przemo.s 04.03.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 WitamPozostały komuś stemple z budowy? Potrzebuje z 40 szt na ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TyjesteśBasia 04.03.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Czy ktos w okolicach Błonia buduje Oliwkę lub Tulipię z HB Studio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi1001 11.03.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Cześć, W tym roku zaczynam budowę w okolicach Błonia. W związku z tym szukam, używanych materiałów do wykonania ogrodzenia i podłogi pod garaż blaszany. Chętnie odkupię stemple budowlane 40-50 sztuk, kupię również płyty chodnikowe 50x50. Ewentualnie blaszak jak będzie w dobrym stanie, bo raczej nastawiam się na nowy. Jak ktoś ma to prośba i info tutaj lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 19.03.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Linia kolejowa do Sochaczewa - spotkanie samorządowców. http://pwz.pl/285,1,1,linia-kolejowa-do-sochaczewa-spotkanie-samorzadowcow,czytaj-wiecej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster1 19.03.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam serdecznie, Jesteśmy na etapie poszukiwania architekta w Błoniu lub Ożarowie którego zadaniem byłoby m.in. wrysowanie domu w mapę geodezyjną oraz załatwienie wszelkich potrzebnym dokumentów do budowy domu.Działkę posiadamy w gminie Błonie, projekt również został już przez nas zakupiony, chcielibyśmy dokonać w nim niewielkich zmian. Ma ktoś może w okolicy Alabastra? PozdrawiamyAneta i Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 19.03.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam serdecznie, Jesteśmy na etapie poszukiwania architekta w Błoniu lub Ożarowie którego zadaniem byłoby m.in. wrysowanie domu w mapę geodezyjną oraz załatwienie wszelkich potrzebnym dokumentów do budowy domu. Działkę posiadamy w gminie Błonie, projekt również został już przez nas zakupiony, chcielibyśmy dokonać w nim niewielkich zmian. Ma ktoś może w okolicy Alabastra? Pozdrawiamy Aneta i Karol Niestety część dokumentów ( pozwolenia zgody warunki ) musicie sami załatwić. i tak jest najlepiej bo wiecie od razu na czym stoicie. Przesłałem Wam na pocztę kontakt do architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 20.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Konsultacje w sprawie Kolei Dużych Prędkości - do 22 marca http://blonie.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3144 Przypominam - jeszcze 2 dni. Odżałujcie chwilę i wypełnijcie ankietę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 20.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Przypominam - jeszcze 2 dni. Odżałujcie chwilę i wypełnijcie ankietę! Wypełniłem. Napisałem cały elaborat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grajczarek 21.03.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam. mam pytanie, czy ktoś z okolic Bieniewic-Konstantowa lub Błonia przekazywał juz sieć wodociągowa oraz kanalizacje odpłatnie na rzecz Wodociągów w Błoniu? Zabieram sie za to, ale nie wiem jak to ugryźć. Mam już wszelkie dokumenty z odbiorami... ale jakos nie moge pisma sklecic o przekazanie odpłatnie w/w sieci Jeżeli ktos mógłby mi pomóc, bede wdzięczny. Pozdrawiam Grzesiek z Bieniewic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesler13 21.03.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam, Dziś odkryłam Waszą grupę i z jednej strony cieszę się z tego bardzo, bo wiadomości, porad i namiarów na fochowców dzięki Wam zdobyłam trochę, a z drugiej strony żałuję, że dopiero teraz, bo wiele błędów mogłabym uniknąć w trakcie budowy domu. No cóż lepiej późno, niż później Chałupkę budujemy z Mężem w Starych Faszczycach. Mury stoją przykryte dachem, okna też już są, majstrzy na dalsze roboty poumawiani, ale jak na złość wciąż mamy zimę. W najbliższym czasie postaram się w książce adresowej umieścić namiary na swoich majstrów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 22.03.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam, Dziś odkryłam Waszą grupę i z jednej strony cieszę się z tego bardzo, bo wiadomości, porad i namiarów na fochowców dzięki Wam zdobyłam trochę, a z drugiej strony żałuję, że dopiero teraz, bo wiele błędów mogłabym uniknąć w trakcie budowy domu. No cóż lepiej późno, niż później Chałupkę budujemy z Mężem w Starych Faszczycach. Mury stoją przykryte dachem, okna też już są, majstrzy na dalsze roboty poumawiani, ale jak na złość wciąż mamy zimę. W najbliższym czasie postaram się w książce adresowej umieścić namiary na swoich majstrów. Pozdrawiam Witaj w Grupie kesler13 Też jestem (od czterech lat) ze Starych Faszczyc (możesz mnie znaleźć na mapce Grupy). W którym miejscu się budujecie (czy przypadkiem nie naprzeciwko sołtysa)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesler13 22.03.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jestem najbliższą sąsiadką Michała P., więc jeśli dobrze kojarzę to bliziutko mam także do Ciebie , a sołtysa mam prawie naprzeciwko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 22.03.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 No to witam sąsiadów. Z okna kuchni obserwujemy postępy na budowie. Gdybyście potrzebowali pomocy, informacji to śmiało uderzajcie albo przez Grupę albo bezpośrednio do nas na miejscu. Na marginesie widziałem, że macie wykusz z balkonem. Ja właśnie zdemontowałem żelazną (kutą) barierkę ze swojego wykusza i jeżeli bylibyście zainteresowani, to możecie ją obejrzeć na miejscu - nie powinno być problemów z jej przerobieniem. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesler13 22.03.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Dziękuję, jeśli potrzebna będzie pomoc skorzystam chętnie. Barierkę chętnie zobaczymy, bo i tak czeka nas zakup tego ustrojstwa. Problem natomiast jest taki, że barierki potrzebuję dwie (mam też mniejszy balkon od zachodu). W "książce adresowej" zamieściłam namiary na moich fachowców Może ktoś ma na sprzedanie piecyk-kozę na czas budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi73 25.03.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam, chciałbym przestrzec wszystkich przed firmą KIEL-BRUK z Bieniewic. Mając wątpliwą przyjemność korzystać z usług tejże firmy mogę stwierdzić iż Pan Arek posiadający bardzo niską kulturę osobistą oszukał mnie. Firma KIELBRUK wykonywała prace okołodomowe (bruk, odwodnienie) nie wywiązywał się z terminów, zażądał dużo wyższej kwoty niż przy wstępnej wycenie, a całą prace po prostu spartaczył. Do tej pory brak kontaktu. ZDECYDOWANIE ODRADZAM Witam Firma KIEL-BRUK o której wspominasz wykonywała prace brukarskie 2 lata temu na mojej posesji . Po moich doświadczeniach i opinni znajomych u których też układali bruk , nie chce mi się wierzyć w to co wypisujesz. Prace wykonują kompleksowo , po wcześniejszych ustaleniach , zrobieniu projektu nic mnie nie interesowało . Pan Arek o którym wspominasz to chyba nie ta sama osoba którą my znamy . Terminy rzeczywiście mają napięte ,pracy na 3 m-ce do przodu . U znajomych za opóżnienie zrobili dodatkowe prace gratis a kontakt utrzymujemy do dzisiejszego dnia . Po zakończeniu prac teren posprzątany . Ja osobiście firmę KIEL-BRUK polecam z czystym sumieniem. z wyrazami szacunku Edward W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noss 02.04.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Hej,Chętnie odkupię pozostałości po budowie, takie jak pustaki, stal czy tarcica.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.04.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam Pozostały komuś stemple z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 03.04.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nowy regulamin utrzymania czystości w gminie. http://bip.zetorzeszow.eu/blonie/?c=mdTresc-cmPokazTrescTytul-167-5900 Czytam i mi się oczy coraz szerzej otwierają np. par 2. pkt 6. - nie można kompostować we własnym kompostowniku gałązek po przycięciu drzew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 03.04.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nowy regulamin utrzymania czystości w gminie. http://bip.zetorzeszow.eu/blonie/?c=mdTresc-cmPokazTrescTytul-167-5900 Czytam i mi się oczy coraz szerzej otwierają np. par 2. pkt 6. - nie można kompostować we własnym kompostowniku gałązek po przycięciu drzew ? To jakieś kompletne bzdury. Nikt tego nie będzie przestrzegał. A ten wymóg 600m2 powierzchni działki, poniżej którego nie można mieć kompostownika to skąd się wziął? Bo tyle wynosi średnia powierzchnia działki? I to jest uzasadnienie? Na marginesie w Ożarowie jest 1500m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 03.04.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ... par 2. pkt 6. - nie można kompostować we własnym kompostowniku gałązek po przycięciu drzew ? Dzwoniłem do ZUK w Błoniu. Rozmawiałem z panią, która stwierdziła, że zakazu kompostowania gałęzi nie będzie. No ale zapis w regulaminie jest - i nie wiem czemu służy. Zastanawia mnie czy Radni zatwierdzając ten regulamin przeczytali go ze zrozumieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts