Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

Fakt, ale z drugiej strony sytuacja ludzi, ktorzy kupili dzialki i jeszcze nic na nich nie postawili jest troszke nieciekawa. Bo nawet jak przyjda za lat 5/10/20 i powiedza 'wyp#$%' to pytanie za ile i kiedy. Wydac dobrze ponad 'pół grubej bańki' i mieć z tego po paru latach 20% to troche nie bardzo.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fakt, ale z drugiej strony sytuacja ludzi, ktorzy kupili dzialki i jeszcze nic na nich nie postawili jest troszke nieciekawa. Bo nawet jak przyjda za lat 5/10/20 i powiedza 'wyp#$%' to pytanie za ile i kiedy. Wydac dobrze ponad 'pół grubej bańki' i mieć z tego po paru latach 20% to troche nie bardzo.

Akurat tym, którym muszą się zwijać, krzywda się nie dzieje. Dostaje się 100% wyceny plus 30-50% odszkodowania. Można kredyt spłacić i postawić nową chatkę w innym miejscu.

Akurat tym, którym muszą się zwijać, krzywda się nie dzieje. Dostaje się 100% wyceny plus 30-50% odszkodowania. Można kredyt spłacić i postawić nową chatkę w innym miejscu.

A moge prosic o wskazanie artykulu/paragrafu/ustawy/sprawy sadowej z ktorej by to w jakis bezposredni sposob wynikalo? Bo jesli tak to na spokojnie sie buduje - drugi domek na pewno bedzie jeszcze lepszy :)

A moge prosic o wskazanie artykulu/paragrafu/ustawy/sprawy sadowej z ktorej by to w jakis bezposredni sposob wynikalo? Bo jesli tak to na spokojnie sie buduje - drugi domek na pewno bedzie jeszcze lepszy :)

Nie podam konkretnego paragrafu, ani ustawy. Informacje pochodzą od osób, które wysiedlono pod autostrady.

Pogoogluj trochę, znajdziesz sporo informacji.

• 2 weeks później...
Już wypiłem :wave:

Oby temat KDP już nigdy więcej się nie pojawił.

Niestety, co się odwlecze, to uciecze... za 20-30 lat okaże się, że będą nas wysiedlać pod KDP i będzie trzeba się przenosić w nowe miejsce (chociaż mi akurato chyba "tylko" grozi hałas od KDP, niekoniecznie wysiedlenie, uff). To ja już wolałbym teraz się o tym dowiedzieć, że KDP mi pod nosem budują. Za 20 lat to bedę w stanie tylko mieszkanie kupić, budować mi się nie będzie chciało.

Teraz w ogole odlozyli dyskusje na ten temat - tym samym to juz nigdy raczej nie wroci. Mamy koncowke 2011 - termin 2030 to jest tak jakby w 1992 roku odlozyli budowe kolei i powiedzieli, ze wroca do pomyslu w 2012. Chyba kazdy w tym 1992 zyl, zyje tez obecnie - latwo sie usmiechnac na takie porownanie. Tym samym o KDP machne reka - musialbym wnukow sie dorobic by cos sie w tej materii ruszylo.

Dobre piwko nie jest złe. :D

A na poważnie: jestem na etapie wyboru okien/drzwi - możecie polecić dobrą firmę?

wolę polski trunek: miód pitny - trójniak, dwójniak a najlepszy to półtorak

co do okien możesz wybrać pcv firma Dako ( sklep w Błoniu - rynek )

drewniane Stolarka Wołomin, od dziewięciu lat mam okna drewniane firma Adpol i nic się z nimi nie dzieje, teraz w nowo wybudowanym domu mam drewniane firmy Look i są w porządku.

Uważaj przy wycenie, wszystko dokładnie opisz i musi to być w umowie, aby potem nie było niedomówień

Mam do sprzedania 2 sztuki (już tylko 1 sztuka) solidnych drzwi metalowych przeciwpożarowych EI30 (ocieplane wełną) z ościeżnicami metalowymi - produkcji firmy Mercor. Lakierowane w kolorze szarym. Służyły mi jako tymczasowe drzwi zewnętrzne do domu i do tego celu nadają się idealnie. Mają po 2 zamki: jeden typu yale + 1 nawierzchni. Mogą mieć niewielkie zabrudzenia tynkiem lub niewielkie zarysowania. Sprzedaję po 200PLN/sztukę (drzwi + ościeżnica).

Wymiary zewn. ościeżnic 98,5x204

drzwi sprzedane. Ostatnia sztuka została zarezerwowana.

wolę polski trunek: miód pitny - trójniak, dwójniak a najlepszy to półtorak

co do okien możesz wybrać pcv firma Dako ( sklep w Błoniu - rynek )

drewniane Stolarka Wołomin, od dziewięciu lat mam okna drewniane firma Adpol i nic się z nimi nie dzieje, teraz w nowo wybudowanym domu mam drewniane firmy Look i są w porządku.

Uważaj przy wycenie, wszystko dokładnie opisz i musi to być w umowie, aby potem nie było niedomówień

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w nowym 2012 roku.

Niech budowy jak najszybciej się kończą, kredyty tanieją, papierki bez zbędnej zwłoki kompletują,

a tym którzy już na swoim, niech majsterkowanie dostarcza samej radości

(bo tak to już tymi domami jest, cały czas jest wokół nich coś do roboty)