Ntek 19.02.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących się/planujących budowę w okolicach Błonia. Jak dobrze pójdzie to i ja na jesieni zacznę budować się w Bieniewicach. Witam sąsiada, Widzę, że okolica zapełnia się domami jednorodzinnymi, z czego bardzo się cieszę. Ciekawe, dlaczego akurat ten kierunek przypadł Ci do gustu? A na marginesie - czy zastanawialiście się jak podłączyć swój dom do neta? TPSA nie chce w tej sprawie kiwnąć palcem, sam znalazłem jedynie takie oferty: http://www.quicknet.com.pl/index.html http://www.netfala.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.02.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam! Do aspirowania do tej grupy jeszcze nie mam uprawnień, na razie oglądałam działki w okolicy Błonia, a konkretniej z północnej strony. Działka, która właściwie mi się podoba leży na Utratą. Jeżeli znacie jakieś złe strony takiej lokalizacji (wylewanie, niemiłe zapachy ), to bardzo proszę podzielcie się tą wiedzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 20.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam! Do aspirowania do tej grupy jeszcze nie mam uprawnień, na razie oglądałam działki w okolicy Błonia, a konkretniej z północnej strony. Działka, która właściwie mi się podoba leży na Utratą. Jeżeli znacie jakieś złe strony takiej lokalizacji (wylewanie, niemiłe zapachy ), to bardzo proszę podzielcie się tą wiedzą. Pozdrawiam Witaj Arctica. Ja również rozglądałem się po północnej stronie i wybrałem południe. Zdecydowały o tym prozaiczne elementy: 1. Tutaj mam blisko do stacji kolejowej, 2. Za kilka lat będę miał blisko (około 3 km) do węzła na autostradzie, 3. Ta część jest niemal pozbawiona hal i zakładów 4. Jest tu nieźle rozwinięta infrastruktura (gaz, wodociągi, kanalizacja). A na marginesie, sąsiadka podzieliła w moim sąsiedztwie hektar ziemi na osiem ładnych działek budowlanych - czekają na nabywców, ja czekam na sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Hej! Dzięki za szybką odpowiedź, ale ja mam niestety dziwne upodobania. Nie żeby podobały mi się hale , z upatrzonej działki widać je ledwie na widnokręgu. Nie będę dojeżdżała (druga połowa też nie) do Wawki, więc nie interesuje nas bliskość koleji i autostrady. Z infrastrukturą rzeczywiście nie najlepiej, ale przestrzeń i powierzchnia działki bliska 0,5 ha to jest to czego nam trza! Obecnie mieszkamy na nowo wybudowanym osiedlu domów jednorodzinnych i zaczynam się dusić. Nie sądzę niestety aby było mnie stać na hurtowy zakup działek od Twojej sąsiadki . Czekam na zeznania Utratowców? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 20.02.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Zatem pozazdrościć tylko, że nie musisz odwiedzać Wawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerry 21.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Przymierzam sie do kupna dzialki w Starych Faszczycach. Czy to spokojna okolica? Jaki jest stosunek "miejscowych" do nowych mieszkancow? Ogladajac dzialke widzialem niedaleko dosc ladny park, czy mozna bez problemow z niego korzystac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 22.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Przymierzam sie do kupna dzialki w Starych Faszczycach. Czy to spokojna okolica? Jaki jest stosunek "miejscowych" do nowych mieszkancow? Ogladajac dzialke widzialem niedaleko dosc ladny park, czy mozna bez problemow z niego korzystac? Witaj Gerry, buduję się również w Starych Faszczycach, ale bliżej Błonia niż Faszczyc. Okolica jest spokojna, nie miałem żadnych niemiłych niespodzianek w czasie ostatniego roku budowy. Jeżeli będziesz się budować obok nas, to miejscowi będą do Ciebie nastawieni życzliwie. Park który widziałeś jest zdewastowany. Był rok temu wystawiony na sprzedaż i chyba znalazł nabywcę, pojawiły się bowiem tablice z zakazem wejścia na teren parku (może mieć to związek z tym, że miejscowi korzystali z niego w osobliwy sposób - brali stąd drzewo na opał. Poza tym park jest pod ochroną konserwatora zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 22.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nam przyłącze w Bieniewicach robił pan Bogdan ... Dzięki serdeczne, w poniedziałek do niego zadzwonię i zobaczymy czy mógłby i nam zrobić przyłącze. Ciekawe, dlaczego akurat ten kierunek przypadł Ci do gustu? A na marginesie - czy zastanawialiście się jak podłączyć swój dom do neta? TPSA nie chce w tej sprawie kiwnąć palcem, sam znalazłem jedynie takie oferty: http://www.quicknet.com.pl/index.html http://www.netfala.pl/oferta.html Szukałem czegoś w miarę blisko linii kolejowej i w spokojnej okolicy. Co do netu - to na razie jesteśmy jeszcze na etapie ostatnich zmian do projektu (których to z kolei...) o tym jeszcze "nie mieliśmy czasu pomyśleć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 04.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemieInfo proszę bezpośrednio na maila [email protected]pozdrawiamLiseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ursus01 13.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam, tez szukam działeczki ok. 1000 m2 w okolicach Faszczyc, Bieniewic. Jakie obecnie sa ceny w tym rejonie za 1m2. Od jednego z gospodarzy słyszałem, że niektóre pola maja drenaż, czy warto kupować działkę z jakimiś rurami w ziemi, czy coś później trzeba z tym robić, można to wywalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sray 13.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam, W bieniewicach sasiedzi za m2 biora od 150-300zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 13.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Obok mnie jest 9 działek wystawionych na sprzedaż (jedna w pełni uzbrojona) - jak chcesz mogę podać namiary na właściciela. Drenaż w moim przypadku został zlikwidowany - pozwolenie z Geodezji. Gorzej, gdy takich drenów nie można zlikwidować - pozostaje wówczas ich przebudowa, co słyszałem jest dosyć kosztownym przedsięwzięciem. Na marginesie mogę się pochwalić, że za trzy tygodnie planujemy przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 16.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Od jednego z gospodarzy słyszałem, że niektóre pola maja drenaż, czy warto kupować działkę z jakimiś rurami w ziemi, czy coś później trzeba z tym robić, można to wywalic. Likwidacja lub przebudowa drenazu wymaga zgody odpowiednich urzedow, jest to zwykle do zrobienia (u mnie robił to poprzedni właściciel działki), ale jest dodatkowym kosztem i przedluza troche inwestycje. Czasami mozna postawic budynek bez przebudowy drenazu - moj sasiad tak ma - tyle ze wtedy nie ma takiego pola maneweru, budynek stoi tam gdzie nie ma drenazu, a nie tam gdzie byloby moze bardziej optymalnie z innych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karim 05.04.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Planuje budowę w błoniu. Na działce są fundamenty na garaż 6x10 chce je wykopać. Szukam kogoś z koparka do robot ziemnych. jakie byłyby koszty?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 06.04.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Planuje budowę w błoniu. Na działce są fundamenty na garaż 6x10 chce je wykopać. Szukam kogoś z koparka do robot ziemnych. jakie byłyby koszty? Pozdrawiam mogę polecić 502090126 mają też samochód pozdr korek_kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewabart 06.04.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witamja też buduję się w okolichach Błonia, tj. Boża Wola, poszukuję na juz sprawdzonego tartaku, znalazłam parę w sieci ale nie wiem czy dobrzy, chca po 600 zł/m3 za wieźbę, a ja będę potrzebować ok 15m3 a potem jeszcze ok 5 m3 na łaty i kontrałaty, więc jak możecie coś polecić w tej cenie to będę wdzięczna dziękiEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 11.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wszystkiego najlepszego dla budujących w Błoniu w te święta http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-80.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 12.04.2009 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Dołączam się do życzeń już z nowego domu życzę spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy. http://kartki.net.pl/kartki/3/98.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinWk 17.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Szanownych Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 18.04.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam Szanownych Forumowiczów My właśnie jesteśmy świeżo upieczonymi właścicielami działki w Starych Faszczycach. Miłym zaskoczeniem było dla nas znalezienie tej grupy na której wypowiadają się nasi sąsiedzi. Wszystkich serdecznie pozdrawiamy. Marcin Witam sąsiadów Gdzie się dokładnie budujecie - w samej wsi czy też wylotówce z Błonia (która terytorialnie podlega do Starych Faszczyc) i kiedy startujecie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts