margo7 04.07.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 hej, chętnie się dowiem jaki to sklep:) Prosze bardzo http://www.lazienki24.pl/index.php Doworzą też w dobrych cenach, w moim przypadku często jak czegoś zabrakło nawet dowozili gratis, bardzo dobre ceny w porównaniu np. z Bartycką.. Poza tym mają tez punkt w Warszawie na Roentgena - więc jak czegoś zabraknie - mozna od nich odebrać bez dodatkowyc kosztów dostawy. Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 04.07.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Dzięki. Przeglądne.Magazyn w Wawie to duza zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 04.07.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Prosze bardzo http://www.lazienki24.pl/index.php Doworzą też w dobrych cenach, w moim przypadku często jak czegoś zabrakło nawet dowozili gratis, bardzo dobre ceny w porównaniu np. z Bartycką.. Poza tym mają tez punkt w Warszawie na Roentgena - więc jak czegoś zabraknie - mozna od nich odebrać bez dodatkowyc kosztów dostawy. Polecam . też u nich kupowałem i płaciłem 30 zł za możliwość odebrania w Warszawie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo7 08.07.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 też u nich kupowałem i płaciłem 30 zł za możliwość odebrania w Warszawie :-/ A ja zawsze miałam w gratisie, ale faktycznie, my sporo zamawialismy. Ewentulanie można zawsze poruszyc temat z włascicielem - Kamilem Gorzewskim, to pewnie mozna się inaczej umówić, niż wg regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dugass 15.07.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam serdecznie Błońską grupę forumowiczów W przyszłym roku planuję rozpocząć budowę w Bieniewicach i poszukuję ekipy murarzy. Czy poza rekomendowanymi fachowcami z książki adresowej ktoś może polecić "swoich" murarzy? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 15.07.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam serdecznie Błońską grupę forumowiczów W przyszłym roku planuję rozpocząć budowę w Bieniewicach i poszukuję ekipy murarzy. Czy poza rekomendowanymi fachowcami z książki adresowej ktoś może polecić "swoich" murarzy? KrzysztofJa mogę moich z czystym sumieniem. Wynik ich prac możesz oglądać na moim blogu z budowy, wtedy do jeszcze aktualizowałem (link w stopce). Tylko podczas ustaleń trzeba wymagać od p. Jarka, żeby to on kierował pracami na budowie albo jego brat. Jak będzie kto inny, to prace się będą ślimaczyły mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 18.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Polecam górali p.Józef 508-932-160 budowali wiele domów na mazowszu. Są naprawdę dokłani. PolecamKierownik budowy 604-719-458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejaska 19.07.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Witam,Sprzedam używane stemple budowlane o długości ok 3m, ok 250 szt. Odbiór w Błoniu w okolicy ul. Grodziskiej.tel. 512 207 464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilAnd 21.07.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Czy ktoś budował dom w technologii szkieletowej i może polecić solidną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 23.07.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Czy ktoś budował dom w technologii szkieletowej i może polecić solidną firmę? Zastanów się dobrze nad budową domu szkieletowego, drewno musi być dobrze wysuszone i wysezonowane ( w przyszłości - robaki ), słyszałem o "zjedzonych domach" przez gryzonie; jeśli chcesz coś powiesić w domu szkieletowym musisz trafić w szkielet lub budować specjalne konstrukcje np. żeby powiesić szafki w kuchni ; chyba lepiej murowany na nasze klimaty polecam zakup glazury, gresu i terakoty w sklepie na Szeligowskiej 18 w CRISTOPOLU ( Jelonki - w pobliżu skrzyżowania Lazurowa-Połczyńska ) najtaniej w okolicy z tej strony Warszawy. ceny były o wiele niższe niż na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodominika 01.08.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Czesc, Jestem nowy na forum. Jestem w trakcie budowy (szalowanie stropu) i szukam hydraulika do podłogówki w całym domu + grzejniki w łazience. Czy możecie kogoś polecić kto zna się na rzeczy i solidnie to zrobi? PozdrawiamDominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 01.08.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Czesc, Jestem nowy na forum. Jestem w trakcie budowy (szalowanie stropu) i szukam hydraulika do podłogówki w całym domu + grzejniki w łazience. Czy możecie kogoś polecić kto zna się na rzeczy i solidnie to zrobi? Pozdrawiam Dominik Witaj, sam szukałem długo porządnego wykonawcy na podłogówkę. Postanowiliśmy bowiem położyć podłogówkę w całym domu (nawet w garażu, grzejniki w łazienkach również "zasilane" podłogówką). Z perspektywy pięciu lat użytkowania mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. Komfort termiczny jest niesamowity. Jednak rozważając podłogówkę należy wziąć pod uwagę montaż rekuperacji. Ale zapewne sam już ten temat nieźle przestudiowałeś. Ja ze swojej strony mogę polecić wykonawcę, forumowicza Jacka Starneckiego, o nicku starn. Poczytaj jego posty, ja od tego zacząłem. Jego podejście było profesjonalne, przede wszystkim wykonanie porządnego projektu podłogówki. Inna sprawa, że dzięki niemu kupiłem piec, zasobnik, instalację po niezłej cenie (współpracował i pewnie nadal współpracuje z hurtownią w Grodzisku, gdzie mogłem skorzystać z porządnych rabatów, jakich sam bym nie dostał). Jeżeli chodzi o koszt robocizny, to był do zaakceptowania, nie był tani ale i nie był drogi, taka średnia stawka rynkowa. Podłogówka spisuje się znakomicie - zimą podłoga jest przyjemnie "nie zimna". Gdybyś potrzebował na niego namiary to mogę przekazać na priv jego nr telefonu - pewnie nadal aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 03.08.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 mam pytanie trochę niebudowlane - gdzie w okolicy błonia jest jakieś jezioro/zalew/kąpielisko innego typu? myślimy, żeby sobie gdzieś pojechać nad wodę w celu schłodzenia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodominika 03.08.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 @NtekDzięki! Już znalazlem telefon do niego na forum.PozdrawiamDominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 06.08.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Witaj, sam szukałem długo porządnego wykonawcy na podłogówkę. Postanowiliśmy bowiem położyć podłogówkę w całym domu (nawet w garażu, grzejniki w łazienkach również "zasilane" podłogówką). Z perspektywy pięciu lat użytkowania mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. Komfort termiczny jest niesamowity. Jednak rozważając podłogówkę należy wziąć pod uwagę montaż rekuperacji. Ale zapewne sam już ten temat nieźle przestudiowałeś. Ja ze swojej strony mogę polecić wykonawcę, forumowicza Jacka Starneckiego, o nicku starn. Poczytaj jego posty, ja od tego zacząłem. Jego podejście było profesjonalne, przede wszystkim wykonanie porządnego projektu podłogówki. Inna sprawa, że dzięki niemu kupiłem piec, zasobnik, instalację po niezłej cenie (współpracował i pewnie nadal współpracuje z hurtownią w Grodzisku, gdzie mogłem skorzystać z porządnych rabatów, jakich sam bym nie dostał). Jeżeli chodzi o koszt robocizny, to był do zaakceptowania, nie był tani ale i nie był drogi, taka średnia stawka rynkowa. Podłogówka spisuje się znakomicie - zimą podłoga jest przyjemnie "nie zimna". Gdybyś potrzebował na niego namiary to mogę przekazać na priv jego nr telefonu - pewnie nadal aktualny Też chciałem polecić p.Jacka, mogę się podpisać pod tym, co Ntek pisze, u mnie też robił. Tylko jeśli ktoś chce mieć projekt podłogówki, trzeba od niego wymagać przedstawienia tego projektu najpierw, a potem zaczęcia prac. U mnie się później wykpił że mu komputer siadł, a to licencja się skończyła etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strazak-sam 06.08.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ludziska....mam problem...jak u Was rozwiązany jest problem kanalizacji na ul. Ukośnej? Bo ja właśnie się dowiedziałem, że bez przepompowni na mojej działce nic nie pójdzie. Cała ponoć Ukośna podłączona jest do kanalizacji ciśnieniowej, a ja mam działkę pod górkę w stronę głównej rury kanalizacyjnej. Po zatem rura od przepompowni do głównej rury jest"40". Czy to możliwe żeby ścieki szły rurą o przekroju 4 cm?Koszty zrobią się straszne (5000 zł pompa+1200 studzienka +podłączenie i wkopanie.....czy ktoś ma może w okolicach szambo lub przydomową oczyszczalnię (szambo ekologiczne), bo zacząłem się nad tym zastanawiać...Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 06.08.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 ja na pogodnej mam to samo. Nawet jak byś nie miał pod górkę to i tak tylko kanaliza ciśnieniowa. Spoko, spoko pompa zmieli całe gówno aha i podobno tylko preskpol bo innych producentów nie uzna nasz "kochany" MPWiK Pzdr m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.08.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ludziska....mam problem...jak u Was rozwiązany jest problem kanalizacji na ul. Ukośnej? Bo ja właśnie się dowiedziałem, że bez przepompowni na mojej działce nic nie pójdzie. Cała ponoć Ukośna podłączona jest do kanalizacji ciśnieniowej, a ja mam działkę pod górkę w stronę głównej rury kanalizacyjnej. Po zatem rura od przepompowni do głównej rury jest"40". Czy to możliwe żeby ścieki szły rurą o przekroju 4 cm? Koszty zrobią się straszne (5000 zł pompa+1200 studzienka +podłączenie i wkopanie..... czy ktoś ma może w okolicach szambo lub przydomową oczyszczalnię (szambo ekologiczne), bo zacząłem się nad tym zastanawiać... Pozdrawiam wszystkich zapomnij o jakimkolwiek szambie, przydomowej oczyszczalni itp. Kłania się miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. 2) ustala się, że ścieki sanitarne będą odprowadzane do istniejącej i projektowanej komunalnej sieci kanalizacji sanitarnej na warunkach zarządzającego siecią; do czasu realizacji sieci kanalizacji sanitarnej dopuszcza się odprowadzenie ścieków do szczelnych zbiorników bezodpływowych z wywozem ich na zlewnię przy oczyszczalni; z chwilą realizacji sieci kanalizacyjnej ustala się nakaz podłączenia do w/w sieci kanalizacji sanitarnej; Uchwała o MPZP dla BramekCałe Bramki od drogi krajowej nr 92(ul. Łódzka) na południe dla której obowiązuje MPZP są skanalizowane. Masz obowiązek podłączenia się do kanalizacji. W Bramkach jest zbudowana kanalizacja ciśnieniowa. Niestety koszty są takie jakie są i tego raczej nie przeskoczysz. MPWiK preferuje pompy i cały system Preskpol oraz to co montuje Karcz oraz Naparty czyli system oparty na na pompach Omnigena PGPP 2022 (400V). Tak, rura fi40mm w zupełności wystarczy. Pompa musi być z młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strazak-sam 08.08.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 No to pies pogrzebany....szambo na Ukośnej nie przejdzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.08.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 nie bądź pesymistą dogadaj się z sąsiadem(chyba skończył teraz ocieplenie o ile dobrze orientuję Twoją działkę) i podzielcie koszty, chociaz tego co idzie w drodze, a mało tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts