Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

plan_x

Recommended Posts

Witam,

Nam badania geotechniczne całkiem niedawno robiła firma z Mysłowic, zostałam również poinformowana że od tego roku KOPALNIA wymaga badań geologiczno-inż.. Oczywiście rozwinęłam temat ... troszkę to kosztuje, ale koszty badań wykazuje się w kosztorysie sporządzanym na cele zwrotu z tytułu poniesionych nakładów na wzmocnienie fundamentów (u nas również III kat). Badania należy wykonać przed rozpoczęciem inwestycji. Dotychczasowe zlecenie przebiegło bez problemów, bd miły Pan wyjaśnił wszystko i chętnie służył pomocą... mogę polecić :)

Proszę o nazwę firmy lub nr telefonu.

A architekta możecie polecić?:) Może być na priv.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 562
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Witam, kupiliśmy działkę na Orła Białego i powoli przygotowujemy się do budowy domu, czy ktoś z Was robił może studnie głębinowe lub słyszał czy można na tym terenie? ( III kat. szkód górniczych) Zastanawiamy się czy jest jakaś szansa na takie rozwiązanie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :welcome:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Dzięki, porównam oferty.

Ponadto poszukuję ekipy do instalacji wod-kan, podłogówka, CO, tynki wewnętrzne, elektryka :)

jeszcze kilka słów odnośnie dekarza: mi dach robili górale, czyli tanio.

Jakbym miał wybrać drugi raz wolałbym dołożyć choćby z 2 razy i wybrać dachbud, bo przez dobrych kilka lat się męczyłem póki nie trafiłem na nich.

To chyba jedyna ekipa którą mógłbym z czystym sumieniem polecić.

PS: nie, nie płacą mi za reklamę ;-)

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Witajcie

Szukam działki na Krasowach, jakby ktoś miał namiar na sprzedającego - będę wdzięczny :)

Okolica jest bajkowa!

Życzcie mi powodzenia w poszukiwaniach!

Piotrek

tel: 660-665-991

Witam, mam do sprzedania działkę w dzielnicy Krasowy okolice ulicy Orła Białego, w sąsiedztwie lasu oraz dwóch nowo budujących się domków, wokół cisza, spokój, sarny i bażanty :yes: . Działka wolna od obciążeń, uzbrojona w wodę, prąd a za chwilę będą robić gaz. Działka z projektem domu indywidualnego o pow. 130 m2 oraz prawomocnym pozwoleniem na budowę, projekt można zmienić jeśli ktoś chce, jeśli nie budowę można rozpocząć od razu. Pow działki 845 m2, miłe młode sąsiedztwo. Okolica jest piękna, jednak z uwagi na zmianę moich planów życiowych jestem zmuszona ją sprzedać. W razie pytań proszę o kontakt. 731 710 725

• 1 month później...
  • 5 months później...

Witam i dołączam do grupy

czy ktoś w ostatnim czasie ubiegał się o zwrot kosztów z kopalni za fundament na szkody górnicze ?

wg opinii kopalni mamy III kat. szkód.

Chcemy wykonać płytę fundamentową odpowiednio wzmocnioną

Czy kopalnia nadal zwraca koszty, jak to opisywali tutaj we wcześniejszych latach ?

Czy do wniosku o zwrot wystarczą badania geotechniczne czy konieczne są badania geologiczne ?

Jak wygląda cały proces

Będę wdzięczny za informacje

Dzięki