Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam/oddam

Po zakończonej budowie:

Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji

Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł

Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji

Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek

Marianów gmina Leszno.

Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524

Wojtek

RL, Ntek dobrze radzi. Jak już wykorytujesz to możesz wtedy coś wrzucić, na dno jakieś grubsze kruszywo/gruz, który będzie mógł w przyszłości stanowić podbudowę pod kostkę.

namiary na dostawców kruszywa, piachu etc.

Gumiński 502 090 126

Książenice 501 262 354

Paweł Soboń 503-123-338

+ Autopol

Jeżeli ktoś ma do odsprzedania stemple budowlane ok.3 metrowe serdeczna prośba o info.

Z chęcią odkupię również używany garaż blaszak.

Taniej wyjdzie kupienie trochę desek. Ja kupiłem 5 m3 desek i zbudowaliśmy z nich bardzo duża komórkę, łazienkę z prysznicem dla robotników oraz toaletę. Reszta desek poszła na szalunki i jeszcze zostało. Z jednego m3 desek zbudujesz od 40 do 43 metrów kwadratowych powierzchni. Z garażem jest problem co z nim zrobić po zakończeniu budowy, a deski zawsze do czegoś wykorzystasz. Moja ekipa zbudowała to wszystko w 2,5 godziny.

Witam,

po kilkudniowym ocieplenie mój podjazd przemienia się powoli w bagienko :(

poszukuję namiarów na jakiś żwir, kruszeń, kamyczki, coś co mogę wysypać aby wjechać i nie ugrzęznąć ;) będę wdzięczny za info.

Najpierw wybierz humus, potem wrzuć gruz; najlepsza jest szlaka - ale nie wiem czy wolno ją stosować do utwardzania - można gdzieś kupić w kotłowni.

Witam,

Sprzedam stemple budowlane jakie mi zostały po budowie (o prawidłowej średnicy stempla, a nie jakieś "patyki" :-)

- 430 sztuk 3,1 mb po 4 zł/sztuka,

- 180 sztuk 2,7 mb po 3 zł/sztuka,

- 20 sztuk 3,5 mb po 4,5 zł sztuka,

- dodatkowo kilkadziesiąt krótszych (do szalunków nadproży).

Mogę też zapewnić transport.

Pozdrawiam

Witam,

Mam do sprzedania stal na strzemiona - pozostałości z jesieni. Pręty Fi6 6m długości ok. 140 sztuk. Można odpowiednio pociąć dla wygodniejszego transportu.

Sprzedaję za połowę aktualnej ceny i zaokrąglę w dół. Jeżeli jest odrobinę wiecej niż 140 cena również bez zmian. Odbiór osobisty z Książenic. Więcej informacji na priv.

Przestrzegam Was przed kupowaniem materiałów przez wykonawcę, niewielu z nich negocjuje ceny, niekiedy ceny różnią się o prawie 1/3.

Trudno, ale trzeba to robić samemu;

Potwierdzam. Te "niby" duże zniżki jakie dostaje wykonawca w hurtowni to zwykle mit. Do tej pory zawsze udało mi się znaleźć/wynegocjować lepsze ceny niż oferował wykonawca. Wykonawcy najczęściej zależy na wygodzie dla siebie a nie na cenie dla inwestora. Do tego dochodzą przypadki, że wykonawca nie planuje do przodu i kupuje to co jest akurat dostępne (co odbija się czasem albo na jakości albo na cenie).

Potwierdzam. Te "niby" duże zniżki jakie dostaje wykonawca w hurtowni to zwykle mit. Do tej pory zawsze udało mi się znaleźć/wynegocjować lepsze ceny niż oferował wykonawca. Wykonawcy najczęściej zależy na wygodzie dla siebie a nie na cenie dla inwestora. Do tego dochodzą przypadki, że wykonawca nie planuje do przodu i kupuje to co jest akurat dostępne (co odbija się czasem albo na jakości albo na cenie).

Nie zgodzę się z tym co piszecie i nie rozumiem jak się rozliczaliście z wykonawcą. Jechał do składu i kupował materiały a wy mu płaciliście za zakupione materiały bez wcześniejszego uzgodninia ceny? Jeśli tak to się nie dziwie że brał co było na składzie i nie patrzył na ceny.

Mój wykonawca również kupował materiały ale przed rozpoczęciem budowy podpisaliśmy umowę na kwotę którą wykonawca zaoferował za postawienie budynku razem z materiałami i nie obchodziły mnie później podwyżki cen na składach bo zapłaciłem mu tylko kwotę wcześniej uzgodnioną i rozliczałem się tylko z nim a nie ze składami budowlanymi i co najważniejsze miałem spokojną głowę bo nie jeździłem po składach, nie martwiłem się czy materiały przyjdą na czas i nie będzie przeze mnie przestojów na budowie. Cała organizacja była po stronie wykonawcy i zdecydowanie polecam taki system budowania. Przed podpisaniem umowy przeliczałem wszystko po cenach jakie oferowały mi składy i z pewnością nie zmieściłbym się w tej kwocie za którą wykonawca mi wybudował dom , pewnie dlatego, że miał spore zniżki na składach.