slawo01 09.10.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam Czy możecie podać jakieś namiary i polecić kogoś, kto dysponuje ziemią do ogrodu w okolicach Błonia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 15.10.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Zmartwiło mnie to co opisujesz. Też boję się o swoją rodzinę i dom. 1. Mariusz Kucharski chyba pracuje w spółce Gaz Błonie, przynajmniej wykonuje dla nich jakieś prace. zadzwoń tam i poproś o kontakt z nim, jeśli to nie pomoże zgłoś do PINBu w Ożarowie, szybko zajmą się tym panem, ale licz sie z tym że inspektorzy z nadzoru budowlanego mogą nie pozwolić Ci budować i mieszkać przez jakiś czas. 2. i jeszcze jedno pytanie - gdzie był kierownik budowy = jego też powinieneś zgłosić do PINBu. 3. niestety niektórym w czasie pracy trzeba patrzeć na ręce i być obecnym na budowie przy wykonywaniu ważnych prac. Zasada ograniczonego zaufania. 4. robotnicy kopiący kanalizację nie wiedzieli, że w tym miejscu położono gaz ? 5. u mnie też koparka jeżdżąc po terenie działki przed budynkiem połamała rury kanalizacyjne położone na głębokości powyżej 1,20m. w takiej sytuacji należałoby nad wszelkimi rurami utwardzać teren i robić wylewki betonowe. ad 1 Gdzie ten Pan pracuje mnie nie interesuje. Nie robił prac dla mnie w ramach zlecenia dla Gaz Błonie, więc nie mam co tam interweniować Sprawa nieszczelności wyszła w czasie podłączenia kotła gazowego w domu. To było już dawno po zakończeniu budowy przyłącza gazowego. Więc wszystkie papiery zostało dawno przyjęte. Szczęśliwie mam hydraulika co ma głowę na karku i szybko sprawę wykrył i uszczelnił instalacje. Sam ma uprawnienia gazowe i wszystko posprawdzał czujnikiem gazowym. Akurat jemu ufam no i sam byłem przy tym. Szczęśliwie było to jakiś czas temu i budynek mam już odebrany. ad 2 Jako że przyłącze gazowe jest wykonywane oddzielnym pozwoleniem na budowę, to i kierownik budowy był inny niż "mój". Kierownika budowy również załatwiał pan Kucharski. Swoją drogą nawet go nie widziałem. To było zlecenie przyłącza gazowego z wszystkimi papierami "pod klucz". ad 3 To prawda. Tylko fizycznie nie da się tego zrobić. Nic innego bym nie robił, tylko stał przez cały czas nad wykonawcami. Co jak co ale instalacje gazowe powinny być wykonywane najrzetelniej, bo i uprawnienia trudniej zdobyć. ad 4 Oczywiście wiedzieli gdzie jest gaz. Tylko kto kladzie rury na głębokości 35 cm? Wg dokumentacji podwykonawczej miały być na głębokości 1m, więc pierwsze 0,5 m miła zdjąć koparka, a potem ręcznie. Okazało się jednak że pierwszy sztych koparki i po rurze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 18.10.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Cześć wszystkim. Poszukuję ekipy do wylewek, macie kogoś godnego polecenia ? Pozdrawiam polecam sie http://www.posadzkiplock-teka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.10.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 polecam sie www.posadzkiplock-teka.pl Jaka jest minimalna powierzchnia posadzki abyście przyjechali i wykonali? Pomieszczenia takie jak garaż, kotłownia, pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 18.10.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Jaka jest minimalna powierzchnia posadzki abyście przyjechali i wykonali? Pomieszczenia takie jak garaż, kotłownia, pomieszczenie gospodarcze. nie ma minimalnych powierzchni,cena zalezy od powierzchni wt-sr-czw jestem w Milanowku,Targowku,i przejezdzam na Wladyslawow ogolnie okolo 50m2 to 850-900zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radar206 19.10.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam mam pytanko poszukuje taniego geodety do zrobienia mapki projektowej ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GO-TRANS 23.10.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Mam do sprzedania stemple budowlane różne wymiary około 500-700 szt. Odbiór Boża Wola k/ Błonia cena do uzgodnienia tel. 668-832-178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 27.10.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 ad 1 Gdzie ten Pan pracuje mnie nie interesuje. Nie robił prac dla mnie w ramach zlecenia dla Gaz Błonie, więc nie mam co tam interweniować Sprawa nieszczelności wyszła w czasie podłączenia kotła gazowego w domu. To było już dawno po zakończeniu budowy przyłącza gazowego. Więc wszystkie papiery zostało dawno przyjęte. Szczęśliwie mam hydraulika co ma głowę na karku i szybko sprawę wykrył i uszczelnił instalacje. Sam ma uprawnienia gazowe i wszystko posprawdzał czujnikiem gazowym. Akurat jemu ufam no i sam byłem przy tym. Szczęśliwie było to jakiś czas temu i budynek mam już odebrany. ad 2 Jako że przyłącze gazowe jest wykonywane oddzielnym pozwoleniem na budowę, to i kierownik budowy był inny niż "mój". Kierownika budowy również załatwiał pan Kucharski. Swoją drogą nawet go nie widziałem. To było zlecenie przyłącza gazowego z wszystkimi papierami "pod klucz". ad 3 To prawda. Tylko fizycznie nie da się tego zrobić. Nic innego bym nie robił, tylko stał przez cały czas nad wykonawcami. Co jak co ale instalacje gazowe powinny być wykonywane najrzetelniej, bo i uprawnienia trudniej zdobyć. ad 4 Oczywiście wiedzieli gdzie jest gaz. Tylko kto kladzie rury na głębokości 35 cm? Wg dokumentacji podwykonawczej miały być na głębokości 1m, więc pierwsze 0,5 m miła zdjąć koparka, a potem ręcznie. Okazało się jednak że pierwszy sztych koparki i po rurze! I tak wypadałoby zgłosić sprawę do PINBu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 27.10.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam mam pytanko poszukuje taniego geodety do zrobienia mapki projektowej ktoś coś? Andrzej Żychliński (geodeta uprawniony) tel 603 203 206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 27.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam, Czy ktoś ma już za sobą temat mebli kuchennych i może polecić kogoś, kto robi dobre jakościowo meble na wymiar w przystępnej cenie? Zrobić samemu. materiał - korpusy formatki zamawiasz w Juanie wychodzi co najmniej 5 razy taniej. ten temat szerzej opisałem na str 69 naszego forum. Właśnie wczoraj zamontowałem oświetlenie pod szafkami, żona stwierdziła, że wyszło bosko, teraz tylko musi się zdecydować jaki blat i będzie koniec. a jeśli potrzebujesz pomocy w tej materii napisz do mnie na "priv" pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 28.10.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Witam,Do palenia w piecu oddam bezpłatnie pozostałe po budowie deski różnej grubości oraz palety. Odbiór w Marianowie. Kontakt tylko telefoniczny na 504 166 524.Pozdrawiam,Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.11.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witam.Czy ktoś z Was robił szczegółowe badania wody z wodociągu w okolicach Bramek? chodzi mi o twardość, zawartość żelaza itp.Czy wiecie z jakiego ujęcia są zaopatrywane Bramki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudyyo 10.11.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam, Prawdopodobnie dzisiaj nad ranem lub w nocy skradziono z kempingu na mojej budowie (Stare Faszczyce) nastepujace przedmioty:- blekitna butla gazowa 11 kg (praktycznie pelna),- wozek na waz ogrodowy Cellfast Discover (blekitno-granatowy) z 20m weza Cellfast (blekitno-pomaranczowy) oraz dodatkowe 50m weza (szaro-zielony) wraz z przylaczami. Jesli ktokolwiek widzial jakies osoby z tego typu przedmiotami lub sprzedajace "promocyjnie" tego typu artykuly to prosze o kontakt: 691-991-590 lub 667-242-733. Sprawa juz zostala zgloszona na policje. Dziekuje i pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.11.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Przykra sprawa Mam bardzo pilny temat. Potrzebuję na jutro rano 30 kg butli lpg żeby piec CO odpalić. Jest przezbrojony tylko butli nie mam. Na małej nie chce chodzić bo przy starcie jest spadek ciśnienia. Musi być duża. Pls hel gdzie moge dostać w rozsądnych pieniądzach..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 12.11.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Witam,Jeśli ktoś ma niepotrzebne płyty chodnikowe chętnie „uprzątnę” z działki lub niedrogo odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 25.11.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 u mnie również pojawili się nieproszeni goście, ale raczej złomiarze niż złodzieje. Wycieli mi 2 kable ziemne, które były wystawione spod budynku. Niby straty niewielkie, ale się wkurzyć można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobino 29.11.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 czy może ktoś z Was podać przybliżone ceny za sam montaż alarmu w domu - montaż kilkunastu czujek, centrali, paneli sterowniczych (klawiatury) anteny nadawczej. Z góry dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.11.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 ja płaciłem jak za elektrykę, 50zł za punkt(okablowanie, montaż, podłączenie) + programowanie centrali za ok 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 30.11.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 anteny nadawczejAntenę nadawczą montuje firma ochroniarska - to jest dobre rozwiązanie, bo dostają sygnał z centrali i sami są odpowiedzialni całościowo za monitoring. U mnie już musieli poprawiać swój nadajnik raz (agencja ochrony snajper). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosiewkampinosie 02.12.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Poszukuję dobrego, niedrogiego elektryka do drobnych prac na początek założenie domofonu (kable w ziemi już są). Łubiec w gminie Leszno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts