Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W ciągu najbliższych dni (najpóźniej w przyszłym tygodniu) zamierzam zamówić trochę (no w sumie to kilkaset metrów wyjdzie) folii pod wylewki i na paroizolację.

Mam namiar na hurtownię o bardzo korzystnych cenach, jednak oni raczej nie przyjeżdżają do Błonia. Doliczając komercyjny transport nie koniecznie musi mi się opłacać u nich kupić w porównaniu do ofert np. z folnetu.

poniżej podaję ceny netto folii z atestem (brałem u nich folię 0,3 i 0,5 1,5 roku temu i mieli porządny towar, wtedy był to chyba izovil/izovil S produkcji OBR Płock)

folia PE grubość 0,5mm , rolka 6mx25m , cena 1,95PLN/m2 ( to mają na stanie w magazynie w Tarczynie)

folia PE grubość 0,3mm cena 1.0PLN netto/m2 rolki 4x25, 5x20, 6x33 (w tej chwili nie mają na stanie, ale mają zamówioną - powinna być do końca tygodnia)

folia PE paroizolacyjna grubość 0,2mm cena 0,80PLN/m2, rolka 2x50 (mają na stanie)

Podejrzewam, że mają też folie bez atestu (tańsze), tak było 1,5 roku temu, teraz nie pytałem o to.

Czy ktoś ma ochotę dołączyć się do zamówienia i podzielić się kosztami transportu (transport z Tarczyna lub Lesznowoli, zależy w którym magazynie jest towar)? (jeśli tak, to proszę o PW)

Witam

mam prośbę do Was o namiary na elektryka z rejonu Żyrardów, musze odebrać dom i brakuje już mi tylko odbioru przyłącza energetycznego, ale mam tzw prąd budowlany i obawiam się że mogę mieć problemy, dlatego potrzebuję człowieka, który siedzi w tej enrgetyce i zna odpowiednich ludzi

będę Wam wdzięczna za pomoc

dzięki

Ewa

Ewa, wybierz się do RE Żyrardów, powinna tam wisieć taka kartka z nazwiskami elektryków. Kiedyś miałem ten sposób w głębokim poważaniu, ale odkąd kolega tą metodą po 1,5tyg. dostał działające przyłącze w RE Pruszków, który znam z nieprzyjazności, przy pomocy elektryka "zdobytego" tą metodą właśnie, musiałem zrewidować moje poglądy na sprawę :) U mnie przyłącze tymcz. trwa już 5mc i nie może się zakończyć.

Ewa, wybierz się do RE Żyrardów, powinna tam wisieć taka kartka z nazwiskami elektryków. Kiedyś miałem ten sposób w głębokim poważaniu, ale odkąd kolega tą metodą po 1,5tyg. dostał działające przyłącze w RE Pruszków, który znam z nieprzyjazności, przy pomocy elektryka "zdobytego" tą metodą właśnie, musiałem zrewidować moje poglądy na sprawę :) U mnie przyłącze tymcz. trwa już 5mc i nie może się zakończyć.

dzięki, podlegam pod Żyrardów,

muszę się tam w takim razie wybrać i może mi kogoś polecą

pozdrawiam,

Ewa

Mikel !

Witam w klubie miłośników PGE Pruszków. Wszyscy z którymi rozmawiam na temat budowy, mówią, że najgorzej wspominają współpracę z PGE. Przez ostatnie kilka miesięcy załatwiałem wiele spraw w urzędach związanych z budową i nigdzie tak źle nas nie traktują jak w PGE Pruszków.

Witam,

Dla znajomego z Waszych okolic poszukuję pilnie ekipy do wykonania tynków gipsowych agregatem. Proszę o namiary na solidnych i przystępnych cenowo ekip na priv. Z góry dzięki za Waszą pomoc

Zapraszam :)

Nasze referencje pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483-Tynki-cem-wap-i-gipsowe-zobacz-referencje-url-www.sain.pl-url/

Usiłowałem dzisiaj zakupić jakiś dobry styropian EPS100 pod wylewki, ale nie jest to takie łatwe. W Autopolu mają tylko Styropmin, który nie cieszy się zbyt dobrą opinią. W Centrobudzie - Styropmin i to tylko EPS80. W Adamexie mają Izolbet Super Podłoga, według deklaracji producenta to jest niby EPS100, ale paczka 0,3m3 ważyła 5,3kg czyli miała gęstość 17,7 kg/m3 - poniżej dolnej granicy gęstości dla EPS100 (Gęstość [kg/m³]: 20±10%). W Kabex w Grodzisku mieli tylko EPS80 Termoorganiki i Knaufa.

Czy ktoś kupował ostatnio EPS 100 i może wskazać jakiegoś dystrybutora ?

Witam !

W tym tygodniu będę "wycinał las stempli" na parterze; odsprzedam 150 sztuk nowych - raz używanych stempli budowlanych o długości 3m ( niecięte ) po 3,50 za sztukę. Proszę chętnych o kontakt na priv.

Witam. czy sprzedał Pan już te stemple?

Chętnie bym je odkupił :)

proszę o informacje

Usiłowałem dzisiaj zakupić jakiś dobry styropian EPS100 pod wylewki, ale nie jest to takie łatwe. W Autopolu mają tylko Styropmin, który nie cieszy się zbyt dobrą opinią. W Centrobudzie - Styropmin i to tylko EPS80. W Adamexie mają Izolbet Super Podłoga, według deklaracji producenta to jest niby EPS100, ale paczka 0,3m3 ważyła 5,3kg czyli miała gęstość 17,7 kg/m3 - poniżej dolnej granicy gęstości dla EPS100 (Gęstość [kg/m³]: 20±10%). W Kabex w Grodzisku mieli tylko EPS80 Termoorganiki i Knaufa.

Czy ktoś kupował ostatnio EPS 100 i może wskazać jakiegoś dystrybutora ?

wysłałem maila, jak będzie wszystko ok. to podeślę namiary na gościa