Marcin H 18.03.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 W takiej sytuacji widzę, że nieprzejezdna droga dojazdowa to plus... (taki czarny humor...). Zwłaszcza teraz jak wszystko rozmięknięte. U mnie nie można w ogóle dojechać. W związku z powyższym poszukuję gruzu, najlepiej betonowego lub żużlu na utwardzenie drogi. Jak by ktoś dysponował to chętnie się zaopiekuję takowym, w większej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noss 18.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam, Chciałem ponownić info, że szukam bloczków betonowych, pozostałych Wam po budowie. Rpilski, stal już mam obiecaną, jutro odbieram ją z Marianowa niedaleko Leszna i od razu się tłumaczę, że będą ją ciągnął przez Błonie, także nie rzucajcie kamieniami i "złodziejami" za mną Pozdrawiam i jak najmniej takich doświadczeń. Noss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 18.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 To nawet stal kradną ? W takiej sytuacji widzę, że nieprzejezdna droga dojazdowa to plus... (taki czarny humor...).Niestety. Dziwne, bo u ciebie większe odludzie i tyle czasu leżała, a u mnie po tygodniu ukradli. Life is life. Teraz przynajmniej wiem, na czym stoję. Jakie ceny u tamtej koparki - sprawdzałeś? Jak na stronie?Zwłaszcza teraz jak wszystko rozmięknięte. U mnie nie można w ogóle dojechać. W związku z powyższym poszukuję gruzu, najlepiej betonowego lub żużlu na utwardzenie drogi. Jak by ktoś dysponował to chętnie się zaopiekuję takowym, w większej ilości.Spróbuj u pana Piotra ze Strzeniówki, tylko ostrzegam - cena może początkowo z nóg zwalić chyba że ci się nie śpieszy i poczekasz, aż jakąś rozbiórkę będzie robił, wtedy powinno być taniej: Piotr Bąkiewicz, Trans-Piotr, tel. 602-294-565.Witam, Chciałem ponownić info, że szukam bloczków betonowych, pozostałych Wam po budowie. Rpilski, stal już mam obiecaną, jutro odbieram ją z Marianowa niedaleko Leszna i od razu się tłumaczę, że będą ją ciągnął przez Błonie, także nie rzucajcie kamieniami i "złodziejami" za mną Pozdrawiam i jak najmniej takich doświadczeń. NossIle/za ile brałeś? Jakiś skład stali tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.03.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Siemka. Ja tak orientacyjnie podpytam, gdzie w okolicy można zakupić dobrej jakości drzewka owocowe? W detalu, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noss 21.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Jakiś skład stali tam jest?Nie, nie skład. Chłopak nakupił i mu zostało po budowie.Zresztą jeszcze jej nie odebrałem.Teraz bloczków betonowych szukam i chętnie odkupię.Noss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka17 21.03.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Gratuluję i witam w naszej Grupie. W jakiej okolicy i kiedy zaczynacie? Budujemy w Błoniu - na wysokości Intermarche po prawej stronie jak sie jedzie od Wawy. Zaczac chcielibysmy jak najwczesniej, ale wiadomo - kasa, kasa, kasa... Na razie zajelismy sie sciaganiem mediow do nas - sa u sasiada naprzeciwko, wiec niedaleko - i grodzeniem dzialki. Podpytam - macie moze namiary na kogos, kto chcialby czasem dorobic, np przy wykopywaniu starych slupkow ogrodzeniowych i przenoszeniem ich w inne miejsce (obecne ogrodzenie jest w projektowanej ulicy)? Jak wszystko pojdzie po naszej mysli, to moze ruszymy na jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 21.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Siemka. Ja tak orientacyjnie podpytam, gdzie w okolicy można zakupić dobrej jakości drzewka owocowe? W detalu, oczywiście Ja większość roślin kupiłem w szkółce ogrodniczej w Józefinie. Mają naprawdę spory wybór i normalne ceny (ceny na ich stronie internetowej). http://www.jozefinaszkolka.pl/ Pracownicy chętnie doradzają, odpowiadają na pytania. Mi w każdym razie ta szkółka podeszła najbardziej ze wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 22.03.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Gdzie kupowaliście żwir, piasek, tłuczeń; gdzie mają niskie ceny;czy szybko dostarczają ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msjaszczura 22.03.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja nie miałem projektów branżowych i pozwolenie dostałem (w 2009r.). Czy warto robić branżowe - to zależy. Podstawowe pytanie jest takie, czy na 100% jesteś pewny, że nie będzie zmian koncepcji (np. zmiana koncepcji rozmieszczenia mebli może powodować zmianę rozmieszczenia punktów elektrycznych), które spowodowałyby że projekt branżowy się zdezaktualizuje. Może się komuś przyda - do PnB na budowę domu jednorodzinnego nie jest wymagany projekt branżowy My aktualnie jesteśmy na etapie rozmyślań nad ogrodzeniem i posianiem trawy. Chcemy zrobić z 3 stron ogrodzenie docelowe, a z przodu postawić jakąś prowizorkę. Macie kogoś sprawdzonego od ogrodzeń? Czy 150zł/m ogrodzenia z siatki z podmurówką w tym materiały i montaż to dobra cena? Chcemy też posiać trawę na działce, która została wytyczona z pola. Chcemy, żeby ziemia trochę się zbiła, no i chyba lepsza trawa niż jakieś samo rozsiewające się chwasty. Czy to dobry pomysł zakładając, że budowa zacznie się najprawdopodobniej w przyszłym roku? Mam mętlik w głowie i jestem przerażona całą tą papierologią, a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 22.03.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Może się komuś przyda - do PnB na budowę domu jednorodzinnego nie jest wymagany projekt branżowy My aktualnie jesteśmy na etapie rozmyślań nad ogrodzeniem i posianiem trawy. Chcemy zrobić z 3 stron ogrodzenie docelowe, a z przodu postawić jakąś prowizorkę. Macie kogoś sprawdzonego od ogrodzeń? Czy 150zł/m ogrodzenia z siatki z podmurówką w tym materiały i montaż to dobra cena? Chcemy też posiać trawę na działce, która została wytyczona z pola. Chcemy, żeby ziemia trochę się zbiła, no i chyba lepsza trawa niż jakieś samo rozsiewające się chwasty. Czy to dobry pomysł zakładając, że budowa zacznie się najprawdopodobniej w przyszłym roku? Mam mętlik w głowie i jestem przerażona całą tą papierologią, a to dopiero początek Ja też na początku tak myślałem, ale pomożemy Ci, tylko pytaj o konkrety najpierw złóż wniosek o wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego, potem wystąp do gazowni, elektrowni, wodociągów i kanalizacji o warunki przyłączenia mediów, a potem..... potem, sukcesywnie napiszę Ci co trzeba dalej załatwiać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiv 22.03.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Podpytam - macie moze namiary na kogos, kto chcialby czasem dorobic, np przy wykopywaniu starych slupkow ogrodzeniowych i przenoszeniem ich w inne miejsce (obecne ogrodzenie jest w projektowanej ulicy)? Przejeżdżając przez Witanów w okolicach 7:00 można napotkać tuż przy drodzę sporą grupę osób, które z pewnością chętnie by się takiej pracy podjęły. Większość pewnie zza naszej wschodniej granicy ale z komunikacją nie powinno być problemu;-) Problem może się pojawić w sezonie, gdyż okoliczni rolnicy chętnie z ich pomocy korzystają. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.03.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja większość roślin kupiłem w szkółce ogrodniczej w Józefinie. Mają naprawdę spory wybór i normalne ceny (ceny na ich stronie internetowej). http://www.jozefinaszkolka.pl/ Pracownicy chętnie doradzają, odpowiadają na pytania. Mi w każdym razie ta szkółka podeszła najbardziej ze wszystkich Dzięki za namiary Chociaż trochę to daleko. Oblookam, popatrzę, przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msjaszczura 22.03.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Bobino, dzięki. My mamy WZ, wystąpiliśmy o nowe WZ i czekamy, bo niestety nie można było przepisać poprzedniej decyzji na nas. Gazu u nas nie ma. Woda - mamy już warunki i pracujemy nad projektem rozbudowy sieci wodociągowej - jakieś 50 m. Prąd - nie ruszymy bez WZ. Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 22.03.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 UWAGA!!!Już od 3 lat ostrzegam na tym forum przed bardzo nieuczciwą firmą z podkarpacia. Nazwa: REM-BUD Kazimierz Robert Lasik. Wyjątkowo nieuczciwi, prowadzą budowę w ten sposób aby wykonawcę blokować przed zmianą firmy - ciągle coś zostawiają niedokończone. Dodatkowo robią złośliwości, o których wiedzą tylko oni a inwestor dowie się w trakcie zamieszkania bez możliwości udowodnienia krzywdy. Na budowie nie ma tych samych ludzi - ciągle się zmieniają, czasami nie mają szlifierki więc tydzień lub więcej na nią trzeba czekać a budowa stoi- ciągle komuś ktoś umierał. Nie potrafią stawiać kominów a stawiają, więźba dachowa wbrew technice budowlanej, blacha obcinana bez lini prostej a skośnie, spływ brodzika w innym kierunku niż syfon!!! itp NIE POLECAM - JEDNOCZMY SIĘ - ONI NAS ... - A MY IM DZIĘKUJEMY - niech poznają, że pracę należy szanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 23.03.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Na stronie miasta Błonia pojawił się ciekawy wątek poświęcony Kolejom Dużych Prędkości. Temat zainteresuje zapewne wielu z nas, bowiem linia kolejowa ma przecinać tereny, gdzie zapewne część z nas buduje lub zamierza budować domy. Niestety nie są to dobre informacje i zapewne wielu z nam zadrży głos - nowa linia nie jest uwzględniona w dostępnych warunkach zagospodarowania przestrzennego, a to bardzo poważny temat. http://blonie.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=2471&sid=b6ccdce8b3f4c784481d2c8b546b7b2b Z tego co słyszałam to radni z Błonia nie chcą zgodzic się na pomysl ciagniecia linii KDP przez Blonie oraz okolice. Mam cichą nadzieję, że jezeli kiedykolwiek ktokolwiek zacznie budowac KDP to podzieli los polskich autostrad, dróg lokalnych, a nawet przebudowy skrzyzowania w Bieniewicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 24.03.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Gdzie kupowaliście żwir, piasek, tłuczeń; gdzie mają niskie ceny;czy szybko dostarczają?Ja brałem sporo piasku z elbetu w maryninie - dostarczenie na telefon, płatność potem (no, może nie za pierwszym razem...). Na jesieni co prawda musiałem się umawiać na kilka dni wcześniej, bo mieli dużo pracy. Koszt - 600 zł / ok. 30t piasku żółtego do zasypu (w miarę czysty), chyba 800 za piasek do murowania. Tel. 510-364-673 (Szymański-syn - z nim zwykle załatwiem), 505-114-596 (Szymański Adnrzej - ojciec, z nim rozliczenia). Inne 'piaski' - 602-796-476 - chyba po 250zł/15t piasku do zasypu, 504-817-430 - chyba droższy. Podane ceny dla dowozu w okolice Bronisławowa k/Bożej Woli.Chcemy zrobić z 3 stron ogrodzenie docelowe, a z przodu postawić jakąś prowizorkę. Macie kogoś sprawdzonego od ogrodzeń? Czy 150zł/m ogrodzenia z siatki z podmurówką w tym materiały i montaż to dobra cena? Mam mętlik w głowie i jestem przerażona całą tą papierologią, a to dopiero początek Ogrodzenie - przy robociźnie własnej ok. 160mb ogrodzenia z siatki (dobrej, nie tymczasowo) kosztowało mnie trochę ponad 3kPLN. Tel. do sprzedawcy mogę podać, byli spod Rawy. Widziałem też producenta siatki ogrodz. w Grodzisku Maz., w stronę Siestrzeni, ok.100m od skrzyzowania ze światłami (skrzyż.dróg siestzeń-błonie oraz sochaczew-żyrardów). Pytanie: Czy ktoś może napisać, ile płacił za wykonanie kanalizacji - samej części pod chudziakiem? chcę nająć kogoś tylko do tego, a nie chciałbym przepłacać. Dla porównania - powierzchnia zabudowy 160 mkw, 2 wpusty w podłodze, rozprowadzenia do kotłowni, pionu (tuż obok) i kuchni - chyba standard. Plus studzienka do wkopania przed domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka17 24.03.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Przejeżdżając przez Witanów w okolicach 7:00 można napotkać tuż przy drodzę sporą grupę osób, które z pewnością chętnie by się takiej pracy podjęły. Większość pewnie zza naszej wschodniej granicy ale z komunikacją nie powinno być problemu;-) Problem może się pojawić w sezonie, gdyż okoliczni rolnicy chętnie z ich pomocy korzystają. Pozdrawiam, Dzieki valdiv. Malzonek na razie dzielnie walczy sam. Nie jest to ogrodzenie docelowe, wiec bedzie jak bedzie. Podpytam jeszcze o architekta. Wyczytalam w temacie o p.Szatkowskim z Plochocina i p. Monice Altrych. Podpowie ktos jak cenowo wygladaja. Chodzi o wprowadzenie kilku zmian do projektu gotowego (ponoc niewielkich - tak sie wypowiadaja osoby bardziej obeznane) i adaptacji projektu do dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 24.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dzieki valdiv. Malzonek na razie dzielnie walczy sam. Nie jest to ogrodzenie docelowe, wiec bedzie jak bedzie. Podpytam jeszcze o architekta. Wyczytalam w temacie o p.Szatkowskim z Plochocina i p. Monice Altrych. Podpowie ktos jak cenowo wygladaja. Chodzi o wprowadzenie kilku zmian do projektu gotowego (ponoc niewielkich - tak sie wypowiadaja osoby bardziej obeznane) i adaptacji projektu do dzialki.Właśnie dzisiaj uzgodniliśmy z p. Szatkowskim, że projekt zamienny uważamy za kompletny i składamy. Zmiany - dłuższe nadproże w garażu (1 wjazd, nie 2), podniesienie ścianki kolankowej o ok. 40 cm, jeszcze kilka mniej istotnych. P. Jacek dba o kompletność dokumentacji (co niestety nie znaczy, że np. biega do gminy żeby wydali aktualny plan zagosp., od tego ja byłem) i składa w starostwie. Koszt w moim przypadku - 2500 zł. Ale z doświadczenia widzę, że zmiana mało istotna i łatwa do wykonania z punktu widzenia inwestora może urosnąć do poważnej zmiany w projekcie - tak było w moim przypadku z podniesieniem ścianki, ponieważ to wpłynęło na kilka innych rzeczy. Edit: dopiero zauważyłem, że piszesz również o adaptacji - to druga bajka i drugie 2k pewnie Ale jak będziesz wykonywać na raz, może mniej zapłacisz, ja chciałem przyoszczędzić i trochę w przeciwną stronę poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISKI 24.03.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ja brałem sporo piasku z elbetu w maryninie - dostarczenie na telefon, płatność potem (no, może nie za pierwszym razem...). Na jesieni co prawda musiałem się umawiać na kilka dni wcześniej, bo mieli dużo pracy. Koszt - 600 zł / ok. 30t piasku żółtego do zasypu (w miarę czysty), chyba 800 za piasek do murowania. Tel. 510-364-673 (Szymański-syn - z nim zwykle załatwiem), 505-114-596 (Szymański Adnrzej - ojciec, z nim rozliczenia). Inne 'piaski' - 602-796-476 - chyba po 250zł/15t piasku do zasypu, 504-817-430 - chyba droższy. Podane ceny dla dowozu w okolice Bronisławowa k/Bożej Woli.Ogrodzenie - przy robociźnie własnej ok. 160mb ogrodzenia z siatki (dobrej, nie tymczasowo) kosztowało mnie trochę ponad 3kPLN. Tel. do sprzedawcy mogę podać, byli spod Rawy. Widziałem też producenta siatki ogrodz. w Grodzisku Maz., w stronę Siestrzeni, ok.100m od skrzyzowania ze światłami (skrzyż.dróg siestzeń-błonie oraz sochaczew-żyrardów). Pytanie: Czy ktoś może napisać, ile płacił za wykonanie kanalizacji - samej części pod chudziakiem? chcę nająć kogoś tylko do tego, a nie chciałbym przepłacać. Dla porównania - powierzchnia zabudowy 160 mkw, 2 wpusty w podłodze, rozprowadzenia do kotłowni, pionu (tuż obok) i kuchni - chyba standard. Plus studzienka do wkopania przed domem. witam jezeli chodzi o piasek żwiry itp to moge polecic P. Kamila i Lecha, jak by byla potrzebna koparka to tez maja tel. 668832178,502090126 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 witam jezeli chodzi o piasek żwiry itp to moge polecic P. Kamila i Lecha, jak by byla potrzebna koparka to tez maja tel. 668832178,502090126 pozdr. Ponownie prośba, byście namiary dodatkowo umieszczali w książce adresowej. Wiem, jak wygląda szukanie namiarów w trakcie budowy - po prostu w szale walki na budowie nie ma czasu na wertowanie kilkuset postów by znaleźć interesujące nas namiary. Książka ma po prostu ułatwić nam i innym życie . Pozdrawiam i życzę udanego startu w rozpoczynającym się sezonie budowlanym Niech pogoda i tanie materiały będą z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts