Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Minister edukacji...

Gość Beaty

Recommended Posts

Premiumpremium- witaj na drodze zatraceńców. A co myślisz o ": A może jeden z pomysłów moich wychowanków na idealne morderstwo?- otóż przygotować formę w kształcie sopla lodu, napełnić go wodą, wsadzić do zamrażalnika, użyć, dowód zbrodni sam się rozpłynie.... To tak podali mi do mojej wiadomości jakbym chciała kogoś usadzić, bo koniec roku szkolnego blisko"- czy może teraz na uczelniach uczą jak sprostać czemuś takiemu? Pozdrawiam

Nie, niestety takich pozytecznych przedmiotów jeszcze nie wprowadzili :D Ale sam sposób "idealnego morderstwa" jest rewelacyjny. Natomiast chce mi się śmiać, gdy przypomnę sobie jednego z moich profesorów, baaardzo madrego człowieka, który NIESTETY był strasznym prawicowcem. Połowa jego wykładów to wywody pt "Bóg Honor Ojczyzna", jaki to PiS cudowny, och i ach (ja miałam ochotę wyjść z zajęć, gdy usłyszałam, że głosujący na lewicę to geje i prostytutki :x ). No i lubiał powyzywać na Samoobronę-że to wieśniaki i zacofańcy... Teraz jestem ciekawa, jak przyjął do wiadomosci, ze jego ukochani "bliźniacy" weszli w koalicję z Le-Pe-Rem :D

Ale tak serio serio, to ja nie wiem, jak tacy ........ będą rządzić IV RP :o

• Odpowiedzi 396
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale tak serio serio, to ja nie wiem, jak tacy ........ będą rządzić IV RP :o

Jak to jak ?

Po bożemu :lol:

Uczniu, ora et labora, pełen ordnung i pokora :lol:

Rock'n'roll to zło najgorsze, granie w WOŚP obniża ocenę ze sprawowania i grozi mękami piekielnymi.... pewnie takie itp. podobne debilizmy nas czekają. Zaplecze intelektualne :lol: kol. wysokiego to Młodzież Wszechpolska - nie wróży to raczej dobrze jakości oświaty i wychowania...

a tak nowe intelektualne elity się pozdrawiają ;)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/86/Mlodziez_wszechpolska.jpg/200px-Mlodziez_wszechpolska.jpg

fotka pochodzi z: http://pl.wikipedia.org/wiki/Młodzież_Wszechpolska

oby lepiej niż postkomuchy i inne dotychczasowe oszołomy.

Ta nowa minister z Samoobrony to w SLD sie udzielala.Tylko , ze uciakla w pore z tonacego okretu .Dokladnie tak szybko pewnie jak romek wskoczyl w ten swoj stolek :evil: :evil:

Giertych będzie nam dzieci uczył - komentarz Piotra Pacewicza [Gazeta Wyborcza]

"Minister edukacji Roman Giertych to policzek dla kilkuset tysięcy polskich nauczycieli i dla milionów uczniów.

Jego poglądy na edukację nie są znane z tego powodu, że nie istnieją. Wypowiadał się, jeśli już, to o wychowaniu w rodzinie. Ale znany jest ogólny duch moralnej krzepy ("naszym celem jest wychowanie człowieka prężnego, aktywnego, o dużym poczuciu obowiązkowości" - pisał w manifeście Młodzieży Wszechpolskiej) i niegdysiejszego patriotyzmu skażonego nacjonalizmem. Znana jest LPR-owska niechęć do obcych i innych, zamykanie się na Europę i świat. Wojciech Wierzejski, prawdopodobny wiceminister i jeden z najbliższych ludzi Giertycha, powiesił kiedyś na drzwiach gabinetu napis "pedałom wstęp wzbroniony".

W tym kontekście wczorajsza deklaracja Giertycha, że szkoła powinna wychować nowe pokolenie Polaków, brzmi tyleż komicznie, co groźnie.

Nigdy jeszcze w III RP ministrem resortu edukacji nie był ktoś tak ostentacyjnie pozbawiony kwalifikacji. Nawet nijacy ministrowie, jak ostatni, mieli profesorskie tytuły, jakieś doświadczenie w szkolnictwie. Teraz edukacja staje się politycznym łupem (Giertycha) czy - jak kto woli - łapówką, jaką PiS wręcza LPR-owi za wejście do koalicji.

Giertych jest politykiem nielubianym. Jego poglądy budzą czasem strach. W niedawnym sondażu PBS DGA dla "Gazety" aż 58 proc. uznało, że ma zły wpływ na to, co się dzieje w Polsce, a tylko 13 proc., że dobry. Za nim na liście 22 nazwisk był już tylko o. Rydzyk.

PiS dezawuował Giertycha - jeszcze niedawno - podkreślając, że jest nielojalny, kłamie, nie dotrzymuje umów.

Minister edukacji to z definicji nauczyciel wszystkich uczniów, co symbolicznie wyraża się tym, że 1 września prowadzi lekcję w jakiejś szkole. Polskie dzieci dostają teraz takiego nauczyciela.

Partia Kaczyńskich wysyła szkodliwy sygnał: edukacja jest nieważna, można nią kupczyć. To, co bodaj najważniejsze dla przyszłości narodu, zostaje najbardziej poniżone.

Jestem daleki od idealizowania szkoły, ale choćby na podstawie naszej akcji "Szkoła z klasą" wiem, jak wiele jest nauczycielskich środowisk, które starają się lepiej uczyć i wychowywać. Przeżywamy edukacyjny boom, wbrew - trzeba tak powiedzieć - politykom, dzięki nauczycielom, rodzicom i samym uczniom, którzy wiedzą, że bez dobrej edukacji są bez szans.

Roman Giertych jest jak powrót zimy do wiosennego sadu."

źródło >>> Giertych będzie nam dzieci uczył - komentarz Piotra Pacewicza

[podkreślenia moje]

Teraz edukacja staje się politycznym łupem (Giertycha) czy - jak kto woli - łapówką, jaką PiS wręcza LPR-owi za wejście do koalicji.[/u]

To nie jest kwestia czy ktos sobie to woli :-?

To jest fakt.

Wstyd :evil:

Ja pechowa jestem i nerwowa prze te wczorajsze newsy , romek mi sie snil dzisiaj :-?

Minister edukacji Roman Giertych to policzek dla kilkuset tysięcy polskich nauczycieli i dla milionów uczniów.

Niestety - zgadzam sie z tym. Wczoraj całay dzien "ukorzeniałam się" :lol: na maturze, wiec odcięta bylam od mediów. Po południu gdy kolezanka powiedziała nam o tym, potraktowaliśmy to jaki zart... :o Co nam zostaje? róbmy swoje!

p.s. a możeby tak - oprtunistycznie załozyć przynajmniej forumową komórke młodziezy wszech...... :o :o ....... albo inne kółko..... :)

matth napisał:"antibelferr napisał:

Beaty

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

NAUCZYCIEL:

Cytat:

Wszystkie moje godziny wychowawcze są do du...y!

kochani to o czym chrzaniłam

Zasiadam do napisania konspektu na tę cholerną lekcję- ja nauczyciel dyplomowany z kilkunastoletnim stażem!

A co do drinków, chmm

Jak mi któryś podskoczy to mu w m...dę?

I to by bylo na tyle.

Dzieki antibelferr"

Gdybym nie znała swojej wartości, to od psychologa na forum musiałabym się udać do psychiatry w realu :lol:

Otóż słoneczko ty moje, nie sposób jest pozbierać szczępki wypowiedzi i na tej podstawie ocenić człowieka :o

A poza tym było już późno i mam pytanie: czemu o takiej porze nie byłeś jeszcze w łóżku? Pozdrawiam i informuję, że po dzisiejszej demonstracji młodzieży przeciwko Giertychowi czuję się spokojniejsza :lol:

Z nominacji ucieszą się księża... Podejrzewam, że liczba westchnień w stylu "O, Boże" wzrosła o 6000% po usłyszeniu tej informacji...

Na wiadomości polityczne z Polski przestałam nawet patrzeć - skoki ciśnienia w ciąży są niewskazane. Patrzę na gospodarcze - na razie ten cyrk o dziwo wszyscy pozostawiają bez reakcji.

Z drugiej strony - nieźle Kaczyńscy Giertycha przeczołgali... Wszystko ten człowieczek zniesie, żeby tylko porządzić i zaistnieć, chociaż na chwilkę. Na uroczystości nominowania pojawił się tylko lekko zmechacony Marcinkiewicz z głupią miną, reszta miała akurat bardzo ważne spotkania.

P.s. - może ta "koalicja" nie przetrzyma wakacji, czego wszystkim nauczycielom i nauczanym serdecznie życzę :D