gwid 14.12.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Witajcie, sprzedam fajną działkę przy ul. Kościelniaka. Mam gotowy projekt plus pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280338-grupa-mys%C5%82owice-krasowy/page/29/#findComment-9125354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joa_mich 10.05.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Dzień dobry wszystkim użytkownikom ! Przebrnąłem przez 29 stron forum Mysłowice Krasowy i jest tu kilku doświadczonych budowlańców:) Choć nowych postów ostatnio jest mało, mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda. Od kilku miesięcy szukam na Krasowach działki pod budowę domu (140m2) i ostatnio jedna wpadła mi w oko. Znajduje się ona przy ul. Kościelniaka. Kilka dni temu otrzymałem od kopalni Wesoła dokument z warunkami górniczo-geologicznymi. Główne informacje w nim zawarte: - działka jest w granicach terenu górniczego Wesoła II, z koncesją ważną do 2020r.- ze względu na projektowaną eksploatację górniczą przewiduje się III kategorię deformacji terenu górniczego- mogą występować wstrząsy górnicze, przyspieszenia drgań na powierzchni do 450mm/s2- poziom wód gruntowych na głębokości ok. 1.7m, może ulec zmianie- usytuowanie działki w minimalnym zakresie w strefie wychodni uskoku, nie można wykluczyć deformacji terenu, do chwili obecnej deformacje nie wystąpiły Czy może ktoś przetłumaczyć to na praktyczny język ? Jest źle i lepiej odpuścić ? Czy może w okolicy wszystkie działki mają podobne warunki g-g ? Jestem świadomy, że posadowienie domu będzie musiało być wzmocnione (droższe). Dodam tylko, że w najbliższym sąsiedztwie jest dużo nowych domów, kilkuletnich, bądź w trakcie budowy. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280338-grupa-mys%C5%82owice-krasowy/page/29/#findComment-9125776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plan_x 08.06.2020 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Dzień dobry wszystkim użytkownikom ! Przebrnąłem przez 29 stron forum Mysłowice Krasowy i jest tu kilku doświadczonych budowlańców:) Choć nowych postów ostatnio jest mało, mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda. Od kilku miesięcy szukam na Krasowach działki pod budowę domu (140m2) i ostatnio jedna wpadła mi w oko. Znajduje się ona przy ul. Kościelniaka. Kilka dni temu otrzymałem od kopalni Wesoła dokument z warunkami górniczo-geologicznymi. Główne informacje w nim zawarte: - działka jest w granicach terenu górniczego Wesoła II, z koncesją ważną do 2020r. - ze względu na projektowaną eksploatację górniczą przewiduje się III kategorię deformacji terenu górniczego - mogą występować wstrząsy górnicze, przyspieszenia drgań na powierzchni do 450mm/s2 - poziom wód gruntowych na głębokości ok. 1.7m, może ulec zmianie - usytuowanie działki w minimalnym zakresie w strefie wychodni uskoku, nie można wykluczyć deformacji terenu, do chwili obecnej deformacje nie wystąpiły Czy może ktoś przetłumaczyć to na praktyczny język ? Jest źle i lepiej odpuścić ? Czy może w okolicy wszystkie działki mają podobne warunki g-g ? Jestem świadomy, że posadowienie domu będzie musiało być wzmocnione (droższe). Dodam tylko, że w najbliższym sąsiedztwie jest dużo nowych domów, kilkuletnich, bądź w trakcie budowy. Dzięki i pozdrawiam. Właśnie przechodzimy ten sam etap i mamy te same rozterki. Otrzymaliśmy z OUG pismo z bardzo podobnymi warunkami. Architekt kazał zrobić badania, wiadomo, to jest potrzebne. No i się teraz zastanawiamy co dalej. A jak wyjdą jakieś cuda w trakcie badań? Rezygnować? Ze względu na zaangażowanie już pewnych finansów raczej nie wchodzi to w grę. Z drugiej strony jak trzeba by było wbijać jakieś pale czy robić inne wynalazki to nie wiem czy finansowo damy radę. W okolicy nowe domy powstają więc przy odpowiednim projekcie fundamentów (ale w granicach rozsądku i przewidzianych pieniędzy) chyba tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280338-grupa-mys%C5%82owice-krasowy/page/29/#findComment-9126755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomAdry 16.02.2025 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego Ja POLECAM DACHBUD Iwaniak.... Super REALIZACJA!! Od komina poprzez okna dachowe, dach aż po rynny i podbitkę. Widać fach w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/280338-grupa-mys%C5%82owice-krasowy/page/29/#findComment-9151240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts