Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

Witaj Olenko!

W sprawie kontenera nie pomogę, ale jesli chodzi o kontakty, to masz książkę adresową na naszej grupie, i jak wejdziesz na forum, w wymianę doświadczeń, to jest tam wątek Warszawa-biała lista, polecanych wykonawców.

Jest też czarna-któych trzeba się wystrzegać:))

Pozdrawiam

miranka

Dziękuję :)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odpowiedź na maila. Jeśli dobrze pamiętam to była chyba taka opcja w ankiecie, w której można było wybrać preferowany sposób przekazania odpowiedzi.

Dostałem odpowiedź na mail'a. Nie będę wklejał jego treści, bo byłoby to niemal powielenie odpowiedzi, którą Ty dostałeś. Sztampa.

... resztki ... styropianu......

resztki styropianu można rozdrobnić i użyć do rozluźnienia gleby. Można to zrobić ogrodowym rozdrabniaczem do gałęzi, ew. "dzieckiem" ;) (chociaż ten sposób tj. "dzieckiem" jest mało przewidywalny - jak nie trzeba rozkruszać styropianu to ono może z pasją to robić w różnych miejscach budynku, a jak trzeba to zrobić akurat nie ma na to ochoty ;)

A jakaś alternatywa w Błoniu względem Pana N?

Polecam Pana Marcina Karcza, z Debówki.

U mnie robił wode i kanalizacje i wszystko w terminie, jak coś do poprawy to bylo zrobione, jak czegoś nie wiedziałem to powiedział co i jak. Dokumenty sam wszystkie zalatwia łacznie z odbiorami w Ożarowie. Ja tylko pojechalem po odbiór dokumentu podpisać sie.

Hej,

Moglibyście napisać ile kosztowało was przyłączenie prądu na działkę. Mamy przyłącze do granicy działki i teraz czas na rbetkę...

Jeden z fachowców zażyczył sobie 1500zł za rbetkę i 75zł/m kabla z zasypaniem a za załatwienie wszystkich spraw w RE 500 zł. :jawdrop:

Ja za swoją rozdzielnicę budowlaną (słupkową) , kompletnie wyposażoną płaciłem w 2009 roku 550PLN.

Producent - elspan http://www.elspan.pl/

sprzedają też na allegro

przy umawianiu się na montaż upewnij się, że dany elektryk ma odpowiednie uprawnienia (budowlane). Zapytaj czy w ostatnim roku załatwiał taką sprawę w RE Pruszków (RE Pruszków ma większe wymagania formalne niż np. Stoen w Warszawie). Ja miałem niepotrzebne "przejścia" w tym temacie, zarówno przy podłączaniu prądu budowlanego jak i przy odbiorze budynku.

gdyby ktoś był zainteresowany to mogę swoją rozdzielnicę budowlaną sprzedać za 100PLN lub ew. zamienić na coś.

ja w listopadzie zeszłego roku płaciłem 40zł za mb kabla wraz z wykopem, zasypaniem, podłączeniem do złącza, wprowadzeniem do domu, podłaczeniem do "czegokolwiek" + 200zł za papierki.

jednego dnia zrobili moje podłączenie i sąsiada. (ja mam 45mb po działce), później ok 2 tygodni czekania na papierki, podpisanie umowy w RE Pruszków zarówno z dystrybutorem jak operatorem, później w ciągu 1 tygodnia przyjechał ichniejszy elektryk i podłaczył licznik, pozakładał BM i pozostałe bezpieczniki.

Przylacze kablowe w linii ogrodzenia, jesli to ma znaczenie.

Niestety nie mam telefonu do gościa, ale moge podać na PW telefon do gościa z RE który mi polecił tego elektryka.

Jeżeli szukasz murarzy musisz koniecznie podać, na jaki termin ich potrzebujesz.

Tych dobrych trzeba umawiać dużo wcześniej i znalezienie ich na szybko graniczy z cudem.

wiem.....mam zamiar budować w przyszłym roku kwiecień...ale liczę że może jakimś cudem teraz się coś trafi tak na lipiec sierpień

wiem.....mam zamiar budować w przyszłym roku kwiecień...ale liczę że może jakimś cudem teraz się coś trafi tak na lipiec sierpień

Zajrzyj do naszej grupowej książki adresowej - ja mogę polecić Pana Przemka, który mi i kilku innym forumowiczom wybudował dom pod klucz. Ten rok ma zapewne już zajęty, może następnego roku jeszcze nie ma zaklepanego (t. 691-718-155)

Witam wszystkich ponownie!! Dawno się nie odzywałam ale ten czas przy budowie tak leci że szok :D My już wykańczamy chałupkę i cieszymy się pięknymi dniami na naszej działce. Truskawki przetrwały budowę, więc i w tym roku szykuje się kilka własnych owocków. ;)