certa 07.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 witam, potrzebuje około 50szt stempli długości 2m wzwyżjakby komu zostało pisać na priva ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 20.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Sprzedam/oddam Po zakończonej budowie: Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej w cenie 600 zł - do negocjacji Stemple ok 2-metrowe kilkadziesiąt sztuk w cenie 2 zł Deski – szalunkowe o długościach 1,5 do 3 m – cena do negocjacji Oddam ziemię – glina ok 7 wywrotek Marianów gmina Leszno. Zainteresowanych proszę o kontakt na numer 504166524 Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 23.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam, po kilkudniowym ocieplenie mój podjazd przemienia się powoli w bagienko poszukuję namiarów na jakiś żwir, kruszeń, kamyczki, coś co mogę wysypać aby wjechać i nie ugrzęznąć będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 23.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 @RLNie wiem, czy samo wysypanie kamyczków coś da. Najpierw spróbuj to wykorytować (usunąć humus) a dopiero potem zasypać to jakimś kruszywem. Samo sypanie cennego kruszywa to dosłownie topienie pieniędzy w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 23.02.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 RL, Ntek dobrze radzi. Jak już wykorytujesz to możesz wtedy coś wrzucić, na dno jakieś grubsze kruszywo/gruz, który będzie mógł w przyszłości stanowić podbudowę pod kostkę. namiary na dostawców kruszywa, piachu etc. Gumiński 502 090 126 Książenice 501 262 354 Paweł Soboń 503-123-338 + Autopol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glinek4 29.02.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam ,czy może ktoś polecić sprawdzonego elektryka z uprawnieniami do zrobienia instalacji w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenred 01.03.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeżeli ktoś ma do odsprzedania stemple budowlane ok.3 metrowe serdeczna prośba o info.Z chęcią odkupię również używany garaż blaszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 06.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam , czy może ktoś polecić sprawdzonego elektryka z uprawnieniami do zrobienia instalacji w domu ? Ja mogę polecić elektryka, to p. Paweł Altrych 601 221 284 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 06.03.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Jeżeli ktoś ma do odsprzedania stemple budowlane ok.3 metrowe serdeczna prośba o info. Z chęcią odkupię również używany garaż blaszak. Taniej wyjdzie kupienie trochę desek. Ja kupiłem 5 m3 desek i zbudowaliśmy z nich bardzo duża komórkę, łazienkę z prysznicem dla robotników oraz toaletę. Reszta desek poszła na szalunki i jeszcze zostało. Z jednego m3 desek zbudujesz od 40 do 43 metrów kwadratowych powierzchni. Z garażem jest problem co z nim zrobić po zakończeniu budowy, a deski zawsze do czegoś wykorzystasz. Moja ekipa zbudowała to wszystko w 2,5 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 06.03.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam, po kilkudniowym ocieplenie mój podjazd przemienia się powoli w bagienko poszukuję namiarów na jakiś żwir, kruszeń, kamyczki, coś co mogę wysypać aby wjechać i nie ugrzęznąć będę wdzięczny za info. Najpierw wybierz humus, potem wrzuć gruz; najlepsza jest szlaka - ale nie wiem czy wolno ją stosować do utwardzania - można gdzieś kupić w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glinek4 07.03.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja mogę polecić elektryka, to p. Paweł Altrych 601 221 284 sprawdzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 09.03.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Sprzedam barak budowlany. Edit: barak sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 11.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 sprawdzony ? Elektryk -- sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legolas 12.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam, Sprzedam stemple budowlane jakie mi zostały po budowie (o prawidłowej średnicy stempla, a nie jakieś "patyki" - 430 sztuk 3,1 mb po 4 zł/sztuka, - 180 sztuk 2,7 mb po 3 zł/sztuka, - 20 sztuk 3,5 mb po 4,5 zł sztuka, - dodatkowo kilkadziesiąt krótszych (do szalunków nadproży). Mogę też zapewnić transport. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 12.03.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Sprzedam przyczepę kempingową, Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna. Wojtek504166524 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 14.03.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Mam pytanie do członków tej grupy i nie tylko. Mianowicie chodzi mi o opinie o firmie DEKAR-LUX z Brwinowa ul Otrebuska 33A http://www.dekar-lux.pl/ . Jest to firma oferujaca pokrycia dachowe oraz montarz. jakie macie zdanie na jej temat?? @ na priw Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 15.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, Mam do sprzedania stal na strzemiona - pozostałości z jesieni. Pręty Fi6 6m długości ok. 140 sztuk. Można odpowiednio pociąć dla wygodniejszego transportu. Sprzedaję za połowę aktualnej ceny i zaokrąglę w dół. Jeżeli jest odrobinę wiecej niż 140 cena również bez zmian. Odbiór osobisty z Książenic. Więcej informacji na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 16.03.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Przestrzegam Was przed kupowaniem materiałów przez wykonawcę, niewielu z nich negocjuje ceny, niekiedy ceny różnią się o prawie 1/3.Trudno, ale trzeba to robić samemu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 17.03.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Przestrzegam Was przed kupowaniem materiałów przez wykonawcę, niewielu z nich negocjuje ceny, niekiedy ceny różnią się o prawie 1/3. Trudno, ale trzeba to robić samemu; Potwierdzam. Te "niby" duże zniżki jakie dostaje wykonawca w hurtowni to zwykle mit. Do tej pory zawsze udało mi się znaleźć/wynegocjować lepsze ceny niż oferował wykonawca. Wykonawcy najczęściej zależy na wygodzie dla siebie a nie na cenie dla inwestora. Do tego dochodzą przypadki, że wykonawca nie planuje do przodu i kupuje to co jest akurat dostępne (co odbija się czasem albo na jakości albo na cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek22 17.03.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Potwierdzam. Te "niby" duże zniżki jakie dostaje wykonawca w hurtowni to zwykle mit. Do tej pory zawsze udało mi się znaleźć/wynegocjować lepsze ceny niż oferował wykonawca. Wykonawcy najczęściej zależy na wygodzie dla siebie a nie na cenie dla inwestora. Do tego dochodzą przypadki, że wykonawca nie planuje do przodu i kupuje to co jest akurat dostępne (co odbija się czasem albo na jakości albo na cenie). Nie zgodzę się z tym co piszecie i nie rozumiem jak się rozliczaliście z wykonawcą. Jechał do składu i kupował materiały a wy mu płaciliście za zakupione materiały bez wcześniejszego uzgodninia ceny? Jeśli tak to się nie dziwie że brał co było na składzie i nie patrzył na ceny. Mój wykonawca również kupował materiały ale przed rozpoczęciem budowy podpisaliśmy umowę na kwotę którą wykonawca zaoferował za postawienie budynku razem z materiałami i nie obchodziły mnie później podwyżki cen na składach bo zapłaciłem mu tylko kwotę wcześniej uzgodnioną i rozliczałem się tylko z nim a nie ze składami budowlanymi i co najważniejsze miałem spokojną głowę bo nie jeździłem po składach, nie martwiłem się czy materiały przyjdą na czas i nie będzie przeze mnie przestojów na budowie. Cała organizacja była po stronie wykonawcy i zdecydowanie polecam taki system budowania. Przed podpisaniem umowy przeliczałem wszystko po cenach jakie oferowały mi składy i z pewnością nie zmieściłbym się w tej kwocie za którą wykonawca mi wybudował dom , pewnie dlatego, że miał spore zniżki na składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts