Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

Po zakończonej budowie mam do oddania sławojkę (wychodek). Do odebrania w Marianowie gm. Leszno.

Wojtek

A ja mam trochę sprzętu po budowie do sprzedania za pół ceny - w tym wątku opis. u mnie zalegają niepotrzebnie w garażu, a może komuś się przydadzą. m.in. siatka leśna z leroy, rozdzielnia budowlana ruchoma, wychodek (porządny, od stolarza) i kilka innych.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To wiem:))

Tylko kto konkretnie?

Jakaś osoba polecona:))

Zadzwoń do Mariusza Kucharskiego 501 231 442 , powołaj się na Roberta ; robił u mnie dwa lata temu, za przyłącze od skrzynki do budynku i w budynku - sam załatwił wszystkie papiery ( wszystkie pozwolenia, robocizna, materiał, kierownik budowy, ) wziął 3.500 zł. Ja robiłem projekt za 700 zł. ( p. Kowalski 501 593 492 )

Zadzwoń do Mariusza Kucharskiego 501 231 442 , powołaj się na Roberta ; robił u mnie dwa lata temu, za przyłącze od skrzynki do budynku i w budynku - sam załatwił wszystkie papiery ( wszystkie pozwolenia, robocizna, materiał, kierownik budowy, ) wziął 3.500 zł. Ja robiłem projekt za 700 zł. ( p. Kowalski 501 593 492 )
u mnie ten sam pan robił, cena niestety dość spora, ale faktycznie wszystko sam zrobił, właściwie tylko trzeba później pojechać z papierami do PINB po zakończeniu.

Poszukuję murarza z okolicy do drobnych prac: obmurowanie murłaty na poddaszu pustakami 6-8 cm szerokości, zakotwiczenie i zalanie betonem dwóch kolumn betonowych przy wejściu, powiększenie balkonu nad wykuszem oraz poprawa daszku nad wejściem i tarasem. Pracy jest w zasadzie na tydzień. Znacie kogoś, kto jest teraz dyspozycyjny, nie jest aktualnie na żadnej budowie, i zna się na takich pracach?

Bobino, dziękuję za namiary:))

Miranko!

Proszę bardzo; w cenę robocizny wliczone: wykop o długości 8 metrów ( gł. ok. 0,75 metra ) pod rurę gazową, potem instalacja miedziana przeprowadzona przez garaż do kotłowni, z kotłowni przez sień do kuchni około 12 metrów bieżących; aha p. Kucharski posiada kwalifikacje G3 potrzebne do PINBu do odbioru budynku mieszkalnego przez tę zacną instytucję.

Miranko!

Proszę bardzo; w cenę robocizny wliczone: wykop o długości 8 metrów ( gł. ok. 0,75 metra ) pod rurę gazową, potem instalacja miedziana przeprowadzona przez garaż do kotłowni, z kotłowni przez sień do kuchni około 12 metrów bieżących; aha p. Kucharski posiada kwalifikacje G3 potrzebne do PINBu do odbioru budynku mieszkalnego przez tę zacną instytucję.

Jaka dokładna odpowiedź!

Bardzo dziękuję i pozdrawiam:)))

Poszukuję murarza z okolicy do drobnych prac: obmurowanie murłaty na poddaszu pustakami 6-8 cm szerokości, zakotwiczenie i zalanie betonem dwóch kolumn betonowych przy wejściu, powiększenie balkonu nad wykuszem oraz poprawa daszku nad wejściem i tarasem. Pracy jest w zasadzie na tydzień. Znacie kogoś, kto jest teraz dyspozycyjny, nie jest aktualnie na żadnej budowie, i zna się na takich pracach?

Kontaktowałaś się z wykonawcami z książki adresowej? - może nie wszyscy zaczęli jeszcze sezon budowlany.

Niestety, nie poleciłbym p. Karcza. Miał u mnie robić wod-kan, zabrał papiery ( tzn. projekty ) trzymał około miesiąca, wszystko było dograne i na kilka dni przed rozpoczęciem robót zrezygnował. (była zgoda urzędu na zajęcie pasa drogowego na określony dzień ) Podjął się za niego p. M. Stawicki tel 660 410 033 z okolic Ożarowa i w expresowym terminie robotę wykonał. Ja miałem jeszcze jedną przygodę z wod-kan: otóż wg projektu powinienem odprowadzać ścieki do ulicy, a w trakcie prac budowlanych ( wykop ) okazało się, że na pewnym odcinku, do którego powinienem się podłączyć nie ma sieci kanalizacyjnej - tzn. wg map geodezyjnych i innych dokumentacji wybudowano coś czego w rzeczywistości nie było i właśnie dzięki p. Stawickiemu w ciągu kilku dni problem rozwiązano.

Bardzo dziękuję za kontakt :rolleyes: Zobaczymy co z tego wyjdzie,:no: Pozdrawiam Monika