DorkaŁukasz 28.02.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Hallo ! Czy ktoś coś buduje ... cisza jakaś zapadła osobiście działamy z ociepleniem wewnętrznym - wełną na poddaszu no i czekamy na cieplejsze wiosenne dni Halo, halo ! Się buduje tzn. my dokładnie dzisiaj wbijamy pierwszą łopatę w naszą ziemię Na Wesołej konkretnie, zima odpuściła to pewnie ruszą budowy:) I pierwsze budowlane dylematy za nami, do wczoraj jeszcze głowiliśmy się czy budować z porothermu 25 czy z 38 ? ale po rozmowach z doradcami technicznymi wienerbergera i projektantami zdecydowaliśmy się na 25 i raczej pójdziemy w kierunku DRYFIXU, może ktoś ma opinie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 28.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Halo, halo ! Się buduje tzn. my dokładnie dzisiaj wbijamy pierwszą łopatę w naszą ziemię Na Wesołej konkretnie, zima odpuściła to pewnie ruszą budowy:) I pierwsze budowlane dylematy za nami, do wczoraj jeszcze głowiliśmy się czy budować z porothermu 25 czy z 38 ? ale po rozmowach z doradcami technicznymi wienerbergera i projektantami zdecydowaliśmy się na 25 i raczej pójdziemy w kierunku DRYFIXU, może ktoś ma opinie na ten temat ? Mielismy podobne dylematy - ale zdecydowaliśmy się na P+W 30. Kurde - Dryfix ciekawa rzecz, ale ja nie mam jakoś przekonania do tego tej metody na piance. Tak patrząc na instrukcje - to jest bardzo krotki czas na poprawę ułożenia pustaków. Po drugie nigdzie nie znalazłem kogoś kto by w tej technologii wybudował na terenie gdzie mogą byc szkody górnicze. No i nie trafia do mnie sposób wiązania ścian wewnętrznych tzn działowych. Jak zdecydujecie się budować na Dryfixie dajcie proszę znać - chętnie bym podjechał i popatrzył na to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 01.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Hmm, kolejna rzecz do zorganizowania - wychodek dla budowlańców Macie jakieś pomysły, może ktoś ma odsprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 06.03.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hmm, kolejna rzecz do zorganizowania - wychodek dla budowlańców Macie jakieś pomysły, może ktoś ma odsprzedać ? Ja zrobiłem przez sobotę z desek kupionych w firmie która zbijała z nich palety + kantówki. Razem z farbą i wkrętami wyszło jakieś 250 zł, nie licząc oczywiście robocizny. Zamiast szamba można wrzuciś np: krąg betonowy - i na te parę miesięcy wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafah 07.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ktoś montował oczyszczalnie? Jak tak to jaką firmę polecacie? Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 28.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Tak.Kupiłem zbiornik gdzieś pod Rybnikiem.Reszta samoróba (drenaż itd.)Odpukać, funkcjonuje trzeci rok przy intensywnej eksploatacji bez zarzutu.Niedawno sprawdzałem poziom "osadu"....wychodzi na to,że czyścić będę chyba za 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asterix1212 16.04.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam Zostało mi po budowie 8 palet solbetu 240x240x590 .polecam Ref Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 24.04.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 sprzedam stemple po budowie, ilość ok 250 sztuk, długość 2,80-3,00 m Sławków w. śląskie tel. 792 789 779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 07.05.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ktoś montował oczyszczalnie? Jak tak to jaką firmę polecacie? Mi całość realizowała firma z Krasów (są na PCK), gorąco polecam. pozdr. H.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jossi 16.05.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam, także przyszli Krasowianie wykańczamy dom, jesteśmy z okolic 'zzza deweloperskich szeregówek' za szkoła podstawową nr 17. Mam do oddania latrynę jakby ktoś chciał Co do oczyszczalni to mamy ekologiczną IN-DRAN. Zakładali nam ją panowie z Zabrza. Oprócz tego podpinali nam deszczówkę do osobnego zbiornika. Mogę jak najbardziej polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qni 11.06.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 15.08.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Wakacje, wakacjami ale coś na budowie się dzieje u nas zakończyliśmy pierwszy etap zewnętrznego ocieplenia - styropian i klej + parapety. Teraz zajmujemy się środkiem - zabudowa z płyt k-g i takie tam różności. A jak reszta sąsiadów - co się u Was dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 15.08.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 A jak reszta sąsiadów - co się u Was dzieje? Ja najprawdopodobniej spuszczę jutro wodę z basenu A w ogóle, była dziś u nas mała "trąbka powietrzna" rozwiało mi korę w ogródku, i wszystkie dmuchane zabawki z basenu latały pięknie w kółeczko pozdr. H.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 16.08.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 A teraz z innej beczki szukam lokalnego - Mysłowice i okolice - dekarza. Gdzieś coś mi kapie obok komina, a ekipa budująca zrobiła, skasowała i buduje gdzieś w Polsce. Jeżeli znacie kogoś podeślijcie proszę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 16.08.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 A teraz z innej beczki szukam lokalnego - Mysłowice i okolice - dekarza. Gdzieś coś mi kapie obok komina, a ekipa budująca zrobiła, skasowała i buduje gdzieś w Polsce. Jeżeli znacie kogoś podeślijcie proszę namiary. Sam długo się męczyłem z cieknącymi kominami i kolejnymi super fachowcami. Na dziś z czystym sumieniem mogę polecić firmę: http://www.dachbud-iwaniak.pl/. W zeszłym roku wymienili i uzupełnili mi wszystkie obróbki blacharskie po góralach, i od tego czasu wreszcie mam spokój. Tyle że zazwyczaj ciężko u nich z terminami. Jak dla mnie z wszystkich ekip około budowlanych Ci są najlepsi. pozdr. H.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardaa 06.09.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Witam, właśnie jesteśmy w trakcie zakupu działki na Kosztowach Niestety media mamy oddalone ok 50 m, chciałabym skorzystać z waszego cennego doświadczenia . Czy taniej będzie, aby to wodociągi doprowadziły wodę i kanalizację, czy lepiej szukać kogoś na własną rękę. Jakie macie doświadczenia i ile was to kosztowało. A może ktoś ma sprawdzoną ekipę? A może lepiej na razie tylko wodę i zamiast kanalizacji szambo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 07.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 [...]Jakie macie doświadczenia i ile was to kosztowało. A może ktoś ma sprawdzoną ekipę? A może lepiej na razie tylko wodę i zamiast kanalizacji szambo ? Jak pamiętam (wodę mamy już ze 6-7 lat) kosztowało nas to 10k za 100 metrów i robiła nam to ekipa z wodociągów (wtedy z Murcek), tyle że nie w ramach pracy tylko po Odnośnie kanalizacji, jeśli planujesz budować dom, to lepiej mieć to od razu z głowy niż za jakiś czas przekopywać ponownie działkę żeby się do kanalizacji podłączyć. Z innej beczki - nie wiem czy dostałabyś pozwolenie na szambo jak jest kanaliza dociągnięta. pozdr. H.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardaa 07.09.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 dziękuje za odpowiedź ! nawet nie pomyślałam, że mając możliwość podłączenia kanalizacji nie dostanę zgody na szambo ... rozglądaliśmy się po rynku i jest mnóstwo firm wykonawczych więc może 60 metrów po dzisiejszych cenach nie przekroczy 6-7 k zł za wodę i kanalizację - w końcu dziura będzie wspólna nic no mam nadzieję, że jakoś to przebrniemy,pozdrawiam serdecznieMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 08.09.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 dziękuje za odpowiedź ! nawet nie pomyślałam, że mając możliwość podłączenia kanalizacji nie dostanę zgody na szambo ... rozglądaliśmy się po rynku i jest mnóstwo firm wykonawczych więc może 60 metrów po dzisiejszych cenach nie przekroczy 6-7 k zł za wodę i kanalizację - w końcu dziura będzie wspólna nic no mam nadzieję, że jakoś to przebrniemy, pozdrawiam serdecznie Marta Z tym szambem to faktycznie może być zero-jedynkowo, nam Urząd Miasta M-ce kazał przynieść pisemną informację z MPWiK, że nie ma możliwości podłączenia do kanalizacji, wtedy zgodzili się na szambo w projekcie budowlanym. Co do wody - to robili fachowcy z M.... na fuchę. 4 metry wykopu z materiałem - 3 tysiące. Nie liczę projektu budowlanego, który kosztował 700 zł i musiał być bo zasuwę mamy w ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardaa 11.09.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts