Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Błonie koło W-wy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zmartwiło mnie to co opisujesz. Też boję się o swoją rodzinę i dom.

1. Mariusz Kucharski chyba pracuje w spółce Gaz Błonie, przynajmniej wykonuje dla nich jakieś prace. zadzwoń tam i poproś o kontakt z nim, jeśli to nie pomoże zgłoś do PINBu w Ożarowie, szybko zajmą się tym panem, ale licz sie z tym że inspektorzy z nadzoru budowlanego mogą nie pozwolić Ci budować i mieszkać przez jakiś czas.

2. i jeszcze jedno pytanie - gdzie był kierownik budowy = jego też powinieneś zgłosić do PINBu.

3. niestety niektórym w czasie pracy trzeba patrzeć na ręce i być obecnym na budowie przy wykonywaniu ważnych prac. Zasada ograniczonego zaufania.

4. robotnicy kopiący kanalizację nie wiedzieli, że w tym miejscu położono gaz ?

5. u mnie też koparka jeżdżąc po terenie działki przed budynkiem połamała rury kanalizacyjne położone na głębokości powyżej 1,20m. w takiej sytuacji należałoby nad wszelkimi rurami utwardzać teren i robić wylewki betonowe.

ad 1 Gdzie ten Pan pracuje mnie nie interesuje. Nie robił prac dla mnie w ramach zlecenia dla Gaz Błonie, więc nie mam co tam interweniować

Sprawa nieszczelności wyszła w czasie podłączenia kotła gazowego w domu. To było już dawno po zakończeniu budowy przyłącza gazowego. Więc wszystkie papiery zostało dawno przyjęte. Szczęśliwie mam hydraulika co ma głowę na karku i szybko sprawę wykrył i uszczelnił instalacje. Sam ma uprawnienia gazowe i wszystko posprawdzał czujnikiem gazowym. Akurat jemu ufam no i sam byłem przy tym.

Szczęśliwie było to jakiś czas temu i budynek mam już odebrany.

ad 2 Jako że przyłącze gazowe jest wykonywane oddzielnym pozwoleniem na budowę, to i kierownik budowy był inny niż "mój". Kierownika budowy również załatwiał pan Kucharski. Swoją drogą nawet go nie widziałem. To było zlecenie przyłącza gazowego z wszystkimi papierami "pod klucz".

ad 3 To prawda. Tylko fizycznie nie da się tego zrobić. Nic innego bym nie robił, tylko stał przez cały czas nad wykonawcami. Co jak co ale instalacje gazowe powinny być wykonywane najrzetelniej, bo i uprawnienia trudniej zdobyć.

ad 4 Oczywiście wiedzieli gdzie jest gaz. Tylko kto kladzie rury na głębokości 35 cm? Wg dokumentacji podwykonawczej miały być na głębokości 1m, więc pierwsze 0,5 m miła zdjąć koparka, a potem ręcznie. Okazało się jednak że pierwszy sztych koparki i po rurze!

Jaka jest minimalna powierzchnia posadzki abyście przyjechali i wykonali? Pomieszczenia takie jak garaż, kotłownia, pomieszczenie gospodarcze.

nie ma minimalnych powierzchni,cena zalezy od powierzchni wt-sr-czw jestem w Milanowku,Targowku,i przejezdzam na Wladyslawow

ogolnie okolo 50m2 to 850-900zl

ad 1 Gdzie ten Pan pracuje mnie nie interesuje. Nie robił prac dla mnie w ramach zlecenia dla Gaz Błonie, więc nie mam co tam interweniować

Sprawa nieszczelności wyszła w czasie podłączenia kotła gazowego w domu. To było już dawno po zakończeniu budowy przyłącza gazowego. Więc wszystkie papiery zostało dawno przyjęte. Szczęśliwie mam hydraulika co ma głowę na karku i szybko sprawę wykrył i uszczelnił instalacje. Sam ma uprawnienia gazowe i wszystko posprawdzał czujnikiem gazowym. Akurat jemu ufam no i sam byłem przy tym.

Szczęśliwie było to jakiś czas temu i budynek mam już odebrany.

ad 2 Jako że przyłącze gazowe jest wykonywane oddzielnym pozwoleniem na budowę, to i kierownik budowy był inny niż "mój". Kierownika budowy również załatwiał pan Kucharski. Swoją drogą nawet go nie widziałem. To było zlecenie przyłącza gazowego z wszystkimi papierami "pod klucz".

ad 3 To prawda. Tylko fizycznie nie da się tego zrobić. Nic innego bym nie robił, tylko stał przez cały czas nad wykonawcami. Co jak co ale instalacje gazowe powinny być wykonywane najrzetelniej, bo i uprawnienia trudniej zdobyć.

ad 4 Oczywiście wiedzieli gdzie jest gaz. Tylko kto kladzie rury na głębokości 35 cm? Wg dokumentacji podwykonawczej miały być na głębokości 1m, więc pierwsze 0,5 m miła zdjąć koparka, a potem ręcznie. Okazało się jednak że pierwszy sztych koparki i po rurze!

I tak wypadałoby zgłosić sprawę do PINBu

Witam,

Czy ktoś ma już za sobą temat mebli kuchennych i może polecić kogoś, kto robi dobre jakościowo meble na wymiar w przystępnej cenie?

Zrobić samemu. materiał - korpusy formatki zamawiasz w Juanie wychodzi co najmniej 5 razy taniej. ten temat szerzej opisałem na str 69 naszego forum.

Właśnie wczoraj zamontowałem oświetlenie pod szafkami, żona stwierdziła, że wyszło bosko, teraz tylko musi się zdecydować jaki blat i będzie koniec.

a jeśli potrzebujesz pomocy w tej materii napisz do mnie na "priv" pomogę

• 2 weeks później...

Witam,

Prawdopodobnie dzisiaj nad ranem lub w nocy skradziono z kempingu na mojej budowie (Stare Faszczyce) nastepujace przedmioty:

- blekitna butla gazowa 11 kg (praktycznie pelna),

- wozek na waz ogrodowy Cellfast Discover (blekitno-granatowy) z 20m weza Cellfast (blekitno-pomaranczowy) oraz dodatkowe 50m weza (szaro-zielony) wraz z przylaczami.

Jesli ktokolwiek widzial jakies osoby z tego typu przedmiotami lub sprzedajace "promocyjnie" tego typu artykuly to prosze o kontakt: 691-991-590 lub 667-242-733. Sprawa juz zostala zgloszona na policje.

Dziekuje i pozdrawiam,

Maciek

• 2 weeks później...