Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

Odsprzedam stemle w b. dobrym stanie (dachowane). Czesc uzyto dwukrotnie, czesc raz. Srednia dlugosc około 2.75 m (sa dluzsze i krotsze), razem okolo 100 sztuk. Sasiad ma rowniez do sprzedania okolo 130 sztuk. Cena 3.5 zl.

Odbior wlasny w Bozej Woli.

tel. 510 zero.osiem.piec 986

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam was ponownie,

dawno mnie nie było ale walczyłam z urzędami - mamy w końcu WZ. Teraz pora odwiedzić melioracje bo sączki nam w dom wchodzą. Dopiero potem wniosek o PnB. A myślałąm ze w tym roku fundamenty wylejemy... :(

Odnośnie sączków to mogę dać namiary na projektanta, który nam przeprojektowywał sączki, które wchodziły nam w dom (kontakt do niego dostałem w melioracji w Grodzisku więc to chyba jakiś ich człowiek) oraz do ekipy, która nam przebudowywała sączki. W naszym przypadku projekt około 1tys. przebudowa 3 tys. Jeśli chodzi o fundamenty to dobrze by było jednak przed zimą. W starostwie idzie się dogadać - poprosić aby zerknęli na projekt czy wszystko oki i zacząć wcześniej przed prawomocnym pozwoleniem. Jednak dobrze by było już zaklepać sobie ekipę. Rok temu potrzebowaliśmy murarzy na jesieni dosłownie na dwa dni i każdy rozkładał ręce bo musiał coś dokończyć przed zimą na rozpoczętych budach.

Przy okazji mam do sprzedania tanio deski szalunkowe

jakieś 3m3 rozebrane bez gwoździ.

Szukam dobrego szybkiego architekta do adaptacji projektu. Podobno jest jakaś Pani która pracuje w urzędzie miasta w Błoniu... czy ktoś ma namiary do tej pani? albo jakiś inny architekt który ma znajomości i który jest w stanie przyspieszyć pozwolenie na budowe. Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Zalezy nam baaaardzo na czasie.

Sprzedam 240szt. stempli po 5zł/szt (przy odbiorze całości), odbiór własny - k/Błonia. Długość większości 2,7m, jest trochę krótszych i dłuższych, 8 szt. ma 4m (powinno być ich 10, ale tyle znalazłem podczas końcowego liczenia). Mogę również polecić jednego transportowca z okolic nadarzyna, nie bierze zbyt dużo (za mały samochód). Rezerwacje tym razem nie są przyjmowane, bo mi jeden zarezerwował 3tyg. temu i się wycofał. Minimalne zamówienie 100szt :)

Oprócz tego jest do wzięcia trochę bloczków betonu komórkowego Solbet - ponad 2 palety całych (jedna zafoliowana), trochę 1/2 oraz szer. 8cm. Mam też 10 worków kleju do BK - Izolbet - oddam po 10zł/worek, bo kilka worków podejrzanie twardych się zrobiło :(

Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę na priv.

Nas Starostwo zaskoczylo i rowniutko w miesiac od zlozenia dostalismy pozwolenie na budowe :D

Troche jestesmy na to nieprzygotowani i musimy nieco zebrac sie w sobie i szykowac wszystko, tak by jakos pod koniec lipca ruszyc z budowa :)

Aleks_82, nam projekt adaptowala pani Monika Altrych, polecana tu juz na forum. Pani w Starostwie tez o niej dobrze sie wypowiadala ;)

Polecicie jakiegos pana koparkowego? Mamy na dzialce kilka korzeni do wyrwania (dzialka to dawny sad wisniowy) i chyba trzeba sie tym zajac przed fundamentami.

Szukam dobrego szybkiego architekta do adaptacji projektu. Podobno jest jakaś Pani która pracuje w urzędzie miasta w Błoniu... czy ktoś ma namiary do tej pani? albo jakiś inny architekt który ma znajomości i który jest w stanie przyspieszyć pozwolenie na budowe. Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Zalezy nam baaaardzo na czasie.

Jeżeli to Pani Bożenka, to z terminem zacznij od pielgrzymki na Jasną Górę.

Z pozwoleniem spróbuj u Oli 787 413 614

Powodzenia

Nas Starostwo zaskoczylo i rowniutko w miesiac od zlozenia dostalismy pozwolenie na budowe :D

Troche jestesmy na to nieprzygotowani i musimy nieco zebrac sie w sobie i szykowac wszystko, tak by jakos pod koniec lipca ruszyc z budowa :)

Aleks_82, nam projekt adaptowala pani Monika Altrych, polecana tu juz na forum. Pani w Starostwie tez o niej dobrze sie wypowiadala ;)

Polecicie jakiegos pana koparkowego? Mamy na dzialce kilka korzeni do wyrwania (dzialka to dawny sad wisniowy) i chyba trzeba sie tym zajac przed fundamentami.

Spróbuj u P. Janusza - 604 854 886 - bardzo przytomny i bierze 80 zet za godzinę

Koparka będzie potrzebna do zdjęcia humusu (dzień, dwa przed rozpoczęciem budowy) i wtedy może zrobić wam porządek na działce. Płacisz wtedy za jeden przyjazd.

Pozdrawiam

Dzien dobry wszystkim forumowiczom.

Kupilismy z zona dzialke w Debowce kolo Blonia, wiec podpinamy sie do waszego fora , gdyz jest ono nam najblizsze:).

Mamy jednak problem mianowicie nasza dzialka lezy w malej niecce i na jej czesci znajduje sie ok 300 m. powierzchni stawiku wykopanego przez bylego wlascicela. Chcac podniesc grunt i czesciowo zlikwidowac stawik musimy nawiesc duuuzo ziemi. Ze wstepnych obliczen wyszlo ok. 500 m3. ziemi.

Czy moze ktos z was robi wykop, badz zna kogos kto robi lub widzial jak ktos...kopie wielgachna dziure w ziemi i nie ma co z nia zrobic , to dajcie znaka. Piszcie na priva lub dzwoncie na 722 004 083. Ziemia czy piasek gance gal.

Ewentualne pomysly mile widziane. Z gory dzieki.

Witam!

czy może mi ktoś polecić kogoś solidnego do wybudowania przyłącza wodociągowego i kanalizacyjnego. Projekt już posiadam.

Pozdrowionka

WYKONAWCA PRZYŁĄCZA WODY - MARIUSZ SKALSKI --------- (BŁONIE)

Ja nie korzystałem, ale sąsiad korzystał i jest zadowolony. Ja czekam na projekt i tez będę korzystał z jego usług.

edit- niestety współpraca z tym panem daleka od ideału. Bardzo nierzetelny, nie polecam.

Mi adaptacje razem z planem zagospodarowania oraz z indywidualnymi zmianami w projekcie robiła pani Iza http://www.spid.com.pl/oferta.html w ok. tydzień, pod warunkiem, ze dostarczysz wszystkie dokumenty.

A może ktoś z Was poleci jakiegoś dobrego projektanta zjazdu z drogi gminnej?

Właśnie się dowiedzielismy że na wydanie WZ trzeba będzie czekać około 3 miesięcy !!! W innych gminach robią to w 1 tydzień !!! Czy wy też tyle czekaliście? Jest jakaś szansa żeby to przyspieszyć?

Niestety zgadza się, moi sąsiedzi przy spedazy dzialek tez mniej wiecej tyle czekali. Nie mam pojęcia jak to przyspieszyc ale byc moze najlepsze będa "prastare" metody kawa plus bombonierka:)

chyba to już na nikogo nie działa :))) raczej musimy się pogodzić że budowa ruszy dopiero na wiosnę 2012. Myślicie że można przezimować w przyczepie kampingowej z dwulatkiem? :)

Szanowny Kolego Budujący Swoje Marzenia !

Tylko cierpliwość może Cię uratować. Na wszystko potrzeba czasu, a co nagle to po diable; i wcale Cię nie krytykuję., bo sam też bym chciał szybko postawić dom. Nawet gdybyś miał dużo pieniędzy, to i tak budowa musi potrwać. Dziwi mnie, że ktoś otrzymał warunki zabudowy w tydzień, chyba tylko dlatego, że któryś z sąsiadów niedawno rozpoczął budowę i były to podobne warunki - sądzę, że w takich przypadkach ( i ich szybkości ) decyduje zasada dobrego sąsiedztwa; bo normalnie, jeśli dany teren posiada miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego też trochę to trwa - wypis i wyrys - w którym masz jasno określone warunki budowy na danym terenie. Jeśli takiego planu nie ma, to te warunki musi dopiero urząd określić; dlatego czasami lepiej kupować działki w miejscowościach, dla których taki plan zagospodarowania istnieje. W planie zagosp. przestrzennego zawierają się wszelkie aspekty dotyczące budowy, przestrzeni itd. W Twoim przypadku te warunki trzeba dopiero określić, dlatego to tak długo trwa. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość. Ale chyba kupując działkę na takim terenie wiedziałeś co robisz, chyba, że liczyłeś na jakiś łut szczęścia. Mnie mój przyjaciel geodeta co i rusz wybijał z głowy różne mrzonki ( i jego przewidywania terminowe sprawdzają się co do dnia ) związane z szybkością załatwiania spraw papierowych dotyczących budowy. Powiem tak, i nie wiem czy to będzie pocieszenie dla Ciebie - szybciej wybudujesz dom niż załatwisz papiery!

Mija właśnie trzy i pół roku od znalezienia działki, zaklepania jej przez podpisanie u notariusza umowy przedwstępnej, potem dwa lata czekałem na wejście w życie planu zagospodarowania przestrzennego; rok temu w marcu sfinalizowałem kupno działki. tego samego dnia rozpocząłem całą drogę papierową od wypisu i wyrysu z planu zagosp. przestrzennego, a pozwolenie na budowę uprawomocniło się dopiero na początku grudnia, po przejściu całej procedury i sterty dokumentów. Ekipa rozpoczęła na początku czerwca budowę. I tak to wszystko wygląda. Pozdrawiam

chyba to już na nikogo nie działa :))) raczej musimy się pogodzić że budowa ruszy dopiero na wiosnę 2012. Myślicie że można przezimować w przyczepie kampingowej z dwulatkiem? :)
Proponuję wynająć mieszkanie w najbliższym budowie mieście - wynajem pewnie między 1k a 2kPLN, a jeśli będziesz mieszkał dalej, i tak część tej kasy wydasz na paliwo - ja np. za jeden przejazd dom-działka-dom płacę ok. 50zł, co daje przynajmniej 200zł/tydz :(

U nas zalatwianie calej papierologii do pozwolenia "przy okazji" adaptacji projektu i przy aktualnym planie zagospodarowania przestrzennego trwalo dwa miesiace - nie wliczamy w to przylaczy, ktore sa obecnie zalatwiane.

Moze ktos ma kibelek na dzialke na zbyciu?? Z checia przygarniemy.

mikel_1, doczytalam w Twoim watku budowlanym, ze beton brales i z Budokruszu i z Kasob Kozerki? Widze, ze bardziej polecasz te druga firme?? Powoli kompletujemy liste "zakupowa", bo mamy nadzieje ruszyc na poczatku sierpnia.