Piotr O 07.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, właśnie okradziono mają budowę w Starych Faszczycach. Jeżeli ktoś oferował by wam: 130 m kabla pięciożyłowego , rozdzielacz c.o. z osprzętem, spawarkę Vampie (koloru czerwonego), gwożdzie kręcone 25mm firmy Kerabit to dajcie znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 07.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, właśnie okradziono mają budowę w Starych Faszczycach. Jeżeli ktoś oferował by wam: 130 m kabla pięciożyłowego , rozdzielacz c.o. z osprzętem, spawarkę Vampie (koloru czerwonego), gwożdzie kręcone 25mm firmy Kerabit to dajcie znać na priv. Witaj Piotrze, to okropne, co Ciebie spotkało. Oczywiście jak będę miał jakąś informację o skradzionych rzeczach, to dam znać. W której części sołectwa masz budowę - bliżej Błonia czy Bieniewic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 07.11.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 właśnie okradziono mają budowę w Starych Faszczycach. Jeżeli ktoś oferował by wam: 130 m kabla pięciożyłowego , rozdzielacz c.o. z osprzętem, spawarkę Vampie (koloru czerwonego), gwożdzie kręcone 25mm firmy Kerabit to dajcie znać na priv.dzwoń na policję. im więcej zgłoszeń, tym szybciej się tym zajmą. ja nie zadzwoniłem i do dzisiaj żałuję, bo być może kogoś rozzuchwaliłem i dzisiaj was z kolei okrada... policja jest od tego, żeby pracowała, a nie w biurze siedziała. słyszałem, że w okolicy również parafie okradają, już dwie okradli tą samą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 07.11.2011 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, właśnie okradziono mają budowę w Starych Faszczycach. Jeżeli ktoś oferował by wam: 130 m kabla pięciożyłowego , rozdzielacz c.o. z osprzętem, spawarkę Vampie (koloru czerwonego), gwożdzie kręcone 25mm firmy Kerabit to dajcie znać na priv. Współczuję. Miedź z kabla pewnie sprzedadzą na złom. Zgłoś fakt na policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeman 10.11.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam, posiadam do sprzedania 4 palety - ok. 1296 sztuk, pozostałej po budowie cegły pełnej kl 15, cena 70 gr sztuka do niewielkiej negocjacji, cegła znajduje się w Teresinie.przeman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 10.11.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Zostało mi około 1,5 "rolki" (>75mb) taśmy dylatacyjnej do wylewek. Taśma 15cm, 8mm grubości, z folią. Sprzedam za 50% ceny zakupu. Zainteresowanych proszę o kontakt przez PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O 10.11.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witaj Piotrze, to okropne, co Ciebie spotkało. Oczywiście jak będę miał jakąś informację o skradzionych rzeczach, to dam znać. W której części sołectwa masz budowę - bliżej Błonia czy Bieniewic? Oczywiście zgłosiłem na Policję. Moja budowa jest bliżej Bieniewic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka17 17.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Potrzebujemy 3 m3 desek szalunkowych na już, oczywiscie w dobrej cenie do robienia podmurówki ogrodzenia i stropu. Moze ktos ma na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeman 19.11.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam, posiadam do sprzedania betoniarkę w której mieści się 6 taczek zaprawy, maszynkę zakupiłem wiosną od forumowiczki, jest już mi nie potrzebna, znajduje się w Teresinie.Pozdrawiam.przeman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 23.11.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Porusze chyba troszeczke kijem w mrowisku haslem, ktore do mnie dzis dotarlo - KDP. O tym, ze takowy fant jest planowany juz jakis czas wiedzialem. O tym, ze bedzie szedl w strone Lodzi przez powiat tez wiedzialem. To, czego nie wiedzialem, to to, ze wg. sasiadki z dzialki obok w urzedzie pokazano jej na dniach mapke przeslana rzekomo przez PKP, gdzie jasno zaznaczono, ze planowana trasa KDP idzie niemalze po granicy miedzy Bloniem, a Starymi Faszczycami!!! Podobno soltys Starych Faszczyc sprzedal na dniach jeszcze dzialke, na ktorej okazalo sie z dnia na dzien, ze ma isc KDP. Z tego co wiem, KDP ma isc w wykopie, ale w konkretnej od niej odleglosci nie moga istniec jakiekolwiek zabudowania. Pytanie nasuwajace sie automatycznie to to, czy czasem za XX lat (cala linia ma byc oddana rzekomo do 2020 roku) nie okaze sie, ze domek, ktory planuje wybudowac (i w podobnej sytuacji jest masa innych ludzi w okolicy) nie trzeba bedzie podpalic i zaorac. Czy inni forumowicze cos wiedza na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.11.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 tu masz dokładna lokalizację KDP http://www.ozarow-mazowiecki.pl/images/stories/artykuly/aktualnosci/21-09-11/Mazowieckie_W123.pdfstrona 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 23.11.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Czyli tak ja mowilem. Powiedzialbym, ze zajebiscie wrecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.11.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 no, ale to wiadomo od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 23.11.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 aha, od wrzesnia tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 poczytaj tu http://www.plk-sa.pl/linie-kolejowe/koleje-duzych-predkosci/koleje-duzych-predkosci-w-polsce/linia-warszawa-lodz-poznanwroclaw/temat KDP jest znany od dłuższego czasu, i na pewno dużo wcześniej niż od września tego roku. tu masz temat na forum Błonia http://www.blonie.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=2471&sid=c37ef0f260ea3877acf5c3de800b6504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 23.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Sytuacja taka sama jak z tunelem pod Ursynowem. W planach od 20 lat, mieszkancy nic o tym nie wiedza, wladza nabiera wody w usta (lacznie z oficjalnymi dokumetami jak WZ czy Studium), a ty sie czlowieku dowiaduj z inszych zrodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 24.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 KDP cd.http://www.blonie.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2322&mode=thread&order=0&thold=0 i na tym zapewne nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 24.11.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No to Nteku oficjalnie uratowali Twój salon i kominek Według mapki, którą oglądam http://www.ozarow-mazowiecki.pl/images/stories/artykuly/aktualnosci/21-09-11/Mazowieckie_W123.pdf (strona 11) widać wyraźnie, że koło nas KDP miałaby biec wykopem. Problem polega na tym, ze wedlug tej http://www.siskom.waw.pl/komunikacja/kolej/KDP/Y/kdp_y_konsultacje_2011-06-15_trasowanie_mazowieckie_rys.pdf mapki (tylko ona jest z czerwca, a to pierwsze z wrzesnia) i tak kolej taka ma 400m pas 'pustki' po bokach. Czyli i tak sie trzeba liczyc z wyprowadzka w perspektywie 10/20/30 lat. Choc moze to i jest pomysl - wybudowac pierwsza chalupe, zarobic i po 30 latach zainkasowac za nia i uciec w Bieszczady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 25.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Gdyby ktoś chciał się dołączyć do dużego zamówienia wełny skalnej rockwool bezpośrednio z fabryki to proszę o kontakt na PW. Zamówienia tylko całopaletowe, wełna grubości 5, 10, 15 lub 20cm z grup rockmin i megarock. np. gdyby dołożyć do mojego zamówienia jeszcze 2 palety to cena rockmin 20cm 18,90 brutto, cena megarock 15cm 14,20 brutto. Transport gratis. Niestety dzisiaj kończy się promocja - ja zamierzam zamówić dzisiaj do 15-ej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No to Nteku oficjalnie uratowali Twój salon i kominek Według mapki, którą oglądam http://www.ozarow-mazowiecki.pl/images/stories/artykuly/aktualnosci/21-09-11/Mazowieckie_W123.pdf (strona 11) widać wyraźnie, że koło nas KDP miałaby biec wykopem. Problem polega na tym, ze wedlug tej http://www.siskom.waw.pl/komunikacja/kolej/KDP/Y/kdp_y_konsultacje_2011-06-15_trasowanie_mazowieckie_rys.pdf mapki (tylko ona jest z czerwca, a to pierwsze z wrzesnia) i tak kolej taka ma 400m pas 'pustki' po bokach. Czyli i tak sie trzeba liczyc z wyprowadzka w perspektywie 10/20/30 lat. Choc moze to i jest pomysl - wybudowac pierwsza chalupe, zarobic i po 30 latach zainkasowac za nia i uciec w Bieszczady Nie wiadomo jak głęboki ten wykop (najlepiej kilku metrowy ). Ten bufor 400m nie oznacza, że w tym obszarze będą wysiedlenia - po prostu w tym obszarze będą jakieś ograniczenia w obszarze przyszłego zagospodarowania. A co to oznacza? Nie wiem. Cały czas wierzę, że KDP nigdy nie powstanie - zbierają się nad nim coraz większe chmury, bo słychać coraz więcej głosów na nie. Również z otoczenia rządu. W dzisiejszych czasach, gdy mamy rekordowy deficyt, bajki o KPD można między bajki włożyć. Chodzi o to, by za jakiś czas ktoś sobie o tym nie przypomniał. Na stronie ww.niedlakdp.pl zamieszczono wzór pisma do ministra Nowaka. Można wydrukować, wypełnić i posłać listem poleconym (można też wydrukować i dam sąsiadom, by też wysłali). To może być taki mały wkład każdego z nas przeciw KDP. Do tego zachęcam, bo im więcej głosów, tym większa szansa, że zaczną z nami rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts