SMP 25.11.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Fakt, ale z drugiej strony sytuacja ludzi, ktorzy kupili dzialki i jeszcze nic na nich nie postawili jest troszke nieciekawa. Bo nawet jak przyjda za lat 5/10/20 i powiedza 'wyp#$%' to pytanie za ile i kiedy. Wydac dobrze ponad 'pół grubej bańki' i mieć z tego po paru latach 20% to troche nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Fakt, ale z drugiej strony sytuacja ludzi, ktorzy kupili dzialki i jeszcze nic na nich nie postawili jest troszke nieciekawa. Bo nawet jak przyjda za lat 5/10/20 i powiedza 'wyp#$%' to pytanie za ile i kiedy. Wydac dobrze ponad 'pół grubej bańki' i mieć z tego po paru latach 20% to troche nie bardzo. Akurat tym, którym muszą się zwijać, krzywda się nie dzieje. Dostaje się 100% wyceny plus 30-50% odszkodowania. Można kredyt spłacić i postawić nową chatkę w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 26.11.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Akurat tym, którym muszą się zwijać, krzywda się nie dzieje. Dostaje się 100% wyceny plus 30-50% odszkodowania. Można kredyt spłacić i postawić nową chatkę w innym miejscu. A moge prosic o wskazanie artykulu/paragrafu/ustawy/sprawy sadowej z ktorej by to w jakis bezposredni sposob wynikalo? Bo jesli tak to na spokojnie sie buduje - drugi domek na pewno bedzie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 26.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A moge prosic o wskazanie artykulu/paragrafu/ustawy/sprawy sadowej z ktorej by to w jakis bezposredni sposob wynikalo? Bo jesli tak to na spokojnie sie buduje - drugi domek na pewno bedzie jeszcze lepszy Nie podam konkretnego paragrafu, ani ustawy. Informacje pochodzą od osób, które wysiedlono pod autostrady. Pogoogluj trochę, znajdziesz sporo informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 07.12.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 http://www.rynek-kolejowy.pl/29255/Nie_bedzie_KDP_w_Polsce.htm Winko juz sie chlodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 08.12.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 http://www.rynek-kolejowy.pl/29255/Nie_bedzie_KDP_w_Polsce.htm Winko juz sie chlodzi. Wypijmy za nasze zdrowie - nie narażone na razie na KDP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 08.12.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wypijmy za nasze zdrowie - nie narażone na razie na KDP Już wypiłem Oby temat KDP już nigdy więcej się nie pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 09.12.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Już wypiłem Oby temat KDP już nigdy więcej się nie pojawił. Niestety, co się odwlecze, to uciecze... za 20-30 lat okaże się, że będą nas wysiedlać pod KDP i będzie trzeba się przenosić w nowe miejsce (chociaż mi akurato chyba "tylko" grozi hałas od KDP, niekoniecznie wysiedlenie, uff). To ja już wolałbym teraz się o tym dowiedzieć, że KDP mi pod nosem budują. Za 20 lat to bedę w stanie tylko mieszkanie kupić, budować mi się nie będzie chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMP 09.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Teraz w ogole odlozyli dyskusje na ten temat - tym samym to juz nigdy raczej nie wroci. Mamy koncowke 2011 - termin 2030 to jest tak jakby w 1992 roku odlozyli budowe kolei i powiedzieli, ze wroca do pomyslu w 2012. Chyba kazdy w tym 1992 zyl, zyje tez obecnie - latwo sie usmiechnac na takie porownanie. Tym samym o KDP machne reka - musialbym wnukow sie dorobic by cos sie w tej materii ruszylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legolas 11.12.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam Sąsiadów, Cieszę się, że trafiłem w tak aktywne sąsiedztwo. Skończłem wałaśnie etap SSO i za jakieś 1,5 roku zamierzam osiedlić sie w Starych Faszczycach. Jakie dobre rady dla "nowego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 11.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam Sąsiadów, Cieszę się, że trafiłem w tak aktywne sąsiedztwo. Skończłem wałaśnie etap SSO i za jakieś 1,5 roku zamierzam osiedlić sie w Starych Faszczycach. Jakie dobre rady dla "nowego"?czyli np. gdzie można kupić dobre piwo, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legolas 12.12.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 czyli np. gdzie można kupić dobre piwo, tak? Dobre piwko nie jest złe. A na poważnie: jestem na etapie wyboru okien/drzwi - możecie polecić dobrą firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 14.12.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Dobre piwko nie jest złe. A na poważnie: jestem na etapie wyboru okien/drzwi - możecie polecić dobrą firmę? wolę polski trunek: miód pitny - trójniak, dwójniak a najlepszy to półtorak co do okien możesz wybrać pcv firma Dako ( sklep w Błoniu - rynek ) drewniane Stolarka Wołomin, od dziewięciu lat mam okna drewniane firma Adpol i nic się z nimi nie dzieje, teraz w nowo wybudowanym domu mam drewniane firmy Look i są w porządku. Uważaj przy wycenie, wszystko dokładnie opisz i musi to być w umowie, aby potem nie było niedomówień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 15.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mam do sprzedania 2 sztuki (już tylko 1 sztuka) solidnych drzwi metalowych przeciwpożarowych EI30 (ocieplane wełną) z ościeżnicami metalowymi - produkcji firmy Mercor. Lakierowane w kolorze szarym. Służyły mi jako tymczasowe drzwi zewnętrzne do domu i do tego celu nadają się idealnie. Mają po 2 zamki: jeden typu yale + 1 nawierzchni. Mogą mieć niewielkie zabrudzenia tynkiem lub niewielkie zarysowania. Sprzedaję po 200PLN/sztukę (drzwi + ościeżnica). Wymiary zewn. ościeżnic 98,5x204 drzwi sprzedane. Ostatnia sztuka została zarezerwowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_82 16.12.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Hej, czy ktoś z was słyszał coś o dofinansowaniach z gminy na Przydomowa oczyszczalnie ścieków ? Czy ktoś z was dostał takie dofinansowanie z naszej gminy ? Macie może godna polecenia firmę ? Wahania co do ceny są dość spore. Od kilku do kilkunastu tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.12.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam.Polećcie mi jakiegoś dobrego i rzetelnego kierownika budowy. Ale takiego, który wszystko przypilnuje, jak i doradzi.pzdrSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legolas 19.12.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 wolę polski trunek: miód pitny - trójniak, dwójniak a najlepszy to półtorak co do okien możesz wybrać pcv firma Dako ( sklep w Błoniu - rynek ) drewniane Stolarka Wołomin, od dziewięciu lat mam okna drewniane firma Adpol i nic się z nimi nie dzieje, teraz w nowo wybudowanym domu mam drewniane firmy Look i są w porządku. Uważaj przy wycenie, wszystko dokładnie opisz i musi to być w umowie, aby potem nie było niedomówień Dzięki wielkie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.12.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Czy komuś z Was znany jest kierownik budowy Pan Jakub z Żab? Czy ktoś z Was korzystał z jego usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 23.12.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w nowym 2012 roku. Niech budowy jak najszybciej się kończą, kredyty tanieją, papierki bez zbędnej zwłoki kompletują, a tym którzy już na swoim, niech majsterkowanie dostarcza samej radości (bo tak to już tymi domami jest, cały czas jest wokół nich coś do roboty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 25.12.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wszystkim budującym swoje marzenia niech błogosławi Nowonarodzona Dziecina !!!! Z wesołą nowiną - pozdrawiam Bobino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts