Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam

Dopiero zaczynamy. Właśnie pojawilo się w internecie mnostwo złych opini o firmie, z która podpisaliśmy umowę. Są nawet z 2010 roku, a wcześniej wogole ich nie widzieliśmy. Czy słyszeliście coś o firmie MKK Michał Wenda? Przestraszyliśmy się, żę są nie uczciwi, ale rozumiem, że internet może być także narzędziem np.walki z konkurencją. Jak mam zweryfikować firmę? Bardzo ważny jest czas, bo już weszli na plac. Dodam, żę inwestycja ma być finansowana z kredytu, więć lepiej wycofać sie teraz, niż jak już popsują dużo. Bardzo proszę o jakieś rady.

bosz, nie zazdroszczę tego co teraz musisz czuć!

nie słyszałam o tej firmie ale proponuję skontaktuj się z ludźmi którzy złe opinie wystawiali.

ja mam za sobą przeprawę z nieuczciwym wykonawcą, który wział zaliczkę, rozbabrał robotę a to co zrobił zrobił źle. ileż zdrowia, pieniędzy, nerwów nas to kosztowało...

Witam

Dopiero zaczynamy. Właśnie pojawilo się w internecie mnostwo złych opini o firmie, z która podpisaliśmy umowę. Są nawet z 2010 roku, a wcześniej wogole ich nie widzieliśmy. Czy słyszeliście coś o firmie MKK Michał Wenda? Przestraszyliśmy się, żę są nie uczciwi, ale rozumiem, że internet może być także narzędziem np.walki z konkurencją. Jak mam zweryfikować firmę? Bardzo ważny jest czas, bo już weszli na plac. Dodam, żę inwestycja ma być finansowana z kredytu, więć lepiej wycofać sie teraz, niż jak już popsują dużo. Bardzo proszę o jakieś rady.

Poproś wykonawcę o referencje i je sprawdź naocznie bo telefonicznie to zbyt mało wiarygodne (domy budowane przez niego w ciągu ostatnich 2-3 lat). Spróbuj dotrzeć do wystawców negatywnych opinii i sprawdź ich wiarygodność.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich

szukam namiaru na solidnego i niedrogiego wykonawcę sieci i przyłącza wody oraz kanalizacji ciśnieniowej z pompownią przydomową w Błoniu, jeśli to możliwe to razem z zaprojektowaniem i formalnościami (w książce adresowej nie znalazłem).

Z góry dziękuję i pozdrawiam

ja korzystałem z usług pana Marcina Karcza(info w książce)(dzięki Bobino :bye: ) . Ogólnie polecam. Jesli chodzi o ceny, to w sumie wyszło taniej niż w.g wyceny goscia z MPWiK(nie mylic z wycena oficjalną MPWiK, bo ta zabija na dzień dobry :D ). W cenie wszystko załatwia, tzn. Badanie wody, sprawy w MPWiK, w Urzędzie miejskim itp.

Aha, i jeszcze jedno, na samo przyłącze wody i kanalizacji, nie ma potrzeby robić żadnych projektów (oszczędność rzędu 1300-1500zł) ani zgłaszać w starostwie. Wszystko na zgłoszenie w samym MPWiK. (info z autopsji, ze starostwa, z mpwik, z UM wydziału dróg i mostów). Oczywiście, jeśli wcześniej musimy położyć kawałek (nie wiem ile, ale zapewne n-dziesiąt, albo set metrów) wodociągu i kanalizacji w drogach gminnych, powiatowych itp, to niestety i projekt i pozwolenie na budowę jest potrzebne.

Czy ktoś z obecnych ma namiar na zbędny barak, kontener budowlany lub barakowóz w Błoniu lub okolicy? Za informację z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Ja będę się chciał pozbyć swojego w najbliższym czasie - przerobiona blaszana "przyczepa" wojskowa. Lokalizacja: Bieniewice. W razie zainteresowania proszę o kontakt na PW.