Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

będziemy kupować najwyraźniej większą grupą zbiorniki na wodę opadową, od tego sprzedawcy. czy ktoś jest zainteresowany? Zamówienie niedługo, więc trzeba się szybko decydować :) w razie zainteresowania proszę na priv.

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/63/56/54/1763565495

czy ktoś przetestował nie zapadanie się tych zbiorników gdy są puste i są zakopane pod ziemią ?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126803-deszcz%C3%B3wka&

czy ktoś przetestował nie zapadanie się tych zbiorników gdy są puste i są zakopane pod ziemią ?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126803-deszcz%C3%B3wka&

On to chyba dość głęboko zakopał (tak ze zdjęcia wynika) i jeszcze mu ktoś koparką na to ziemię sypał... ja się zastanawiam, czy nad tymi zbiornikami nie wylać jakieś płyty betonowej w miejscach, gdzie przewiduję, że będzie jakieś obciążenie.

Mój znajomy wkopał coś takiego i na razie działa (ale nie wspominał, że odkopywał i sprawdzał, czy zbiornik się nie zapadł).

Nie to żebym szukał dziury w całym, ale jest jeszcze "druga strona medalu" bo jak się taki zbiornik zbyt płytko zakopie/nie zakotwiczy i będzie pusty przed roztopami to może "wypłynąć". Takie przypadki zdarzają się z szambami z tworzyw sztucznych (jeśli nie zostaną zakotwiczone do betonowego chudziaka czy czegoś podobnego i nie zostaną dociążone ziemią z góry). Także ten beton nad zbiornikiem zapobiegałby też tego typu historiom.

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

Kompleksowe remonty i wykończenia wnętrz, a także serwis okien. Budowa domów pod klucz.

Zajmujemy się budowaniem domów oraz wykańczaniem wnętrz od A do Z. Oferujemy konkurencyjne ceny oraz fachowe wykonanie.

Oferujemy Państwu nasz zakres prac:

- budowa domu,

- elewacje,

- docieplenie poddaszy,

- ściany, ścianki działowe,

- gładzie gipsowe,

- sufity podwieszane,

- malowanie,

- tapetowanie,

- układanie terakoty oraz glazury,

- montaż paneli ściennych i podłogowych,

- montaż drzwi i okien,

- serwis okien,

inne prace wykończeniowe do ustalenia przez telefon.

Proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy.

609 298 920 [email protected]

Witam, jesteśmy już na etapie wykańczania domu. może ktoś z Was korzystał z usług firmy DOBRE SCHODY dokładnie chodzi mi o P. ARTURA BĄK. Facet sam się do nas zgłosił i złożył ofertę. Wydaje się konkretny. Może ktoś coś podpowie więcej na ten temat.

a może macie jakąś godną polecenia firmę do schodów. chodzi mi o schody na konstrukcji drewnianej.

pozdrawiam .

gdzie kupujecie słupki na ogrodzenie? potrzebuję 31szt 2,5m długości średnica 42 lub 48mm.
Firma Siat-Mar spod Rawy Maz. (Strzemeszna Pierwsza). Są również na allegro. Kupowałem rok temu, wtedy byli cenowo najlepsi, nawet mimo dostawy spod Rawy bili na głowę sprzedawcę z Błonia z Bieniewickiej.

Dopiero niedawno zlokalizowałem producenta siatek ogrodz. (pewnie słupki też mają) z Grodziska, przy drodze na siestrzeń, niedaleko za przejazdem WKD.

Dawno mnie tu nie było, ale i mi się w końcu udało. Jutro zaczynam.

Poszukuje stempli 3m w dobrym stanie, najlepiej w nie zbyt dalekiej okolicy Starych Faszczyc.

A tak poza tym macie może namiar na kogoś ze sporą ciężarówką najlepiej z HDS-em w okolicy Błonia? Potrzebuję przewieźć blaszany garaż 3x6m. Lekki ale spory i nie chciał bym go rozbierać i składać tylko dla transportu na odległość 1km.

Dawno mnie tu nie było, ale i mi się w końcu udało. Jutro zaczynam.

Poszukuje stempli 3m w dobrym stanie, najlepiej w nie zbyt dalekiej okolicy Starych Faszczyc.

A tak poza tym macie może namiar na kogoś ze sporą ciężarówką najlepiej z HDS-em w okolicy Błonia? Potrzebuję przewieźć blaszany garaż 3x6m. Lekki ale spory i nie chciał bym go rozbierać i składać tylko dla transportu na odległość 1km.

1 km to piechotą przeniesiesz :) HDS nie potrzebujesz, 2 ludzi potrzeba żeby to rozebrać i załadować.

Stemple koniecznie 3m? A 2,7-2,8 nie może być?

1 km to piechotą przeniesiesz :) HDS nie potrzebujesz, 2 ludzi potrzeba żeby to rozebrać i załadować.

Stemple koniecznie 3m? A 2,7-2,8 nie może być?

pewnie dało by radę i 2,7-2,8m tylko muszę pogadać z wykonawcą. Ile było by tych stempli?

A co do garażu to szkoda mi czasu, a nawet gdyby to po rozebraniu to są spore elementy. Np dach ma pełne 3x6m i jego wolał bym nie rozbierac bo jak wiadomo to przy składaniu zostanie wiadro wkrętów z którymi nie wiadomo co zrobić.