songoku_xxx 04.01.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 a to architekt Ci w tym nie pomaga..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 05.01.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam wszystkich Możecie mi polecić dobrego kierownika budowy z okolic Błonia / Bieniewic, który zamknie mi temat i pomoże złożyć wszystkie potrzebne dokumenty w starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 06.01.2014 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam wszystkich i samych najlepszości w tym rozpoczętym roku życzę. Mam do Was pytanie. Czy znacie może jakiegoś pana "Janka", mieszkającego w okolicy, który miałby: obycie w urzedach, czas, samozaparcie i ochotę aby zająć się załatwieniem pozwolenia na budowę? Jeśli tak to proszę o namiary. pozdrawiam, R. A jakie to masz problemy z załatwieniem papierów. Nie wszędzie wyślesz obcą osobę aby załatwić sprawy, bo tylko ty wiesz jaki chcesz mieć dom oraz otoczenie wokół niego, po drugie musisz udzielić notarialnego pełnomocnictwa ( to kosztuje ) do reprezentowania Was w urzędach, firmach np. prąd, gaz. A i tak musisz wszystkie dokumenty, papiery sam podpisać; nieraz załatwiasz to od ręki w urzędzie. A poza tym to najlepsza frajda walczyć i wykłucać się z niedouczonymi urzędnikami o swoje prawa i swoją własność. Nie ma sensu wynajmować kogoś tylko po to, aby zawieść papiery do urzędu. Tego się nie załatwi w dwa dni. Do pozwolenia na budowę domu potrzeba około kilkunastu dokumentów; np. jeden dokument jest potrzebny do załatwienia następnego dokumentu - a to wymaga czasu ( czyli odleżenia się wniosku w urzędzie ) Na przykład odrolnienie czyli wyłączenie z produkcji rolnej potrzebne jest do pozwolenia na budowę; to samo odrolnienie potrzebne do melioracji jeśli w tym miejscu przechodzą przez waszą działkę drerny; jeśli tak - to potem do zmiany drenażu rolniczego, jeśli tak - do projektu zmiany drenażu, a potem do pozwolenia wodnoprawnego, bez którego nie możesz przebudować drenów i co ważniejsze rozpocząć budowy. Zobacz, że tylko taka jedna pierduła a ile załatwiania. I jeszcze w niektórych wydziałach urzędach za każdym razem musisz oświadczać, że posiadasz prawo do nieruchomości - obca osoba za Ciebie tego nie załatwi. Tak więc weż się w garść i samemu załatwiaj. DO BOJU !!!! Nie straszę tylko opisuję prawdę. U mnie trwało to wszystko od 9 marca, kiedy to podpisałem u notariusza akt kupna działki- tego samego dnia złożyłem wniosek o wypis i wyrys z MPZP - przez 8 miesięcy załatwianie sterty dokumentów - aż do 4 grudnia, kiedy to uprawomocniło się pozwolenie na budowę domu, a więc 9 miesięcy. Przypomina się słynny cytat "jak żyć proszę pana, jak żyć?" DO WALKI ! POWODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.01.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W jego przypadku nie będzie tak źle. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego ma, drenaż zalatwili sąsiedzi a reszta to pikuś. ja 10 marca kupiłem działkę a 28 lipca miałem pozwolenie na budowę prawomocne, z czego 60 dni to papiery leżały w starostwie w oczekiwaniu na decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 06.01.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Proszę o namiar na kierownika budowy (oczywiście sprawdzonego i godnego polecenia) z okolic Błonia, Bieniewic.Z góry dzięki..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 07.01.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 poszukaj w ksionszce adresowej -powinno coś być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 07.01.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 poszukaj w ksionszce adresowej -powinno coś być To mogę zawsze, ale pomyslałem, że macie kogoś sprawdzonego. Dość dużo domów się buduje w okolicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 To mogę zawsze, ale pomyslałem, że macie kogoś sprawdzonego. Dość dużo domów się buduje w okolicy. Pozdrawiamwcześniej napisałeś że chcesz zakończyć budowę, a co robi obecny kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 07.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 mówię o książce adresowej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 08.01.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ze smutkiem informuję, że zmarła nasza lokalna geodetka, Pani Jadwiga Oliwa. Pogrzeb odbył się dzisiaj, 8 stycznia 2013.Wielu z nas poznało "Oliwkę", gdy zaczynaliśmy swoje przygody z budową domów. Pokój jej duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.01.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 O kurcze, a miałem do Niej dzwonić z zapytaniem [*] Niech spoczywa w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 08.01.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 wcześniej napisałeś że chcesz zakończyć budowę, a co robi obecny kierownik budowy? Niedawno dowiedziałem się, że zmarł nagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 08.01.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kurcze jakieś ponure tematy zawitały Tak dla zmiany... czy ktoś ma jakąś ekipę dekarską godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 08.01.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kurcze jakieś ponure tematy zawitały Tak dla zmiany... czy ktoś ma jakąś ekipę dekarską godna polecenia? Niestety nie mam. Gdzie jest ta książka adresowa grupy, bo nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 08.01.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Niestety nie mam. Gdzie jest ta książka adresowa grupy, bo nie mogę znaleźć? Zapytaj w Adamexie w tej szopie przy bramie, kiedys rozmawiałem tam z młodym chłopakiem i kogos mi polecał. Saiad polecał mi swoich dekarzy, ale tylko do momentu, jak chciał wyjść na dach wyłazem dachowym i okazało się, że nie da rady... takze ich nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 08.01.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Zapytaj w Adamexie w tej szopie przy bramie, kiedys rozmawiałem tam z młodym chłopakiem i kogos mi polecał. Saiad polecał mi swoich dekarzy, ale tylko do momentu, jak chciał wyjść na dach wyłazem dachowym i okazało się, że nie da rady... takze ich nie polecam Ok, juz mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.01.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ZK&R, poszukaj z grupie nadarzyńskiej. Mój jest z Warszawy, a Ty szukasz z Błonia i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 09.01.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 proszę: http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 09.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Książka adresowa grupy : http://forum.muratordom.pl/group.php?groupid=2453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKR 09.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ok dzięki już znalazłem wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts