Ntek 29.10.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A teraz pytanie z innej beczki, jak omijać poranne korki do W-wy? Ja staram się jechać przez Leszno, Borzęcin itd, ale może są lepsze sposoby? A chodzi tutaj o korki w Błoniu ... czy korki na trasie? Też się tego obawiamy może ta nowa trasa trochę odciąży w przyszłości ruch na Poznańskiej. Masz na myśli A2? Pewnie trochę się poluzuje na poznaśkiej dwójce, niestety A2 do Pruszkowa (węzeł) będzie płatna. Ja nastawiam się na dojazd koleją - wczoraj wyczytałem w Wyborczej, że koleją będzie można jeździć z Błonia na bilecie sieciowym ZTM (ponoć już w 2009 roku). Co u Was na budowie??? - od przyszłego tygodnia zaczynam instalację grzewczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.10.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 U nas ... powolutku Zdjęty humus, od wczoraj panowie kopią ławy i dzisiaj/jutro rano będą zbroić (jedziemy po pracy zobaczyć efekty i stan zaawansowania, już się nie mogę doczekać) a jutro zalewanie ław. Jak pogoda pozwoli to od poniedziałku zaczną stawiać bloczki. Więc nadal bawimy się w ziemi ... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karuzel 18.11.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam! Na wiosne zaczynam budowe domku w Bieniewicach i jestem na etapie zalatwiania formalnosci. Czy ktos z was poda namiar na architekta, ktory zrobi adaptacje projektu i jest niedrogi. Ile placiliscie za taka uslugę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 18.11.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witaj karuzel, robiłem projekt indywidualny, bowiem wyszło mi, że kupując gotowca i płacąc za przeróbki będę miał zbliżone koszty - za 6 kpln zrobiliśmy projekt dokładnie taki, jaki sobie wymarzyliśmy. Projekt robiła mi para architektów, ona z Brwinowa, on z W-wy. Jak chcesz, mogę podać namiary na priva. Powodzenia przy załatwianiu papierków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.11.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 To zupełnie tak samo jak my. Nasz projekt indywidualny wyszedł nas tyle ile znajomi zapłacili za gotowca + przeróbki + adaptacje. A podobno jak się sporo zmienia w projekcie to później można mieć problemy z wentylacją itp. Więc radzę poszukać architekta i zainwestować w swój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ps. witamy kolejnego sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karuzel 03.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam Sasiadów! Życzę wszystkiego dobrego, zdrowia i pogody ducha w nowym roku oby ten nowy był lepszy niż miniony. Poszukuje ekipy budowlanej sprawdzonej termin realizacji inwestycji "kwiecien". Prosze o jakies namiary jesli takowe posiadacie z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Czy wiecie może gdzie znajdę orientacyjną mapę sieci gazowej Błonia? Zastanawiam się jak daleko mam do najbliższego przyłącza ... A może powinnam zadzwonić do gazowni i nie tracić czasu na szukanie i domysły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 04.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Mapki z siecią gazociągów znajdziesz tutaj:http://www.bip.blonie.pl/w pozycji "zagospodarowanie przestrzenne" (obowiązkowa cała lektura dla chcących stawiać dom!!!). W sprawie przyłącza gazowego najlepiej kontaktuj się ze spółką GAZ z Błonia - choć unikaj pewnej Pani architekt rekomendowanej w w/w spółce - straszne babsko. Sama spółka jest OK, załatwia wszystko w Gazowni Warszawskiej i nie żąda jakiś dużych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 05.01.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Dzieki myslamam ze moze bez otwierania setek PDF'ow sie uda Poprosze nazwisko "miłej pani" na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 05.01.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 06.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 To ja również chciałbym się przysiąść do stolika dyskusyjnego bądź co bądź przyszłych sąsiadów. Również zamierzam się budować koło Błonie i to zdaje się w okolicach podobnych jak Ntek, choć może bardziej na zachód.Na razie jestem na etapie kwitkologii i wyboru projektu.Do tej pory skłaniałem się do wyboru gotowego projektu i jego adaptacji ale po Waszej dyskusji zdaje się że poszukam jakiegoś dobrego ( i nie zbyt drogiego) architekta. Może kogoś polecicie?A swoją drogą to jestem pozytywnie zaskoczony urzędnikami w gminie Błonie bo to jak ostatnio tam załatwiałem swoje sprawy w porównaniu z warszawskimi urzędami to strasznie miła odmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 06.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witaj Marcin, gdzie konkretnie się budujesz i kiedy planujesz wystartować?Jak wcześniej pisałem projekt robił dla mnie architekt z W-wy (bardzo sympatyczny Pan) i jego technik z Brwinowa (bardzo roztrzepana Pani) - myślę, że nie są drodzy i zawsze można poprosić, by oszacowali, ile będzie kosztować u nich wykonanie projektu indywidualnego. Mój projekt w zasadzie wykonali bez zastrzeżeń - dom stoi zgodnie z projektem i chyba najbliższe lata jeszcze postoi.Zanim zanieśliśmy swoje pomysły do architekta, nasz syn ściągnął z netu jakiś programik do projektowania i na tym etapie mieliśmy prawdziwą burzę mózgów. Projekt zmieniał się i ewoluował chyb kilkadziesiąt razy - potem, gdy już nie było się czego czepiać zanieślimy go do architekta. Ten dokonał jeszcze jakiś poprawek i na jego postawie wykonał projekt naszego domu.Jeżeli chcesz, namiary mogę przesłać Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 06.01.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Konkretnie działkę mam w samych Starych Faszczycach.Co do kiedy zacznę to na pewno nie wcześniej jak we wrześniu tego roku, a jak będzie to kto to wie. Co do architekta to bardzo chętnie poproszę o namiary na prv. Ja etap zabaw z projektowanie mam za sobą choć moja lepsza połowa nie jest jeszcze całkiem zdecydowana. W projekcie mocno kombinuję bo mam wejście od strony południowo-wschodniej, a chciałbym zachować jakiś sensowny układ pomieszczeń, bez bieganiny od wejścia przez salon do kuchni, bo takie częste są propozycje projektów z wejściem od strony południowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 06.01.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ntek - dziękuje, za wiadomość. Marcin - witamy w naszym gronie. Jak szukaliśmy działki też rozglądaliśmy się m.in. w Faszczycach . Dlaczego planujecie start dopiero na wrzesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 07.01.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam i dolaczam do grupy Dzięki Ntek My również będziemy budować się w Starych Faszczycach. Co raz nas więcej - fajnie Formalności za nami. Pozwolenie mamy więc teraz pora zabrać się za budowę Projekt gotowy - ze zmianami. Woleliśmy kupić gotowca, który jest już przetestowany przez innych użytkowników. Na tym forum znalazłam grupę, która buduje wg tego projektu więce jeszcze poczytałam sobie opinie osób, które mieszkają lub też są w trakcie budowy. Przydatne, nawet bardzo. Mam znajomych, którzy budowali wg indywidualnego i nie są niestety do końca zadowoleni. Zobaczymy czy my będziemy Pozdrawiam Taleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 07.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 tofee - start nie wcześniej jak wrzesien, z prozaicznego powodu - dopiero wtedy możemy dostać kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 08.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Jak szukaliśmy działki też rozglądaliśmy się m.in. w Faszczycach . Dlaczego planujecie start dopiero na wrzesień? Aż strach zapytać dlaczego porzuciliście Stare Faszczyce, ale co tam... zapytam: Co Was odstraszyło od Faszczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.01.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Hehe nic nas nie odstraszyło ... po prostu tak wyszło, że działkę kupiliśmy w innym miejscu. Pamiętam, że w momencie gdy szukaliśmy działki na gratce.pl było sporo ogłoszeń w Faszczycach o działkach po 3000 m2 za bardzo korzystne pieniądze. Stąd pamiętam tą miejscowość. Nasza działka jest jednak o ok 3-5 km bliżej Warszawy i chociażby to już jest dla nas bardzo in plus. Bieniewice to też miejscowość w której coś tam oglądaliśmy, ale raczej szukając ogłoszeń o sprzedaży "po słupach itp" nie znaleźliśmy konkretnych ofert które by nas zainteresowały ... Jak już wcześniej pisałam Błonie i wybór działki to mix: troszkę przypadku troszkę pragmatyzmu co do ceny i tak to wyszło ... i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 08.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Hehe Nasza działka jest jednak o ok 3-5 km bliżej Warszawy i chociażby to już jest dla nas bardzo in plus. Zatem dojazd do W-wy samochodem? Moim ważnym kryterium była odległość od stacji PKP - jest około 1300 m - da się przełknąć - pociągów prawie nie słychać, na piechotę dojdzie się w kwadrans (rowerem lub autem jeszcze szybciej). No proszę, ustrzeliłem stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts