Ntek 29.05.2012 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam! W tym roku planujemy zacząć budowę w Dębówce tj sierpień/wrzesień chcielibyśmy zrobić fundament a od wiosny przyszłego roku pociągnąć temat dalej. Poszukujemy zatem solidnej, godnej polecenia ekipy budowlanej, która mogłaby zacząć pod koniec tego roku. Będziemy wdzięczni za pomoc. Pozdrawiamy Witaj Rysiek70, w książce adresowej masz namiary do ekip, które budowały nam domy i które z czystym sumieniem możemy polecić, np. ja mogę polecić Przemka ( i @Bobino pewnie też, gdzie właśnie kończy budowę), który budował u mnie i u kilku jeszcze forumowiczów. Wiem, że ten rok ma zaplanowany, ale może zdążyłby postawić fundamenty pod koniec roku i pociągnąłby resztę w przyszłym (jeżeli też nie ma już zaplanowanego). Namiary 691-718-155. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertms 03.06.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam Mozecie polecic kogos do wykonania tynkow i wylewek oraz ocieplenia poddasza+g-k i zewnetrznego?Moze jakies przyklady cen? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 06.06.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Pojawiało się już to pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czy możecie polecić jakąś solidną firmę brukarską z okolicy (ułożenie kostki betonowej). Rozmawiałem z firmą Kiel-Bruk, ale oni mogliby zacząć dopiero w sierpniu (a i to nie jest pewne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertms 09.06.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Jakie okna PCV moglibyscie polecic?Mysle nad dwoma producentami: Adams na profilu Brugmann i Vetrex na profilu Veka. Macie jakies doswiadczenia z tymi producentami? p.s.Na tynki juz sie umowilem na sierpien. Zobaczymy jak wyjda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 09.06.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Jakie okna PCV moglibyscie polecic? Ja mam okna produkcji firmy Mielczarek ze Zduńskiej Woli. Profil Schuco CT 70. Jestem zadowolony z okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 10.06.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Lepsze okna są drewniane - można je zawsze odnowić, gdy się przybrudzą lub zżółkną od słońca, plastikowe raczej nie nadają się do renowacji Ja zamontowałem okna drewniane firmy Look. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 11.06.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Moja żona wybrała okna PCV Salamander, mamy je od niemal czterech lat i spisują się znakomicie.Okna połaciowe to również plastiki, tutaj starałem się unikać okien drewnianych, bo są wyjątkowo narażone na oddziaływanie wody (śniegu). Oprócz okien bardzo ważne są użyte okucia. Ja wybrałem okucia ROTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msjaszczura 14.06.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Była już kiedyś mowa o kosztorysach, ale potrzebuję namiaru na dobrego kosztorysanta. Będę wdzięczna.\\ Zaczynam też szukać kierownika budowy. Może kogoś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 18.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam, tytułem letnich porządków: oddam z przyczepkę gruzu betonowego oraz ze dwie- trzy przyczepki ziemi zmieszanej z gliną - takiej na podwyższenie terenu. na nią pod trawnik trzeba by coś czarniejszego wrzucić. oraz za przysłowiowy sześciopak oddam paletę czerwonej cegły z dziurami (plecewice) 19x22x29 - cegła zarezerwowana oraz cztery krawężniki takie na obrzeże do kostki. śliczne nówki sztuki szare/grafitowe - tym razem sprzedam za pół ceny. wszystko transport własny. kontakt: 609 365 305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 21.06.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam Mozecie polecic kogos do wykonania tynkow i wylewek oraz ocieplenia poddasza+g-k i zewnetrznego? Moze jakies przyklady cen? pozdrawiam Ekipa od kompleksowej wykonczeniowki na medal praktycznie to p. Lukasz Chmiel - dzialajaca w zasadzie w calym Mazowieckim jak trzeba choc i dalej tez. Robia wszystko od ocieplenia poddasza - bardzo dokladnie i elegancko poradzili sobie z 2 warstwami welny, przez karton gipsy, gipsowanie - 3 warstwy rewelacyjnie gladko, po 2 latach nic nie peka. Piekne formy z plyt gk potrafia wyczarowac, glazury, terakoty - perfekt. Sa w stanie zrobic wszystko lacznie z kostka. Maja swietne ceny na bdb farby flugera, oczywiscie tez maluja wnetrza jak jest taka potrzeba. Co najwazniejsze robia w konkretnym tempie, dokladnie i naprawde mysla przy tym. Ceny srednie, ale przy tej jakosci prac, jak juz zaczeli nie szuklem dalej - po prostu przyjemnie bylo patrzec, rowniez na to jak trzymali porzadek podczas prac. Polecam z czystym sumieniem. Dorobili sie strony ostatnio nawet http://www.lukaszchmiel.pl Pozdro s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 22.06.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Czy komuś montowała drzwi wewnętrzne firma PHU Solo. Paweł Kacprzak z Błonia (Warszawska 16) ? Jeśli tak, to czy wszystko było ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.06.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam, gdyby ktoś potrzebował sprawdzonej ekipy budowlanej to polecam chłopaków od siebie. Od 12 lat budują w powicie pruszkowskim wiec można pojezdzić po okolicy i ocenić prace. Oprócz budowania zajmują się również ocieplaniem.Wszelkie dane kontaktowe na priva. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacjus 24.06.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witajcie. Czytam grupę od jakiegoś czasu, ale nadeszła pora na pisanie w związku z ruszającą budową. W związku z tym mam dwa pytania: 1) Czy ktoś przebudowywał melioracje na działce? Mam już zezwolenie wodno-prawne. Wg. info z Grodziska to spółka wodna z gminy powinna nadzorować i zatwierdzić przebudowę melioracji, ale prezes spółki w Błoniu odmówił mi twierdząc, że nie ma do tego odpowiednio wykwalifikowanych ludzi. Wobec tego w Grodzisku powiedzieli żeby tylko uprawniona spółka potwierdziła na planie wykonanie przebudowy zgodnie z zatwierdzonym planem. Tylko jak znaleźć uprawnionego wykonawcę? Znalazłem firmę z "uprawnieniami" w Brwinowie, ale w Grodzisku o nich nie słyszeli.... 2) W tym roku - jak w końcu uda mi się załatwić formalności (jestem na końcówce) i kredyt, to chciałbym ogrodzić działkę i postawić stan surowy. Możecie mi kogoś polecić? Budowa w Starych Faszczycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 24.06.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Budowa w Starych Faszczycach. Witam sąsiada, gdzie w Starych Faszczycach ruszasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacjus 24.06.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam sąsiada, gdzie w Starych Faszczycach ruszasz? Nie wiem jaki to będzie adres. Jak w Błoniu kończy się Fabryczna i w lewą stronę zaczyna się Faszczycka to zaraz jest odbicie czarną żużlówką w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 25.06.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 1) Czy ktoś przebudowywał melioracje na działce? Mam już zezwolenie wodno-prawne. Wg. info z Grodziska to spółka wodna z gminy powinna nadzorować i zatwierdzić przebudowę melioracji, ale prezes spółki w Błoniu odmówił mi twierdząc, że nie ma do tego odpowiednio wykwalifikowanych ludzi. Wobec tego w Grodzisku powiedzieli żeby tylko uprawniona spółka potwierdziła na planie wykonanie przebudowy zgodnie z zatwierdzonym planem. Tylko jak znaleźć uprawnionego wykonawcę? Wystąp na piśmie do prezesa spółki wodnej w Błoniu o zatwierdzenie projektu i nadzorowanie. Musi odpowiedzieć. Jeśli nie odpowie lub odmówi jesteś kryty i śpij spokojnie - ty swoje zrobiłeś .... a urząd z Grodziska niech poda konkretną podstawę prawną. a potem zadzwoń do pana Władysława Gmurka, 35 lat pracował w melioracji. dane prześlę na pocztę prywatną na muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 26.06.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam!Proszę napiszcie, jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę ?Pocieszcie mnie,że krócej niż dwa miesiące:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 26.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam! Proszę napiszcie, jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę ? Pocieszcie mnie,że krócej niż dwa miesiące:)) Nieco dłużej niż 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.06.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Nieco szybciej niz dwa miesiące, 10.06 - 28.07 plus dwa tygodnie na uprawomocnienie i tych dwóch tygodni, zeby sie waliło i paliło, nie ma siły aby skrócić. Masz ustawowe 2 miesiące i tego się trzymaj, to tylko dwa miesiące A jak dostaniesz szybciej, to tylko się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 29.06.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Dziękuję za odpowiedź.Mam nadzieję ,że uda mi się otrzymać wcześniej, niż ustawowe 65 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts