centrion 28.08.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Jeszcze jedno pytanie odnośnie papierów związanych z PnB domu jednorodzinnego, w którym będę miał instalację gazową podłączoną do gazowni. Jeśli mam gotowy projekt, który zawiera również wewnętrzne instalacje branżowe, między innymi projekt instalacji gazowej, to czy przy składaniu wniosku o PnB należy dopisać, że się występuje również o pozwolenie na budowę instalacji gazowej (tak mi zaproponowała Pani w informacji), czy wystarczy tylko standardowa formuła, że się występuje z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu. Jak w waszym przypadku było?Nadmienię, że projekt przyłącza i jego realizację, czyli odcinek od gazociągu do skrzynki z gazomierzem w ogrodzeniu, będzie realizowała gazownia zgodnie z warunkami przyłączeniowymi, ja mam zapłacić za to standardową opłatę w wysokości 1644,37 zł + VAT. Realizacja instalacji wewnętrznej od skrzynki w ogrodzeniu do pieca gazowego w domu jest po mojej stronie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.08.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 centrion, odpisałem w grupie nadarzyńsko-grodziskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miranka 28.08.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam! Jutro odbieram pozwolenie na budowę . Chciałam się z wami podzielić tą miłą dla mnie wiadomością)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 28.08.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Danuta Śmigielska [email protected] współpracuje z panią Oliwą z urzędu miasta Błonie w Wydziale Rolnictwa i Gospodarki Gruntami Pozostałe dane w książce adresowej Dziękuję bardzo, już się z tą panią skontaktowałem. Szukam jeszcze namiarów na człowieka/firmę do położenia płytek na balkonach, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzianan3 30.08.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam,jakiś czas temu prosiłam namiary na dobrą ekipę do przyłączenia wody do działki. Robota już jest wykonana a ja z czystym sumieniem mogę polecić Pana Marcina Karcz. Pełen profesjonalizm. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 30.08.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Poszukuję ekipy do ocieplenia budynków - jeśli ktoś może polecić fachowców z góry dziękuję... poprosiłbym info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 04.09.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Szukam jeszcze namiarów na człowieka/firmę do położenia płytek na balkonach, możecie kogoś polecić?Piotr z Bramek, tel. na priv., ale aktualnie mocno zajęty - u mnie - i jak usłyszę że gdzieś idzie znowu to op... gościa bardziej wolny będzie w drugiej połowie września, o ile nie ma kolejnych zleceń, tego nie wiem, spytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 05.09.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witampotrzebuję jakiegoś sprawdzonego i niedrogiego geodety do inwentaryzacji po wykonawczej (gm . w Baranowie)ile taka usługa może kosztować ???z góry dziękujępozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.09.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam. Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu. Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety znajomość czytania projektu jest dla nich obca. od razu powiem, ze Pan Przemek od Bobino i Ntek nie ma czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 06.09.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam. Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. ... żaden z poniższych u mnie nie budował także osobiście nie mogę ocenić ich pracy, ale te namiary dostałem od swojego kierbuda na początku budowy 2 lata temu (wszyscy działają w okolicach Grodziska Maz.) Zdulski Darek 508 324 768 Dybisz Łukasz 501 147 427 Rzęsa Marek 505 111 045 Stefan Pietruś 606 493 980 Józef Giecaszek (018) 2627112, 508 932 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Dzięki Radek, jutro dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.09.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 No niestety, maja zajęte terminy, szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 07.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Witam. Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe. Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu. Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety znajomość czytania projektu jest dla nich obca. od razu powiem, ze Pan Przemek od Bobino i Ntek nie ma czasu Mam kilka namiarów Pierwszy Marcin Paźgier 663917717 całkiem solidny słowny można go chwalić, nie wiem jak cenowo budowali w błoniu a właściwie w Pasie w okolicach między magazynami a PKSem, inwestor chwalił sobie, ekipa zza Sochaczewa, możesz powiedzieć, że namiar od Roberta z Bożej Woli, Jak się nie dogadasz daj znać mam kilka namiarów jeszcze, to coś podrzucę, rozumiem że sprawa pilna. Pozdr kolo12 ps nie ma nic gorszego niż to gdy trafi się nierzetelny wykonawca- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.09.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Dzięki, zadzwonię, ale dopiero w poniedziałek. Na niedziele sie umówiłem z niejakim panem Piotrem z Kampinosu. Zobaczę co powie A co do "obecnego" wykonawcy, to dodam, że jak byłem na budowie, to pilnowałem i wtedy z poprawkami wykonywali dobrze, ale jak mnie nie było, to doszło do tego, że jak jechałem wieczorem, albo następnego dnia rano, to z góry wiedziałem, ze coś pochrzanili i trzeba poprawiać. Pod tym względem, nigdy mnie nie zawiedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animus 11.09.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Hejka, Poszukuję kogoś kto robi szamba szczelne w okolicy - betonowe z montażem, że tak powiem - macie kogoś do polecenia?będę wdzięczny za info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 23.09.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Czy ktoś z was nie planuje zamawiać kontenera?? poprzycinałem choinki na działce i mam z pół małego kontenera gałęzi, chętnie z kimś się złożę, bo MZO w Pruszkowie liczy 50pln za kilometr za kontener. Jestem z Brwinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.10.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, polećcie jakiegoś dobrego dekarza do dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 01.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, polećcie jakiegoś dobrego dekarza do dachówki.Diablo jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.10.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dzięki, a mógłbyś podać jakiś namiar, bo jakoś z wyszukiwarki tego forum nie potrafię skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 08.10.2012 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czy wywozem śmieci z domków jednorodzinnych zajmuje się w Błoniu tylko ZUK Błonie, czy jest jeszcze jakaś konkurencja działająca na lokalnym rynku (konkretnie chodzi mi o Bieniewice)? Z usług jakich firm korzystacie w zakresie wywozu śmieci ze swoich posesji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts