie pomogę, ale Nam pan Opyd dachu nie będzie robił- bo mamy go(dach) w cenie Naszej ekipy. Kurna, szkoda, że osobiście trza gadać z MD, bo z chałupy doopska ruszyć nie mogę jeno telefonicznie mogie się kontaktowić no i historii to ja też tam nie mam- ale zaargumentuję,że jak cenkę fajną dadzą, to strop tejż wezmę , hę?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.06.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Niwa: my braliśmy z dwóch betoniarni beton - Budokrusz i z drugiej w Grodzisku, zaraz za rogiem Budokruszu (nie pamiętam jej nazwy). Powiem tyle - z Budokruszu, gdzie płaciłem zaliczkowo, zawsze dostawałem zwrot nadpłaty (2 razy brałem - ław i strop), a z tej drugiej (chudziak) to jeszcze musiałem dopłacić za postój beczki na działce Suma sumarum wyszło, że w Budokruszu lepiej się wychodzi z fakturą w łapce. Co do ceny pompy, to przemyślcie, czy potrzebujecie taką długą... Może krótsza będzie lepsza? A na pewno tańsza - Budokrusz ma takie fajne beczko-pompy (beczka z 5m3 betonu) Nie wiem, jak MD Beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 09.06.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Nie wiem, jak MD Beton. MD Beton też takie ma, nazywają to grucho-pompa. Nominalnie to ma długość pompy bodajże 25 lub 28m (nie pamiętam dokładnie), ale faktyczny zasięg jest lekko (1-2m) mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 09.06.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ahah, bo Nam dziś pan z Betroniki powiedział(był na oględzinach- czy wjedzie), że pompa musi być min 19m(w Betronice 200netto/pompa+200netto podstawka:evil:), bo gruszką jak wjedzie, to nie wyjedzie... i będzie kiszka dostać się w drugi róg chałupy:eek: no i taaaak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 10.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Biorąc beton i inne produkty z Budokruszu trzeba się trzymać żelaznej zasady - nic nie załatwiamy bezpośrednio z Budokruszem (z paniami zza biurka) a jedynie poprzez ich sprzedawcę Piotra Pełczyńskiego - 602-536-430. Gdy dostałem wycenę z Budokruszu to też mało z krzesła nie spadłem, po umówieniu się z Panem Piotrem miałem dużo lepszy humor. Kupowałem u nich beton na fundamenty/ strop i strop terriva - wyszło normalnie, a jakość produktu to naprawdę najwyższa półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 11.06.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ja właśnie z Panem Piotrem w gawory wpadłam, ale on"nie chciał od razu spuszczać spodni"- jak to określił, a Nam na wczoraj tak mocno serio zależało na betonie i nie mam ochoty i nie lubię się "bawić w kotka i myszkę"- pozostając w tej nomenklaturze;) i budokrusz odpadł z Naszego zasięgu...może do chudziaka- zobaczymy co z tymi spodniami;) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 15.06.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 My w ubiegłym roku płaciliśmy w Budokruszu za b20 - 217 netto, za b10 - 190 netto. A potem zmieniliśmy na Azex i było taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 nioom, my też teraz (dziś) bierzemy z Azex:) tylko kiszka wyszła, bo betoniarnia ma jakąś awarię i betonek miał być na 19 ale to może być niemożliwe:( no k...wa go mać jak nie urok tio.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts