MarcinWk 24.09.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Co do sączków to w naszym przypadku nie było żadnych problemów ze strony urzędników. Zezwolono nam na przebudowę lub usunięcie. Jednak sączki z naszej działki przebiegały nie tylko przez naszą działkę więc musieliśmy je przebudować. Koszt projektu + wykonanie w naszym przypadku to około 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 04.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 u nas też były sączki, które przechodziły przez działki sąsiadów jednak nasi sąsiedzi zgodzili się na ich likwidację i nie musieliśmy ich przebudowywać Przy budowie domu jednak się okazało że tych saczków nie ma projekt z rozrysowaniem sączków, który przedłożyła nam melioracja był z lat 80 Więc spróbujcie może też nie Będziecie musieli przebudowywać. działka Dębówka od strony Bramek. Woda na działce nie stoi chociaż jest przez ostatni miesiąc dużo opadów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 04.10.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Czy może ktoś polecić sprawdzoną ekipę/osobę do postawienia 2 kominów systemowych Leier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 06.10.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 09.10.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 ahoj, chętnie odkupię stemple. 3 metry. ma ktoś na zbyciu? i jeszcze jedno pytanie - gdzie w naszej okolicy kupujecie deski szalunkowe? gdzie nie zapytam - drogo a najśmieszniejsze, że w kilku okolicznych tartakach drożej niż w składach budowlanych... nie powinno być odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 11.10.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ahoj, chętnie odkupię stemple. 3 metry. ma ktoś na zbyciu? i jeszcze jedno pytanie - gdzie w naszej okolicy kupujecie deski szalunkowe? gdzie nie zapytam - drogo a najśmieszniejsze, że w kilku okolicznych tartakach drożej niż w składach budowlanych... nie powinno być odwrotnie? witam niedawno kupowałem najtańsze chyba są w teresinie przy trasie naprzeciw drogi na kampinos chyba 430zł, ale dużo wąskich, ja kupowałem w tartaku s sochaczewie przy obwodnicy, mają dwa rodzaje chyba po 450zł i po 520 ja brałem te po 520 bo szersze ale jak przywieźli to bardzo dużo oflisów a i tartak nie impregnuje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 12.10.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 dzięki za odpowiedź! wąskie odpadają. wykonawcy będa krecić nosem, a już mam dość droczenia się z nimi.. a stemple? ma ktoś stemple do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 13.10.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witajcie Budujemy w Opypach ale Błonie to przecież niedaleko. Czy ma ktoś z was do odsprzedania koze ?? Mam do sprzedania stemple ponad 200sztuk niektóre użyte tylko raz cena 3 złote za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 15.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 dzięki za odpowiedź! wąskie odpadają. wykonawcy będa krecić nosem, a już mam dość droczenia się z nimi.. a stemple? ma ktoś stemple do odsprzedania? o stemple możesz spytać tego pana: 502 090 126 a odnośnie tego kręcenia nosem to twardym trzeba być a nie miękkim. bo wykonawca potrafi naciągnąć na wydatek np. 2000zł "bo się nie da tego tak zrobić, bo tak już się nie robi itp" a tak naprawdę bo mu się nie chce, bo chce zaoszczędzić 3 czy 4 godziny pracy a wydatek przecież nie jego, nie twierdzę że tak jest w przypadku twoich fachowców Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 15.10.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Witam, gdzie kupowaliście parapety zewnętrzne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 20.10.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witam,jeśli szukacie sprawdzonego fachowca od wykończeniówki oraz płytek mogę wysłać numer tel i zdjęcia na maila. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 20.10.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witam!Jestem początkujący na tym forum, pozdrawiam wszystkich budujących swe marzenia!Czekam na pozwolenie na budowę, okolice Ożarowa, Błonia. Szukam rzetelnej ekipy do budowy domu plus kerownika budowy - czy może mi ktoś z Was polecić kogoś. Gdzie kupować materiały? Czy lepiej budować etapami- tzn. do każdej pracy inna ekipa? W ogóle jeśli macie jakieś tematy, przemyślenia, oferty i propozycje w związku z budową w naszej okolicy, to chętnie z Waszych porad skorzystam. Czekam na podpowiedzi, pozdrawiam, Bobino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 20.10.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 twardym trzeba być a nie miękkim. bo wykonawca potrafi naciągnąć na wydatek np. 2000zł "bo się nie da tego tak zrobić, bo tak już się nie robi itp" a tak naprawdę bo mu się nie chce, bo chce zaoszczędzić 3 czy 4 godziny pracy a wydatek przecież nie jego, nie twierdzę że tak jest w przypadku twoich fachowców Pozdr masz absolutną rację z tym, że twardym trzeba być... ale nas po pierwsze czas goni, bo boimy się mrozów. a po drugie nasze budowlańce wrażliwość większą od poetów mają. potrafią się obrazić - bo kobieta im z miarką chodzi i dołki mierzy... och marzę o dniu, gdy sie przestaną nam kręcić wokół domu. a zmieniając temat - szukam chętnych na gruz. komu komu bo nie chcę go koło domu czeka na pw od ewentualnych zainteresowanych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 20.10.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witam Staro i Nowo Faszczycan Mam pytanie odnośnie sączek które są w ziemi. Jak długo czekaliście na zezwolenie usunięcia lub zaślepienia sączek. Czy urząd robi jakieś problemy? Przymierzamy się do zakupu działki rolnej. Witam! Musisz się zgłosić do Melioracji odnośnie sączków (drenów) nasz rejon to Grodzisk Maz. ulica Traugutta 4a tel 22 755 50 56, tam wszystko wyjaśnią; potem na przebudowę lub likwidację musisz mieć pozwolenie wodno-prawne do "Pozwolenia na Budowę". W melioracji trwa to około 2 tygodni, potem w starostwie 3-4 tygodnie; bez tego nie zaczniesz budowy. Przy przebudowie drenów, a ściślej ich zasypaniu musi być obecny inspektor od melioracji; jak widzisz trochę z tym zachodu. Jeśli chcesz coś wiedzieć pytaj. Pozdrawiam. Bobino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 22.10.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam! Jestem początkujący na tym forum, pozdrawiam wszystkich budujących swe marzenia! Czekam na pozwolenie na budowę, okolice Ożarowa, Błonia. Szukam rzetelnej ekipy do budowy domu plus kerownika budowy - czy może mi ktoś z Was polecić kogoś. Gdzie kupować materiały? Czy lepiej budować etapami- tzn. do każdej pracy inna ekipa? W ogóle jeśli macie jakieś tematy, przemyślenia, oferty i propozycje w związku z budową w naszej okolicy, to chętnie z Waszych porad skorzystam. Czekam na podpowiedzi, pozdrawiam, Bobino My wszelkie materiały kupowaliśmy w hurtowni MINOX - wszystko na telefon, ceny niskie i można sporo negocjować. Nie liczą za dowóz mimo że hurtownia jest na Białołęce. Nie polecam Adamexa w Błoniu- ceny wyższe, nie da się zupełnie z nimi dogadac.. płatne tylko gotówką PS: SPRZEDAM STĘPLE mam ich ok 140- 3 zł sztuka. info [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 22.10.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam! Jestem początkujący na tym forum, pozdrawiam wszystkich budujących swe marzenia! Czekam na pozwolenie na budowę, okolice Ożarowa, Błonia. Szukam rzetelnej ekipy do budowy domu plus kerownika budowy - czy może mi ktoś z Was polecić kogoś. Gdzie kupować materiały? Czy lepiej budować etapami- tzn. do każdej pracy inna ekipa? W ogóle jeśli macie jakieś tematy, przemyślenia, oferty i propozycje w związku z budową w naszej okolicy, to chętnie z Waszych porad skorzystam. Czekam na podpowiedzi, pozdrawiam, Bobino Mogę polecić swoją ekipę. Chłopaki są spod Piły, przyjechali tutaj by postawić mi dom, potem postawili jeszcze dwa kolejne. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi, dom stawiali mi pod klucz. Budowa domu zajęła im 10 miesięcy, mieszkali na miejscu w przyczepie kempingowej, zatem ochrona budowy była niejako przy okazji. Ich szef to bardzo kulturalny człowiek, który wcześniej wiele lat budował w Austrii, zapewne stąd niesamowita dyscyplina na budowie. Generalnie moja rola polegała na wizytowaniu budowy w weekendy. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę podać telefon na pw. pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji swoich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 22.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Mogę polecić swoją ekipę. Chłopaki są spod Piły, przyjechali tutaj by postawić mi dom, potem postawili jeszcze dwa kolejne. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi, dom stawiali mi pod klucz. Budowa domu zajęła im 10 miesięcy, mieszkali na miejscu w przyczepie kempingowej, zatem ochrona budowy była niejako przy okazji. Ich szef to bardzo kulturalny człowiek, który wcześniej wiele lat budował w Austrii, zapewne stąd niesamowita dyscyplina na budowie. Generalnie moja rola polegała na wizytowaniu budowy w weekendy. Jeżeli jesteś zainteresowany mogę podać telefon na pw. pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji swoich marzeń Dzięki za odpowiedź ; gdzie budowali ostatnio koło Warszawy? Gdzie można ich robotę zobaczyć, porozmawiać z inwestorem, no i czy są drodzy, czy raczej miesczą się w średniej cenie? Np. ile biorą za SSO od m kwadratowego powierzchni; i proszę o kontakt do tej ekipy. Pozdrawiam, Bobino Ps. Jeśli możesz, prześlij mi kontakt do ekipy na "forumową" skrzynkę. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigo22 24.10.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Sprzedam tanio stemple budowlane - 130 szt.Cena za całość - 380zl.Odbiór osobisty - Błonie.Wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza1256 27.10.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Mam do sprzedania koze z rurami 150 zł nowa. Odbiór zaborówek kontakt 793 658 745 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 31.10.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie, to pierwszy wpis w tym watku, ale pewnie gosciem bede czestym choc moze nie od razu. Planujemy z zona na wiosne kupic dzialke w okolicy Blonia (Radonice, Stare Faszczyce, Debowka, Boza Wola). Generalnie plan jest taki by dzialeczke miec, ogrodzic ja, postawic blaszak i wkopac juz 3 drzewka owocowe i miec wlasne pomidory Stad kilka pytan i prosb o porade: 1. Dzialka - duzo tego na necie i zasadniczo staram sie byc na biezaco, ale jesli ktos wie cos o fajnej dzialeczce, ktorej nie trzeba zakladac pieluchy (bo wody gruntowe), robic peelingu (do wyciecia 30 drzew i wywiezienie 30 Kamazow z gruzem i innymi) lub stawiac ekranow dzwiekowych (bo obok linia kolejowa lub autostrada) to bede wdzieczny. Interesuje mnie dzialeczka tak w przedziale 1000-1500 mkw ze wszystkimi mediami jak najblizej. Cena powiedzmy do 170 000. 2. Jak juz kupimy te dzialeczke to chcielibysmy ja ogrodzic. Wiadomo, ze nie stawiac od razu ogrodzenia z siatki i zbrojonego betonu z ogniskami karabinow maszynowych, ale proste drewniane pale z tzw. siatka lesna coby bylo wiadomo, ze to nasze Czy na takowe zabiegi potrzeba jakis specjalnych pozwolen/zgod ? 3. Blaszak sie stawia i koniec, chyba, ze sie myle? 4. Studnia. Przeczytalem caly watek i w sumie jesli budowa rozpoczac sie ma kilka lat po kupnie dzialki to w sumie byloby dobrze miec dostep do wody przez ten czas bez koniecznosci wpinania sie w jakiekolwiek instalacje. Z tego co znalazlem to woda w okolicy jest na glebokosci 16-18 lub 26m co przy podanych cenach daloby koszt jakis 2,5-3k netto za zrobienie studni. Jak wyglada taka instalacja? Czy konczy sie po prostu najzwyklejszym wystajacym z ziemi kranikiem czy to jakos bardziej skomplikowane? I jak to jest potem z ew. podlaczeniem czegos takiego jako instalacji wodnej do budowanego domu? Zasadniczo posiadanie darmowej wody do podlewania trawnika i uzytku wlasnego jest calkiem kuszaca. Co jednak z kanalizacja? Szambo trzeba budowac, czy mozna sie tez wpiac do sieci? (i rowniez czy ma to sens skoro i tak trzeba by ciagnac rury). Pozdrawiam wszystkich cieplo (w ten piekny sloneczny dzien) Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts