Aleks_82 10.05.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Szukamy solidnej ekipy budowlanej. Bardzo prosimy o namiarry. Z książki adresowej pan Przemek w tym roku nie da rady natomiast pan Ryszard być może w sierpniu. Szukamy kogoś kto dałby radę zacząć jeszcze w czerwcu. Niestety nasza ekipa nam się wysypała stąd szukamy kogoś asap ale godnego polecenia. Będziemy wdzięczni za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grajczarek 10.05.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam. Będę w Bieniewicach robił przyłącza: wodę i kanalizację. Ktoś mi może polecić jakąś firmę która mi to wykona? Złożyłem prośbę o wycenę do firmy z Żyrardowa "Zambers". wiem że jeszcze jest "Naparty". Nie wiem jak sytuacja wygląda w wydziale wodno-kanalizacyjnym w Błoniu, czy oni tez robią podłączenia? Nadmienię tylko że mam do położenia jakieś 180-200 metrów kanalizacji i wody Jeśli miał ktoś jakieś doświadczenia z przyłaczaniem to proszę o info. Pozdrawiam. Grzesiek P.S. mam na sprzedaż tez stemple, 2,6 m jakieś 280 szt (jest kilkanaście lub kilkadziesiąt dłuższych) oddam za 2,5 zł za szt. wszystkie. Stemple są w Bieniewicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertms 11.05.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Szukamy solidnej ekipy budowlanej. Bardzo prosimy o namiarry. Z książki adresowej pan Przemek w tym roku nie da rady natomiast pan Ryszard być może w sierpniu. Szukamy kogoś kto dałby radę zacząć jeszcze w czerwcu. Niestety nasza ekipa nam się wysypała stąd szukamy kogoś asap ale godnego polecenia. Będziemy wdzięczni za pomoc @Aleks_82, wyslalem info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 11.05.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam. Będę w Bieniewicach robił przyłącza: wodę i kanalizację. Ktoś mi może polecić jakąś firmę która mi to wykona? Złożyłem prośbę o wycenę do firmy z Żyrardowa "Zambers". wiem że jeszcze jest "Naparty". Nie wiem jak sytuacja wygląda w wydziale wodno-kanalizacyjnym w Błoniu, czy oni tez robią podłączenia? Nadmienię tylko że mam do położenia jakieś 180-200 metrów kanalizacji i wody Jeśli miał ktoś jakieś doświadczenia z przyłaczaniem to proszę o info. Pozdrawiam. Grzesiek P.S. mam na sprzedaż tez stemple, 2,6 m jakieś 280 szt (jest kilkanaście lub kilkadziesiąt dłuższych) oddam za 2,5 zł za szt. wszystkie. Stemple są w Bieniewicach. Przyłącza robi także Pan Karcz 605 452 860, swojego czasu jak znajoma chciała wykonać przyłącze kanalizacji (dość duża odległość, ale nie pamiętam jaka) to zaoferował najlepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.05.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Przyłącza robi także Pan Karcz 605 452 860, swojego czasu jak znajoma chciała wykonać przyłącze kanalizacji (dość duża odległość, ale nie pamiętam jaka) to zaoferował najlepszą cenę. Potwierdzam. U mnie tez robił przyłącza wod-kanal. i dał najniższą cenę sumaryczną i wszystko wykonał w terminie i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 12.05.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Potwierdzam. U mnie tez robił przyłącza wod-kanal. i dał najniższą cenę sumaryczną i wszystko wykonał w terminie i szybko. Sławko, powiedz proszę czy mpwik Błonie nie robiło Ci problemów z odbiorem instalacji, jeżeli nie oni ja wykonywali? Czy może mi ktoś jeszcze napisać jak w Błoniu przedstawia się przekazanie przyłącza do mpwik. Na jakich warunkach to się odbywa. Ja mam do wybudowania całkiem sporo bo ok 100m woda+kan , za własną kasę.. Dziękuję PS: Mam do odsprzedania kilka worków perlitu po atrakcyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jeśli chodzi o MPWiK to nie robili żadnego problemu. Pan Karcz wszystko załatwiał. Fakt , miałem projekt uzgodniony zarówno w ZUD jak i w MPWiK.W trakcie wykonania, przyjechał gość z MPWiK i w jego obecności zostały wykonane nawiertki w przyłączu kanalizacyjnym i przyłączu wodnym, oraz ocenił, czy prawidłowo jest umieszczony zbiornik/studzienka kanalizacyjna. Podpisał papiery i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 12.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Sławko dziękuję za ekspresowa odpowiedz. W poniedziałek zatem dzwonię do Pana Karcza:) Jeszcze jedno pytanie drodzy forumowicze. Czy ktoś z Was może polecić kogoś do instalacji oraz zabudowy kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 13.05.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witam. Będę w Bieniewicach robił przyłącza: wodę i kanalizację. Ktoś mi może polecić jakąś firmę która mi to wykona? Złożyłem prośbę o wycenę do firmy z Żyrardowa "Zambers". wiem że jeszcze jest "Naparty". Nie wiem jak sytuacja wygląda w wydziale wodno-kanalizacyjnym w Błoniu, czy oni tez robią podłączenia? Nadmienię tylko że mam do położenia jakieś 180-200 metrów kanalizacji i wody Jeśli miał ktoś jakieś doświadczenia z przyłaczaniem to proszę o info. Pozdrawiam. Grzesiek P.S. mam na sprzedaż tez stemple, 2,6 m jakieś 280 szt (jest kilkanaście lub kilkadziesiąt dłuższych) oddam za 2,5 zł za szt. wszystkie. Stemple są w Bieniewicach.U mnie naparty robił, gmina Baranów, blisko Bieniewic. Zero problemów, koszt zgodny z wyliczeniem wcześniejszym, załatwia wszystko od projektu do wykonania i chyba też on umawiał odbiór (odbiór robi gmina). Może potrzebujesz słupa z rbtką, może chcesz? Jak ktoś tynk robi, to mam do sprzedania 1,5 worka wapna hydratyzowanego extra białego za pół ceny: http://img11.imageshack.us/img11/8568/20120421144704.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamw2 14.05.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 WitamPoszukuję sprawdzonego, niedrogiego malarza, czy może ktoś polecić? Budowa między Kampinosem a Żelazową Wolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glinek4 17.05.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam ,sprzedam po 20 zł 2 worki 20 kg - GOLdBAND gipsowa zaprawa tynkarskaBieniewice Akacjowa 609737821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 24.05.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam! Będziemy z mężem budować się w Dębówce, dlatego chcę dołączyć do waszego grona:)) Skorzystałam już z informacji tutaj podanych (dziękuję Ntek )) ). A teraz mam prośbę o namiar na kogoś, kto mógłby podłączyć mi prąd budowlany i wodę na działce. Z góry dziękuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 24.05.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam! Będziemy z mężem budować się w Dębówce, dlatego chcę dołączyć do waszego grona:)) Skorzystałam już z informacji tutaj podanych (dziękuję Ntek )) ). A teraz mam prośbę o namiar na kogoś, kto mógłby podłączyć mi prąd budowlany i wodę na działce. Z góry dziękuję) Jeśli chodzi o prąd budowlany to polecam Pana Andrzeja z Pruszkowa tel. 604 720 856 (od razu załatwia wszystkie formalności w Zakładzie Energetycznym Pruszków). Nam robił także instalację i wykonał ją solidnie i w najniższej cenie. Na marginesie.Z prądem jest taka sprawa że jak trzeba postawić słup to zakład pisze że ma być to słup betonowy, ale jak ma się kogoś z dojściami w zakładzie to robi się na dużo tańszym słupie drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 24.05.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dziękuję za namiar.Jeśli chodzi o słup, to w warunkach nie mamy podane jaki ma być, tylko wysokość 10m.Mamy zamiar zrobić oczywiście drewniany.Kabel będzie szedł z drugiej strony ulicy, więc nie może być za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 25.05.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Szukamy solidnej ekipy budowlanej. Bardzo prosimy o namiarry. Z książki adresowej pan Przemek w tym roku nie da rady natomiast pan Ryszard być może w sierpniu. Szukamy kogoś kto dałby radę zacząć jeszcze w czerwcu. Niestety nasza ekipa nam się wysypała stąd szukamy kogoś asap ale godnego polecenia.Uuuuu, na czerwiec bym nie liczył. Generalnie, jeśli w maju ci ktoś powie, że w czerwcu może zacząć, to znaczy że jest do d... - co to za ekipa budowlana, co na miesiąc do przodu jeszcze roboty szuka? takich trzeba szerokim łukiem omijać, bo to znaczy, że jest jakiś powód, że nie mają roboty. Albo - im też się coś wysypało (np. inwestor kredytu nie dostał) ale wtedy lepiej ich jakoś sprawdzić. Ja moją ekipę mogę spokojnie polecić - Jarek 608-494-714 - możesz mówić, że od Michała z Bronisławowa, może skojarzy.Witam! Będziemy z mężem budować się w Dębówce, dlatego chcę dołączyć do waszego grona:)) Skorzystałam już z informacji tutaj podanych (dziękuję Ntek )) ). A teraz mam prośbę o namiar na kogoś, kto mógłby podłączyć mi prąd budowlany i wodę na działce. Z góry dziękuję)W Dębówce gdzie? Bo ja jestem w Bronisławowie obok Może chcesz słup i skrzynkę do przyłącza kupić? Zasięg 16m do linii. Możemy przewieźć na 2 taczkach jakby nie było transportu lepszego A do przyłącza polecam p. Henryka 606-117-707 - u mnie i kolegi w 2tyg. doprowadził prąd do skrzynki (jak już skrzynka była), co jest moim zdaniem niezłym wynikiem jest na bieżąco, zna "lokalne pruszkowskie uwarunkowania", pomoże w wypełnieniu dokumentów i jest niedrogi (w porównaniu choćby do tego, co trzeba samemu rejonowi energet. zapłacić). Poza tym jest z Pruszkowa - nie trzeba jeździć do niego i rejonu oddzielnie, można za jednym zamachem Tylko się nie zdziw jak go zobaczysz hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grajczarek 26.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 dziękuje bardzo za pomoc. Zadzwoniłem do Pana Karcza, umówiłem się z nim i dziś podpisuje umowę Facet solidny, konkretny, nie owija w bawełnę i co najlepsze szczegółowo opisał wycenę. i pewnie w czerwcu juz zaczną roboty wodno - kanalizacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 26.05.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Mikel 1 , dziękuję za namiary. Buduję się w Dębówce, ale tej przy Bramkach, więc przewiezienie słupa na taczkach z Bronisławowa byłoby kłopotliwe )) A poważnie to skrzynkę mamy, a słup musimy sami zrobić, bo potrzebujemy 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka17 27.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Mam do sprzedania 170 szt stempli 2,85 mb. Jakby ktos chetny, to zapraszam:) Ponawiam - moze komus potrzeba. Kontakt pod nr 502-174-931. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 28.05.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mam (aczkolwiek niepotwierdzoną) informację o korekcie przebiegu trasy KDP w gminie Błonie. Została ona przesunięta około 200m na południe.Prace nad dokończeniem projektu nadal trwają (bo muszą się zakończyć). Potem projekt trafi zapewne do szuflady, skąd może już nigdy nie ujrzeć dziennego światła. Jednak informacja się potwierdza - pojawiła się mapka na stronie http://www.blonie.pl/images/pdf/KDP_Gmina_Blonie.pdf Przesunięcie jakieś 150 - 200m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek70 28.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam! W tym roku planujemy zacząć budowę w Dębówce tj sierpień/wrzesień chcielibyśmy zrobić fundament a od wiosny przyszłego roku pociągnąć temat dalej.Poszukujemy zatem solidnej, godnej polecenia ekipy budowlanej, która mogłaby zacząć pod koniec tego roku. Będziemy wdzięczni za pomoc. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts