Kazetka83 01.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 W Nowym Roku życzę wszystkim forumowiczom radości i wytrwałości w realizacji planów :) Ja już otrzymałam PNB i z wiosną ruszam w Dębówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 02.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W Nowym Roku życzę wszystkim forumowiczom radości i wytrwałości w realizacji planów :) Ja już otrzymałam PNB i z wiosną ruszam w Dębówce Gratulacje - pierwszy poważny krok w drodze do własnego domu masz już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 10.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 witam potrzebuję namiar na fachowca do ułożenia schodów na betonz gór dziękipozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajaro3 11.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam Dopiero zaczynamy. Właśnie pojawilo się w internecie mnostwo złych opini o firmie, z która podpisaliśmy umowę. Są nawet z 2010 roku, a wcześniej wogole ich nie widzieliśmy. Czy słyszeliście coś o firmie MKK Michał Wenda? Przestraszyliśmy się, żę są nie uczciwi, ale rozumiem, że internet może być także narzędziem np.walki z konkurencją. Jak mam zweryfikować firmę? Bardzo ważny jest czas, bo już weszli na plac. Dodam, żę inwestycja ma być finansowana z kredytu, więć lepiej wycofać sie teraz, niż jak już popsują dużo. Bardzo proszę o jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 11.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 bosz, nie zazdroszczę tego co teraz musisz czuć!nie słyszałam o tej firmie ale proponuję skontaktuj się z ludźmi którzy złe opinie wystawiali. ja mam za sobą przeprawę z nieuczciwym wykonawcą, który wział zaliczkę, rozbabrał robotę a to co zrobił zrobił źle. ileż zdrowia, pieniędzy, nerwów nas to kosztowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 12.01.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam Dopiero zaczynamy. Właśnie pojawilo się w internecie mnostwo złych opini o firmie, z która podpisaliśmy umowę. Są nawet z 2010 roku, a wcześniej wogole ich nie widzieliśmy. Czy słyszeliście coś o firmie MKK Michał Wenda? Przestraszyliśmy się, żę są nie uczciwi, ale rozumiem, że internet może być także narzędziem np.walki z konkurencją. Jak mam zweryfikować firmę? Bardzo ważny jest czas, bo już weszli na plac. Dodam, żę inwestycja ma być finansowana z kredytu, więć lepiej wycofać sie teraz, niż jak już popsują dużo. Bardzo proszę o jakieś rady. Poproś wykonawcę o referencje i je sprawdź naocznie bo telefonicznie to zbyt mało wiarygodne (domy budowane przez niego w ciągu ostatnich 2-3 lat). Spróbuj dotrzeć do wystawców negatywnych opinii i sprawdź ich wiarygodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glinek4 13.01.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Witam ,czy ktoś buduje Barwnego C 132 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajaro3 15.01.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazetka83 27.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich,słuchajcie jaki tynk będzie najlepszy na ścianę z wienerbergera 25 P+W pokrytego styropianem 15cm? Tynk w kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodka1982 30.01.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 sprzedam stemple budowlane okolo 140 sztuk 3 metrowe i kilka sztuk 4 mertowe, budowa w błoniu używane tylko na mojej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof59 05.02.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam wszystkichszukam namiaru na solidnego i niedrogiego wykonawcę sieci i przyłącza wody oraz kanalizacji ciśnieniowej z pompownią przydomową w Błoniu, jeśli to możliwe to razem z zaprojektowaniem i formalnościami (w książce adresowej nie znalazłem).Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 06.02.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Krzysztof59W książce adresowej masz namiary na projektantów sieci wod-kan.Może oni wskażą Ci jakiegoś solidnego wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof59 06.02.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ntek dziękuję, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ja korzystałem z usług pana Marcina Karcza(info w książce)(dzięki Bobino ) . Ogólnie polecam. Jesli chodzi o ceny, to w sumie wyszło taniej niż w.g wyceny goscia z MPWiK(nie mylic z wycena oficjalną MPWiK, bo ta zabija na dzień dobry ). W cenie wszystko załatwia, tzn. Badanie wody, sprawy w MPWiK, w Urzędzie miejskim itp. Aha, i jeszcze jedno, na samo przyłącze wody i kanalizacji, nie ma potrzeby robić żadnych projektów (oszczędność rzędu 1300-1500zł) ani zgłaszać w starostwie. Wszystko na zgłoszenie w samym MPWiK. (info z autopsji, ze starostwa, z mpwik, z UM wydziału dróg i mostów). Oczywiście, jeśli wcześniej musimy położyć kawałek (nie wiem ile, ale zapewne n-dziesiąt, albo set metrów) wodociągu i kanalizacji w drogach gminnych, powiatowych itp, to niestety i projekt i pozwolenie na budowę jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof59 06.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Slawko123 bardzo dziękuję , jutro skontaktuję się z P. Karczem. Niestety nie obejdzie się bez projektu i pozwolenia na budowę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 najpierw popytaj w UM w wydziale dróg i mostów oraz w mpwik. Zapytaj też pana Karcza, powinien wiedzieć. Postaraj sie robić bez pozwoleń, jesli prawnie to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof59 06.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mam do wykonania ok. 30 m sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w drodze gminnej tak więc chyba się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof59 06.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Czy ktoś z obecnych ma namiar na zbędny barak, kontener budowlany lub barakowóz w Błoniu lub okolicy? Za informację z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 30m, to nie dużo. Zapytaj w Wydziale dróg i mostów na Nowakowskiego 10 I pietro, przedostatnie drzwi po prawej. Oni sa zorientowani w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 07.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Czy ktoś z obecnych ma namiar na zbędny barak, kontener budowlany lub barakowóz w Błoniu lub okolicy? Za informację z góry dziękuję. Pozdrawiam Ja będę się chciał pozbyć swojego w najbliższym czasie - przerobiona blaszana "przyczepa" wojskowa. Lokalizacja: Bieniewice. W razie zainteresowania proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts