Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

plan_x

Recommended Posts

• Odpowiedzi 562
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tedii, robienie strzemion nie ma sensu

sam tak chciałem i zrezygnowałem, bo to koszty i w dodatku niepotrzebne.

aptekarstwo nie popłaca w tym przypadku. jeżeli robi to jakaś ekipa to mają wprawę, jeżeli sam to można kupić giętarkę choćby na allegro lub pożyczyć lub zrobić samemu co nie est trudne. ALe żeby robić strzemiona - stanowczo odradzam

pzdr

słuchajcie, gdzie zaopatrywaliście się w takie rzeczy jaka papa, styrodur, styropian?? (gdzie dobre ceny), goewłóknina, rury drenarskie, kręgi do studni zbiorczej????

a, a jakie sa teraz ceny piasku. facet chce mi przywieźc dziś za 500 - wywrotka 15 ton z transportem. Podobno to tanio??? mam rację

Witam Mysłowice!!!!

Gdybyście szukali piesków do swoich nowych pięknych domów, to nie zapominajcie o mysłowickim schronisku - tam jest ogromne przepełnienie i psy bardzo potrzebują pomocy...

Polecam Wam szczególnie pewnego słodkiego maluszka z Mysłowic - ma nawet swój wątek na tym forum:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=102897

A oto wątek innych mysłowickich psów na forum dogomania:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61682

• 3 weeks później...

oj coś tu głucho widać prace idą ze hej juz chyba nikt tu nie zagląda ,jak w tym kawale co taki zapieprz że nie ma czasu taczki załadować :lol:

Zeby nie było że tak wpadłam bez pytania to zapytam:

czy wszyscy macie takie żółte tablice informacyjne, jak jeździłam sobie po okolicy to na palcach jednej ręki można policzyć takie tablice na budowach, można się bez tego obejść??? myślałam ze sa obowiązkowe :-?

• 2 weeks później...

no nie wiem a Wy znowu budujecie :D a na wątek nikt nie zagląda i będziemy go musieli szukać za niedługo na 26 stronie :lol:

my też zaczeliśmy, tylko nie wiem czy cieszyć sie czy płakać, bo jak na razie to same kłody pod nogi (nawet nie kłody a kloce 100T). Dlaczego nikt nie powiedział że to takie trudno-głupie. :cry: Głupie bo te trudne rzeczy które są przeszkodami to tak w zasadzie duperele, które pod koniec budowy doprowadzą mnie chyba na skraj obłędu i depresji. A Wam ile brakuje do obłędu????

Rozglądałam się za cementem i wiecie co ta Castorama znowu wychodzi w miarę przyzwoicie, a Wy gdzie zaopatrywaliście się w cement?

• 2 weeks później...

my cement braliśmy z Rampy w Imielinie (bo i budowa w Imielinie).

A w ogóle to wracam na forum, bo wreszcie nasza budowa ruszyła :) Ekipa góralska jest u nas dwa tygodnie :) Murują właśnie ściankę fundamentową. A więc , chudział, ławy, część izolacji, drenaż i studnia chłonna zrobione :) Jak na razie chłopaki są sprytne i fajnie się z nii współpracuje, choć wiadomo stes jest :) Zapraszam do naszego dziennika. Górale powiedzieli, że ławy mamy jak pod kościół jakiś :)